Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Ειρήνη Σκυλακάκη για μία και μόνη συναυλία στον Κήπο του Μεγάρου
  • [02] Tην παραπομπή του Β. Ρέστη για ανακριβείς δηλώσεις "ποθεν έσχες" προτείνει ο εισαγγελέας
  • [03] Μόνον για 2.000 εργαζομένους συζητά τη διαθεσιμότητα το υπ. Παιδείας
  • [04] Υπερψηφίστηκε επί της αρχής από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης
  • [05] Καταργούνται 118 και συγχωνεύονται 39 νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία

  • [01] Η Ειρήνη Σκυλακάκη για μία και μόνη συναυλία στον Κήπο του Μεγάρου

    Μεγάλωσε ακούγοντας Beatles, Bowie, Dylan, Χατζηδάκι και Σαββόπουλο. Έμαθε να παίζει τα πρώτα της τραγούδια στην κιθάρα από τη μητέρα της σε πολύ μικρή ηλικία.

    Περνούσε αρκετές ώρες την ημέρα ακούγοντας μουσική - στις επιρροές της συγκαταλέγονται η Laura Marling, η Regina Spektor, οι Mumford and Sons και ο Johnny Flynn- έως ότου νιώσει την ανάγκη να γράψει τα δικά της.

    Με την ολοκλήρωση των σπουδών της στη Νομική κυκλοφόρησε το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ με τίτλο «Wrong Direction» (Λάθος κατεύθυνση). Αντίθετα, όμως, με αυτό που υποδηλώνει ο τίτλος, η 23χρονη Ειρήνη Σκυλακάκη βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση. Διαθέτει εξαιρετική ικανότητα στη σύνθεση και τον αγγλόφωνο στίχο, βελούδινη φωνή και σεμνή παρουσία. Μια αξιόλογη παρουσία στη neo-folk σκηνή, που κερδίζει τις εντυπώσεις με την ερμηνεία και τις συνθέσεις της.

    Έγινε γνωστή μέσα από το αισθαντικό «In the light», το τραγούδι με το οποίο συστήθηκε στον χώρο της μουσικής, εκτοξεύθηκε στην κορυφή και αγαπήθηκε αμέσως από τους Έλληνες ραδιοφωνικούς παραγωγούς. Με αυτό, καθώς και με άλλα δείγματα της δουλειάς της η Ειρήνη Σκυλακάκη κάνει μια και μόνη εμφάνιση αύριο Πέμπτη, στις 9 το βράδυ, στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής.

    Στην επιτυχία του «Wrong Direction» συντέλεσαν και οι εξαιρετικές ενορχηστρώσεις του Ευριπίδη Ζεμενίδη. «Η ενορχήστρωση και η παραγωγή του δίσκου έγιναν από τον Ευριπίδη με ενθουσιασμό και φροντίδα και η όλη διαδικασία ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για εμένα» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ειρήνη Σκυλακάκη.

    [02] Tην παραπομπή του Β. Ρέστη για ανακριβείς δηλώσεις "ποθεν έσχες" προτείνει ο εισαγγελέας

    Το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για ανακριβείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης «δείχνει» στον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, με πρόταση του προς το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιάννης Δραγάτσης.

    Ο εισαγγελικός λειτουργός προτείνει στους δικαστές να παραπέμψουν σε δίκη τον εφοπλιστή και εισηγείται επίσης να μην αρθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα που του έχει επιβληθεί, μετά την απολογία του στον 7ο τακτικό ανακριτή Αθηνών για την υπόθεση των δηλώσεων «πόθεν έσχες».

    Η κατηγορία σε βάρος του κ. Ρέστη αφορά, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του, την παράλειψη δήλωσης συμμετοχής του σε δεκάδες εταιρίες στα «πόθεν έσχες» των ετών 2008 έως και 2012. Η υποχρέωση δήλωσης περιουσιακής κατάστασης για τον εφοπλιστή ξεκίνησε από το έτος 2007 λόγω της σχέσης του ως μεγαλομετόχου με την FB Bank.

