Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σειρά επαφών των δημάρχων πριν από την ψήφιση της κινητικότητας
  • [02] Μέχρι σήμερα η υποβολή των μηχανογραφικών
  • [03] Βίαια επεισόδια για τρίτη συνεχή βραδιά στο Μπέλφαστ

  • [01] Σειρά επαφών των δημάρχων πριν από την ψήφιση της κινητικότητας

    Διαδοχικές συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο και τους υπουργούς Οικονομικών, Ιω. Στουρνάρα,ΕσωτερικώνΙω. Μιχελάκη καιΔ. Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη, θα έχει στις 14:00 και 16:00 αντίστοιχα το Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

    Εξάλλου, «θερμή εβδομάδα» αρχίζει από σήμεραέως την Τετάρτη ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου από την Ολομέλεια της Βουλής. Οι απεργίες θα κορυφωθούν την Τρίτη με την 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 11:30 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.

    Ειδικότερα, από σήμερα, έως την Τετάρτη κατεβάζουν ρολά οι υπηρεσίες στους δήμους της χώρας έπειται από απόφαση της ΚΕΔΕ, αντιδρώντας στην κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων.

    Το μεσημέρι, στις 12:00,οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν συγκέντρωση στην πλ. Καραϊσκάκη, από την οποία θα ξεκινήσει και πάλι μηχανοκίνητη πορεία. Ανάλογες, μηχανοκίνητες πορείες, έχουν σχεδιασθεί για σήμερα στις μεγάλες πόλεις της χώρας. Στις 20:00, η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετέχει στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ στην πλ. Συντάγματος. Στη διάρκεια του συλλαλητηρίου θα γίνει και μουσική συναυλία.

    Την Τρίτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην 24ωρη πανεργατική απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ. Για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα γίνει προσυγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην πλ. Καραϊσκάκη. Την ίδια ημέρα, θα μείνουν κλειστές όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και οι δήμοι.

    Το βράδυ στις 20:30, παραμονή της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, θα γίνει πανελλαδικό συλλαλητήριο στην πλ. Συντάγματος, με προσπάθεια συμμετοχής όλων των κλάδων εργαζομένων του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα. Θα πραγματοποιηθεί ολονύχτια διαμαρτυρία, ενώ θα γίνει προσπάθεια και για συναυλία συμπαράστασης.

    Την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή.

    Την Τρίτη και την Τετάρτη στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και τις δομές της πρόνοιας που έχουν κηρύξει 24ωρες απεργίες. Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), αν και φαίνεται προς στιγμήν ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα, στέκονται δίπλα στους συναδέλφους και συνεργάτες τους, που απειλούνται με απόλυση.

    Επίσης, οι εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αποφάσισαν συλλαλητήριο σήμερα στο Σύνταγμα με συναυλία και ολονυκτία (μαζί με τους εργαζόμενους στους δήμους), ενώ μεγάλη συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη, ημέρα πανελλαδικής απεργίας, στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

    [02] Μέχρι σήμερα η υποβολή των μηχανογραφικών

    Λήγει σήμεραη παράταση, που δόθηκε την Παρασκευή, στην προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, η απόφαση για παράταση ελήφθη παρά το γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα των αναμενόμενων υποψηφίων έχει ήδη οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο, κάτι στο οποίο συνέβαλε η συνεισφορά των καθηγητών των λυκείων, τα οποία έμειναν αρκετές μέρες ανοιχτά για να υποστηρίξουν τους υποψήφιους.

    «Για τις ελάχιστες περιπτώσεις υποψηφίων που για κάποιο λόγο δεν τήρησαν την προθεσμία», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, «δίδεται παράταση υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων Γενικών Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων μέχρι και τη Δευτέρα 15-7-2013 και ώρα 14:30 μ.μ. στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση (http://exams.minedu.gov.gr), όπου οι υποψήφιοι μόνοι τους θα οριστικοποιήσουν το δελτίο τους».

    [03] Βίαια επεισόδια για τρίτη συνεχή βραδιά στο Μπέλφαστ

    Βίαια επεισόδια ξέσπασαν για τρίτη συνεχή νύχτα στο Μπέλφαστ όταν προτεστάντες διαδηλωτές πέταξαν εμπρηστικούς μηχανισμούς κατά των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με σφαίρες καουτσούκ, αναφέρει το βρετανικό πρακτορείο Ειδήσεων. Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.

    Πάνω από 600 αστυνομικοί από την Αγγλία είχαν αναπτυχθεί στη Βόρεια Ιρλανδία λόγω των επεισοδίων που σημειώνονται κάθε χρόνο στην παρέλαση της 12ης Ιουλίου, με την οποία κορυφώνονται οι πορείες των προτεσταντών που οργανώνει το τάγμα της Οράγγης.Περίπου 400 επιπλέον αστυνομικοί έφθασαν το Σάββατο στο Μπέλφαστ λόγω των επεισοδίων που είχαν σημειωθεί την προηγούμενη νύχτα. Η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο όταν αστυνομικοί έστησαν οδόφραγμα για να εμποδίσουν τους προτεστάντες να περάσουν από την καθολική συνοικία στο βόρειο τμήμα της πόλης για να αποφευχθούν επεισόδια.

    Οι πορείες των προτεσταντών οργανώνονται παραδοσιακά κάθε χρόνο και κορυφώνονται με την παρέλαση της 12ης Ιουλίου, επέτειο της νίκης του προτεστάντη βασιλιά Γουλιέλμου ΙΙΙ επί του καθολικού αντιπάλου του Ιακώβου ΙΙ στη μάχη του Μπόιν το 1690.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 15 July 2013 - 4:30:21 UTC