Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τζ. Λιου: Αναγνωρίζουμε τις δύσκολες αποφάσεις που έλαβε η Ελλάδα
  • [02] Η πλειονότητα των Ισπανών υποστηρίζει ότι ο Μ. Ραχόι θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή
  • [03] Πυρκαγιά σε εξέλιξη, σε δύσβατη περιοχή στη Σάμο
  • [04] ΔΗΜΑΡ: Η κυβέρνηση να κρούσει "στους επισκέπτες" τον κώδωνα του κινδύνου που δημιουργεί η λιτότητα
  • [05] Δήλωση Ρ. Δούρου για την επίσκεψη του Τζακ Λιού

  • [01] Τζ. Λιου: Αναγνωρίζουμε τις δύσκολες αποφάσεις που έλαβε η Ελλάδα

    Τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιού, υποδέχτηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σήμερα το μεσημέρι.

    Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη χαρά του για το ότι υποδέχτηκε τον αμερικανό υπουργό στην Αθήνα, «τον τόπο στον οποίο γεννήθηκε η δημοκρατία, κάτω από την Ακρόπολη που συμβολίζει τον αγώνα των ανθρώπων να απελευθερωθούν από το φόβο και την τυραννία για να πετύχουν την αρμονία στις σχέσεις τους και την ευημερία στις ζωές τους».

    Όπως σημείωσε ο κ. Σαμαράς «η συζήτησή μας επικεντρώθηκε στην οικονομική ανάπτυξη και τη σταθερότητα της οικονομίας».

    Από την πλευρά του, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών τόνισε πως «αναγνωρίζουμε τις δύσκολες αποφάσεις που έλαβε η Ελλάδα αυτά τα χρόνια».

    Ο κ. Λιού σημείωσε ότι «η Ελλάδα έχει δύσκολο δρόμο για την ανάκαμψη» και επεσήμανε ότι «δουλεύετε σκληρά για την ανάκαμψη της οικονομίας και τη βιώσιμη ανάπτυξη».

    Αυτήν την ώρα ο πρωθυπουργός γευματίζει με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, στο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης.

    [02] Η πλειονότητα των Ισπανών υποστηρίζει ότι ο Μ. Ραχόι θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή

    Μία μεγάλη πλειοψηφία ψηφοφόρων που ρωτήθηκαν εκτιμούν πως ο Iσπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι πρέπει να απευθυνθεί στο Κοινοβούλιο για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τη φερόμενη υπόθεση διαφθοράς στην οποία εμφανίζεται το όνομά του, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα El Mundo.

    Στην ερώτηση "Νομίζετε πως ο Μαριάνο Ραχόι θα πρέπει να εμφανιστεί ενώπιον των βουλευτών για να δώσει τη δική του εκδοχή για την υπόθεση Μπάρθενας;" το 89,1% των ερωτηθέντων απάντησαν "Ναι" και το 2,4% το αντίθετο.

    Το σκάνδαλο που ξέσπασε τον Ιανουάριο μετά την αποκάλυψη από τον Τύπο μυστικών λογιστικών βιβλίων στους κόλπους του δεξιού Λαϊκού Κόμματος (PP), πρόεδρος του οποίου είναι ο Μαριάνο Ραχόι από το 2004, επανήλθε στις αρχές Ιουλίου κυρίως με την ακρόαση από τη δικαιοσύνη του πρώην ταμία του PP, Λουίς Μπάρθενας, ο οποίος ανέφερε ότι ο επικεφαλής της κυβέρνησης ήταν ένας από τους επωφελούμενους ποσών που δόθηκαν σε ρευστό.

    [03] Πυρκαγιά σε εξέλιξη, σε δύσβατη περιοχή στη Σάμο

    Πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν από μία ώρα περίπου στην περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής από άγνωστη αιτία.

