Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αρνήθηκε να απολογηθεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος στο δικαστήριο
  • [02] Καύσωνας ενόψει. Συμβουλές για την αντιμετώπισή του
  • [03] Η Μπόινγκ ζητεί ελέγχους στους πομπούς έκτακτης ανάγκης αεροσκαφών της σ' ολόκληρο τον κόσμο
  • [04] Νέες αντιδράσεις μετά την απόφαση του δήμου Αθηναίων για διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων
  • [05] Η επιτροπή προϋπολογισμού της Κάτω Βουλής της Γερμανίας έδωσε το «πράσινο φως» για τη δόση προς την Ελλάδα

  • [01] Αρνήθηκε να απολογηθεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος στο δικαστήριο

    Αρνείται να απολογηθεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ζητώντας από το δικαστήριο χρόνο και επαναλαμβάνοντας για άλλη μια φορά τη θέση του περί αναγκαιότητας κλήτευσης των μελών τού ΚΥΣΕΑ της επίμαχης περιόδου.

    Ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε «απορριπτικό» απέναντί του το δικαστήριο και υποστήριξε ότι η Έδρα «αποφεύγει τα μεγάλα θέματα και ασχολείται με δευτερεύοντα».

    Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του βασικού κατηγορουμένου στη μεγάλη υπόθεση πολιτικής διαφθοράς και, όπως δήλωσε ο πρόεδρος, θα προχωρήσει στις απολογίες των άλλων κατηγορουμένων. Ήδη, ο αρχιτέκτονας Αστέριος Οικονομίδης, που ανέλαβε την ανακαίνιση του ακινήτου της Ακρόπολης, κλήθηκε να απολογηθεί.

    Η διαδικασία έχει διακοπεί ύστερα από αίτημα της υπεράσπισης του πρώην υπουργού, προκειμένου να συνεννοηθεί με τον κ. Τσοχατζόπουλο.

    [02] Καύσωνας ενόψει. Συμβουλές για την αντιμετώπισή του

    Οδηγίες για την προστασία των πολιτών από την άνοδο της θερμοκρασίας εξέδωσε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), του υπουργείου Υγείας.

    Μεταξύ άλλων συνιστά τη μείωση των μετακινήσεων και την αποφυγή της βαριάς σωματικής εργασίας, ιδιαίτερα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.

    Οι πολίτες καλούνται να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς και να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες.

    Το ΕΚΕΠΥ συνιστά επίσης:

    «Φορέστε ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα που διευκολύνουν τον αερισμό του δέρματος και την εξάτμιση του ιδρώτα (βαμβακερά, λινά). Αποφύγετε τα συνθετικά υφάσματα. Χρησιμοποιήστε καπέλο με φαρδύ γείσο και γυαλιά ηλίου, όταν εκτίθεστε στον ήλιο.

    Πίνετε άφθονες ποσότητες νερού και χυμών φρούτων. Τις θερμές ημέρες, η κατανάλωση υγρών πρέπει να είναι μεγαλύτερη από αυτή που σας υποδεικνύει η δίψα σας. Άτομα με επιληψία ή προβλήματα καρδιάς, νεφρών ή ήπατος που ακολουθούν αυστηρή δίαιτα υγρών ή έχουν προβλήματα κατακράτησης υγρών στο σώμα τους, πρέπει να συμβουλεύονται γιατρό ή διαιτολόγο πριν αυξήσουν την κατανάλωση υγρών.

    Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών. Προτιμήστε ελαφρά και μικρά γεύματα με έμφαση στα φρούτα και λαχανικά και αποφύγετε τις λιπαρές τροφές.

    Κάντε χλιαρά ντους στη διάρκεια της ημέρας. Αποφεύγετε απότομες αλλαγές στη θερμοκρασία του σώματος σας. Ένα κρύο ντους/μπάνιο αμέσως μετά την έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να προκαλέσει υποθερμία ειδικά σε ηλικιωμένους και μικρά παιδιά.

    Κρατήστε το δωμάτιο ή το σπίτι κλειστό κατά τη διάρκεια της ημέρας αφού προηγουμένως έχει μείνει ανοιχτό κατά τη διάρκεια της νύχτας. Κατεβάστε την τέντα και κλείστε τα παντζούρια».

    Τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (καρδιοπάθειες, πνευμονοπάθειες κλπ) καλούνται να συμβουλευτούν τον θεράποντα ιατρό τους για εφαρμογή ειδικών οδηγιών.

