Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η χώρα χρειάζεται διαρθρωτικές αλλαγές, ανέφερε ο Ευ. Βενιζέλος από τα Χανιά

  • [01] Η χώρα χρειάζεται διαρθρωτικές αλλαγές, ανέφερε ο Ευ. Βενιζέλος από τα Χανιά

    Η χώρα χρειάζεται διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, τόνισε απόψε σε ομιλία του στα Χανιά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος. Παράλληλα επισήμανε την ανάγκη της συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών κομμάτων, ενός εθνικού διαλόγου και ενός πλαισίου ευρύτερης πολιτικής συναίνεσης. «Να οργανώσουμε το εθνικό μέτωπο να διαπραγματευτούμε όλοι απέναντι στους εταίρους και πιστωτές μας, να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις της εθνικής ενότητας και της κοινωνικής συναίνεσης», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και περιγράφοντας τους βασικούς άξονες της Εθνικής Στρατηγικής, όπως την χαρακτήρισε, αναφέρθηκε στο τρίπτυχο που πρέπει να εφαρμοστεί, λέγοντας: «Όχι σε πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, ναι στις διαρθρωτικές αλλαγές, ναι στις μεταρρυθμίσεις και στις ριζοσπαστικές τομές».

    Ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα συνέβησαν κατά την διήμερη παρουσία του στην Κρήτη. «Οι παραδοσιακές αξίες της κρητικής φιλοξενίας έχουν αμφισβητηθεί τις τελευταίες ημέρες. Και έχουν αμφισβητηθεί με τρόπο προκλητικό και φασίζοντα. Γιατί αυτό που συνέβη από χθες στο Ηράκλειο μέχρι και σήμερα στο Ρέθυμνο και στα Χανιά είναι προκλητικό και υβριστικό για τους δημοκρατικούς θεσμούς για την πολιτική δεοντολογία για το επίπεδο του πολιτικού πολιτισμού. Είναι απαράδεκτο η αξιωματική αντιπολίτευση, μια κοινοβουλευτική πολιτική δύναμη όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, σε συνεργασία με διάφορες εξωκοινοβουλευτικές ομάδες να οργανώνουν αντισυγκεντρώσεις, δηλαδή να υιοθετεί και να εφαρμόζει μια πρακτική φασιστική, ακροδεξιά που ήταν γνωστή στη χώρα μας την δεκαετία του ?60. Αν νομίζουν ότι έτσι θα παρεμποδίσουν τον πολιτικό μας λόγο, ή θα παρεμποδίσουν την πολιτική σκέψη ενός λαού που ταλαιπωρείται, υφίσταται θυσίες και ταπεινώσεις, αλλά είναι σοφός και ώριμος, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος. Αν νομίζουν ότι έτσι θα αντιμετωπίσουν τον ανυπέρβλητο εσωτερικό τους διχασμό ανάμεσα σε μια αντίληψη που είναι σε γενικές γραμμές και μια αντίληψη που στην πραγματικότητα ταυτίζεται με την έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ, κάνουν επίσης λάθος. Και αν πιστεύουν ότι με τον τρόπο αυτό θα συγκαλύψουν ετερόκλητα σχήματα τερατογεννέσεις και αστειότητες που προτείνουν για το μέλλον της χώρας, όπως η κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξαρτήτων Ελλήνων και θα κρύψουν την εξ? αντικειμένου ταύτιση τους με ορισμένες θέσεις της Χρυσής Αυγής, με την οποία συμπαρατάσσονται στο ετερόκλητο αντιμνημονιακό αντιπολιτευτικό μέτωπο κάνουν επίσης λάθος» είπε χαρακτηριστικά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 July 2013 - 22:30:23 UTC