Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αδ. Γεωργιάδης: Δεν θα γίνουν απολύσεις στον χώρο της Υγείας
  • [02] Αθωώθηκαν 21 από τους κατηγορούμενους για την υπόθεση "Εργκένεκον"
  • [03] «Λουκέτο» σε παραλιακά μπαρ της Αττικής και της Κέρκυρας, για φοροδιαφυγή
  • [04] Διαδήλωση των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ ενάντια στη διαθεσιμότητα
  • [05] Προ των πυλών εξόδου της από την ύφεση η ευρωζώνη, σύμφωνα με οικονομικούς δείκτες

  • [01] Αδ. Γεωργιάδης: Δεν θα γίνουν απολύσεις στον χώρο της Υγείας

    Τον πλήρη σχεδιασμό για την κινητικότητα και την αλλαγή χρήσης σε αρκετά περιφερειακά νοσοκομεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Αδ. Γεωργιάδης. Τα περισσότερα νοσοκομεία αναβαθμίζονται, και δεν κλείνουν, ενώ δεν θα γίνει καμία απόλυση, τόνισε ο υπουργός, σε σημερινή του ενημέρωση.

    Σε ό,τι αφορά την κινητικότητα, έκανε σαφές ότι στον δικό του τομέα αφορά 1.618 εργαζομένους από την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας, τα νοσοκομεία που αλλάζουν χρήση, αλλά και 210 γιατρούς του ΙΚΑ μη πλήρους και μη αποκλειστικής απασχόλησης.

    Ο κ. Γεωργιάδης δεσμεύτηκε προσωπικά ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στον χώρο της Υγείας, τονίζοντας ότι «σε αντίθεση με τα όσα λέγονται, δεν θα γίνει καμία απόλυση, εκτός από τους εργαζόμενους, οι οποίοι έχουν προσληφθεί με πλαστά πιστοποιητικά ή εκκρεμούν εις βάρος πειθαρχικές υποθέσεις». Προχώρησε μάλιστα περισσότερο, όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του προέδρου της ΟΕΝΓΕ, Δ. Βαρνάβα, περί απολύσεων στην Υγεία. Ο καθένας μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει, αλλά δεν ξέρω τι θα πράξει, αν δεν γίνουν απολύσεις ... θα παραιτηθεί;» σχολίασε ο υπουργός.

    Για το χρονοδιάγραμμα της κινητικότητας, έκανε γνωστό ότι αύριο υπογράφεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) μεταξύ των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Υγείας και ότι στις 13 Αυγούστου ξεκινά η αξιολόγηση των εργαζομένων από τριμελή επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από δύο υπαλλήλους τους υπουργείου Υγείας και έναν του ΑΣΕΠ.

    Η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί στις 21 Αυγούστου και στις 23 θα αναρτηθεί ονομαστικός κατάλογος.

    Μία ημέρα μετά τις 24 Αυγούστου και έως τέλος του μηνός «οι εργαζόμενοι θα κληθούν να επιλέξουν και οι επιλογές τους θα γίνουν σεβαστές» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

    Από τις 31 Αυγούστου έως και τις 16 Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι θα έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις τους.

    [02] Αθωώθηκαν 21 από τους κατηγορούμενους για την υπόθεση "Εργκένεκον"

    Τουρκικό δικαστήριο στο Σιλιβρί, δυτικά της Κωνσταντινούπολης, καταδίκασε σήμερα σε ποινές φυλάκισης και κάθειρξης έως και 50 ετών ορισμένους από τους 275 κατηγορούμενους για την υπόθεση "Εργκένεκον", ενώ απάλλαξε από τις κατηγορίες 21 από αυτούς.

    Ο απόστρατος συνταγματάρχης Αρίφ Ντογάν καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 47 ετών, ο πρώην διοικητής του στόλου της Βόρειας Θάλασσας Μεχμέτ Οτουζμπίρογλου καταδικάστηκε σε 20ετή ποινή κάθειρξης και ο δημοσιογράφος Ερόλ Μανίσαλι σε ποινή φυλάκισης εννέα ετών.

    Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο απόστρατος στρατηγός και αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων Ιλκέρ Μπασμπούγ.

    Το δικαστήριο ανακοινώνει τις αποφάσεις του ξεχωριστά για τον καθέναν από τους κατηγορούμενους.

    Οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι ένα δίκτυο αποτελούμενο από εθνικιστές με την κωδική ονομασία "Εργκένεκον", επεδίωξε ανεπιτυχώς να ανατρέψει την κυβέρνηση του ισλαμιστή πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οργανώνοντας βίαιες αποσταθεροποιητικές ενέργειες ώστε να προλειανθεί το έδαφος για επέμβαση του στρατού.

    Οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες.

    [03] «Λουκέτο» σε παραλιακά μπαρ της Αττικής και της Κέρκυρας, για φοροδιαφυγή

    «Λουκέτο» σε παραλιακά μπαρ της Αττικής και της Κέρκυρας, έβαλε το ΣΔΟΕ, κατόπιν ελέγχων για φοροδιαφυγή.

    Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, διενεργώντας έλεγχο στην ευρύτερη περιοχή του νομού Αττικής, για τη μη έκδοση αποδείξεων και τη μη τήρηση των φορολογικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων, τo ΣΔΟΕ προέβη σήμερα στην αναστολή λειτουργίας επιχείρησης (beach bar), στην περιοχή της Αρτέμιδας, για 48 ώρες, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 13 του Ν. 2523/97, όπως αυτό συμπληρώθηκε με τις διατάξεις της παραγράφου 6 του άρθρου 16 του Ν. 3888/10.

    Επίσης, στην περιοχή του νομού Κέρκυρας ανεστάλη η λειτουργία κέντρου διασκέδασης για τους ίδιους λόγους.

    [04] Διαδήλωση των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ ενάντια στη διαθεσιμότητα

    Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που κήρυξαν για σήμερα και αύριο, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο μέτρο της διαθεσιμότητας.

    Οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ πραγματοποιούν αυτή την ώρα συμβολική κατάληψη στα γραφεία του Οργανισμού στον Άλιμο, ενώ όπως δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος των εργαζομένων Γεώργιος Μακράκης, και αύριο από τις 8 το πρωί οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού.

    Νωρίτερα πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου συναντήθηκαν με τους διευθυντές του υπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της υφυπουργού Εύης Χριστοφιλοπούλου.

    Όπως είπε ο κ. Μακράκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσε αναρμόδιο για το μέτρο της διαθεσιμότητας των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ, καθώς είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Εργασίας.

    Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ συγκεντρώθηκαν στις 10 το πρωί έξω από το υπουργείο Εργασίας, επί της οδού Σταδίου, και ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό Γιάννη Βρούτση.

    «Ο υπουργός Εργασίας και η διοίκηση του ΟΑΕΔ ευθύνονται για την κινητικότητα των εργαζομένων στον Οργανισμό. Αν φύγουν τα 250 άτομα από τον ΟΑΕΔ, τότε αυτός δεν θα μπορεί να λειτουργήσει», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μακράκης.

    Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι «δεν θα επιτρέψουμε την αποδόμηση του ΟΑΕΔ.

    [05] Προ των πυλών εξόδου της από την ύφεση η ευρωζώνη, σύμφωνα με οικονομικούς δείκτες

    Προ των πυλών εξόδου της από την ύφεση, πιθανώς, βρίσκεται η ευρωζώνη, σύμφωνα με έρευνες που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

    Βάσει των ερευνών αυτών, η οποίες εκπονήθηκαν από τις εταιρείες Markit (βρετανική) και Sentix (γερμανική) καταγράφεται άνοδος της επενδυτικής εμπιστοσύνης αλλά και ανάπτυξη του μεταποιητικού τομέα, για πρώτη φορά τους τελευταίους 18 μήνες.

    Ωστόσο, η δημοσίευση των στοιχείων αυτών, τα οποία αφορούν αφενός στον δείκτη υπευθύνων προμηθειών και αφετέρου σε έρευνα επενδυτικής εμπιστοσύνης που εκπονεί η Sentix συνέπεσαν, σημειώνει το Γερμανικό Πρακτορείο, με την ανακοίνωση μείωσης στις λιανικές πωλήσεις στην ευρωζώνη, της τάξης του 0,5%, κατά το μήνα Ιούνιο. Το Μάιο η πτώση είχε διαμορφωθεί σε ποσοστιαίο επίπεδο σε 1,10%. Σε δωδεκάμηνη βάση, σύμφωνα με την Eurostat οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν πτώση 0,9%.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 5 August 2013 - 12:30:23 UTC