    Συμβουλή γιατρού πρέπει να ζητήσουν και όσοι παίρνουν φάρμακα, για το αν πρέπει να τα συνεχίσουν και σε ποια δοσολογία, καθώς μερικά έχουν την ιδιότητα να αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος.

    [03] Η Μπόινγκ ζητεί ελέγχους στους πομπούς έκτακτης ανάγκης αεροσκαφών της σ' ολόκληρο τον κόσμο

    Η αμερικανική εταιρεία Μπόινγκ ζήτησε να ελεγχθούν οι πομποί έκτακτης ανάγκης σε μια σειρά αεροσκαφών της.

    Η Μπόινγκ διατύπωσε το αίτημα αυτό μετά τη σύσταση βρετανών ερευνητών για ελέγχους στους πομπούς έκτακτης ανάγκης των αεροσκαφών Μπόινγκ 787 ύστερα από τη φωτιά που εκδηλώθηκε σε ένα Dreamliner, το οποίο ήταν σταθμευμένο στο αεροδρόμιο του Χίθροου.

    Οι διάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης έκλεισαν για πάνω από μια ώρα στις αρχές του μήνα ύστερα από φωτιά που εκδηλώθηκε σε αεροσκάφος αυτού του τύπου, των Αιθιοπικών Αερογραμμών.

    Η εταιρεία έχει ήδη στείλει οδηγίες για ελέγχους στους πομπούς έκτακτης ανάγκης του Μπόινγκ 787 και πρόσθεσε ότι ζητεί τώρα ελέγχους στους εξής τύπους των αεροσκαφών της: στα 717, 737, 747-400, 767 και 777.

    Ο πομπός εντοπισμού έκτακτης ανάγκης της εταιρείας Honeywell International, χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό του αεροσκάφους μετά τη συντριβή του.

    [04] Νέες αντιδράσεις μετά την απόφαση του δήμου Αθηναίων για διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων

    Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων της Αθήνας, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αθηναίων για ωράριο 62 ωρών και ανοιχτά φαρμακεία τα Σάββατα.

    Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), σε σημερινή ανακοίνωσή του, τονίζει ότι είναι απαράδεκτο, το φαρμακείο να αντιμετωπίζεται ως κατάστημα λιανικής.

    «Η λειτουργία του φαρμακείου απαιτεί την αυτοπρόσωπη συνεχή παρουσία του φαρμακοποιού, για λόγους δημοσίας υγείας. Το εξοντωτικό ωράριο των 62 ωρών που επέβαλε ο κ. Καμίνης δεν εφαρμόζεται σε καμιά άλλη πόλη της χώρας και εγκυμονεί κινδύνους για τον ασθενή, αλλά και για τον φαρμακοποιό, ο οποίος οδηγείται εκτός από την οικονομική του εξόντωση και στη βιολογική» αναφέρουν οι φαρμακοποιοί και προσθέτουν ότι στις ώρες αυτές έρχονται να προστεθούν οι διημερεύσεις και οι διανυκτερεύσεις.

    [05] Η επιτροπή προϋπολογισμού της Κάτω Βουλής της Γερμανίας έδωσε το «πράσινο φως» για τη δόση προς την Ελλάδα

    Η επιτροπή προϋπολογισμού της Κάτω Βουλής της Γερμανίας δεν έκανε κανένα σχόλιο σχετικά με την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου της Ελλάδας ως το μεσημέρι σήμερα, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να δοθεί το «πράσινο φως» προκειμένου οι διεθνείς πιστωτές να προχωρήσουν σε αυτήν, είπαν πριν από λίγο πηγές της επιτροπής στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

    Όπως προβλέπει ο νόμος στη Γερμανία, η κυβέρνηση ζήτησε από την επιτροπή αυτή να συμμετέχει στη διαδικασία λήψης της απόφασης και της έδωσε τη δυνατότητα να κάνει σχόλια επί της διαδικασίας.

    Τα προαπαιτούμενα, έτσι, έχουν εκπληρωθεί και η κυβέρνηση της Άγγελας Μέρκελ μπορεί να δώσει την έγκρισή της για την εκταμίευση των 2,5 δισ. ευρώ, του πρώτου μέρους από μια δόση ύψους 6,8 δισ. ευρώ του δανείου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 29 July 2013 - 10:30:21 UTC