Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ισχυρή έκρηξη τα ξημερώματα αναστάτωσε τους κατοίκους της Λάρισας
  • [02] Στην Αθήνα αύριο ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών
  • [03] Η καγκελάριος Μέρκελ τάχθηκε υπέρ μιας παγκόσμιας συμφωνίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων

  • [01] Ισχυρή έκρηξη τα ξημερώματα αναστάτωσε τους κατοίκους της Λάρισας

    Σε βομβιστική ενέργεια οφείλεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε πολυκατοικία σε κεντρικό σημείο της Λάρισας, στην οποία διαμένει εισαγγελέας η οποία είχε χειριστεί υπόθεση γνωστού κακοποιού.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εισαγγελέας, που την ώρα της έκρηξης δεν ήταν στο οίκημα, βρίσκεται εκτός Λαρίσης, αλλά εντός των ορίων του νομού και έχει ήδη αποσταλεί αστυνομική προστασία.

    Στο μεταξύ, έχει γίνει και προσαγωγή ενός 39χρονου ο οποίος εθεάθη στην περιοχή, λίγο μετά την έκρηξη, ενώ αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την αστυνομία.

    Στο σημείο, το οποίο είναι αποκλεισμένο, βρίσκονται άνδρες της Σήμανσης και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, οι οποίοι παρουσία εισαγγελέα ερευνούν τον χώρο.

    Στην περιοχή, η εικόνα θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, καθώς σε ακτίνα 80 μέτρων έχουν σπάσει τζαμαρίες παρακείμενων καταστημάτων, έχουν υποστεί ζημιές αυτοκίνητα, ενώ περίοικοι αναφέρουν ότι και σε πολλά διαμερισμάτα, υπάρχουν σοβαρές ζημιές.

    [02] Στην Αθήνα αύριο ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών

    Στην Αθήνα αναμένεται αύριο ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ. Ο Τζακ Λιου θα έχει συναντήσεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά αλλά και τον ομόλογό του Ιωάννη Στουρνάρα.

    Ο Αμερικανός υπουργός σε χθεσινές του δηλώσεις στο Bloomberg δήλωσε ότι η Ελλάδα προωθεί τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ωστόσο, τόνισε, οι δύσκολες αποφάσεις είναι ακόμα μπροστά.

    [03] Η καγκελάριος Μέρκελ τάχθηκε υπέρ μιας παγκόσμιας συμφωνίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων

    Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ τάχθηκε, σε συνέντευξή της σε γερμανική εφημερίδα, υπέρ μιας παγκόσμιας συμφωνίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, έπειτα από τις αποκαλύψεις για το αμερικανικό πρόγραμμα παρακολούθησης Prism.

    "Αυτό θα πρέπει να είναι ο στόχος μας", είπε η Μέρκελ, απαντώντας σε ερώτηση που της τέθηκε στη διάρκεια μιας συνέντευξης που θα δημοσιευθεί αύριο στη Welt am Sonntag κατά πόσον είναι δυνατό να επιτευχθεί μια παγκόσμια συμφωνία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, του τύπου του πρωτοκόλλου του Κιότο για τις κλιματικές αλλαγές.

    "Θα πρέπει να είμαστε ικανοί τον 21ο αιώνα να υπογράψουμε παγκόσμιες συμφωνίες (...). Αν η ψηφιακή επικοινωνία διεγείρει σε ολόκληρο τον κόσμο νέα ζητήματα, τότε θα πρέπει να απαντήσουμε στην πρόκληση. Η Γερμανία θα αναλάβει να το κάνει", συνέχισε.

    Η Μέρκελ, η οποία αντιμετωπίζει εκλογές στις 22 Σεπτεμβρίου, βρίσκεται υπό πίεση έπειτα από τις αποκαλύψεις του πρώην συμβούλου της NSA Έντουαρντ Σνόουντεν για αμερικανική κατασκοπεία στον κόσμο.

    Σε σημερινή συνέντευξή του στην τηλεόραση ZDF, ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χανς-Πέτερ Φρίντριχ κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να δώσουν λεπτομερείς πληροφορίες για το πρόγραμμα Prism. Είπε πως εμπειρογνώμονες από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και από τις ΗΠΑ θα συναντηθούν τη Δευτέρα και την Τρίτη στις Βρυξέλλες προκειμένου να ανταλλάξουν πληροφορίες για το θέμα αυτό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 20 July 2013 - 10:30:21 UTC