Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αδ. Γεωργιάδης: Αδιανόητο μερικοί να εμποδίζουν την επίσκεψη ενός υπουργού σε δημόσιο νοσοκομείο
  • [02] Επιδημιολόγοι δίνουν ενθαρρυντικές ειδήσεις για την καταπολέμηση της νόσου Αλτσχάιμερ
  • [03] Πλεόνασμα βλέπει για την Ελλάδα στο τέλος του έτους η Α. Μέρκελ
  • [04] «Μαϊμού» τυφλοί στα Δωδεκάνησα
  • [05] Στα μέσα του 2014 η συμφωνία σύνδεσης
  • [06] Με καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης συνεχίζεται η δίκη Τσοχατζόπουλου
  • [07] Πενταετή φυλάκιση επέβαλε στον Λάκη Γαβαλά το Αυτόφωρο

  • [01] Αδ. Γεωργιάδης: Αδιανόητο μερικοί να εμποδίζουν την επίσκεψη ενός υπουργού σε δημόσιο νοσοκομείο

    «Θέλω να εκφράσω δημοσίως, την πολύ μεγάλη μου θλίψη, διότι κάποιοι άνθρωποι θεωρούν ότι έχουν την ιδιοκτησία των νοσοκομείων. Σε καμία περίπτωση δεν τους στερώ να μη με συμπαθούν και να μη με θέλουν υπουργό ή ό,τι άλλο. Είναι, όμως, αδιανόητο να απαγορεύουν στον υπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας να επισκεφθεί ένα νοσοκομείο που είναι υπό την εποπτεία του. Αυτό είναι αμφισβήτηση του πολιτεύματος και, όπως και να έχει, είναι αδιανόητο να ασκούν βία στον υπουργό. Αυτό, ούτε στην Αφρική δεν γίνεται? Είναι η έκφραση βίας από έναν συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, ο οποίος νομίζει ότι έχει το μονοπώλιο έκφρασης στη χώρα. Εγώ δεν τους φοβάμαι» δήλωσε, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒήμαFM, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης για τα επεισόδια και την επίθεση εναντίον του στο Αττικό Νοσοκομείο.

    Από την πλευρά της, η γενική συνέλευση των εργαζομένων του Αττικού Νοσοκομείου, με ανακοίνωσή της, αναφέρεται στη σημερινή επίσκεψη του υπουργού στο νοσοκομείο και στα όσα συνέβησαν.

    «Η γενική συνέλευση των εργαζομένων του ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου καταδικάζει την πρωτοφανή εισβολή των ΜΑΤ και τους προπηλακισμούς εργαζομένων, γιατρών και συνοδών που διαμαρτυρόντουσαν ενάντια στην επίσκεψη- παρωδία του υπουργού Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη στο νοσοκομείο μας. Η επίθεση αυτή επιβεβαιώνει την πρόθεση της άθλιας δικομματικής κυβέρνησης να επιβάλει το δόγμα του Νόμου και της Τάξης για να προωθήσει την αντιλαϊκή πολιτική της» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

    «Ο υπουργός μιας κυβέρνησης, που υπονομεύει τη δημόσια υγεία, κλείνει νοσοκομεία, απολύει και θέτει σε διαθεσιμότητα προσωπικό, παραδίδει το ΕΣΥ στα επιχειρηματικά συμφέροντα, είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ στο ΑΤΤΙΚΟ, της αθλιότητας των ράντζων και της έλλειψης προσωπικού. Γι' αυτό μπήκε στο νοσοκομείο από την πίσω πόρτα και μίλησε σε άδειο αμφιθέατρο (με την παρουσία 5- 10 παρατρεχάμενων της διοίκησης και 15- 20 πανεπιστημιακών καθηγητών), φρουρούμενος από δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που εισέβαλλαν στο νοσοκομείο» υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι.

