Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Προτεραιότητά μου οι 1,5 εκατ. άνεργοι
  • [02] Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ διαβεβαιώνει πως δεν τον δελεάζει κάποιο ευρωπαϊκό αξίωμα
  • [03] Γ. Μιχελάκης: «Όσοι αρνούνται να μετακινηθούν σε νέες θέσεις θα απολυθούν»
  • [04] Σ. Κεδίκογλου: Το μόνο που θέλει ο κ. Τσίπρας είναι να μας γυρίσει στο παρελθόν
  • [05] Τέλος στη ζωή του έδωσε, πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Προτεραιότητά μου οι 1,5 εκατ. άνεργοι

    Η συνολική πορεία της Οικονομίας δεν αμφισβητείται "από πουθενά" δηλώνει στο "Πρώτο Θέμα " ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς ενώ υπογραμμίζει πως αποτελεί δέσμευση των Ευρωπαίων για επιπλέον βοήθεια εάν η χώρα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα.

    Αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων το Σεπτέμβριο λέγοντας " γενικώς , το προβλέπουν - μερικοί,μάλιστα, το εύχονται- κάθε φορά. Εμείς θα συνεχίσουμε να τους διαψεύδουμε". Σημειώνει πως "παλεύει ακόμη για την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ενώ για το φόρο πολυτελείας λέει ότι ήλθε ένα χρόνο νωρίτερα για να μην κοπούν συντάξεις και μισθοί στρατιωτικών και για να μην επιβληθεί ο πρόσθετος φόρος 2 τοις χιλίοις στις επιχειρήσεις.

    Επισημαίνει πως "σε δύο χρόνια θα φύγουν 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι από τους 700.000. Μόλις το 2%! Και θα προσληφθούν άλλοι τόσοι! Και με απόλυτα διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο". Διερωτάται εάν οι πολίτες προτιμούν να έχουν σχολικούς φύλακες που δεν κάνουν κάτι ουσιαστικό ή νοσηλευτές να τους φροντίζουν στα δημόσια νοσοκομεία.

    Επίσης διερωτάται εάν προτιμούν δημοτική αστυνομία με μόνη αρμοδιότητα την παράνομη στάθμευση ή ενίσχυση της ΕΛΑΣ για χτύπημα του παραεμπορίου και ενίσχυση της αστυνόμευσης στις γειτονιές. Τονίζει ότι τα χρήματα των φορολογουμένων πρέπει να πιάνουν τόπο και όχι για να πληρώνονται παλιά ρουσφέτια στο Δημόσιο με προσλήψεις που είχαν γίνει εκτός ΑΣΕΠ. Προτεραιότητά μου είναι αναφέρει ο κ Σαμαράς, οι 1,5 εκ άνεργοι για τους οποίους δεν έκλαψε κανείς και οι περισσότεροι τους αντιμετωπίζουν ως στατιστικό μέγεθος.

    [02] Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ διαβεβαιώνει πως δεν τον δελεάζει κάποιο ευρωπαϊκό αξίωμα

    Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, του οποίου η κυβέρνηση συμμαχίας με τους Σοσιαλιστές είναι από την Πέμπτη υπό αίρεση, δήλωσε σήμερα πως δεν ενδιαφέρεται να αναλάβει ευρωπαϊκό αξίωμα.

    «Ποσώς με ενδιαφέρει να αναλάβω μία ευρωπαϊκή θέση», επεσήμανε στην κρατική ραδιοφωνία RTL L?tzebuerg o Γιούνκερ, ο οποίος ηγήθηκε του Γιούρογκρουπ από το 2005 ίσαμε φέτος. Ο ίδιος είχε προταθεί το 2009 να αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επιλογή στην οποία είχε αντιταχθεί ο τοτινός Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

    Σήμερα όμως, η υποστήριξη προς το πρόσωπό του ανανεώθηκε με τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΡΡΕ), που συνδεκάζει τα ευρωπαϊκά κεντροδεξιά κόμματα και των Χριστιανοδημοκρατών (CVS).

    [03] Γ. Μιχελάκης: «Όσοι αρνούνται να μετακινηθούν σε νέες θέσεις θα απολυθούν»

    «Όσοι αρνηθούν να μετακινηθούν στις νέες θέσεις στο πλαίσιο της κινητικότητας θα απολυθούν», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης στη Realnews.

    «Θα εφαρμοστούν με συνέπεια και αποφασιστικότητα οι νόμοι, δεν γίνεται αλλιώς», λέει ο κ. Μιχελάκης. Δηλώνει ότι σέβεται το δικαίωμα στη διαμαρτυρία αλλά διαμηνύει πως «η πολιτεία δεν πρόκειται να επιτρέψει την υποταγή της χώρας στα άκρα και τις ακρότητες». Δεν αποκλείει να κλείσουν οργανισμοί «που δεν έχουν λόγο ύπαρξης» αν και υπογραμμίζει ότι δεν θα υπάρξουν άλλες οριζόντιες περικοπές στους ΟΤΑ.

    [04] Σ. Κεδίκογλου: Το μόνο που θέλει ο κ. Τσίπρας είναι να μας γυρίσει στο παρελθόν

    Το μόνο που θέλει είναι να μας γυρίσει στο παρελθόν" σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου για την ομιλία του Α.Τσίπρα στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

    Συγκεκριμένα, απαντώντας στην ομιλία του προέδρου της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στο 1ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ο κ.Κεδίκογλου τόνισε ότι: "αδύναμος να διαλύσει τις συνιστώσες του, ανίκανος να αντιμετωπίσει την κριτική, ο κύριος Τσίπρας περιορίστηκε σε μια ομιλία γεμάτη ύβρεις. Χωρίς καμία καθαρή απάντηση, με συνθήματα για σφυριά και δρεπάνια, το μόνο που θέλει είναι να μας γυρίσει στο παρελθόν. Η Ελλάδα έχει ανάγκη να στραφεί στο μέλλον".

    [05] Τέλος στη ζωή του έδωσε, πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών

    Τέλος στη ζωή του, έδωσε το μεσημέρι, ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ιωαννιτών Ν.Μάντης, ο οποίος είχε παραιτηθεί από το αξίωμα τον περασμένο Μάιο, αφού προηγουμένως αποκάλυψε υπεξαίρεση από τα Ταμεία του δήμου ύψους 1,3 εκ. ευρώ.

    Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, η οποία έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα η Διευθύντρια της Οικονομικής υπηρεσίας και ο Ταμίας του Δήμου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 13 July 2013 - 14:30:25 UTC