Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ιω. Μιχελάκης: Όσοι έχουν προσληφθεί παράνομα, θα φύγουν
  • [02] Δεν έχω δει ακόμη το μυθιστόρημα της κρίσης, λέει ο συγγραφέας Χρήστος Χρυσόπουλος
  • [03] Ανοίγει τις πύλες της αύριο στο Ναύπλιο, η 22η έκθεση βιβλίου
  • [04] Προβλήματα στην κίνηση αύριο λόγω μεταφοράς του μετροπόντικα στην Αγία Βαρβάρα
  • [05] Γιορτή ελιάς και λαδιού, στη Σελλασία Λακωνίας
  • [06] Πού θα βρείτε οδοντίατρο τον Αύγουστο. Ο δωδεκάλογος του καλοκαιριού για καλή στοματική υγεία
  • [07] Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στη Νεμέα
  • [08] Η αμερικανική Βουλή απέρριψε τροποποίηση για τη χρηματοδότηση του NSA

  • [01] Ιω. Μιχελάκης: Όσοι έχουν προσληφθεί παράνομα, θα φύγουν

    «Είχαμε αναλάβει μια συγκεκριμένη υποχρέωση και φτάσαμε σε οριζόντιες περικοπές. Είναι και πρέπει να είναι η τελευταία οριζόντια περικοπή αυτή με τη δημοτική αστυνομία και τους σχολικούς φύλακες. Για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ό,τι ήταν να γίνει έχει γίνει», ανέφερε ο υπουργός Eσωτερικών Γ. Μιχελάκης.

    Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, δήλωσε ότι όσοι δημοτικοί υπάλληλοι έχουν προσληφθεί παράνομα θα φύγουν, τονίζοντας ότι ήδη υπάρχουν υποθέσεις δημοτικών αστυνομικών που βρίσκονται στη δικαιοσύνη.

    Υπογράμμισε, πάντως, ότι πρέπει να υπάρχει ενδοδημοτική κινητικότητα, ενώ, όπως είπε, πρέπει να προχωρήσει η αξιολόγηση των δήμων και πέραν της τρόικας.

    [02] Δεν έχω δει ακόμη το μυθιστόρημα της κρίσης, λέει ο συγγραφέας Χρήστος Χρυσόπουλος

    «Ένα μυθιστόρημα για την κρίση δεν διαθέτει το εφόδιο της μνήμης, που είναι ίσως το σημαντικότερο εφόδιο του μυθιστορήματος. Επομένως οφείλει να διακινδυνεύσει. Αυτό το μυθιστόρημα της διακυνδύνευσης δεν το έχω συναντήσει ακόμη στα χρόνια της κρίσης».

    Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη λογοτεχνία και την κρίση, με αφορμή το βιβλίο του «Φακός στο στόμα», όπου συνομιλεί με έναν άστεγο, ο Χρήστος Χρυσόπουλος σημειώνει πως ο ρόλος της μυθοπλασίας έχει πάψει να είναι κυρίαρχος στο σύγχρονο μυθιστόρημα, που έχει εμπλουτιστεί από άλλα, μη μυθοπλαστικά είδη λόγου.

    Ο 45χρονος πεζογράφος προσθέτει πως γράφει μια λογοτεχνία που μιλάει για τον εαυτό της, παρατηρώντας πως αυτό συνέβαινε πάντοτε υπό μία έννοια. Η λογοτεχνία, άλλωστε, είναι πριν και πάνω απ? όλα «καλλιέργεια γλώσσας».

    [03] Ανοίγει τις πύλες της αύριο στο Ναύπλιο, η 22η έκθεση βιβλίου

    ΑύριοΠαρασκευή, ανοίγει τις πύλες της η 22η έκθεση βιβλίου, στην πλατεία Ωνάση στο Ναύπλιο, που διοργανώνει το Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών Βιβλιοπωλών Ελλάδος και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Τουρισμού του δήμου Ναυπλίου.

