Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπερψηφίστηκε και επί των άρθρων, το πολυνομοσχέδιο
  • [02] Στην Αθήνα σήμερα ο Β. Σόιμπλε
  • [03] Πυρκαγιά καίει πεύκα στο Αλεποχώρι, σε ύφεση η πυρκαγιά στην Πάρνηθα
  • [04] Δεινόσαυρο με τεράστια μύτη και κέρατα πάνω από τα μάτια του ανακάλυψαν στις ΗΠΑ
  • [05] Τα Ηνωμένα Έθνη τιμoύν τη Διεθνή Ημέρα Νέλσον Μαντέλα

  • [01] Υπερψηφίστηκε και επί των άρθρων, το πολυνομοσχέδιο

    Με ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τον νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, την κινητικότητα και τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα.

    Δεκαπέντε άρθρα του πολυνομοσχεδίου τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία, κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Κατά την ψηφοφορία, επί συνόλου 293 βουλευτών, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ εξασφάλισαν μία πλειοψηφία 153 βουλευτών που υπερψήφισαν το σύνολο των άρθρων, με εξαίρεση τον Πάρι Κουκουλόπουλο, ο οποίος καταψήφισε το άρθρο 81 για την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας, καίτοι είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ. Σημειώνεται επίσης και η απουσία από την ψηφοφορία, του Απόστολου Κακλαμάνη, ο οποίος είχε διαφωνήσει με την κατάργηση κλάδων της τεχνικής εκπαίδευσης.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή ψήφισαν εναντίον των άρθρων, ενώ η ΔΗΜΑΡ υπερψήφισε τα δύο άρθρα που τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία από τους ΑΝΕΛ - το 14 και το 30 - που μεταξύ άλλων απαλλάσσουν από φορολογία τα μέλη της Τρόικας και της Task Force που ζουν στην Ελλάδα, όπως και των άλλων διεθνών οργανισμών και διπλωματικών αποστολών. Εννέα βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, ψήφισαν μόνον το άρθρο 14.

    Ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Χρήστος Αηδόνης, πρόεδρος και μέλος του κόμματος "Συμφωνία για την Νέα Ελλάδα", υπερψήφισαν το άρθρο 14, καθώς και τα άρθρα 105 και 106 (νέες ρυθμίσεις για την δικαστική προστασία εργαζομένων και συμβασιούχων), καταψηφίζοντας τα υπόλοιπα.

    [02] Στην Αθήνα σήμερα ο Β. Σόιμπλε

    Η αναπτυξιακή βοήθεια προς την Ελλάδα μέσω της τράπεζας KfW αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της σημερινής επίσκεψης στην Αθήνα του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε.

    Εξάλλου,πρόκειται ναυπογραφεί, Μνημόνιο Συναντίληψης (Memorandum of Understanding), μεταξύ του επικεφαλής της KfW Ούλριχ Σρέντερ και του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, για την δημιουργία Ταμείου, το οποίο θα αναλάβει να χρηματοδοτήσει μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Η έδρα του Ταμείου θα είναι στο Λουξεμβούργο και τα δάνεια θα εγκρίνονται μετά την θετική εισήγηση ιδιωτικής τράπεζας.

    Στο πρόγραμμα του κ. Σόιμπλε βρίσκονται συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και με τον ομόλογό του Γιάννη Στουρνάρα, με τον οποίο θα συμμετάσχει σε κλειστή εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου.

    Σημειώνεται πως λόγω της επίσκεψης του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, προβλήματα στις μετακινήσεις θα αντιμετωπίσει το επιβατικό κοινό.

    Έτσι, με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας κλειστοί θα είναι οι σταθμοί του μετρό από τις 9:30 σε «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμό».

    Επίσης, κλειστοί θα είναι οι σταθμοί «Κατεχάκη» και «Μέγαρο Μουσικής» από τις 9:30 έως και τις 12:30 και από τις18:00 έως τις 12 τα μεσάνυχτα.

    Τέλος, θα τεθούν σε εφαρμογή στην Αθήνακαιέκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

    [03] Πυρκαγιά καίει πεύκα στο Αλεποχώρι, σε ύφεση η πυρκαγιά στην Πάρνηθα

    Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλης έκτασης πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στο Αλεποχώρι Μεγάρων στην περιοχή Νέο Μάζι. Η πυρκαγιά που καίει πευκοδάσος εκδηλώθηκε σε δύσβατο σημείο, ενώ και οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι αρκετά ισχυροί ύψους 4-5 μποφόρ, ώστε να δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Για την ώρα δεν απειλούνται κατοικίες σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

    Στο σημείο δίνουν μάχη με τις φλόγες περίπου 70 άνδρες της Πυροσβεστικής με 25 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα, ενώ στη μάχη έχουν ριχτεί και στρατιώτες με μηχανήματα του στρατού. Τα πυροσβεστικά αεροσκάφη που θα μπορέσουν να πετάξουν με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να συμβάλλουν καθοριστικά στην κατάσβεση.

