Browse through our Interesting Nodes on Greek Foreign Affairs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Στάινμπρουκ: Η Μέρκελ δεν έχει πάθος για την Ευρώπη
  • [02] Νέο δελτίο τιμών στα φάρμακα
  • [03] Ιράκ: Τουλάχιστον 25 νεκροί από εκρήξεις βομβών
  • [04] ΚΚΕ: Νέες δραστικές περικοπές στους μισθούς
  • [05] Ως τον Νοέμβριο θα έχουν συζητηθεί όλες οι εκκρεμείς αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων από συμβασιούχους
  • [06] Αναστάτωση από απειλή για βόμβα στο προξενείο των ΗΠΑ στο Μιλάνο

  • [01] Π. Στάινμπρουκ: Η Μέρκελ δεν έχει πάθος για την Ευρώπη

    Καθώς απομένουν λιγότερες από 50 ημέρες μέχρι τις βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία, ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών Πέερ Στάινμπρουκ προκάλεσε νέο σάλο όταν επέκρινε την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ ότι εξαιτίας της εκπαίδευσης που έλαβε στην πρώην Ανατολική Γερμανία δεν έχει "πάθος για την Ευρώπη".

    Περιέργως, απέναντι στην επίθεση του Στάινμπρουκ η καγκελάριος βρήκε ένθερμη υποστήριξη στο αριστερό κόμμα Ντι Λίνκε που συνήθως κρατά χαμηλά τους τόνους όσον αφορά τους δεσμούς του με το Κομμουνιστικό Κόμμα που κυβερνούσε την Ανατολική Γερμανία.

    Σε συζήτηση που είχε την Κυριακή με αναγνώστες της βερολινέζικης εφημερίδας Ταγκεσπίγκελ ο υποψήφιος του SPD είπε ότι συμφωνεί με την άποψη του πρώην καγκελάριου Χέλμουτ Σμιτ, ο οποίος υποστήριξε ότι η Μέρκελ δεν διακρίνεται για "το πάθος της για την Ευρώπη". Ο Στάινμπρουκ εξήγησε μάλιστα και τον λόγο: "Για μένα παίζει ρόλο το γεγονός ότι μέχρι το 1989-90 (η Μέρκελ) έλαβε μια διαφορετική προσωπική και πολιτική εκπαίδευση σε σχέση με εκείνην όσων έζησαν τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης από την αρχή της δεκαετίας του 1950", είπε.

    Η δήλωση αυτή ωστόσο ερμηνεύτηκε από ορισμένους ως "στιγματισμός" του πληθυσμού που προέρχεται από την πρώην Λ.Δ. Γερμανίας.

    Η Κριστίν Λίμπερκνεχτ, μέλος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) και πρωθυπουργός της Θουριγγίας, υποστήριξε ότι ο Στάινμπρουκ αποδεικνύει ότι "δεν γνωρίζει καλά όχι μόνο την καγκελάριο αλλά ούτε και τους ανθρώπους των νέων κρατιδίων και την ιστορία τους".

    [02] Νέο δελτίο τιμών στα φάρμακα

    Νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων εκδόθηκε σήμερα, με στόχο νέα μικρή μείωση στις τιμές τους, αλλά και την εισαγωγήκαινοτόμων φαρμάκων στη θεραπευτική φαρέτρα των γιατρών.

    Από την ανακοστολόγηση των πρωτοτύπων προκύπτει μικρή μείωση των τιμών στα περισσότερα από τα μισά ανακοστολογημένα φάρμακα.

    Επίσης, η τιμολόγηση των νέων καινοτόμων φαρμάκων μπορεί να επιφέρει, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, εξοικονόμηση στο θεραπευτικό κόστος, εφόσον σε αυτά περιλαμβάνονται ορισμένα σκευάσματα που αποδεδειγμένα μειώνουν το θεραπευτικό κόστος και άλλα τα οποία υποχρεωτικά εισάγονταν έως σήμερα μέσω του ΙΦΕΤ (Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας) σε υψηλότερες τιμές.

    [03] Ιράκ: Τουλάχιστον 25 νεκροί από εκρήξεις βομβών

    Μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων σε αγορές και εμπορικές οδούς στη Βαγδάτη είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 25 άνθρωποι και να τραυματιστούν πάνω από 60 σήμερα, δήλωσαν ιατρικές πηγές και στελέχη της ιρακινής αστυνομίας.

