Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άρθρο της WP: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός προωθεί τη χώρα του ως προπύργιο σταθερότητας»
  • [02] Τζο Μπάιντεν: Είμαστε ενθαρρυμένοι από την πρόοδο που επιτυγχάνει η Ελλάδα
  • [03] Την Παρασκευή στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο
  • [04] Ψάρι του Αμαζονίου εντοπίστηκε στα νερά της λίμνης της Καστοριάς
  • [05] Αλ. Τσίπρας: Ανάγκη δημιουργίας παλλαϊκού μετώπου κατά της κυβέρνησης
  • [06] Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 60χρονος που κατηγορείται για απόπειρα εμπρησμού στη Βαρυμπόμπη
  • [07] Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική και Ν. Εύβοια για αύριο
  • [08] Λουκέτο ενός μήνα σε καταστήματα για σοβαρές παραβάσεις

  • [01] Άρθρο της WP: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός προωθεί τη χώρα του ως προπύργιο σταθερότητας»

    Η εφημερίδα "The Washington Post" δημοσίευσε σήμερα άρθρο για την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών, υπό τον τίτλο «Ο Έλληνας πρωθυπουργός προωθεί τη χώρα [του] ως "προπύργιο σταθερότητας"».

    «Στην πρώτη επίσημη επίσκεψη ενός Έλληνα πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά τον διεθνή δανεισμό της χώρας το 2010, ο Αντώνης Σαμαράς ήλθε στην Ουάσινγκτον για να προωθήσει την πληττόμενη από την κρίση χώρα του ως μια πηγή σταθερότητας σε μια περιφέρεια που αντιμετωπίζει προβλήματα» αναφέρει το άρθρο.

    «Πριν από τη συνάντησή του με τον [Αμερικανό] πρόεδρο [Μπαράκ] Ομπάμα [σήμερα] Πέμπτη, ο Σαμαράς εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει έναν γεωπολιτικό ρόλο "ως ένα προπύργιο σταθερότητας" στην Ανατολική Μεσόγειο. Δοθεισών των νέων ανακαλύψεων ενεργειακών κοιτασμάτων στην Ελλάδα, το Ισραήλ και την Κύπρο και τη συμφωνία για ένα νέο αγωγό, ο οποίος θα μεταφέρει αέριο από το Αζερμπαϊτζάν μέσω της Ελλάδας, ο Σαμαράς προσβλέπει η χώρα του να αποτελέσει έναν πάροχο ενεργειακής ασφάλειας στην Ευρώπη» αναφέρει το δημοσίευμα.

    «"Αν είχα έλθει εδώ πριν από ένα χρόνο, θα βλέπατε την Ελλάδα ως μια ασταθή χώρα σε μια περιφέρεια σταθερότητας. Τώρα φαινόμαστε μια χαρά σε σύγκριση με την περιφέρεια", αστειεύτηκε κατά τη συνάντησή του» με μέλη της συντακτικής ομάδας της Ουάσινγκτον Ποστ ο κ. Σαμαράς χθες, γράφει η εφημερίδα σήμερα.

    [02] Τζο Μπάιντεν: Είμαστε ενθαρρυμένοι από την πρόοδο που επιτυγχάνει η Ελλάδα

    Η επιτυχία της Ελλάδας αποτελεί βασικό ενδιαφέρον για τις ΗΠΑ, δηλώνει σε αποκλειστική του συνέντευξη στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, και σημειώνει πως η σχέση των δύο χωρών «είναι ισχυρή εταιρική σχέση, που βασίζεται στις κοινές αξίες που καθιστούν τους δύο λαούς όχι μόνο συμμάχους, αλλά καλούς φίλους».

    Ο κ. Μπάιντεν δίνει την ατζέντα της αποψινής συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, στον Λευκό Οίκο. Στο πλαίσιο συζήτησης συμπεριλαμβάνονται, η ελληνική Προεδρία της ΕΕ το 2014 και πώς θα μπορούσε να βοηθήσει στην επίτευξη κοινών στόχων, από τη δεύρυνση του εμπορίου μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ μέχρι την υποστήριξη των προσπαθειών της ΕΕ και της διεθνούς κοινότητας για την ειρηνική επίλυση της σύρραξης στη Συρία, καθώς επίσης ο τρόπος με τον οποίο η Ελλάδα θα μπορούσε, ως «σημαντική φωνή στην Ανατολική Μεσόγειο» και δεδομένων των προσπαθειών για την εμπέδωση της εμπιστοσύνης Ελλάδας- Τουρκίας, να επηρεάσει θετικά την ασφάλεια και τη σταθερότητα σε όλη την περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου.