    Για πρώτη φορά φέτος, η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε τη δωρεάν διανομή βιβλίων σε πολύτεκνες οικογένειες.

    Η έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 18 Αυγούστου, θα λειτουργεί καθημερινά και Σαββατοκύριακα, από τις 7.30 το απόγευμα έως και τα μεσάνυχτα.

    Επίσης, στο πλαίσιο της έκθεσης βιβλίου, θα δοθεί συναυλία αφιέρωμα στους Μίκη Θεοδωράκη και Μάνο Χατζηδάκη, τη Δευτέρα 29 Ιουλίου, στις 10.00 το βράδυ, στην αυλή του Λυκείου.

    Στην έκθεση συμμετέχουν εκδοτικοί οίκοι από όλη την Ελλάδα, καθώς και ο σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Νομού Αργολίδας.

    [04] Προβλήματα στην κίνηση αύριο λόγω μεταφοράς του μετροπόντικα στην Αγία Βαρβάρα

    Δυσχέρειες στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων αναμένονται αύριο, Παρασκευή (26/7), τις απογευματινές ώρες, στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, λόγω μεταφοράς του μετροπόντικα, από τον Λιμένα Ελευσίνας στην περιοχή της Αγ. Βαρβάρας, στον υπό κατασκευή σταθμό του μετρό.

    Ο μετροπόντικας θα μεταφερθεί μέσω της διαδρομής: Λ. Μεγαρίδος, Λ. Δημοκρατίας, Νέα Εθνική Οδός Αθηνών - Κορίνθου, Ιερά Οδός, Ελ. Βενιζέλου.

    Από την τροχαία παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διέλευσή τους από τα παραπάνω σημεία και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση, καθώς και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

    [05] Γιορτή ελιάς και λαδιού, στη Σελλασία Λακωνίας

    Την 10η γιορτή ελιάς και λαδιού, στη Σελλασία Λακωνίας, 2 με 4 Αυγούστου, διοργανώνει το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του δήμου Σπάρτης και η μη κερδοσκοπική εταιρεία «Γιορτή Ελιάς και Λαδιού».

    Η έκθεση αποτελεί θεσμό για όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου και προσελκύει το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών, καθώς και παραγόντων που σχετίζονται τόσο με την παραγωγή, όσο και την προώθηση του προϊόντος, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι επιστημονικές και ενημερωτικές ημερίδες που διεξάγονται, μιας και η Λακωνία αποτελεί τον δεύτερο ελαιοπαραγωγικό νομό της χώρας.

    Στον χώρο της γιορτής θα υπάρχουν περίπτερα εκθετών, με πρόσβαση σε όλους τους επισκέπτες, ενώ κάθε μέρα έχουν προγραμματιστεί ημερίδες και παράλληλες επιμορφωτικές κι ενημερωτικές εκδηλώσεις, με το πέρας των οποίων θα ακολουθεί μουσική βραδιά.

    Επίσης, θα λειτουργεί έκθεση ζωγραφικής και λακωνικού βιβλίου από την Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας.

    [06] Πού θα βρείτε οδοντίατρο τον Αύγουστο. Ο δωδεκάλογος του καλοκαιριού για καλή στοματική υγεία

    Πρωτοβουλίες για την εξυπηρέτηση των πολιτών για έκτακτα περιστατικά αναπτύσσει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής (ΟΣΑ), θέτοντας στη διάθεση του κοινού τη Γραμμή Επειγόντων Περιστατικών, που έχει θεσμοθετηθεί εδώ και αρκετά χρόνια για τον μήνα Αύγουστο.

    Στη Γραμμή συμμετέχουν Οδοντίατροι της Αττικής, οι οποίοι εξυπηρετούν επείγοντα περιστατικά ασθενών από 1η Αυγούστου.

    Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για τους οδοντιάτρους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό, είτε στα τηλέφωνα του Συλλόγου 2103821109 (8.30 το πρωί με 3.30 το απόγευμα ) τις εργάσιμες ημέρες, είτε από το site του ΟΣΑ (www.osanet.gr).

    Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής, πάντως εξέδωσε και έναν δωδεκάλογο για καλή στοματική υγεία.

    1. . Μην ξεχνάτε να συμπεριλαμβάνετε στις αποσκευές σας και την οδοντόβουρτσα (κανονικού μεγέθους ή ταξιδιωτική).

    2. Πριν ξεκινήσετε για διακοπές επισκεφθείτε τον οδοντίατρό σας, ώστε να περιορίσετε την πιθανότητα εκτάκτων περιστατικών.

    3. Μπορείτε και πρέπει να τρώτε άφθονες ποσότητες από φρούτα και λαχανικά

    4. Περιορίστε κατά το δυνατόν περισσότερο τα τυποποιημένα snacks (γαριδάκια, πατατάκια κ.λ.π.).

    5. Περιορίστε την κατανάλωση σοκολατών, καραμελών, παγωτών, και διαφόρων γλυκαντικών ουσιών σε τυποποιημένη μορφή (καραμέλες, τσίχλες κ.λ.π.).

    6. Περιορίστε την κατανάλωση σακχαρούχων αεριούχων ποτών και αυξήστε την λήψη φυσικών χυμών και γαλακτοκομικών προϊόντων.

    7. Βουρτσίζετε τα δόντια δύο φορές τη ημέρα, έστω και αν ταξιδεύετε

    8. Προσοχή στα ατομικά και ομαδικά παιχνίδια, τις εξερευνήσεις και τις αναρριχήσεις σε δέντρα και βράχους. Συχνά καταλήγουν σε σπασίματα και απώλεια των μπροστινών δοντιών.

    9. Προσοχή στις καταδύσεις από βράχους, προκυμαίες και σκάφη. Κακή εκτίμηση του βάθους τη θάλασσας μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς στο κεφάλι, το πρόσωπο και τα δόντια.

    10. Εάν εξαιτίας κάποιου ατυχήματος, τα δόντια φύγουν από τη θέση τους διατηρείστε την ψυχραιμία σας. Εάν μεν έχουν απλά αλλάξει θέση, πιέστε τα στην αρχική και επισκεφθείτε τον πλησιέστερο οδοντίατρο. Εάν έχουν φύγει από το στόμα, φυλάξτε τα σε φυσιολογικό ορό, γάλα ή σάλιο και επειγόντως επισκεφθείτε οδοντίατρο.

    11. Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε τα δόντια σαν εργαλείο για διάφορες δουλειές (λύσιμο κόμπων, κόψιμο σπάγγων, σπάσιμο ξηρών καρπών και άνοιγμα συσκευασιών τροφίμων ή ποτών).

    12. Μετά το τέλος των διακοπών και πριν από το ξεκίνημα των σχολείων, επισκεφθείτε τον οδοντίατρό σας για την εξέταση και οριστική αποκατάσταση των διαφόρων προβλημάτων.

    [07] Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στη Νεμέα

    Υπό έλεγχο τέθηκε το πρωί η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε χτες το βράδυ σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πετρί και Αηδόνια, κοντά στη Νεμέα Κορινθίας.

    Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά έχει κάψει κυρίως αγροτικές καλλιέργειες, περίπου 100 στρεμμάτων.

    Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση.

    [08] Η αμερικανική Βουλή απέρριψε τροποποίηση για τη χρηματοδότηση του NSA

    Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων, απέρριψε με ισχνή πλειοψηφία, οποιαδήποτε τροποποίηση που είχε ως στόχο να σταματήσει τη χρηματοδότηση του προγράμματος παρακολούθησης της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA).

    Η τροπολογία, κατατέθηκε μετά την αποκάλυψη από τον πρώην πράκτορα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, Έντουαρντ Σνόουντεν, για την ευρείας κλίμακας παρακολούθηση και συλλογή τηλεφωνικών και ηλεκτρονικών αρχείων από εκατομμύρια αμερικανούς πολίτες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 25 July 2013 - 8:30:23 UTC