Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ύστερα από 11 χρόνια απουσίας επιστρέφει στην Αυστρία η Φόρμουλα 1
  • [02] Ουσιαστικό έργο
  • [03] Το ΣτΕ «πάγωσε» προσωρινά τις εργασίες απομάκρυνσης των αρχαιοτήτων από τον σταθμό του Μετρό Θεσσαλονίκης

  • [01] Ύστερα από 11 χρόνια απουσίας επιστρέφει στην Αυστρία η Φόρμουλα 1

    Ένδεκα χρόνια μετά από την τελευταία διοργάνωσή τους στη χώρα οι αγώνες αυτοκινήτου Φόρμουλα 1 επιστρέφουν και πάλι στην Αυστρία από την επόμενη χρονιά, με πιθανότερη ημερομηνία πραγματοποίησης του νέου Αυστριακού Γκραν Πρι την 6η Ιουλίου 2014, όπως συμφώνησαν σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας διαχείρισης των αγώνων της Φόρμουλα 1, Μπέρνι Εκλεστόουν και ο γνωστός αυστριακός επιχειρηματίας και αρχηγός της ομάδας Red Bull, Ντίτερ Μάτεσιτς.

    Το αυστριακό Γκραν Πρι επιστρέφει στην παραδοσιακή πίστα αγώνων αυτοκινήτων στο Σπίλμπεργκ στο αυστριακό ομόσπονδο κρατίδιο της Στυρίας, δυτικά της πρωτεύουσάς του Γκρατς, στην οποία είχαν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν συνολικά 25 Γκραν Πρι του παγκόσμιου πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1, με τελευταίο εκείνο πριν ακριβώς δέκα χρόνια, τον Ιούλιο του 2003 και νικητή του τον Γερμανό πολλάκις παγκόσμιο πρωταθλητή Μίχαελ Σούμαχερ.

    [02] Ουσιαστικό έργο

    Το ουσιαστικό έργο που επιτελούν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις, διατηρώντας άσβεστη τη φλόγα του ελληνισμού στο εξωτερικό, αλλά και οι προοπτικές εξέλιξης του Αλεξάνδρειου Ιδρύματος Λιτοχώρου σε ένα πνευματικό και ακαδημαϊκό κέντρο διάδοσης της ιστορίας μας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε σήμερα στο Διοικητήριο ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, με την συντονίστρια της Επιτροπής Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου Νίνα Γκατζούλη και τον γενικό γραμματέα του Αλεξάνδρειου Ιδρύματος Λιτοχώρου , Δημήτρη Γιουματζίδη.

    Ο κ. Καράογλου τους συνεχάρη για το επιτυχημένο 11ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Παμμακεδονικών Ενώσεων ,που πραγματοποιήθηκε στη Φλώρινα υπό την αιγίδα του υπουργείου και τους κάλεσε «να συνεχίσουν να δίνουν με το ίδιο θάρρος τον ιερό αγώνα για την προάσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας».

    «Χάρη στην πολυσχιδή δράση των Παμμακεδονικών Ενώσεων, η φωνή της Μακεδονίας μας αντηχεί δυνατή σε κάθε γωνιά του πλανήτη», τόνισε ο κ. Καράογλου, προσθέτοντας πως «η ομόνοια και η αποφασιστικότητα, με την οποία προασπίζονται τα δίκαια της Μακεδονικής γης, αποτελούν φάρο για την εθνική συστράτευση που πρέπει να διακρίνει τον απανταχού ελληνισμό στους κοινούς στόχους ».

    Η κ. Γκατζούλη εξέφρασε την ικανοποίηση των Παμμακεδονικών Ενώσεων για την επανασύσταση του υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης, ενώ επισήμανε την ανάγκη το Αλεξάνδρειο Ίδρυμα Λιτοχώρου να μετεξελιχθεί σε ένα πνευματικό και ακαδημαϊκό κέντρο διάδοσης της ιστορίας μας, το οποίο, όπως είπε, θα αποτελέσει εργαλείο για την αφύπνιση του ελληνικού λαού.

    [03] Το ΣτΕ «πάγωσε» προσωρινά τις εργασίες απομάκρυνσης των αρχαιοτήτων από τον σταθμό του Μετρό Θεσσαλονίκης

    «Παγώνουν» προσωρινά οι εργασίες απόσπασης και απομάκρυνσης των αρχαιοτήτων από το χώρο του μετρό Θεσσαλονίκης (σταθμός Βενιζέλος), με προσωρινή διαταγή της προεδρεύουσας του θερινού Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, αντιπροέδρου Μαίρης Σαρπ.

    Στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο έχει προσφύγει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ζητεί να διακοπούν οι εργασίες απομάκρυνσης των αρχαιοτήτων από το σταθμό «Βενιζέλος» του Μητροπολιτικού Σιδηροδρομικού Θεσσαλονίκης (μετρό), προκειμένου να μην προκύψει ανεπανόρθωτη βλάβη γι' αυτές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 23 July 2013 - 16:30:21 UTC