Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χαλκιδική: Λουκέτο σε νυκτερινό κέντρο, λόγω φοροδιαφυγής
  • [02] Συνελήφθη Γερμανός στην Χίο για κατασκοπεία σε βάρος της Ελλάδας
  • [03] Φωτιά σε δασική έκταση στην Παλιά Ζίχνη
  • [04] Μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων εντοπίστηκε στο λιμάνι της Πάτρας
  • [05] Βασικός στόχος του ΤΧΣ η ιδιωτικοποίηση της Eurobank

  • [01] Χαλκιδική: Λουκέτο σε νυκτερινό κέντρο, λόγω φοροδιαφυγής

    Λουκέτο σε κέντρο νυκτερινής διασκέδασης, για 48 ώρες, επειδή υπέπεσε σε σειρά φορολογικών παραβάσεων, έβαλε το ΣΔΟΕ. Πρόκειται για το πρώτο λουκέτο, βάσει των νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής.

    Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων του Σ.Δ.Ο.Ε Θεσσαλονίκης (Ε.Δ.Ε.Υ.Θ) στο πλαίσιο της πάταξης της φοροδιαφυγής, σε έλεγχο που πραγματοποίησε τις πρωινές ώρες της 03/08/2013, στην περιοχή Καλλιθέα Χαλκιδικής, σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο οποίο εμφανιζόταν γνωστός τραγουδιστής, διαπίστωσε ότι είχε υποπέσει σε πλήθος παραβάσεων εφαρμογής των διατάξεων του ΚΦΑΣ.

    Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν η Υπηρεσία να προβεί άμεσα στον καταλογισμό των παραβάσεων και στο κλείσιμο του καταστήματος για τις επόμενες 48 ώρες σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13 του Ν. 2523/97.Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση υποτροπής το "λουκέτο" θα έχει διάρκεια ενός μήνα και εάν οι παραβάσεις συνεχιστούν το "λουκέτο" θα έχει διάρκεια ένα εξάμηνο.

    [02] Συνελήφθη Γερμανός στην Χίο για κατασκοπεία σε βάρος της Ελλάδας

    Για κατασκοπεία σε βάρος της Ελλάδας, κατηγορείται 72χρονος Γερμανός, συνταξιούχος μηχανικός, ο οποίος συνελήφθη χτες στα Αρμόλια της Χίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Μαστιχοχωρίων Χίου, γιατί, το πρωί της ίδιας μέρας, είχε φωτογραφίσει στρατόπεδο του νησιού. Στην κατοχή του βρέθηκαν δύο φωτογραφικές μηχανές καθώς και κάρτες αποθήκευσης, απο τις οποίες διαπιστώθηκε οτι είχε φωτογραφήσει το συγκεκριμένο στρατόπεδο, ενώ, σε προγενέστερο χρόνο, φωτογράφισε φράγμα και δρόμους, που βρίσκονται περιμετρικά άλλου στρατοπέδου, του νησιού.

    Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, στη πόλη της Χίου, αλλά και στην κατοχή του βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν : 3 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 2 φωτογραφικές μηχανές, 14 κάρτες μνήμης , 5 usb sticks , 5 τουριστικοί χάρτες της Χίου, 2 κινητά τηλέφωνα και ενα ζευγάρι γυαλιά με ενσωματωμένη φωτογραφική μηχανή.Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι ο συγκεκριμένος υπήκοος Γερμανίας, φωτογράφιζε τουλάχιστον την τελευταία τριετία, εγκαταστάσεις, έργα, υποδομές των Ενόπλων Δυνάμεων, της Δ.Ε.Η., λιμάνια, γέφυρες κ.λπ. στην Χίο. Όπως είπε ο ίδιος, οι φωτογραφήσεις γίνονταν για λογαριασμό αγνώστων Τούρκων, οι οποίοι τον είχαν προσεγγίσει το καλοκαίρι του 2010, προκειμένου να τους παραδίδει το φωτογραφικό υλικό.

    [03] Φωτιά σε δασική έκταση στην Παλιά Ζίχνη

    Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται φωτιά που ξέσπασε αργά το απόγευμα σε δασική έκταση στην Παλιά Ζίχνη του δήμου Ν. Ζίχνης των Σερρών. Η πύρινη λαίλαπα κατάφερε μέσα σε λίγη ώρα να τυλίξει στο πέρασμα της οχτώ στρέμματα σιτοκαλαμιών και δύο στρέμματα πεύκων. Στο σημείο βρίσκονται τρία πυροσβεστικά κλιμάκια, από τις Σέρρες, τη Ν.Ζίχνη και το Ροδολίβος, ενώ στην κατάσβεση της φωτιάς συμμετέχουν πέντε υδροφόρα οχήματα της πυροσβεστικής με δεκαπέντε πυροσβέστες, καθώς και δύο υδροφόρα οχήματα του δήμου Σερρών.Σύμφωνα με τον υποδιοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Σερρών, Σωτήρη Δημητράκη, η φωτιά βρίσκεται σε μερικό περιορισμό ενώ δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

    [04] Μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων εντοπίστηκε στο λιμάνι της Πάτρας

    Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν στο λιμάνι της Πάτρας, διότι σύμφωνα με το Λιμενικό, μετέφεραν μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων.

    Ειδικότερα, ύστερα από έλεγχο που έκαναν λιμενικοί του γραφείου Ασφαλείας σε αυτοκινούμενο τροχόσπιτο, βρήκαν 19.130 πακέτα λαθραίων τσιγάρων. Οι λιμενικοί συνέλαβαν στη συνέχεια τον 38χρονο οδηγό του τροχόσπιτου, την 46χρονη συνοδηγό, καθώς και δύο ακόμη άτομα, ηλικίας 23 και 20 ετών αντίστοιχα.

    Επίσης, σύμφωνα με το Λιμενικό, ο 38χρονος οδηγούσε το αυτοκινούμενο τροχόσπιτο, χωρίς να διαθέτει την νόμιμη άδεια ικανότητας οδήγησης, καθώς σε έλεγχο που ακολούθησε, βρέθηκε να κατέχει, όπως και η συνοδηγός του, πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης.

    [05] Βασικός στόχος του ΤΧΣ η ιδιωτικοποίηση της Eurobank

    Η ιδιωτικοποίηση της Eurobank, αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), όπως αναφέρεται και στην ετήσια έκθεσης του ΤΧΣ.

    Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Ταμείο, κατόπιν της υπογραφής συμφωνίας για την εξαγορά του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Νέας Proton ο διευρυμένος ό?ιλος της Eurobank ενισχύει τη στρατηγική της θέση στο ελληνικό τραπεζικό σύστη?α και την ελκυστικότητα της ως επενδυτική πρόταση, διευκολύνοντας τη ?ελλοντική της ιδιωτικοποίηση προς όφελος του ?η?οσίου και της ελληνικής οικονο?ίας.

    Τους επόμενους μήνες το Ταμείο θα προετοιμάσει το έδαφος για την επιστροφή της Eurobank σε ιδιωτικό καθεστώς, μεριμνώντας για την αποτελεσματική λειτουργία της τράπεζας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και εξασφαλίζοντας ότι η διοίκηση της Eurobank θα προετοιμάσει την τράπεζα για μια αποτελεσματική ιδιωτικοποίηση είτε μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης ή μέσω τοποθέτησης στην αγορά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 3 August 2013 - 18:30:24 UTC