Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Μέρκελ: Μεγάλη επιτυχία της Ελλάδας αν καταφέρει να μειώσει το Δημόσιο
  • [02] Κλειστοί οι δήμοι από τις 15 έως τις 17 Ιουλίου. Αίτημα της ΚΕΔΕ για άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό
  • [03] Ευ. Βενιζέλος: Ανάγκη υγιούς διαλόγου με την κοινωνία
  • [04] Οι Πορτογάλοι Σοσιαλιστές ζητούν επαναδιαπραγμάτευση του δανείου της χώρας
  • [05] Τέλος σήμερα τα "μονά - ζυγά" στο κέντρο της Αθήνας
  • [06] «Η πλειοψηφία των Ελλήνων υποστηρίζει την αναμόρφωση του δημόσιου τομέα»
  • [07] Στην Eurobank περνάει η Νέα Proton Bank
  • [08] Ο Γ. Μιχελάκης κατέθεσε τροπολογία με την οποία παραπέμπεται σε προεδρικά διατάγματα η διαδικασία ένταξης δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛΑΣ
  • [09] Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Υπέρ της σύστασης ενός ενιαίου κόμματος η Σ. Σακοράφα
  • [10] Η Ελλάδα έχει διανύσει τον μισό μαραθώνιο, αλλά το δεύτερο μισό μπορεί να είναι πιο επίπονο, δηλωνει ο Τ. Βάιγκελ
  • [11] Ανοιχτό το ενδεχόμενο σύστασης φορέα που θα αναλάβει την χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, κατά την επίσκεψη Σόιμπλε

  • [01] Α. Μέρκελ: Μεγάλη επιτυχία της Ελλάδας αν καταφέρει να μειώσει το Δημόσιο

    «Το θέμα της μείωσης των απασχολουμένων στο δημόσιο τομέα πρέπει να λυθεί», δήλωσε η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ, επισημαίνοντας ότι θα αποτελέσει «μεγάλη πολιτική επίδοση» της ελληνικής κυβέρνησης αν το καταφέρει.

    Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με την πρωθυπουργό της Σλοβενίας Αλένκα Μπράτουσεκ, η κα Μέρκελ τόνισε ακόμη ότι «η Ελλάδα έχει καταβάλει απίστευτες προσπάθειες, αλλά έχει ακόμη δύσκολους καιρούς μπροστά της» και χαρακτήρισε ευχάριστο το γεγονός ότι η επόμενη δοση του δανείου θα εκταμιευθεί, έστω και σε δόσεις.

    [02] Κλειστοί οι δήμοι από τις 15 έως τις 17 Ιουλίου. Αίτημα της ΚΕΔΕ για άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό

    Την αναστολή της λειτουργίας των δήμων από την ερχόμενη Δευτέρα, 15 Ιουλίου έως και την Τετάρτη, 17 Ιουλίου, αποφάσισε η ΚΕΔΕ κατά τη σημερινή έκτακτη συνέλευσή της. Στις 15 και 17 Ιουλίου θα λειτουργήσουν οι κοινωνικές υπηρεσίες, ενώ, στις 16 Ιουλίου οι δήμοι θα κλείσουν στο πλαίσιο της γενικής πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

    Την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου όλοι οι αιρετοί θα συγκεντρωθούν στο υπουργείο Εσωτερικών και θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή, προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα στον πρόεδρο και τα πολιτικά κόμματα. Άμεσα, η ΚΕΔΕ θα επιδιώξει συνάντηση με τον πρωθυπουργό για όλα τα επίμαχα θέματα και συνολικά για τον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στο πολιτικό σύστημα.

    Εν τω μεταξύ, κατά τη σημερινή έκτακτη συνέλευση της ΚΕΔΕ, οι περισσότεροι δήμαρχοι έθεσαν τις παραιτήσεις τους στο ΔΣ της Ένωσης. Σύμφωνα με το τελικό ψήφισμα της κρίσιμης συνέλευσης, όπου τελικά καταμετρήθηκαν 200 από τους 325 δημάρχους της χώρας, οι δήμαρχοι προτίθενται να θέσουν θέμα παραίτησης των ιδίων και των μελών των δημοτικών συμβουλίων τους, εάν η κυβέρνηση δεν αποδεχθεί τις προτάσεις τους.

