Check our bulletin board of Hellenic Cultural News Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εγκρίθηκε η εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα
  • [02] Φ. Ρέσλερ: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται άλλο «κούρεμα» χρέους
  • [03] Επιστρέφει τα χρήματα της FB Bank ο Β. Ρέστης
  • [04] Πρεμιέρα αύριο για τη «Μαντάμα Μπατερφλάι» στο Ηρώδειο
  • [05] Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο υποχώρησε η απόδοση των ιταλικών 2ετών ομολόγων
  • [06] Πυρκαγιά στο Λυγουριό Αργολίδας

  • [01] Εγκρίθηκε η εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα

    Εγκρίθηκε και τυπικά από το Euro Working Group, η εκταμίευση της δόσης των 4 δισ. ευρώ από την ευρωζώνη, μετά την ψήφιση από τη Βουλή της τροπολογίας του υπουργείου Παιδείας για τον πρόσθετο αριθμό των εκπαιδευτικών που τίθενται σε καθεστώς κινητικότητας και, κατ' επέκταση, την κάλυψη και των 22 προαπαιτούμενων μέτρων.

    Το ποσό αναμένεται να πιστωθεί την προσεχή Δευτέρα στον ειδικό λογαριασμό που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος.

    Η συγκεκριμένη δόση κατανέμεται σε 2,5 δισ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (EFSF) και σε 1,5 δισ. ευρώ από την επαναγορά ελληνικών ομολόγων από τις ευρωπαϊκές Κεντρικές Τράπεζες.

    Εξάλλου, τη Δευτέρα 29 Ιουλίου, αναμένεται να συνεδριάσει και το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ, προκειμένου να εγκρίνει το τμήμα της δόσης (ποσό 1,8 δισ. ευρώ) που αναλογεί στο Διεθνές Ταμείο.

    [02] Φ. Ρέσλερ: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται άλλο «κούρεμα» χρέους

    Ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους με συνέντευξή του στο πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg και δηλώσεις που έκανε στην τηλεόραση του ίδιου πρακτορείου.

    Η διατήρηση της πίεσης που προκύπτει από τον «τεράστιο» όγκο του ελληνικού χρέους είναι αναγκαία για να διασφαλιστεί ότι η χώρα εφαρμόζει τις απαραίτητες αλλαγές στην οικονομική πολιτική προκειμένου να καταστεί ανταγωνιστική, δήλωσε ο κ. Ρέσλερ στη συνέντευξη, την οποία παραχώρησε έδωσε χθες στο Βερολίνο.

    «Δεν χρειαζόμαστε άλλο κούρεμα στην Ελλάδα, επειδή θεωρώ ότι είναι πολύ επιτυχημένοι στη δημοσιονομική προσαρμογή τους, στην αύξηση των εξαγωγών τους. Η συζήτηση γύρω από το κούρεμα δεν είναι καλή για την Ελλάδα, δεν είναι καλή για την Ευρωζώνη», είπε ο Γερμανός υπουργός σε δηλώσεις που έκανε στην τηλεόραση του Bloomberg. «Το χρέος στην Ελλάδα είναι τεράστιο και δείχνει ότι η Ελλάδα έχει ακόμη μακρύ δρόμο να διανύσει. Παρά ταύτα, το να κόψουμε δρόμο δεν θα αποτελούσε λύση, στην πραγματικότητα θα έκανε μόνο μακρύτερη τη διαδρομή», σημείωσε ο κ. Ρέσλερ στη συνέντευξη που έδωσε. «Η υγιής δημοσιονομική πολιτική στην Ελλάδα από τη μία πλευρά και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας από την άλλη αποτελούν τη σωστή διέξοδο. Δεν υπάρχει γρήγορος δρόμος, όπως διάσωση ή κουρέματα» ούτε τύπωμα χρήματος, το οποίο έχει αποτύχει να τονώσει τις οικονομίες που επιζητούν να ξεφύγουν από τη δυσπραγία τους.

    Ο υπουργός ανέφερε τον τομέα της παραγωγής και αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας ως πεδίο συνεργασίας που θα ωφελήσει την Ελλάδα.

    [03] Επιστρέφει τα χρήματα της FB Bank ο Β. Ρέστης

    Επιστρέφει στον εκκαθαριστή της FB Bank το ποσό των 5,8 εκατ. ευρώ για το οποίο κατηγορείται, ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης.

    Ο κ. Ρέστης, που ξεκίνησε πριν λίγο να απολογείται ενώπιον της ανακρίτριας Ρέας Κατσιβέλη, φέρεται να έχει παραδώσει την επιταγή για το επίμαχο ποσό στον εκκαθαριστή της τράπεζας, της οποίας μέχρι πρότινος κατείχε μεγάλο πακέτο μετοχών.

