Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Β. Σόιμπλε: Η ανταγωνιστικότητα, το "κλειδί" για μακροπρόθεσμη και βιώσιμη ανάπτυξη
  • [02] Φ. Κουβέλης: "Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές, αλλά αλλαγή πολιτικών"
  • [03] G20: Ανάπτυξη και απασχόληση η βραχυπρόθεσμη προτεραιότητα
  • [04] Έκρηξη στο αεροδρόμιο του Πεκίνου
  • [05] Αλ. Τσίπρας: Θα διεκδικήσουμε όλα όσα μας χρωστά η Γερμανία
  • [06] Έτος καμπής το 2013, εκτιμά ο Κ. Χατζηδάκης

  • [01] Β. Σόιμπλε: Η ανταγωνιστικότητα, το "κλειδί" για μακροπρόθεσμη και βιώσιμη ανάπτυξη

    "H Γερμανία δεν μπορεί να παράσχει περαιτέρω δάνεια αν υπολογίζει ότι δεν θα της επιστραφούν" διαμηνύει ο Β. Σόϊμπλε, μέσω της εφημερίδας "Βήμα της Κυριακής" σε όσους θέτουν θέμα νέου κουρέματος του χρέους.

    "Ένα κούρεμα σε δημόσια δάνεια θα σήμαινε ότι η ευρωζώνη δεν θα πάρει πίσω τα δάνεια που παρείχε ως βοήθεια στην Ελλάδα. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάτι τέτοιο θα βοηθούσε τη χώρα.

    Η ανασφάλεια θα αυξανόταν. Για τη Γερμανία ένα κούρεμα των δανείων δεν θα ήταν δυνατόν και για λόγους που άπτονται του δημοσιονομικού δικαίου. Νομικά δεν μπορούμε να παρέχουμε περαιτέρω δάνεια, αν υπολογίζουμε ότι δεν θα μας επιστραφούν. Ένα ενδεχόμενο κούρεμα δεν θα είχε εξάλλου τα επόμενα χρόνια σχεδόν καμία επίδραση στην κατάσταση ρευστότητας της Ελλάδας , εφόσον οι τόκοι είναι ήδη σαφώς μειωμένοι και έχουν λάβει εν μέρει παράταση" λέει χαρακτηριστικά στο Βήμα της Κυριακής.

    [02] Φ. Κουβέλης: "Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές, αλλά αλλαγή πολιτικών"

    "Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές. Αλλαγή πολιτικών χρειάζεται..." δηλώνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ Φ Κουβέλης στο "'Έθνος της Κυριακής".

    Αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να στηρίξει νομοσχέδια της κυβέρνησης χάριν της πολιτικής σταθερότητας λέγοντας ότι «η ΔΗΜΑΡ είναι μια υπεύθυνη πολιτική δύναμη. Εμείς δεν συνδέουμε την υπευθυνότητα με τον συντηρητισμό ή την προοδευτική προοπτική με τη δημαγωγία, τον λαϊκισμό και την υπεράσπιση παθογενειών του παρελθόντος».

    Δηλώνει, ακόμα, ότι «με τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίζουν τη ΔΗΜΑΡ πάρα πολλά».

    [03] G20: Ανάπτυξη και απασχόληση η βραχυπρόθεσμη προτεραιότητα

    Οι υπουργοί Οικονομικών της Ομάδας των Είκοσι (G20) διαβεβαίωσαν σήμερα στη Μόσχα πως η απασχόληση και η ανάπτυξη θα αποτελέσουν την προτεραιότητά τους "βραχυπρόθεσμα" απέναντι σε μια "εύθραυστη και άνιση" οικονομική ανάκαμψη.

    Η δημοσιονομική πειθαρχία για τη μείωση των ελλειμμάτων θα πρέπει να είναι "αξιόπιστη" και "μεσοπρόθεσμη", σύμφωνα με το τελικό ανακοινωθέν.

    Οι υπουργοί Οικονομικών των πλούσιων και αναδυομένων χωρών, που συναντώνται από την Παρασκευή στη Μόσχα για να προετοιμάσουν τη σύνοδο κορυφής των αρχηγών κρατών της G20 στην Αγία Πετρούπολη τον Σεπτέμβριο, δήλωσαν επίσης πως "υποστηρίζουν πλήρως" το σχέδιο δράσης του ΟΟΣΑ κατά των φορολογικών στρατηγικών που χρησιμοποιούν οι πολυεθνικές εταιρίες προκειμένου να αποφύγουν τους φόρους.

    [04] Έκρηξη στο αεροδρόμιο του Πεκίνου

    Ένας άνδρας σε αναπηρικό καροτσάκι πυροδότησε αυτοσχέδια εκρηκτικά στο αεροδρόμιο του Πεκίνου το απόγευμα του Σαββάτου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ίδιος και προκληθεί καπνός στην περιοχή της εξόδου από το τμήμα διεθνών αφίξεων του τερματικού σταθμού 3.

    Μεμονωμένοι Κινέζοι που δεν καταφέρνουν να κερδίσουν αποζημίωση για παράπονα έχουν καταφύγει και στο παρελθόν σε παρόμοια μέτρα, περιλαμβανομένων βομβιστικών επιθέσεων, αλλά τέτοια περιστατικά είναι σπάνια εν μέσω αυστηρών μέτρων ασφαλείας στα αεροδρόμια και το κίνητρο σε αυτή την υπόθεση δεν είναι ακόμα γνωστό.

    Δεν υπήρξαν άλλοι τραυματισμοί και το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά μετά την έκρηξη, ανέφερε στο μικρομπλόγκ του το αεροδρόμιο, ενώ το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua μετέδωσε πως ο άνδρας πυροδότησε έναν ηχηρό εκρηκτικό μηχανισμό, όμως δεν έδωσε λεπτομέρειες.

    Η κρατική ραδιοτηλεόραση China Central Television μετέδωσε πως η έκρηξη σημειώθηκε μόλις μερικά μέτρα έξω από την πόρτα απ΄όπου βγαίνουν οι επιβάτες διεθνών πτήσεων αφού παραλάβουν τις αποσκευές τους. Δεν είναι σαφές γιατί βρισκόταν ο άνδρας στο αεροδρόμιο.

    [05] Αλ. Τσίπρας: Θα διεκδικήσουμε όλα όσα μας χρωστά η Γερμανία

    «Εμείς ως κυβέρνηση θα εκμεταλλευθούμε κάθε δυνατότητα διαπραγμάτευσης. Θα ανταποκριθούμε στο ιστορικό χρέος που έχουμε έναντι του λαού μας: Θα διεκδικήσουμε όλα όσα μας χρωστά η Γερμανία. Δεν απεμπολούμε κανένα δικαίωμα, δεν εγκαταλείπουμε καμία δυνατότητα» διαμηνύει, μεταξύ άλλων, για τις γερμανικές αποζημιώσεις ο Αλ. Τσίπρας σε δήλωσή του στη Realnews.

    [06] Έτος καμπής το 2013, εκτιμά ο Κ. Χατζηδάκης

    Έτος καμπής χαρακτηρίζει το 2013, ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης στη Realnews.

    «Αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε σοβαρά και ξεπεράσουμε τον κάβο, τότε την επόμενη χρονιά δημιουργούνται προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν τη σταδιακή αποκλιμάκωση των φορολογικών βαρών», τονίζει ο κ Χατζηδάκης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 20 July 2013 - 14:30:21 UTC