Browse through our Interesting Nodes on Religion Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την Επιτροπή Εξωτερικών της Βουλής θα ενημερώσει ο Ευ. Βενιζέλος
  • [02] Με τους εκπαιδευτικούς θα συναντηθεί σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας
  • [03] Σύσκεψη για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας το καλοκαίρι
  • [04] Ένας νεκρός και 35 τραυματίες, ο νεότερος απολογισμός, από τη σύγκρουση τρένων στην Ελβετία
  • [05] Επιστήμονες κατάφεραν να αναπτύξουν νέα δόντια από... ούρα!

  • [01] Την Επιτροπή Εξωτερικών της Βουλής θα ενημερώσει ο Ευ. Βενιζέλος

    Τη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής θα ενημερώσει το μεσημέρι, για θέματα αρμοδιότητάς του, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

    [02] Με τους εκπαιδευτικούς θα συναντηθεί σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας

    Για τα προβλήματα των εκπαιδευτικών σχετικά με την διαθεσιμότητα, αλλά και γενικότερα θέματα Παιδείας,θα συζητήσει σήμερα το πρωί, στις 10.30 στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα συναντηθεί με το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και της ΟΙΕΛΕ.

    [03] Σύσκεψη για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας το καλοκαίρι

    Σύσκεψη για την καταπολέμηση της ανασφάλιστης Εργασίας κατά την τουριστική περίοδο, συγκαλούνσήμερα το πρωί, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης και ο υφυπουργός Βασίλης Κεγκέρογλου.

    Στη σύσκεψη στην οποία θα συμμετάσχουν το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, η Οικονομική Αστυνομία και η ΕΥΠΕΑ (Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης του ΙΚΑ), θα παρουσιαστεί το σχέδιο δράσης του υπουργείου για το δίμηνο Αυγούστου - Σεπτεμβρίου, που περιλαμβάνει συστηματικούς και στοχευμένους ελέγχους σε 83 περιοχές της χώρας.

    [04] Ένας νεκρός και 35 τραυματίες, ο νεότερος απολογισμός, από τη σύγκρουση τρένων στην Ελβετία

    Η μετωπική σύγκρουση δύο τρένων χθες βράδυ στο Γκρανζ πρε Μαρνάν της Ελβετίας, στο καντόνι του Βο, στοίχισε τη ζωή του μηχανοδηγού της μιας αμαξοστοιχίας και τον τραυματισμό 35 ανθρώπων, εκ των οποίων οι πέντε νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ανακοίνωσε η αστυνομία του Βο.

    Το άψυχο σώμα του οδηγού της μιας αμαξοστοιχίας βρέθηκε στο θάλαμο των μηχανοδηγών και οι πυροσβέστες το απεγκλώβισαν στις 1.30 το πρωί τοπική ώρα (02.30 ώρα Ελλάδος), οι οποίοι πρώτα έπρεπε να διαχωρίσουν τις δύο μηχανές των τρένων καθώς η μια είχε σφηνωθεί στην άλλη, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας. Ο εισαγγελέας διέταξε να γίνει νεκροψία.

    Όλη τη νύχτα εργάζονταν οι πυροσβέστες για να απελευθερώσουν τη σιδηροδρομική γραμμή με την βοήθεια γερανού ανυψωτικής ικανότητας 200 τόννων, ενώ η γραμμή που έκλεισε μετά το δυστύχημα θα μείνει και σήμερα κλειστή καθώς δεν μπορεί επί του παρόντος στο σημείο αυτό να αποκατασταθεί η κυκλοφορία.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, συνεχίζεται η έρευνα, την οποία διενεργεί η SESA, η ελβετική επιτροπή ερευνών για τα ατυχήματα και η χωροφυλακή, για να καθοριστούν τα αίτια της σύγκρουσης.

    Είκοσι έξι άνθρωποι νοσηλεύονται αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή τους. Συνολικά 46 άνθρωποι επέβαιναν στα δύο τρένα τη στιγμή της σύγκρουσης.

    [05] Επιστήμονες κατάφεραν να αναπτύξουν νέα δόντια από... ούρα!

    Κινέζοι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι για πρώτη φορά κατάφεραν να αναπτύξουν νέα υποτυπώδη δόντια από την πιο απίθανη πηγή: τα ανθρώπινα ούρα!

    Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Βιοϊατρικής και Υγείας της Γκουανγκτσού, έδειξαν ότι τα ούρα είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν ως πηγή βλαστικών κυττάρων, τα οποία, με τη σειρά τους, μπορούν να μετατραπούν σε μικροσκοπικά δόντια.

    Όμως, δυτικοί επιστήμονες επισήμαναν πως η αναδημιουργία κανονικών δοντιών από ούρα δεν θα είναι εύκολος στόχος. Ήδη διάφορες ερευνητικές ομάδες ανά τον κόσμο προσπαθούν να αναδημιουργήσουν νέα δόντια, σε αντικατατάσταση αυτών που καταστρέφονται λόγω ηλικίας ή πλημμελούς υγιεινής του στόματος. Τα βλαστοκύτταρα από διαφορετικά σημεία του σώματος αποτελούν ένα βασικό πεδίο έρευνας γι' αυτό τον σκοπό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 30 July 2013 - 6:30:21 UTC