Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μ. Χρυσοβελώνη: Κακόγουστο αστείο εις βάρος του ελληνικού λαού, ο ακαριαίος θάνατος χιλιάδων δημοσίων υπάλληλων
  • [02] Χαλκιδική: Σε διαθεσιμότητα διοικητής Αστυνομικού Τμήματος γιατί δεν τηρήθηκε το "λουκέτο" του ΣΔΟΕ σε κέντρο διασκέδασης
  • [03] Tον όρο να βρεί ειρηνική λύση για το πυρηνικό προγράμμα του το Ιράν, έθεσε ο Λευκός Οίκος στον νέο πρόεδρο του Ιράν
  • [04] Σε ετοιμότητα αμερικανικές μονάδες στην Μέση Ανατολή "λόγω απειλών"

  • [01] Μ. Χρυσοβελώνη: Κακόγουστο αστείο εις βάρος του ελληνικού λαού, ο ακαριαίος θάνατος χιλιάδων δημοσίων υπάλληλων

    «Ο ακαριαίος θάνατος χιλιάδων δημοσίων υπάλληλων εν μία νυκτί δίχως την προαπαιτούμενη αξιολόγηση με το πρόσχημα της αναδιάρθρωσης του δημόσιου τομέα και της είσπραξης των επόμενων δόσεων δεν αποτελεί τίποτε άλλο από ένα κακόγουστο αστείο εις βάρος του Ελληνικού λαού», δήλωσε η αναπληρωτής γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σχετικά με τη διαθεσιμότητα στο Δημόσιο. «Από ό,τι φαίνεται» πρόσθεσε «οι συγκυβερνώντες λειτουργούν ως στρατιωτάκια της Τρόικα, με μοναδικό στόχο την ικανοποίηση των ακραίων απαιτήσεων των ξένων εταίρων».

    [02] Χαλκιδική: Σε διαθεσιμότητα διοικητής Αστυνομικού Τμήματος γιατί δεν τηρήθηκε το "λουκέτο" του ΣΔΟΕ σε κέντρο διασκέδασης

    Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Κασσανδρείας στη Χαλκιδική, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, διότι το κέντρο διασκέδασης στην περιοχή της Καλλιθέας, παρά το «λουκέτο» που επέβαλε το ΣΔΟΕ, για φορολογικές παραβάσεις,άνοιξε και λειτούργησε κανονικά.Υπενθυμίζεται πως άνδρες του ΣΔΟΕ τα ξημερώματα του Σαββάτου βρέθηκαν στο συγκεκριμένο κέντρο διασκέδασης και εντόπισαν πλήθος παραβάσεων με αποτέλεσμα να τεθεί σε εφαρμογή το άρθρο 13 του Ν.2523/97 και να διαταχθεί το σφράγισμα του μαγαζιού για τις επόμενες 48 ώρες.

    Ωστόσο το κέντρο διασκέδασης λειτούργησε κανονικά το βράδυ του Σαββάτου, ενώ την ευθύνη για την τήρηση του νόμου είχε το αστυνομικό τμήμα Κασσανδρείας.

    [03] Tον όρο να βρεί ειρηνική λύση για το πυρηνικό προγράμμα του το Ιράν, έθεσε ο Λευκός Οίκος στον νέο πρόεδρο του Ιράν

    Η αμερικανική κυβέρνηση δήλωσε σήμερα ότι προετοιμάζεται να συνεργαστεί με την κυβέρνηση του προέδρου του Ιράν Χασάν Ροχανί στο θέμα του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης, καθώς και των ανησυχιών που αυτό προκαλεί στη Δύση υπό τον όρον, όμως, ότι και το Ιράν θα εκδηλώσει στο ίδιο θέμα σοβαρές, ουσιώδεις δεσμεύσεις.

    "Η επίσημη παραλαβή καθηκόντων από τον πρόεδρο Ροχανί αντιπροσωπεύει μιάν ευκαιρία για το Ιράν, να δράσει γρήγορα για να διαλύσει τις μεγάλες ανησυχίες που η διεθνής κοινότητα έχει αναφορικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν (...) εάν αυτή η νέα κυβέρνηση επιλέξει να δεσμευθεί σοβαρά και ουσιωδώς σε ό,τι αφορά διεθνείς δεσμεύσεις της και να βρεί μια ειρηνική λύση στο ζήτημα αυτό, τότε θα βρεί στις ΗΠΑ έναν πρόθυμο εταίρο", τόνισε στην Ουάσινγκτον ο προεδρικός εκπρόσωπος Τζέι Κάρνεϊ.

    [04] Σε ετοιμότητα αμερικανικές μονάδες στην Μέση Ανατολή "λόγω απειλών"

    Πολλές μονάδες των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στη Μέση Ανατολή τελούν --το τρέχον και τα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα-- σε κατάσταση αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας κι άμεσου συναγερμού, εξαιτίας της απειλής που αντιπροσωπεύει μια τρομοκρατική ενέργεια που μπορεί να γίνει στο χώρο αμερικανικών εγκαταστάσεων σε ένα μουσουλμανικό κράτος, μετέδωσε το δορυφορικό δίκτυο CNN επικαλούμενο αξιωματούχο της αμερικανικής κυβέρνησης.

    Ηδη ο υπουργός Αμυνας Τσακ Χέιγκελ είχε συνεργασία με συμβούλους από το Πεντάγωνο για την επιλογή των ανωτέρω στρατιωτικών μονάδων πρόσθεσε το ίδιο δίκτυο.

    Ποιές είναι οι μονάδες αυτές δεν ανακοινώνεται.

    'Ολο το 2012, αυτή η κατάσταση στις στρατιωτικές μονάδες των Ην. Πολιτειών επαναλήφθηκε σε περιπτώσεις "που μετρώνται στα δάκτυλα των χεριών", διευκρινίστηκε από τον αξιωματούχο που ζήτησε να μείνει ανώνυμος.

    Σήμερα στα μουσουλμανικά κράτη στη Μέση Ανατολής συνολικά είκοσι μια (21) πρεσβείες-προξενεία των ΗΠΑ δεν λειτουργούν.

    Αντίστοιχα είναι τα μέτρα που υιοθετούν οι κυβερνήσεις Γερμανίας, Γαλλίας, Βρετανίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 4 August 2013 - 16:30:23 UTC