Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κουβέλης: Προτείνω συμπαράταξη της Κεντροαριστεράς στις Ευρωεκλογές
  • [02] Σχόλιο της ΔΗΜΑΡ για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην εφημερίδα "Τα Νέα"
  • [03] Σχόλιο του προέδρου των ΑΝΕΛ για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού
  • [04] Στον Εισαγγελέα οι 13 συλληφθέντες που φέρονται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης

  • [01] Κουβέλης: Προτείνω συμπαράταξη της Κεντροαριστεράς στις Ευρωεκλογές

    «Το πρόγραμμα δεν βγαίνει και δεν πρέπει να αποκλείονται και νέα μέτρα. Αυτά είναι δυνατό να προκαλέσουν αντιδράσεις ή και αρνήσεις βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας», εκτιμά ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, με συνέντευξή στην εφημρίδα Επενδυτής και προσθέτει ότι η προειδοποίηση της κυβέρνησης ότι εάν κάποιο νομοσχέδιο «κρίσιμο» και«καίριο» δεν ψηφιστεί, την επόμενη ημέρα θα προκηρυχθούν εκλογές, είναι χαρακτηριστική και των εκτιμήσεων της ίδιας για εξελίξεις που είναι δυνατό να τη ρηγματώσουν και να αναιρέσουν την αναγκαία πλειοψηφία της στη Βουλή.Ο κ. Κουβέλης δεν αποκλείει να προκύψουν εκλογές από "ατύχημα",λόγω αντιδράσεων στις κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο ο ίδιος δηλώνει ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη εκλογών αλλά από πολιτική σταθερότητα, η οποία, όπως τονίζει «δεν ταυτίζεται με την συντηρητική πολιτική. Δεν ταυτίζεται με τη διαρκή υποχώρηση στις πιέσεις και τις αξιώσεις της τρόϊκας. Δεν είναι δυνατόν οι εταίροι να δέχονται ότι υπήρξαν λάθη στο πρόγραμμα, να αναγνωρίζουν αυτά τα λάθη και η κυβέρνηση να μην αξιώνει τροποποίηση του προγράμματος προσαρμογής». Ο κ. Κουβέλης εκτιμά επίσης ότι δεν θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στη στάση της τρόικας , μετά τίς γερμανικές εκλογές.

    Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογραμμίζει ότι η συγκρότηση ενός τρίτου μεταρρυθμιστικού πόλου είναι προτεραιότητα για το κόμμα του και προτείνει ευρεία συμπαράταξη προσωπικοτήτων και κινήσεων.

    [02] Σχόλιο της ΔΗΜΑΡ για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην εφημερίδα "Τα Νέα"

    «Η πολιτική σταθερότητα είναι αναγκαία. Δεν θα προκύψει όμως με διαρκή υποχώρηση σε αποδεδειγμένα λανθασμένες απαιτήσεις της τρόικα. Ούτε με την απειλή ότι θα οδηγηθούμε σε εκλογές αν υπάρξουν διαφοροποιήσεις»,αναφέρει η ΔΗΜΑΡ σχολιάζοντας την συνέντευξη του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στην εφημερίδα τα ΝΕΑ. Και προσθέτει ότι «αντίθετα με αυτή τη μέθοδο η τρόικα ενθαρρύνεται στο να ζητά τη λήψη νέων μέτρων επιβαρυντικών για την κοινωνία». «Η χώρα χρειάζεται την προώθηση ουσιαστικών δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων και ταυτόχρονα την σθεναρή διεκδίκηση αλλαγών στην οικονομική πολιτική», καταλήγει στο σχόλιο της η ΔΗΜΑΡ.

    [03] Σχόλιο του προέδρου των ΑΝΕΛ για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού

    «Στην εικονική πραγματικότητα του κ. Σαμαρά» αναφέρει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος σχολιάζοντας την συνέντευξη του πρωθυπουργού, «με τους 17 εκατομμύρια τουρίστες που ανακοίνωσε και την ανάπτυξη που θα ερχόταν το καλοκαίρι με τις αποκρατικοποιήσεις, οι οποίες δεν ξεκίνησαν ούτε για τους ημετέρους, υπάρχει μόνο ένα success story, για τους δανειστές, που προχωρούν σε κατασχέσεις της πρώτης κατοικίας με τις ευλογίες της κυβέρνησης και τους πολίτες να ζούμε το δικό μας εφιάλτη με την ανεργία να αυξάνεται, με τα σημειώματα της εφορίας και τα χαράτσια που κανείς πλέον δεν μπορεί να πληρώσει».

    [04] Στον Εισαγγελέα οι 13 συλληφθέντες που φέρονται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης

    Στον Εισαγγελέα Ηρακλείου οδηγήθηκαν σήμερα οι 13 συλληφθέντες που φέρονται σύμφωνα με την ΕΛΑΣ ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που αφορούσε κυρίως σε υποθέσεις ναρκωτικών .

    Οι συλλήψεις έγιναν χθες μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου αλλά και σε περιοχές γειτονικών νομών Ρεθύμνου και Λασιθίου .

    Καθοριστικό ρόλο για τη σύλληψη τους αποτέλεσαν οι συνομιλίες τους μέσω κινητών τηλεφώνων, από τις οποίες οι αστυνομικοί κατάφεραν να πάρουν πληροφορίες τις οποίες αποκωδικοποίησαν ενώ με την υπόθεση η ΕΛΑΣ είχε ασχοληθεί περίπου τέσσερις μήνες .

    Σύμφωνα με πληροφορίες στις μεταξύ τους, τηλεφωνικές, συνομιλίες αναφέρονταν στις δραστηριότητες τους με ? συνθηματικά χαρακτηρίζοντάς τους αστυνομικούς ως «συντέκνους», «σκύλους» και «φοράδες» ενώ τα άλλα συνθηματικά των συνομιλιών ήταν «τυρί» «ριφάκι ", "γίδα", "ζωοτροφή" και "μπάλα άχυρα" .

    Για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης και τη σύλληψη της αναφέρθηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο αστυνομικός διευθυντής Ηρακλείου ταξίαρχος Μιχάλης Καραμαλάκης τονίζοντας ότι πολυμελές κύκλωμα που εξαρθρώθηκε απαρτιζόταν από 9 μέλη στο σκληρό πυρήνα του, και πλαισιωνόταν από δεκάδες ακόμη άτομα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 3 August 2013 - 14:30:24 UTC