    Ο εφοπλιστής αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, που αφορούν την εκταμίευση, πριν ένα χρόνο, από την τράπεζα επισφαλούς -σύμφωνα με την κατηγορία- δανείου ύψους 5,8 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά, σύμφωνα με τη δικογραφία, κατέληξαν σε λογαριασμούς που σχετίζονται με τον κατηγορούμενο.

    Ο ίδιος ο κ. Ρέστης αρνείται τις πράξεις που του αποδίδονται και υποστηρίζει ότι τα χρήματα κατέληξαν σε πρώην συνεργάτη του, ο οποίος καταζητείται με ένταλμα της ανακρίτριας και από τον οποίο φέρεται διατεθειμένος να διεκδικήσει το επίμαχο ποσό.

    [04] Πρεμιέρα αύριο για τη «Μαντάμα Μπατερφλάι» στο Ηρώδειο

    «Ξέρετε, στην ιαπωνική γλώσσα δεν υπάρχει η λέξη "όχι". Αν πρέπει να αρνηθείς, πρέπει να βρεις έναν πλάγιο τρόπο για να το κάνεις». Αυτό το άγνωστο, για τους πολλούς, στοιχείο είναι αρκετά ισχυρό για να ερμηνεύει αποφάσεις και πράξεις... Και η Ιταλίδα καλλιτέχνις Μαρία Λουίτζα Μπόρσι, που θα ενσαρκώσει την Μπατερφλάι του Πουτσίνι στις δύο από τις τέσσερις παραστάσεις (27 και 30 Ιουλίου) της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Ηρώδειο, μελέτησε πολύ καλά τον χαρακτήρα της έφηβης ηρωίδας. Τόσο, όσο να μπορεί να ερμηνεύσει τις αποφάσεις της.

    Ταξίδεψε στην Ιαπωνία για να παρατηρήσει την ψυχολογία και τις κινήσεις των ανθρώπων. Αυτή ήταν η πρώτη ανάγνωση του ρόλου, που αγάπησε από πολύ μικρή. Μόλις επτά χρόνων ήταν και γνώριζε ήδη ολόκληρη τη δεύτερη πράξη της Μαντάμας Μπατερφλάι. Για μια Ευρωπαία σοπράνο, η ψυχοσύνθεση μιας Γιαπωνέζας ηρωίδας, της 15χρονης γκέισας, που ερωτεύεται έναν Αμερικανό, κυοφορεί το παιδί του και εντέλει βάζει τέρμα στη ζωή της, ήταν σχεδόν ακατανόητη.

    Την ιστορία της «Μαντάμα Μπατερφλάι» θα έχει την ευκαιρία το κοινό να απολαύσει στο Ηρώδειο από αύριο, Σάββατο 27/7 και για τέσσερις συνολικά παραστάσεις (27, 28, 30 και 31/7).

    Περισσότερες πληροφορίες για τις διανομές των ρόλων και τη διαθεσιμότητα των εισιτηρίων, στην ιστοσελίδα της ΕΛΣ, www.nationalopera.gr .

    [05] Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο υποχώρησε η απόδοση των ιταλικών 2ετών ομολόγων

    Το κόστος δανεισμού της Ιταλίας μειώθηκε σήμερα, σε μια δημοπρασία διετών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές ετοιμάζονται για μεγάλες αποπληρωμές χρέους την επόμενη εβδομάδα.

    Το υπουργείο Οικονομικών διέθεσε 3 δισ. ευρώ διετών ομολόγων - τα οποία ωριμάζουν την 30ή Ιουνίου 2015 -με επιτόκιο 1,86%, το οποίο είναι το χαμηλότερο από τον Μάιο.

    Σε μια παρόμοια δημοπρασία πριν από ένα μήνα το υπουργείο Οικονομικών της Ιταλίας είχε αναγκαστεί να δανειστεί με απόδοση 2,40% για να προσελκύσει τους επενδυτές, καθώς οι αγορές είχαν αναστατωθεί από το ενδεχόμενο τερματισμού της πολιτικής ποσοτικής χαλάρωσης που εφαρμόζει η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ.

    [06] Πυρκαγιά στο Λυγουριό Αργολίδας

    Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση της περιοχής Αγ. Ανδρέας στο Λυγουριό Αργολίδας.

    Η φωτιά εξελίσσεται σε χαράδρα, ενώ στην περιοχή πνέουν μέτριοι άνεμοι.

    Στο σημείο επιχειρούν 48 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 9 άτομα πεζοπόρο τμήμα και τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 26 July 2013 - 10:30:22 UTC