    Στο μεταξύ, σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ στην περιοχή Πέτρα της Βαρυμπόμπης στην Πάρνηθα. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ωστόσο στην περιοχή βρίσκονται ακόμα δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε επιφυλακή.

    Η πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή πάνω από τον Ιππικό Όμιλο, σε σημείο εξαιρετικά δύσβατο, με αποτέλεσμα να μην έχουν εύκολη πρόσβαση τα πυροσβεστικά οχήματα. Το σημείο που εκδηλώθηκε αρχικά η φωτιά είναι ένα από τα παλιότερα και σημαντικότερα αναρριχητικά πεδία στην Ελλάδα.

    [04] Δεινόσαυρο με τεράστια μύτη και κέρατα πάνω από τα μάτια του ανακάλυψαν στις ΗΠΑ

    Ένα νέο είδος δεινοσαύρου ανακάλυψαν επιστήμονες στη Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών, κύριο χαρακτηριστικό του οποίου είναι η ιδιομορφία του κρανίου του, αφού διαθέτει μια μεγάλη μύτη και κέρατα πάνω από τα μάτια του.

    Ο Nasatoceratops ανήκει σε μια γνωστή οικογένεια δεινοσαύρων, οι οποίοι εικάζεται, ότι έζησαν 76 εκατομμύρια χρόνια πριν στη βορειοδυτική Αμερική, δήλωσε ο Σκοτ Σάμσον, μέλος της ομάδας παλαιοντολόγων που ανακάλυψαν το, μέχρι πρότινος, άγνωστο ερπετό.

    Η ανατομία του κεφαλιού αυτού του νέου είδους έχει μια χαρακτηριστική ιδιαιτερότητα. Μία τεράστια μύτη καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του προσώπου του, ενώ δύο μεγάλα κέρατα βρίσκονται ακριβώς πάνω από τα μάτια του.

    Ο Σάμσον δήλωσε, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνέντευξης στο πρακτορείο Ρόιτερς, ότι «αυτό το ζώο είναι πολύ περίεργο. Ανεβάζει τη σημασία των κεράτων σε εντελώς καινούριο επίπεδο». Οι επιστήμονες εικάζουν ότι τα κέρατα πιθανώς σχετίζονται με την προσέλκυση συντρόφων, τον εκφοβισμό ή την πάλη με εισβολείς, είτε τη διατήρηση της θερμοκρασίας του εγκεφάλου σε χαμηλά επίπεδα. «Πολλοί πιστεύουν πως ό,τι ήταν να βρούμε μέχρι τώρα το έχουμε βρει. Η αλήθεια είναι πως μόλις ξεκινήσαμε να σκαλίζουμε την επιφάνεια. Είναι πολλά πράγματα ακόμα που έχουμε να μάθουμε ώστε να κατανοήσουμε τον κόσμο των δεινοσαύρων», είπε ο Σάμσον.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση

    [05] Τα Ηνωμένα Έθνη τιμoύν τη Διεθνή Ημέρα Νέλσον Μαντέλα

    Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών τιμά σήμερα τη Διεθνή Ημέρα Νέλσον Μαντέλα, η οποία καθιερώθηκε το 2009.

    Από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ θα μιλήσουν για την προσωπικότητα και τους αγώνες του νοτιοαφρικανού ηγέτη ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπιλ Κλίντον, ο πρώην υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ αιδεσιμότατος Τζέσι Τζάκσον, ο τραγουδιστής και ακτιβιστής Χάρι Μπελαφόντε και ο στενός φίλος του Μαντέλα, Άντριου Μλαγκένι.

    Όπως αναφέρεται από τον ΟΗΕ, θα τιμηθεί η συνεισφορά του στη Δημοκρατία, τη φυλετική δικαιοσύνη και στη συμφιλίωση, ενώ συνάμα θα γιορτασθούν τα 95α γενέθλιά του.

    «Ο εορτασμός αυτός συμπίπτει με μια κρίσιμη στιγμή για τον πρόεδρο Μαντέλα και την οικογένειά του», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του διεθνούς οργανισμού, Μπαν Κι-μουν, τονίζοντας ότι πρόκειται για «έναν από τους γίγαντες του 20ού αιώνα και ένα εξαιρετικό άνθρωπο που συνεχίζει να εμπνέει τον κόσμο με τη ζωή του και το παράδειγμα θάρρους, συμπόνιας και αφοσίωσης στη δικαιοσύνη».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 18 July 2013 - 4:30:23 UTC