    Σύμφωνα με τις προτάσεις του ψηφίσματος, η τοπική αυτοδιοίκηση εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στην κατάργηση αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών, όπως η Δημοτική Αστυνομία και οι σχολικοί φύλακες. Κι αυτό, διότι η μεταφορά αρμοδιοτήτων από την τοπική αυτοδιοίκηση στο κεντρικό κράτος έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το Σύνταγμα της χώρας. Ειδικά για τους δημοτικούς αστυνομικούς και τους σχολικούς φύλακες αναφέρεται ότι είναι απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία των πόλεων.

    Επίσης, η τοπική αυτοδιοίκηση δηλώνει σύμφωνη με το μέτρο της κινητικότητας, αλλά, από υπηρεσίες με πλεονάζον προσωπικό σε υπηρεσίες με ελλείψεις. Κλείνοντας τη συνέλευση, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κ. Ασκούνης, έθεσε το παράδειγμα του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), οι μηχανικοί του οποίου αυτήν τη στιγμή δεν αξιοποιούνται, ενώ, θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες δήμων που δεν έχουν τεχνικές υπηρεσίες.

    Η ΚΕΔΕ ζητά να συγκληθεί, άμεσα, ανεξάρτητη επιτροπή, προκειμένου να προχωρήσει σε αντικειμενική, αξιόπιστη και σοβαρή αξιολόγηση των υπουργείων, των φορέων τους, της τοπικής και της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, ώστε να υπάρξει σοβαρός διάλογος για την κινητικότητα.

    [03] Ευ. Βενιζέλος: Ανάγκη υγιούς διαλόγου με την κοινωνία

    Για την ανάγκη υγιούς διαλόγου με την κοινωνία αλλά και τη συν-ευθύνη όλων στην αντιμετώπιση της κρίσης με κύριο γνώμονα «να φτάσουμε όρθιοι στο τέλος της μνημονιακής περιόδου», μίλησε σήμερα το μεσημέρι στο Ρέθυμνο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Υπό αυστηρά μέτρα ασφάλειας ο κ. Βενιζέλος έφτασε στο Επιμελητήριο του νομού στις 12 το μεσημέρι όπου συναντήθηκε με το σύνολο σχεδόν των αυτοδιοικητικών, θεσμικών, και παραγωγικών φορέων του Ρεθύμνου. Εργαζόμενοι της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και καθηγητές φώναξαν συνθήματα κατά της πολιτικής της κυβέρνησης αλλά και τα μέτρα που αφορούν απολύσεις και διαθεσιμότητες που, όπως όλα δείχνουν, θα ενσκήψουν στους συγκεκριμένους χώρους.

    Όπως επισήμανε ο κ. Βενιζέλος «όλοι έχουν το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης αλλά το αποτέλεσμα έρχεται μόνο μέσα από υγιή και δημοκρατικό διάλογο». Οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου (ΕΚΡ) του νομού, αφού δήλωσαν εντός της αίθουσας του επιμελητηρίου την αντίθεσή τους με τη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης, ζήτησαν από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να επανεξετάσει η κυβέρνηση τη θέση της απέναντι σε μία κοινωνία που βάλλεται από παντού με κυρίαρχα τα προβλήματα της ανασφάλειας, το οικονομικό και την ανεργία. ΑΔΕΔΥ και ΕΚΡ αποχώρησαν από τη συνάντηση ενώ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Γιακουμάκης, τόνισε πως όλοι οι φορείς αλλά και οι πολίτες του Ρεθύμνου, ελπίζουν σε θετικά μηνύματα από πλευράς της κυβέρνησης.

    [04] Οι Πορτογάλοι Σοσιαλιστές ζητούν επαναδιαπραγμάτευση του δανείου της χώρας

    Η αξιωματική αντιπολίτευση των Σοσιαλιστών αξίωσε σήμερα την επαναδιαπραγμάτευση των όρων δανεισμού της χώρας, υψώνοντας ένα σημαντικό εμπόδιο στην επίτευξη μίας ευρείας διακομματικής σύμπνοιας, η οποία κατά τον πρόεδρο Ανίμπαλ Καβάκου Σίλβα είναι απολύτως αναγκαία για την έξοδο της χώρας από τη πρόγραμμα οικονομικής στήριξής της από τον επόμενο χρόνο.