    [02] Επιδημιολόγοι δίνουν ενθαρρυντικές ειδήσεις για την καταπολέμηση της νόσου Αλτσχάιμερ

    Επιτέλους μερικές ενθαρρυντικές ειδήσεις για το Αλτσχάιμερ: η συχνότητα της νόσου που πλήττει κυρίως τους ηλικιωμένους μπορεί να είναι αρκετά μικρότερη από την προβλεπόμενη, ενώ όσο μεγαλύτερη είναι η ηλικία συνταξιοδότησης τόσο μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης της νόσου, σύμφωνα με μελέτες που δημοσιοποιήθηκαν αυτή την εβδομάδα.

    Μάλλον, άτομα ηλικίας τουλάχιστον 90 ετών με όλο και μεγαλύτερη νοητική εγρήγορση φέρονται να καταγράφουν επιδόσεις σαφώς ανώτερες των ενενηντάρηδων πριν από μια δεκαετία, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη στη Δανία.

    Παρότι ακόμη δεν υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία για την καθυστέρηση της εμφάνισης ή την αντιμετώπιση της νόσου Αλτσχάιμερ, της εκφυλιστικής νόσου του εγκεφάλου που οδηγεί σε απώλειες μνήμης, μείωση των εγκεφαλικών λειτουργιών, ακόμη και αλλαγή της προσωπικότητας, επιδημιολόγοι έκαναν λόγο πρόσφατα για μερικές αχτίδες ελπίδας.

    Σύμφωνα με βρετανική μελέτη που δημοσιεύτηκε την Τρίτη στην ιατρική επιθεώρηση The Lancet , το ποσοστό των προσώπων ηλικίας 65 ετών και άνω που έχουν εκδηλώσει Αλτσχάιμερ στη Βρετανία φέρεται να έχει μειωθεί κατά σχεδόν 25% σε ένα διάστημα 20 ετών, περνώντας από το 8,3% στο 6,5%.

    [03] Πλεόνασμα βλέπει για την Ελλάδα στο τέλος του έτους η Α. Μέρκελ

    «Εάν όλα συνεχίσουν έτσι, η Ελλάδα στο τέλος του έτους θα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα», δήλωσε η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και αναφέρθηκε στον περιορισμό του ελληνικού ελλείμματος κατά 50%.

    Κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο Βερολίνο, η κ. Μέρκελ εμφανίστηκε ικανοποιημένη από την πρόοδο που σημειώνουν οι χώρες της Ευρωζώνης που περνούν κρίση.

    Εξάλλου,αναφερόμενη στο ελληνικό αίτημα των πολεμικών αποζημιώσεων, η Γερμανίδα Καγκελάριος δήλωσε ότι«η δική μας ερμηνεία του νόμου είναι διαφορετική».

    Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου διευκρίνισε ακόμη ότι «αυτό δεν αλλάζει, παρά τις πρόσφατες αξιώσεις».

    [04] «Μαϊμού» τυφλοί στα Δωδεκάνησα

    Δεκάδες άτομα που λάμβαναν παράνομα επίδομα τυφλότητας, 200 ευρώ ανά μήνα, εντόπισαν στα Δωδεκάνησα οι επανέλεγχοι που διενεργήθηκαν από τις Υγειονομικές Επιτροπές του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) στα Δωδεκάνησα.

    Στην Κάλυμνο κλήθηκαν για επανέλεγχο 156 άτομα, εκ των οποίων δεν προσήλθαν τέσσερις. Από τους 152 που εξετάσθηκαν, διαπιστώθηκε ότι οι 100 δεν ήταν τυφλοί (ποσοστό 65,79%). Αντίστοιχα, στη Ρόδο, κλήθηκαν 131 επιδοματούχοι, και από τους 125 που εξετάστηκαν, οι εννέα διαπιστώθηκε δεν ήταν τυφλοί (7,20%).

    «Απογοήτευση και οργή», εξέφρασε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και τόνισε ότι «θα διερευνηθούν οι ευθύνες όσων συνέβαλαν σε αυτές τις παράνομες πράξεις».

