Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Β. Σόιμπλε: "Όχι" σε νέο "κούρεμα" για την Ελλάδα
  • [02] "Η εργασία πρέπει να γίνει κοινή μας σημαία"
  • [03] Στην Ουάσιγκτον την Τρίτη ο Δ. Αβραμόπουλος
  • [04] Πυρκαγιές σε Ρόδο, Ηράκλειο και Λασίθι
  • [05] Βραβείο Παλαιοντολογίας στην Ευαγγελία Τσουκαλά και στον Ντικ Μολ

  • [01] Β. Σόιμπλε: "Όχι" σε νέο "κούρεμα" για την Ελλάδα

    Απέκλεισε και πάλι το ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, διαβεβαίωσε ωστόσο ότι η Ελλάδα μπορεί να υπολογίζει στη βοήθεια των εταίρων της και μετά το 2014.

    «Δεν πρόκειται να υπάρξει δεύτερο κούρεμα για την Ελλάδα» τονίζει ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Bild am Sonntag, σύμφωνα με προδημοσίευση αποσπάσματος από το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων. Η Ελλάδα πάντως, διευκρινίζει, «σίγουρα θα συνεχίσει να λαμβάνει βοήθεια και μετά το 2014, εφόσον αυτό είναι αναγκαίο και υπό την προϋπόθεση ότι εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της».

    Ο Γερμανός υπουργός εκτιμά ακόμη ότι η Ευρωζώνη βρίσκεται σε πορεία εξόδου από την κρίση.

    [02] "Η εργασία πρέπει να γίνει κοινή μας σημαία"

    «Έρχομαι στην Αθήνα για να ενθαρρύνω την ελληνική κοινή γνώμη και για να πω ότι υπάρχει μια Ευρώπη που θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα, ώστε να βοηθήσει και τον εαυτό της», υπογράμμισε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα σε συνέντευξή την οποία παραχώρησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.

    Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, ο οποίος φτάνει στην Αθήνα αύριο Κυριακή και το μεσημέρι της Δευτέρας θα έχει συνάντηση, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, σημειώνει πως πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες επισκέψεις του, γεγονός που καθορίζεται από πολλούς λόγους- κυρίως από το περιεχόμενό της. Διευκρινίζει ότι «[το] κύριο θέμα στη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά θα είναι το μέλλον της Ευρώπης, της γηραιάς ηπείρου που πρέπει να γίνει διαφορετική από τη σημερινή, ώστε οι πολίτες να πάψουν να την εκλαμβάνουν ως μητριά και τιμωρό, να τη δουν ως πηγή ελπίδας και ένα σύνολο που προσφέρει θετικές ευκαιρίες».

    "Ηανεργία των νέων, είναι η μάστιγα όλης της ηπείρου μας. Επείγει να δοθούν απαντήσεις, πρέπει να γίνουν η κοινή μας σημαία, διότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να καταστραφεί η ελπίδα" τονίζει ο Ενρίκο Λέτα.

    [03] Στην Ουάσιγκτον την Τρίτη ο Δ. Αβραμόπουλος

    Σημαντικής σημασίας κρίνεται η επίσκεψη στην Ουάσιγκτον του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, ιδιαίτερα στην παρούσα χρονική συγκυρία, τόσο ενόψει της συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο Ομπάμα στο Λευκό Οίκο, στις 8 Αυγούστου, όσο και λόγω της έκρυθμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή.

    Ο κ. Αβραμόπουλος, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Αμερικανού ομολόγου του Τσακ Χέιγκελ, θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ σε μια κρίσιμη περίοδο για το εγγύς και ευρύτερο διεθνές περιβάλλον.

    Την ερχόμενη Τρίτη, θα τύχει επίσημης υποδοχής στο Πεντάγωνο, όπου θα συναντηθεί με τον κ. Χέιγκελ, στις 10 το βράδυ (ώρα Ελλάδας).

    Οι συνομιλίες Αβραμόπουλου-Χέιγκελ θα περιλαμβάνουν μια σειρά θεμάτων που αφορούν τις διμερείς σχέσεις σε ζητήματα στρατιωτικής συνεργασίας και ασφάλειας, την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και ευρύτερα στη Μέση Ανατολή.

    [04] Πυρκαγιές σε Ρόδο, Ηράκλειο και Λασίθι

    Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη από τις πέντε το απόγευμα σε δασική περιοχή της νότιας Ρόδου.

    Για την κατάσβεσή της έχει κινητοποιηθεί το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων του νησιού και παράλληλα ξεκίνησαν πτήσεις από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα.

    Η φωτιά είναι εκτός ελέγχου και υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσει προβλήματα σε μικρά χωριά της νότιας Ρόδου και για ένα από αυτά (το Βάτι) βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία εκκένωσής του.

    Στην περιοχή επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες και πνέουν ισχυροί άνεμοι.

    Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι σε περιοχή κοντά στο χωριό Πόμπια της Μεσαράς Ηρακλείου.

    Έχουν σπεύσει οχήματα με 21 πυροσβέστες, πυροσβεστικό ελικόπτερο, υδροφόρες του Δήμου Φαιστού και κάτοικοι της περιοχής ενώ οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης.

    Επίσης, φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία λίγο μετά τις 2.00 το μεσημέρι στην περιοχή Παρακαλούρι Νεάπολης, στον νομό Λασιθίου, όπου έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

    [05] Βραβείο Παλαιοντολογίας στην Ευαγγελία Τσουκαλά και στον Ντικ Μολ

    Στις 16 Νοεμβρίου, στο Βατικανό θα απονεμηθεί το Επιστημονικό Βραβείο "Giuseppe Sciacca" στην καθηγήτρια Παλαιοντολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ευαγγελία Τσουκαλά και στον Ολλανδό ερευνητή Παλαιοντολογίας Ντικ Μολ για το σημαντικό ανασκαφικό και ερευνητικό έργο τους στη Μηλιά και στον Άγιο Γεώργιο Γρεβενών και για την προβολή της Δυτικής Μακεδονίας.

    Ελλάδα και Ολλανδία μοιράζονται το διεθνές βραβείο για το σημαντικό παλαιοντολογικό εύρημα παγκόσμιου ενδιαφέροντος, που ήρθε στο φως το 2007, τους μεγαλύτερους χαυλιόδοντες, μήκους 5,02 μέτρων, από μαστόδοντα (πρόγονο του ελέφαντα) που έζησε στην περιοχή πριν από 2,5-3 εκατ. χρόνια.

    Τα απολιθώματα του γίγαντα μαστόδοντα - ύψους 3,5 μέτρων, μήκους 8,5 μέτρων και βάρους οκτώ τόνων - της Μηλιάς που είναι μοναδικός σε μέγεθος παγκοσμίως μαρτυρούν ότι η περιοχή των Γρεβενών ήταν μία τροπική ζούγκλα με άφθονα νερά, όπου ζούσαν πολλά ζώα που σήμερα ζουν στην Αφρική και στην Ασία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 27 July 2013 - 16:30:23 UTC