    Ο συντηρητικός πρωθυπουργός Πέντρου Πάσους Κουέλιου και ο ηγέτης των Σοσιαλιστών Αντόνιου Ζουζέ Σεγκούρου δηλώνουν πρόθυμοι να συζητήσουν μία σύγκλιση, όμως πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν πως οι διαφορές τους όσον αφορά τα επώδυνα μέτρα λιτότητας που αποτελούν συνεπακόλουθο της δανειακής σύμβασης των 78 δισεκ. ευρώ με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ θα καταστήσουν δυσχερείς τις διαπραγματεύσεις.

    «Θα πρέπει να εγκαταλείψουμε την πολιτική λιτότητας. Θα πρέπει να διαπραγματευθούμε εκ νέου τους όρους του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής. Ο πρωθυπουργός οφείλει να παραδεχθεί δημοσίως πως η πολιτική λιτότητας έχει αποτύχει», επεσήμανε ο Σεγκούρου.

    [05] Τέλος σήμερα τα "μονά - ζυγά" στο κέντρο της Αθήνας

    Τελευταία ημέρα της εφαρμογής του μέτρου της εκ περιτροπής κυκλοφορίας των οχημάτων (μονά-ζυγά) στο μικρό δακτύλιο για την περίοδο 2012-2013 είναι η σημερινή, όπως ανακοινώθηκε από την Τροχαία.

    Κατά συνέπεια όλα τα επιβατηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης και τα φορτηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 2,2 τόνους μπορούν να κινούνται ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας μέχρι την έκδοση σχετικής Υπουργικής Απόφασης, που θα ρυθμίζει τα περιοριστικά μέτρα για την περίοδο 2013-2014.

    [06] «Η πλειοψηφία των Ελλήνων υποστηρίζει την αναμόρφωση του δημόσιου τομέα»

    Η «σιωπηρή πλειοψηφία των Ελλήνων στηρίζει την αναμόρφωση του δημόσιου τομέα», υποστήριξε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Μπλούμπεργκ», ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν γενικευμένες αντιδράσεις στη χώρα, λόγω της διαθεσιμότητας και των απολύσεων που προωθούνται. «Υπάρχει μια σιωπηρή πλειοψηφία ανθρώπων που προσβλέπουν σε μια ουσιαστική μεταρρύθμιση στον δημόσιο τομέα» τόνισε, προσθέτοντας ότι «πρόκειται για τους ανθρώπους που σήκωσαν όλο το βάρος της προσαρμογής, καθώς υπάρχουν 1,3 εκατ. άνεργοι που προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα».

    Για το πολυνομοσχέδιο, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «όπως όλες οι ψηφοφορίες, δεν πρόκειται ούτε κι αυτή να είναι εύκολη, αλλά θεωρώ ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα στην υπερψήφισή του», προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση, μολονότι διαθέτει σήμερα μικρότερη πλειοψηφία, είναι περισσότερο ομογενοποιημένη από ό,τι στο παρελθόν».

    [07] Στην Eurobank περνάει η Νέα Proton Bank

    H Eurobank είναι ο προτιμητέος υποψήφιος αγοραστής της Νέας Proton Bank, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ)

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση σήμερα, Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ολοκλήρωσε τη διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση της Νέας Proton Bank και αποφάσισε να προχωρήσει με την πώληση της Νέας Proton Bank στην Eurobank.

    Το ΤΧΣ και η Eurobank θα συνεργαστούν με στόχο να υπογραφεί δεσμευτική συμφωνία τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013.

    Στη διαγωνιστική διαδικασία, πέραν της Eurobank έλαβαν μέρος και χρηματοοικονομικοί επενδυτές, ωστόσο μόνο η Eurobank κατέθεσε δεσμευτική προσφορά συμβατή με τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού.