    «Έχουμε ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια για την καταπολέμηση της παραβατικότητας, που έχει αρχίσει ήδη να αποδίδει καρπούς και αυτό έχει γίνει αντιληπτό από όλους. Η διενέργεια εντατικών και στοχευμένων ελέγχων αποκάλυψε παράνομη λήψη επιδόματος τυφλότητας έως και 66% στα Δωδεκάνησα. Τονίζω προς κάθε κατεύθυνση ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί μέχρι να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο», πρόσθεσε.

    [05] Στα μέσα του 2014 η συμφωνία σύνδεσης

    Ο Επίτροπος Διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Στέφαν Φούλε δήλωσε από την Πρίστινα ότι το Κόσοβο μπορεί να ολοκληρώσει τη διαδικασία συμφωνίας σύνδεσης και σταθεροποίησης με την ΕΕ έως την άνοιξη του επόμενου έτους.

    Ο κ. Φούλε στη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι υπογράμμισε ότι η απόφαση για έναρξη των διαπραγματεύσεων με το Κόσοβο για τη συμφωνία σύνδεσης και σταθεροποίησης είναι επάξια ανταμοιβή για το σπουδαίο έργο που έχουν επιτελέσει οι θεσμοί της Πρίστινας.

    Ο Επίτροπος της ΕΕ είπε ότι οι χώρες ? μέλη της ΕΕ ομόφωνα αποφάσισαν την έναρξη των διαπραγματεύσεων για τη συμφωνία σύνδεσης και σταθεροποίησης με το Κόσοβο. ?Τώρα πρέπει να αρχίσουμε ποιοτικές διαπραγματεύσεις. Ετοιμάζουμε το σχέδιο συμφωνίας το οποίο θα εξετάσουμε από κοινού. Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές θα πρέπει να ασχοληθούμε με δύσκολα θέματα και να βρούμε λύσεις, αλλά είμαι βέβαιος ότι μαζί θα το πετύχουμε?, είπε ο κ. Φούλε.

    [06] Με καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης συνεχίζεται η δίκη Τσοχατζόπουλου

    Για ακόμη μία φορά, ο Άκης Τσοχατζόπουλος επανέφερε το θέμα της κλήσης σε κατάθεση των μελών του ΚΥΣΕΑ, προαναγγέλλοντας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ότι οι συνήγοροί του θα ζητήσουν την ανάκληση της απόφασης, με την οποία απερρίφθη το αίτημα που από την αρχή της δίκης είχε θέσει ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός.

    Η δίκη για τις παράνομες αμοιβές του πρώην υπουργού από εξοπλιστικά προγράμματα συνεχίστηκε με τις καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης.

    Στο δικαστήριο βρέθηκε, μεταξύ άλλων, και ο ακαδημαϊκός Αδαμάντιος Πεπελάσης, ως μάρτυρας υπεράσπισης του Νίκου Καρατζά, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσφορά του ιδιοκτήτη του ΙΑΝΟΥ στην προώθηση του βιβλίου.

    [07] Πενταετή φυλάκιση επέβαλε στον Λάκη Γαβαλά το Αυτόφωρο

    Ποινή φυλάκισης πέντε ετών, με αναστολή, επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο στον Λάκη Γαβαλά, που συνελήφθη για τέταρτη φορά λόγω χρεών προς το Δημόσιο, ύψους περίπου 1,5 εκατ. ευρώ. Στον γνωστό σχεδιαστή, που εκπροσωπήθηκε στο δικαστήριο από τον δικηγόρο του, Ιωάννη Παγορόπουλο, δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, αν και η υπεράσπιση του ζήτησε να του αναγνωριστεί πρότερος έντιμος βίος και ειλικρινής μεταμέλεια. Προσκόμισε, επίσης, στο δικαστήριο το έγγραφο με το οποίο ο Λάκης Γαβαλάς παραχωρεί στο Δημόσιο το ακίνητό του στην Κάντζα, προκειμένου να εξοφληθούν τα χρέη του.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 19 July 2013 - 14:30:22 UTC