    Ερωτηθείς για το κόστος των μεταρρυθμίσεων έναντι του ελληνικού λαού, ο κ. Μπάιντεν τονίζει: «Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να πιστεύουν ότι οι μεταρρυθμίσεις που υλοποιεί η Ελλάδα είναι αναγκαίες για τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για τον λαό της, αλλά νιώθουμε απόλυτα το κόστος που υπομένει. Αν και συνεχίζουν να υπάρχουν προκλήσεις, είμαστε ενθαρρυμένοι από την πρόοδο που επιτυγχάνει η Ελλάδα υπό τον πρωθυπουργό, κ. Σαμαρά».

    «Σπουδαία ευκαιρία για την Ελλάδα» χαρακτηρίζει ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ την εξεύρεση νέων ενεργειακών πηγών και ενθαρρύνει την Αθήνα να προχωρήσει, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και με ασφαλή και υπεύθυνο τρόπο που να διατηρεί την περιφερειακή συνεργασία, στην αξιοποίηση των υποθαλάσσιων κοιτασμάτων της.

    [03] Την Παρασκευή στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο

    Ως την Παρασκευή το απόγευμα αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα, προκειμένου να τεθεί σε διαβούλευση, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας για το νέο Λύκειο και τις αλλαγές που θα ισχύσουν στις πανελλαδικές εξετάσεις.

    «Υπήρξαν ορισμένες επί μέρους διαφωνίες, αλλά μπορώ να πω ότι έγινε ένας εποικοδομητικός διάλογος» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ Δ. Νικηφόρος, μετά τη συνάντηση που είχε στο υπουργείο με τον υπουργό Κ. Αρβανιτόπουλο.

    Το νομοσχέδιο βρίσκεται στην τελική φάση της επεξεργασίας του. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, με το νέο σύστημα τα μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων θα μειωθούν από έξι σε τέσσερα, ενώ αντίστοιχα τα επιστημονικά πεδία θα μειωθούν σε τέσσερα από πέντε.

    [04] Ψάρι του Αμαζονίου εντοπίστηκε στα νερά της λίμνης της Καστοριάς

    Από τον μακρινό Αμαζόνιο στην ... Καστοριά βρέθηκε ένα περίεργο ψάρι, το οποίο πιθανότατα άφησε ελεύθερο στο υδάτινο περιβάλλον της λίμνης κάποιος ιδιώτης που το είχε στο ενυδρείο του.

    Το ασυνήθιστο αυτό, για τα νερά της λίμνης Καστοριάς, ψάρι εντοπίστηκε από επαγγελματία ψαρά κι αμέσως ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές.

    Το ψάρι είναι γένους Ανκίστρους (Ancistrus), είχε μήκος 26,5 εκατοστά και βάρος 144 γραμμάρια.

    "Δεν είναι σωστό, με βάση τη νομοθεσία, αλλά και για λόγους περιβαλλοντικής συνείδησης να αφήνεις ελεύθερα στο υδάτινο περιβάλλον τέτοιου είδους ψάρια γιατί μπορεί να αλλοιώσουν το υδάτινο οικοσύστημα" δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αρμόδιος υπάλληλος του Τμήματος Αλιείας της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς Παύλος Φίλος, ο οποίος επιλήφθηκε του περιστατικού.

    Το συγκεκριμένο ψάρι είναι σκούρο καφέ, με κιτρινωπές κηλίδες, από τις πλημμυρικές περιοχές της λεκάνης του Αμαζονίου και είναι ψάρι των γλυκών νερών. Τρώει φύκια και άλγη.

    Σύμφωνα με τον κ. Φίλο, όσοι σχεδιάζουν την απελευθέρωση των ψαριών που έχουν στα ενυδρεία θα πρέπει να ενημερώνουν τις αρμόδιες υπηρεσίες.

