Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πού ισχύει ο νέος ΦΠΑ στην εστίαση
  • [02] Π. Καψής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Οι προσλήψεις θα γίνουν εφόσον υπάρξει πρόσβαση στο ραδιομέγαρο
  • [03] Πρόταση για την απλοποίηση του συστήματος αδειοδότησης των θεατρικών χώρων από τον Γ. Καμίνη

  • [01] Πού ισχύει ο νέος ΦΠΑ στην εστίαση

    Διευκρινίσεις σχετικά με την εφαρμογή του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 13% στα προϊόντα και στις υπηρεσίες εστίασης δίνει με εγκύκλιό του ο γενικός γραμματέας δημοσίων εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

    Το μέτρο του μειωμένου συντελεστή, όπως είναι γνωστό, θα ισχύει από μεθαύριο Πέμπτη και η εγκύκλιος ξεκαθαρίζει σε ποια προϊόντα και ποιες υπηρεσίες θα εφαρμόζεται ο μειωμένος συντελεστής. Για παράδειγμα ο συντελεστής ΦΠΑ 13% δεν θα ισχύει για τα μη αλκοολούχα ποτά που παραλαμβάνονται από τον πελάτη για κατανάλωση εκτός καταστήματος όπως και όταν παραδίδονται μέσω ντελίβερι. Επίσης για την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών σε όλες τις περιπτώσεις, είτε αυτή γίνεται εντός καταστήματος, είτε εκτός αυτού θα ισχύει συντελεστής ΦΠΑ 23%. Διευκρινίζεται ακόμη ότι ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ 13% δεν ισχύει για τα νυκτερινά κέντρα διασκέδασης.

    Στην εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών σημειώνεται ότι με την υπαγωγή της εστίασης στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ αναμένεται μείωση των τελικών τιμών, της τάξεως του 8,1%, ώστε η μείωση του φόρου να μετακυλιστεί στους καταναλωτές.

    Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση είναι ένα «μέτρο προσωρινό», το οποίο θα εφαρμοστεί πιλοτικά από 1 Αυγούστου έως 31 Δεκεμβρίου 2013 «με σκοπό να αξιολογηθούν οι επιπτώσεις του στην τόνωση της αγοράς και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, προκειμένου να αποφασισθεί η περαιτέρω εφαρμογή του, εφόσον δεν παρατηρηθεί σημαντική μείωση των εσόδων».

    [02] Π. Καψής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Οι προσλήψεις θα γίνουν εφόσον υπάρξει πρόσβαση στο ραδιομέγαρο

    «Η καινούργια ΕΡΤ δίνει την ευκαιρία να αποδείξουμε ότι στον δημόσιο τομέα μπορούμε να προσφέρουμε έργο προς την κοινωνία με πιο λιτό και αποδοτικό τρόπο, αξιοποιώντας καλύτερα το ανθρώπινο δυναμικό και τα μέσα, που έχουμε στη διάθεσή μας. Αν το καταφέρουμε, αυτή θα είναι η μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση στην πράξη και θα έχει ευρύτερη σημασία» σημειώνει ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής, στη συνέντευξη, που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Διευκρινίζει πως το ζητούμενο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης δεν είναι απαραιτήτως τα υψηλά ποσοστά τηλεθέασης, αλλά η προσβασιμότητα του προγράμματός της σε ευρείες ομάδες πληθυσμού, προαναγγέλει ότι έως το τέλος του Αυγούστου ο μεταβατικός φορέας θα εκπέμψει «ένα αρκετά ικανοποιητικό πρόγραμμα, που σίγουρα θα ικανοποιεί τις προδιαγραφές που έθεσε το ΣτΕ», γνωστοποιεί ότι έως χθες το βράδυ οι αιτήσεις υποψηφίων εργαζομένων είχαν φτάσει τις 2.800, επαναλαμβάνει πως δεν υπάρχει σχεδιασμός για αστυνομική επέμβαση στο μέγαρο της Αγίας Παρασκευής, αλλά κάνει σαφές πως οι προσλήψεις εκείνων, που θα επιλεγούν για τον μεταβατικό φορέα, θα γίνουν εφόσον υπάρξει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του ραδιομεγάρου.

    [03] Πρόταση για την απλοποίηση του συστήματος αδειοδότησης των θεατρικών χώρων από τον Γ. Καμίνη

    Νομοθετική πρόταση προς τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Πολιτισμού, με στόχο την απλοποίηση του συστήματος αδειοδότησης των θεατρικών χώρων, αλλά και του συνόλου των χώρων, όπου συναθροίζεται το κοινό για να παρακολουθήσει οπτικοακουστικές παραστάσεις, χώροι που θα διαθέτουν ουσιαστική ασφάλεια για τους εργαζομένους και τους θεατές, κατέθεσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

    Η συγκεκριμένη πρόταση ρυθμίζει το νομικό κενό, που παρατηρείται στη λειτουργία των θεάτρων της πόλης και είχε ως αποτέλεσμα τη σφράγιση, ως ακατάλληλων, αρκετών από αυτά.

    Το προτεινόμενο νομοθετικό πλαίσιο επιχειρεί την απλοποίηση της διαδικασίας, προωθώντας ένα σύστημα μόνιμης αδειοδότησης του χώρου και δεν χρειάζεται να τροποποιείται, όταν δίνεται άλλη παράσταση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 30 July 2013 - 16:30:20 UTC