    Η Rothschild ενεργεί ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ΤΧΣ για την εν λόγω συναλλαγή.

    [08] Ο Γ. Μιχελάκης κατέθεσε τροπολογία με την οποία παραπέμπεται σε προεδρικά διατάγματα η διαδικασία ένταξης δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛΑΣ

    Τροπολογία με την οποία παραπέμπεται σε προεδρικά διατάγματα ο καθορισμός της διαδικασίας ένταξης δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛΑΣ, κατατέθηκε προ ολίγου από τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

    Σύμφωνα με την τροπολογία, το προεδρικό διάταγμα θα καθορίζει τα προσόντα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία αξιολόγησης και ένταξης των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛΑΣ, ως προσωπικό ιδιαίτερης κατηγορίας. Δεύτερο προεδρικό διάταγμα θα ρυθμίζει θέματα σύστασης, οργάνωσης και λειτουργίας των υπηρεσιών στις οποίες θα ενταχθούν οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί, ενώ με υπουργική απόφαση θα ρυθμίζεται το είδος, το αντικείμενο και η διάρκεια εκπαίδευσης των δημοτικών αστυνομικών, μετά την ένταξή τους στην ΕΛΑΣ.

    [09] Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Υπέρ της σύστασης ενός ενιαίου κόμματος η Σ. Σακοράφα

    Υπέρ της σύστασης ενός ενιαίου κόμματος που θα κατοχυρώσει τη δημοκρατία των μελών του, τάχτηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σοφία Σακοράφα, μιλώντας στο 1ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

    Η κ. Σακοράφα, απευθυνόμενη στους συνέδρους, αναρωτήθηκε αν «θα κατανοήσουμε ότι είναι ανάγκη η σύσταση ενός ενιαίου κόμματος;» και «θα δουλέψουμε για να κατοχυρώσουμε τη δημοκρατία των μελών;». Όπως συμπλήρωσε, το πιο σημαντικό είναι ο πολιτικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος «θα πρέπει να είναι καθαρός, συνακόλουθος με την ιστορία της Αριστεράς και τις ανάγκες του λαού μας».

    Εξάλλου, η κ. Σακοράφα ανακοίνωσε την απόφαση της να μην είναι εκ νέου υποψήφια για την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή. Όπως σημείωσε «υπάρχουν άξια, ικανά και συνεπή μέλη, τα οποία αξίζει να δοκιμαστούν».

    Οβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, στην ομιλία του στο συνέδριο τόνισε ότι «αν τολμήσουμε, μπορούμε να νικήσουμε και θα νικήσουμε».

    Αναφερόμενος στο θέμα των συνιστωσών, ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε ότι «είναι πιο πολλά αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν» και συμπλήρωσε πως «θα συνεχίσουμε με τόλμη, με ενότητα και αισιοδοξία».

    «Βρισκόμαστε σε συνθήκες διευρυμένου ταξικού πολέμου που ξεκινά από γεγονότα που ορισμένοι τα θεωρούν μικρές λεπτομέρειες όπως τη Βίλλα Αμαλία ή την προφυλάκιση του Κώστα Σακκά και οδηγεί σε πολιτικές και κοινωνικές συγκρούσεις την άλλη εβδομάδα καθώς και σε σοβαρές πολιτικές εξελίξεις» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην τοποθέτησή του στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ο γραμματέας της ΚΟ του κόμματος, Νίκος Βούτσης.

    [10] Η Ελλάδα έχει διανύσει τον μισό μαραθώνιο, αλλά το δεύτερο μισό μπορεί να είναι πιο επίπονο, δηλωνει ο Τ. Βάιγκελ

    «Πρέπει να παραδεχθούμε πως στην Ελλάδα έχουν γίνει πολλά τον τελευταίο χρόνο», τονίζει σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσε» ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και πρώην αρχηγός της δεξιάς Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης, Τέο Βάιγκελ, προσθέτοντας πως στο μαραθώνιό της για την έξοδο από την κρίση η Ελλάδα έχει διανύσει περίπου τη μισή διαδρομή, ο καθένας όμως γνωρίζει πως το δεύτερο μισό του μαραθωνίου μπορεί να είναι ακόμη πιο επίπονο.