    Οι επιθέσεις αυτού του είδους έχουν κλιμακωθεί στο Ιράκ από τις αρχές της χρονιάς. Τον Ιούλιο σκοτώθηκαν πάνω από 1.000 άνθρωποι, σε έναν απολογισμό που ήταν ο βαρύτερος από το 2008, όπως ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.

    [04] ΚΚΕ: Νέες δραστικές περικοπές στους μισθούς

    «Ο υπουργός Εργασίας για μια ακόμα φορά προκαλεί και προσβάλλει τη νοημοσύνη των εργαζομένων ότι δεν πρόκειται να μειωθεί άλλο ο κατώτατος μισθός», σχολιάζει το ΚΚΕ με ανακοίνωση Τύπου με την οποία απαντά σε δηλώσεις του Γιάννη Βρούτση. Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι ο υπουργός «αποπροσανατολίζει και κρύβει τον στρατηγικό σχεδιασμό που προωθείται, για νέες δραστικές περικοπές σε μισθούς, μεροκάματα και συντάξεις».

    «Το κατώτερο μεροκάματο πείνας», προσθέτει, «ήδη στην πράξη καταργείται, μεθοδικά, με διάφορους τρόπους. Οι μεγαλοεπιχειρηματίες έχουν ήδη στα χέρια τους ένα πλήρες αντεργατικό οπλοστάσιο που πετσοκόβει διαρκώς το εργατικό εισόδημα. Οι δεσμεύσεις του Γ. Βρούτση έχουν τόση αξία όση και οι δηλώσεις προηγούμενων υπουργών ότι δεν θα έρθουν νέα μέτρα».

    [05] Ως τον Νοέμβριο θα έχουν συζητηθεί όλες οι εκκρεμείς αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων από συμβασιούχους

    Με ταχύτατους ρυθμούς και χωρίς βαρίδια στη διαδικασία, συνεχίζεται ο προσδιορισμός των υποθέσεων συμβασιούχων, οι οποίοι παραμένουν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς και στους ΟΤΑ, με προσωρινές διαταγές και ασφαλιστικά μέτρα.

    Με τις νέες διατάξεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, που «φρενάρουν» τη διαιώνιση αυτής της ακαταστασίας, τα δικαστήρια της χώρας έχουν μεριμνήσει, ώστε έως το αργότερο τις αρχές του Νοεμβρίου να έχουν συζητηθεί όλες οι εκκρεμείς αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων «για την προσωρινή ρύθμιση κατάστασης επί διαφορών για άκυρη απόλυση εργαζομένου με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας για την οποία έχει χορηγηθεί προσωρινή διαταγή» και αγωγές «για άκυρη απόλυση εργαζομένου με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, η πραγματική απασχόληση του οποίου έχει ως ασφαλιστικό μέτρο».

    Έτσι, υποθέσεις που θα συζητούνταν το 2014 και το 2015 προσδιορίζονται πλέον για το 2013 με αποτέλεσμα έως το τέλος του έτους να έχει ξεκαθαριστεί το ποιοι θα παραμείνουν και ποιοι θα εγκαταλείψουν τις εργασίες τους.

    [06] Αναστάτωση από απειλή για βόμβα στο προξενείο των ΗΠΑ στο Μιλάνο

    Η ιταλική αστυνομία ήρε τον συναγερμό που είχε σημάνει μετά τον εντοπισμό ενός "ύποπτου" δέματος στο προξενείο των ΗΠΑ στο Μιλάνο, καθώς κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο κτίριο δεν βρέθηκε κανένας εκρηκτικός μηχανισμός.

    Η επέμβαση της αστυνομίας έγινε νωρίς σήμερα το απόγευμα κατόπιν αιτήματος του προξενείου, αφού οι υπάλληλοί του ενημέρωσαν ότι έλαβαν ένα "παράξενο" γράμμα. Μολονότι σε αυτόν δεν αναφερόταν κάποια συγκεκριμένη απειλή, προτίμησαν να εκκενώσουν το κτίριο.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ansa, στην επιστολή γινόταν αναφορά σε έναν εκρηκτικό μηχανισμό και για αυτό η αμερικανική πρεσβεία στη Ρώμη έδωσε εντολή να εκκενωθεί το προξενείο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 6 August 2013 - 18:30:48 UTC