    Πρόκειται για ένα εξαιρετικά δύσβατο σημείο στο οποίο δεν μπορεί να φτάσει ούτε πεζοπόρο τμήμα.

    Αυτή την ώρα επιχειρούν τα δύο αεροσκάφη και το ελικόπτερο που εδρεύουν στο αεροδρόμιο της Σάμου ενώ στην περιοχή έχουν φτάσει από την πρώτη στιγμή ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με επικεφαλής τον διοικητή Θρ. Ζαβογιάννη καθώς και εθελοντικά κλιμάκια με τον προϊστάμενο του γραφείου Πολιτικής Προστασίας Γιώργο Στάτζο.

    Οι δυνάμεις πυρόσβεσης βρίσκονται στον προαύλιο χώρο της Μονής για τον φόβο της αλλαγής της φοράς του ανέμου και του κινδύνου που θα υπάρξει για το μοναστήρι.

    Προς το παρόν η ένταση της φωτιάς έχει περιοριστεί ενώ οι άνεμοι πνέουν μέτριοι.

    [04] ΔΗΜΑΡ: Η κυβέρνηση να κρούσει "στους επισκέπτες" τον κώδωνα του κινδύνου που δημιουργεί η λιτότητα

    Για «μία μη ρεαλιστική υπεραισιοδοξία για τα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής», από την πλευρά της κυβέρνησης, κάνει λόγο η ΔΗΜΑΡ, σε ανακοίνωσή της, με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου και τονίζει ότι η κυβέρνηση, «στους επισκέπτες εκπροσώπους των κυβερνήσεων των ισχυρών χωρών, οφείλει να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου που δημιουργεί η παράταση της πολιτικής λιτότητας και να ζητήσει ουσιαστικές αλλαγές στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, που θα συνδέσουν τη δημοσιονομική εξυγίανση με την αναπτυξιακή διαδικασία, θα αποδώσουν προτεραιότητα στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και θα δημιουργήσουν δίκτυ κοινωνικής υποστήριξης για τους ανέργους και όσους ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας».

    Η ανακοίνωση καταλήγει πως «μια τέτοια στάση αξιοποιεί την παραδοχή των λαθών που έχουν κάνει και οι ίδιοι οι εταίροι, κόβει το δρόμο για νέα επιβαρυντικά μέτρα και επανατοποθετεί την προοπτική σταθεροποίησης και ανάκαμψης».

    [05] Δήλωση Ρ. Δούρου για την επίσκεψη του Τζακ Λιού

    «Ό,τι μανδύα και να επιχειρήσει να φορέσει η κυβέρνηση στην επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιού, προκειμένου να οικοδομήσει ένα νέο «succes story», δεν μπορεί να καλύψει τη σκοτεινή πραγματικότητα που δημιουργεί καθημερινά η πολιτική λιτότητας που έχει επιλέξει: 1.5 εκατομμύριο άνεργοι, βαθιά ύφεση για έκτο χρόνο που θα συνεχιστεί και του χρόνου, μη βιώσιμο χρέος», τονίζει σε δήλωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, και υπεύθυνη του τομέα Εξωτερικών του κόμματος.

    «Αντί για πολιτικές ανάπτυξης και δημιουργίας απασχόλησης, η δικομματική κυβέρνηση προσφέρει μαζικές απολύσεις και? επιστροφή σε εμφυλιοπολεμική ρητορεία, ως τελευταία γραμμή άμυνας. Μια γραμμή άμυνας που όμως έχει μετατραπεί σε γραμμή Μαζινό, σε γραμμή ήττας, που την πληρώνουν ακριβά μισθωτοί και συνταξιούχοι, νέοι και άνεργοι, δηλαδή όλοι όσοι θυσιάζονται στο βωμό της ιδεοληψίας του πρωτογενούς πλεονάσματος των κκ Σαμαρά, Βενιζέλου, Στουρνάρα», σημειώνει η κ. Δούρου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 21 July 2013 - 14:30:20 UTC