Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρώτες επίσημες επαφές του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ
  • [02] Συνελήφθη 60χρονος για απόπειρα εμπρησμού στη Βαρυμπόμπη
  • [03] Ο πρόεδρος Ομπάμα θα μεταβεί στη Ρωσία για τη σύνοδο της G-20
  • [04] Κίνα: Βαριά πρόστιμα σε έξι γαλακτοβιομηχανίες για τον καθορισμό των τιμών

  • [01] Πρώτες επίσημες επαφές του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ

    Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα έχει σήμερα στη Νέα Υόρκη επαφές με επικεφαλής μεγάλων ελληνομερικανικών επενδυτικών ομίλων, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις ΗΠΑ.

    Επί αμερικανικού εδάφους, το πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει, επίσης, επαφές με τα δημοσιογραφικά επιτελεία των εφημερίδων Washington Post και New York Times.

    Αύριο θα πραγματοποιηθεί στον Λευκό Οίκο, στις 22:00 ώρα Ελλάδος, η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και αμέσως μετά ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί εκ νέου στη Νέα Υόρκη.

    Την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν, με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας καθώς και με τον επικεφαλής του αμερικανοεβραϊκού συμβουλίου Ντέιντ Χάρις.

    Επίσης θα επισκεφτεί το Ground Zero, το σημείο όπου κατέπεσαν ο δίδυμοι πύργοι και θα δει τις εργασίες ανέγερσης του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου.

    [02] Συνελήφθη 60χρονος για απόπειρα εμπρησμού στη Βαρυμπόμπη

    Ένας 60χρονος συνελήφθη στις 10 και μισή χθες το βράδυ, από περιπολικό της Ασφάλειας Αττικής που επιτηρούσε δασικές εκτάσεις, την ώρα που, σύμφωνα με την αστυνομία, ετοιμαζόταν να βάλει φωτιά σε δασική έκταση στη Βαρυμπόμπη.

    Ο 60χρονος εντοπίσθηκε από τους αστυνομικούς στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας στο ύψος του 18ου χιλιομέτρου, ενώ ήταν έξω από ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας.

    Όταν οι αστυνομικοί τον πλησίασαν για να τον ελέγξουν, διαπίστωσαν ότι είχε μαζί του κλαδιά, ενώ μέσα στο όχημα βρέθηκαν ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό και αναρτήρες. Ο 60χρονος κατηγορείται για απόπειρα εμπρησμού ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες περιπτώσεις εμπρησμών.

    [03] Ο πρόεδρος Ομπάμα θα μεταβεί στη Ρωσία για τη σύνοδο της G-20

    Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, επιβεβαίωσεότι θα μεταβεί στη Ρωσία το φθινόπωρο για τη σύνοδο κορυφής της ομάδας των G-20, αλλά εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι η Ρωσία χορήγησε προσωρινό άσυλο, στον καταζητούμενο αμερικανό, πρώην μυστικό πράκτορα, Έντουαρντ Σνόουντεν.

    Μιλώντας στην εκπομπή «Show The Tonight» του NBC με οικοδεσπότη τον Τζέι Λένο, ο αμερικανός πρόεδρος είπε ότι η Μόσχα μερικές φορές ακόμη «γλιστρά» στην ψυχροπολεμική νοοτροπία.

    Ο Ομπάμα δεν ανέφερε πάντως αν θα παραστεί σε ξεχωριστή κατ ιδίαν συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Ομπάμα σημείωσε επίσης, ότι η πρόσφατη τρομοκρατική απειλή που προκάλεσε το κλείσιμο των πρεσβειών και των διπλωματικών αποστολών των Ηνωμένων Πολιτειών σε όλη τη Μέση Ανατολή, ήταν σημαντική.

    «Είναι μια υπενθύμιση ότι παρά την πρόοδο που έχουμε κάνει (...) η ρίζα αυτή, του βίαιου εξτρεμισμού είναι ακόμα εκεί έξω», δήλωσε ο Ομπάμα.

    [04] Κίνα: Βαριά πρόστιμα σε έξι γαλακτοβιομηχανίες για τον καθορισμό των τιμών

    Οι κινεζικές αρχές επέβαλαν βαριά πρόστιμα συνολικού ύψους 670 γιουάν (109,5 εκατομμύρια δολάρια) σε έξι γαλακτοβιομηχανίες για τον καθορισμό των τιμών, μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά ΜΜΕ.

    Τα πρόστιμα επέβαλε η Επιτροπή Εθνικής Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης στις αμερικανικές εταιρείες Mead Johnson και Abbott, την κινεζική Biostime, τη Fonterra της Νέας Ζηλανδίας, την ολλανδική Friesland, καθώς και την Dumex, θυγατρική της γαλλικής Danone, μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα τονίζοντας ότι η βιομηχανία γάλακτος πλήττεται συχνά από σκάνδαλα.

    Τρεις εταιρείες, οι Wyeth, Beingmate και Meiji, δεν τιμωρήθηκαν καθώς συνεργάστηκαν με τις αρμόδιες κινεζικές αρχές στην έρευνα για την υπόθεση.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 7 August 2013 - 4:30:21 UTC