    Όπως ισχυρίζεται, σε καμιά περίπτωση το χρέος δεν μπορεί να εξαλειφθεί με τη δημιουργία νέου χρέους, κάτι που αποτελεί ουτοπία, όπως δεν μπορεί να ισχύσει και μια θεωρία για ανάκαμψη μέσα από ελλείμματα.

    Ο ίδιος δηλώνει πως είχε εξοργιστεί με τις παλινωδίες των ελληνικών κομμάτων, με την ανακοίνωση διενέργειας δημοψηφίσματος, πράγματα που, όπως είπε, ζημίωσαν την εμπιστοσύνη προς τη χώρα, όμως αν η Αθήνα πετύχει να έχει φέτος ένα πρωτογενές πλεόνασμα, αυτό θα είναι μια καλή είδηση και θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί επικοινωνιακά.

    Προσθέτει δε, πως εάν η Ελλάδα μειώσει τώρα και το εργασιακό κόστος κατά ένα 10% και γίνει με τον τρόπο αυτό ανταγωνιστικότερη, θα είναι κάτι επίσης εντυπωσιακό.

    Ο Τέο Βάιγκελ, ο οποίος θεωρείται πως υπήρξε από τους πρωτεργάτες της καθιέρωσης του ενιαίου νομίσματος, επισημαίνει, μεταξύ άλλων, στη συνέντευξή του, πως η Νομισματική Ένωση υπήρξε στην κρίση μια πολύ σημαντική «άγκυρα», χωρίς την οποία θα είχε διαλυθεί η Ευρώπη, παραδεχόμενος ταυτόχρονα ότι μερικά θα μπορούσαν ίσως να έχουν γίνει ταχύτερα.

    Ηαυστριακή οικονομική εφημερίδα «Βίρτσαφτσμπλατ», στο σημερινό κύριο άρθρο της συμπεραίνει ότι μια αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ θα στοίχιζε πολύ περισσότερο από τη συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας, συμπληρώνοντας πως «καλύτερα να παγώσουμε μερικά δισεκατομμύρια του χρέους της Ελλάδας ή ακόμη και να τα διαγράψουμε, παρά να αφήσουμε να εκδηλωθεί και πάλι η κρίση σε όλη της την έκταση».

    Όπως αναφέρεται στο άρθρο, μέχρι τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, το Βερολίνο δεν θέλει να ακούσει τίποτε για Ελλάδα, Πορτογαλία και Τραπεζική Ένωση, καθώς όλα αυτά σημαίνουν ότι οι Γερμανοί φορολογούμενοι ή οι τράπεζες θα μπορούσαν να χάσουν χρήματα.

    [11] Ανοιχτό το ενδεχόμενο σύστασης φορέα που θα αναλάβει την χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, κατά την επίσκεψη Σόιμπλε στην Ελλάδα

    Την πρόθεση της γερμανικής κυβέρνησης να υποστηρίξει και διμερώς τη διαδικασία προσαρμογής και τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, επανέλαβε η αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Μαριάνε Κοτέ, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ της Ελλάδας και της Ισπανίας.

    «Όπως και στην περίπτωση της Ισπανίας, θα προσπαθήσουμε και διμερώς να υποστηρίξουμε τη διαδικασία προσαρμογής και τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα. Κάποια πράγματα και η αφετηρία στην Ελλάδα είναι διαφορετικά» σημείωσε η κ. Κοτέ, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, εάν κατά την επίσκεψη του κ. Σόιμπλε στην Αθήνα θα ανακοινωθεί η σύσταση φορέα, ανάλογου με την κρατική αναπτυξιακή τράπεζα της Γερμανίας KfW, για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων. «Εργαζόμαστε, και το σχέδιο είναι να υπάρξει κάποιας μορφής συνεννόηση» πρόσθεσε η κ. Κοτέ, αφήνοντας, ωστόσο, ανοιχτό το ποια μορφή μπορεί να έχει η συνεργασία. «Μπορεί και να υπογραφεί ένα Μνημόνιο Συναντίληψης (MoU)», κατέληξε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 July 2013 - 16:30:23 UTC