    [05] Αλ. Τσίπρας: Ανάγκη δημιουργίας παλλαϊκού μετώπου κατά της κυβέρνησης

    Την ανάγκη συγκρότησης ενός παλλαϊκού μετώπου αντίστασης στην κυβερνητική πολιτική με στόχο την ανατροπή αυτής της κατάστασης, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά τη σημερινή συνάντησή του με συνδικαλιστές από τον χώρο της Υγείας.

    Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εν μέσω θέρους συνεχίζει τη βάρβαρη μνημονιακή πολιτική εις βάρος της κοινωνίας. Πρόσθεσε ότι πρόκειται για μία επίθεση στην υγεία, την παιδεία και την τοπική αυτοδιοίκηση, που δεν έχει προηγούμενο. Αυτή την περίοδο δεν περνάει την ουρά, αλλά την καρδιά του μνημονίου, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας ότι είναι κρίσιμης σημασίας, ο λαός μέσα από τη δημιουργία ενός παλλαϊκού μετώπου, με χαρακτηριστικά παλλαϊκής αντίστασης, να ανατρέψει πολιτικά αυτή την κατάσταση.

    [06] Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 60χρονος που κατηγορείται για απόπειρα εμπρησμού στη Βαρυμπόμπη

    Ελεύθερος με εγγύηση 20.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρέωση εμφάνισης δυο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, αφέθηκε μετά την απολογία του στον 3ο ειδικό ανακριτή ο 60χρονος που συνελήφθη με την κατηγορία της απόπειρας εμπρησμού, σε βαθμό κακουργήματος.

    Ο 60χρονος πρώην αυτοκινητιστής που διέμενε στο Καπανδρίτι, συνελήφθη από την ΕΛΑΣ σε παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας προς την πλευρά της Βαρυμπόμπης, την ώρα που φέρεται -σύμφωνα με την κατηγορία- να προσπαθούσε να βάλει φωτιά σε χόρτα που είχε συσσωρεύσει σε σημείο του δρόμου.

    [07] Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική και Ν. Εύβοια για αύριο

    Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αττική και νότια Εύβοια για αύριο, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) (www.civilprotection.gr).

    Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας, έχουν, ήδη, ενημερωθεί οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι οργανισμοί περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

    Παράλληλα, η ΓΓΠΠ εφιστά την προσοχή, στους πολίτες περιοχών οι οποίες βρίσκονται σε κατηγορία πολύ υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς (με βάση την ημερήσια πρόβλεψη), στους κατοίκους αστικών κέντρων των οποίων τα σπίτια βρίσκονται κοντά σε περιαστικά δάση, καθώς και στους πολίτες που παραμένουν σε παραθεριστικές κατοικίες, οι οποίες βρίσκονται κοντά σε δασικές εκτάσεις, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις επόμενες ημέρες, καθώς ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, προβλέπεται ότι θα παραμείνει σε πολλές περιοχές της χώρας σε πολύ υψηλά επίπεδα (κατηγορία κινδύνου 4).

    [08] Λουκέτο ενός μήνα σε καταστήματα για σοβαρές παραβάσεις

    Λουκέτο ενός μήνα θα βάζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων στα καταστήματα όταν διαπιστώνονται σοβαρές παραβάσεις, καθώς και όταν παρεμποδίζεται η διενέργεια του φορολογικού ελέγχου με χρησιμοποίηση βίας ή απειλών. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων με αφορμή τα κρούσματα βίας και απειλών από ιδιοκτήτες καταστημάτων που αντέδρασαν στον έλεγχο του ΣΔΟΕ. Σε πρώτη φάση λουκέτο εντός μήνα, για το λόγο αυτό, θα μπει σε 26 καταστήματα.

    Όπως αναφέρει η Γενική Γραμματεία επειδή στο πλαίσιο εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το Σ.Δ.Ο.Ε. και τα Ειδικά Συνεργεία Ελέγχων των Δ.Ο.Υ. για την πάταξη της φοροδιαφυγής, έχουν παρατηρηθεί τελευταία έντονες αντιδράσεις φορολογουμένων, οι οποίες στοιχειοθετούν την ανωτέρω παράβαση, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων έχει ήδη εκδώσει 12 σχετικές αποφάσεις για αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων για διάστημα ενός μηνός και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα εκδοθούν 14 ακόμη όμοιες αποφάσεις για κλείσιμο καταστημάτων σ' όλη την επικράτεια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 8 August 2013 - 14:30:22 UTC