Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συμφωνία υπ. Ανάπτυξης με τους φορείς του κλάδου για τη μείωση του ΦΠΑ
  • [02] "Παραλύει" την Τετάρτη το Δημόσιο Σύστημα Υγείας
  • [03] Συνελήφθη και δεύτερο άτομο για τη χθεσινή βομβιστική ενέργεια στη Λάρισα
  • [04] Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στη Σάμο
  • [05] Δύο νέοι βρέθηκαν νεκροί σε φρεάτιο, στην Κέρκυρα

  • [01] Συμφωνία υπ. Ανάπτυξης με τους φορείς του κλάδου για τη μείωση του ΦΠΑ

    Ειδικό σήμα στα εστιατόρια και τις επιχειρήσεις εστίασης που θα μετακυλίσουν στις τιμές τη μείωση του ΦΠΑ θα απονέμουν οι οργανώσεις των επιχειρήσεων, συμφωνήθηκε στη σημερινή συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη με τη ΓΣΕΒΕΕ, τους εστιάτορες και το ΣΕΤΕ.

    Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών Χ. Θεοχάρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υιοθετηθεί η πρόταση του ΣΕΤΕ για κλείσιμο εντός 24ώρου των επιχειρήσεων που δεν κόβουν αποδείξεις.

    Πρόκειται για την εφαρμογή του γαλλικού μοντέλου, σύμφωνα με το οποίο οι οργανώσεις των επιχειρήσεων θα απονέμουν στις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να μετάσχουν στο σύστημα, ειδικό σήμα που θα βεβαιώνει ότι πέρασαν στις τιμές τη μείωση του ΦΠΑ. Θα υπάρχει επίσης ειδικό σήμα, διαφορετικού χρώματος που θα απονέμεται στις επιχειρήσεις που θα επιλέξουν να μετακυλίσουν μερικώς τη μείωση του ΦΠΑ. Είναι το σύστημα που εφαρμόστηκε το 2009 στη Γαλλία οπότε έγινε ανάλογη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Οι λεπτομέρειες εφαρμογής του συστήματος θα συζητηθούν σε νέες συσκέψεις που θα γινουν τις επόμενες ημερες και θα ακολουθήσει η υπογραφή συμφωνίας ανάμεσα στο υπουργείο Ανάπτυξης και τους φορείς. Οι επιχειρήσεις που θα μετάσχουν στο σύστημα θα καλούνται να υπογράψουν τη σχετική συμφωνία και θα προσκομίζουν στις κατά τόπους οργανώσεις στοιχεία από την ταμειακή μηχανή που θα αποδεικνύουν το επίπεδο των τιμών με το σημερινό, υψηλό ΦΠΑ. Επίσης θα πρέπει να διαθέτουν τιμοκαταλόγους με τον παλιό και το νέο ΦΠΑ.

    [02] "Παραλύει" την Τετάρτη το Δημόσιο Σύστημα Υγείας

    Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την ερχόμενη Τετάρτη, 24 Ιουλίου, τα δημόσια Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας , το ΕΚΑΒ και οι δομές της Πρόνοιας ,καθώς οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό κήρυξαν 24ωρη πανελλαδική απεργία, διαμαρτυρόμενοι για την κινητικότητα, μέσω διαθεσιμότητας, 2.500 υγειονομικών, που οδηγεί όπως υποστηρίζουν στην απόλυση, «τα λουκέτα στα Νοσοκομεία και τη διάλυση του ΕΣΥ».

    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αναφέρει ότι «οι συγχωνεύσεις - καταργήσεις Νοσοκομείων, οι καταργήσεις 770 μονάδων, τμημάτων του ΕΣΥ, οι νέοι οργανισμοί, οι πιθανές καταργήσεις ολόκληρων κλάδων θα είναι τα εργαλεία για την υλοποίηση αυτής της ανάλγητης πολιτικής στο χώρο της Υγείας»,

    Από την πλευρά τους οι νοσοκομειακοί γιατροί με απόφαση της Ομοσπονδίας τους αν και προς στιγμήν όπως αναφέρουν φαίνεται ότι εξαιρούνται από τις διαθεσιμότητες, στέκονται δίπλα στους άλλους εργαζόμενους στην Υγεία «που απειλούνται με απόλυση».

    [03] Συνελήφθη και δεύτερο άτομο για τη χθεσινή βομβιστική ενέργεια στη Λάρισα

    Ακόμα ένα άτομο συνελήφθη, σήμερα στην Αθήνα, για την βομβιστική ενέργεια με στόχο εισαγγελέα στη Λάρισα, χθες, για την οποία έχει ήδη συλληφθεί ένας 39χρονος.

    Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες πρόκειται για 44χρονο άνδρα, σεσημασμένο για εκβιασμούς που συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία όπου και κρατείται.

    Περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση αναμένεται να δώσει αύριο η αστυνομία σε συνέντευξη Τύπου στη Λάρισα.

    [04] Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στη Σάμο

    Ανεξέλεγκτη μαίνεται μέχρι αυτή την ώρα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι στην περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής.

    Η φωτιά καίει σε δύσβατο δασικό σημείο και η επιχείρηση κατάσβεσης της μπορούσε να γίνει μόνον από αέρος. Άμεσα επιχείρησαν δύο αεροσκάφη και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο, τα οποία εδρεύουν στον αερολιμένα της Σάμου, ενώ μετά τις 7 το απόγευμα στο έργο της κατάσβεσης πήραν μέρος δυο ακόμη πυροσβεστικά αεροσκάφη, από την Ελευσίνα Αττικής.

    Στην περιοχή έσπευσαν από την πρώτη στιγμή ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας και όλα τα εθελοντικά κλιμάκια, ωστόσο δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν στη φωτιά, εκτός από ένα μικτό πεζοπόρο κλιμάκιο, αποτελούμενο από πυροσβέστες και εθελοντές, το οποίο προσπάθησε να περιορίσει το μέτωπο, που κατευθύνονταν προς το φερώνυμο Μοναστήρι.

    Από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στην περιοχή ο Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος και πλήθος ιερέων ενώ, για προληπτικούς λόγους, ζητήθηκε να εκκενωθεί το μοναστήρι από τις μοναχές που κατοικούν σε αυτό και να απομακρυνθούν οι εικόνες που φυλάσσονται εκεί.

    Αυτήν την ώρα και ενώ έχουν σταματήσει λόγω της νύκτας να επιχειρούν τα αεροσκάφη, η φωτιά έχει επεκταθεί σε τρία μέτωπα και είναι άγνωστο μέχρι που μπορεί να φθάσει.

    [05] Δύο νέοι βρέθηκαν νεκροί σε φρεάτιο, στην Κέρκυρα

    Νεκροί βρέθηκαν μέσα σε φρεάτιο ενός χοιροστασίου στο Τεμπλόνι της Κέρκυρας ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός εργάτης.

    Τους δύο άτυχους άνδρες εντόπισε συγγενής του πρώτου, ο οποίος ειδοποίησε την Αστυνομία.

    Οι δύο άνδρες διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες φέρονται να έπεσαν στο φρεάτιο στην προσπάθειά τους να απεγκλωβίσουν ένα ζώο που είχε παγιδευτεί στο εσωτερικό του.

    Για τα ακριβή αίτια του θανάτου των δύο νέων παραγγέλθηκε ιατροδικαστική έκθεση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 21 July 2013 - 18:30:21 UTC