    [03] Μόνον για 2.000 εργαζομένους συζητά τη διαθεσιμότητα το υπ. Παιδείας

    «Η οριζόντια περικοπή αφορούσε αριθμούς οι οποίοι ήταν εξωπραγματικοί για το υπουργείο Παιδείας, διότι απλά θα διέλυαν το εκπαιδευτικό σύστημα. Εμείς με το σχέδιο αξιολόγησης δομών και διαδικασιών και των κεντρικών υπηρεσιών, καταλήξαμε και αποδείξαμε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και στην τρόικα, ότι οι άνθρωποι που μπορεί να συζητηθεί να τεθούν σε διαθεσιμότητα, δεν γίνεται να υπερβαίνουν τις 2.000», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος στο ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84».

    Όπως ανέφερε έχει εγκριθεί το «staffing plan» και «οι 151.000 εκπαιδευτικοί σήμερα έχουν διασφαλίσει την εργασία τους και απρόσκοπτα μπορούν να αφοσιωθούν στο έργο τους. Είναι προσωπική μου δέσμευση, αλλά και της κυβέρνησης, πλέον».

    [04] Υπερψηφίστηκε επί της αρχής από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης

    Θετικοί στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση των αυθαιρέτων κτισμάτων εμφανίστηκαν οι περισσότεροι φορείς που κλήθηκαν να εκφράσουν τις απόψεις τους στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ενώ έντονα επικριτικός ήταν ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης που υποστήριξε ότι το κριτήριο της νομοθετικής αυτής πρωτοβουλίας της κυβέρνηση δεν είναι ο χωροταξικός και περιβαλλοντικός σχεδιασμός της χώρας, αλλά η αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος.

    Έμφαση πάντως έδωσαν όλοι οι φορείς στην αποτροπή δημιουργίας νέας γενιάς αυθαιρέτων, καθώς και στη μείωση του ύψους των προστίμων.

    Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης, χαρακτήρισε χρήσιμες και εποικοδομητικές τις απόψεις και την κριτική των αρμόδιων φορέων και δεσμεύτηκε ότι πολλές από τις προτάσεις τους «θα αποτελέσουν αντικείμενο θετικών βελτιώσεων του νομοσχεδίου».

    Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και Χρυσή Αυγή επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια, αντίθετα από το ΚΚΕ που δήλωσε ότι το καταψηφίζει.

    [05] Καταργούνται 118 και συγχωνεύονται 39 νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία

    Την τελική απόφαση για την κατάργηση και συγχώνευση νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος.

    Βάσει της απόφασης καταργούνται 87 νηπιαγωγεία και 31 δημοτικά (συνολικά 118), ενώ συγχωνεύονται αντίστοιχα 12 νηπιαγωγεία και 17 δημοτικά (σύνολο 39).

    Πρόκειται για το τρίτο κύμα καταργήσεων και συγχωνεύσεων. Το 2011 είχαν καταργηθεί και συγχωνευθεί 800 σχολεία σε όλη την επικράτεια και τον επόμενο χρόνο 120.

    Το ύψος της εξοικονόμησης πόρων θα φτάσει στα 76.000 ευρώ για το 2013, ενώ από το 2014 η εξοικονόμηση θα ανέλθει στις 228.000 ευρώ.

    Παράλληλα, το υπουργείο προχωρά στην ίδρυση τριών δημοτικών και δύο νηπιαγωγείων, ενώ υποβιβάζονται σε θέσεις 5 νηπιαγωγεία και 34 δημοτικά σχολεία και προάγονται 2 δημοτικά τα οποία θα ενισχυθούν με οργανικές θέσεις όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή των σχολικών εγκαταστάσεων. Τα υπό ίδρυση σχολεία θα στελεχωθούν με εκπαιδευτικούς όταν λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 24 July 2013 - 16:30:25 UTC