Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Ντάισελμπλουμ: Τον Απριίλιο του 2014 η απόφαση για νέα βοήθεια
  • [02] Πορείες και συλλαλητήρια σήμερα στην Αθήνα
  • [03] Public Issue: Προβάδισμα 1% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ
  • [04] Πρόωρες εκλογές πρότεινε ο Ζ.Κ. Γιούνκερ μετά την παραίτησή του

  • [01] Γ. Ντάισελμπλουμ: Τον Απριίλιο του 2014 η απόφαση για νέα βοήθεια

    Η ευρωζώνη είναι έτοιμη να βοηθήσει «περαιτέρω» την Ελλάδα και πρόκειται να αποφασίσει το πώς την άνοιξη του 2014, πριν εκπνεύσει τυπικά η ισχύς του προγράμματος χρηματοοικονομικής στήριξης της Αθήνας, δήλωσε ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Γερούν Ντάισελμπλουμ σε μια συνέντευξη που παραχώρησε σε μια γαλλική εφημερίδα.

    «Η ελληνική περίπτωση είναι πολύ δύσκολη, θα χρειαστεί χρόνος», εξήγησε ο Ντάισελμπλουμ στην εφημερίδα Le Figaro, η οποία δημοσιεύει τη συνέντευξή του στον ιστότοπό της σήμερα. «Το πρόγραμμα εξυγίανσης σταδιακά παίρνει τον δρόμο του και το Γιούρογκρουπ προβλέπει ότι θα εγκρίνει την εκταμίευση της τρίτης δόσης των δανείων σύντομα», προσθέτει ο επικεφαλής του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

    Το πρόγραμμα στήριξης της Αθήνας τυπικά ολοκληρώνεται στα τέλη του 2014. Μετά από εκείνο το χρονικό σημείο, η Ελλάδα θεωρητικά δεν θα τελεί πλέον υπό καθεστώς χρηματοοικονομικής ενίσχυσης από τους Ευρωπαίους και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), αλλά είναι πιθανό να μην μπορεί ακόμη να δανείζεται από τις αγορές, με δεδομένο το πάντα τεράστιο χρέος της και τα ακόμη ιδιαίτερα υψηλά επιτόκια.

    «Θα αποφασίσουμε τον Απρίλιο ποια συνέχεια θα δώσουμε. Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε περαιτέρω την Ελλάδα», είπε ο Ολλανδός υπουργός, υποσχόμενος ότι η ευρωζώνη μελετά τα «αναγκαία μέτρα».

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [02] Πορείες και συλλαλητήρια σήμερα στην Αθήνα

    Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας οργανώνει στις 12:30 μετά το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος, αντιδρώντας στο νέο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.

    Στο συλλαλητήριο θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία (ΕΑΒ) και στην Ελληνική Βιομηχανία Όπλων (ΕΛΒΟ).

    Στις 8:00 το βράδυ οργανώνει συλλαλητήριο στη πλατεία Συντάγματος το Πανελλήνιο Αγωνιστικό Μέτωπο, (ΠΑΜΕ).

    Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ έχουν προγραμματισθεί στις 7:30 στην πλατεία Ομονοίας στην πλατεία Κάνιγγος στα Προπύλαια και στους στύλους του Ολυμπίου Διός.

    Συλαλλητήρια του ΠΑΜΕ έχουν εξαγγελθεί και στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδος.

    Με στάσεις εργασίας σήμερα και αύριο συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, αποφασίσθηκε στάση εργασίας σήμερα , από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου. Συγχρόνως, η Ομοσπονδία έχει συγκαλέσει για τις 12.30 συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλ. Κλαυθμώνος.

    Για την Παρασκευή αποφασίσθηκε στάση εργασίας από τις 11:30 έως το λήξη του ωραρίου. Την ίδια ημέρα η Ομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε συγκέντρωση στις 12:00 στην πλ. Καραϊσκάκη και πορεία προς τη Βουλή.

    [03] Public Issue: Προβάδισμα 1% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ

    Προβάδισμα μίας ποσοστιαίας μονάδας της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου δείχνει το Βαρόμετρο του Ιουλίου που πραγματοποίησε η εταιρεία Public Issue για λογαριασμό του ΣΚΑΙ και της εφημερίδας «Καθημερινή».

    Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής η ΝΔ συγκεντρώνει 28,5% (29,5% στο Βαρόμετρο του Ιουνίου) και ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ 27,5% (27,5%).

    Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 11% (11,5%) και στην τέταρτη θέση το ΠΑΣΟΚ με 8% (6,5%). Στην πέμπτη θέση ισοβαθμούν με 7% οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (6%) και το ΚΚΕ (6%) και ακολουθεί η ΔΗΜΑΡ με 3% (4,5%). Το 'Αλλο Κόμμα συγκεντρώνει 8% (8,5%).

    Στην παράσταση νίκης (με ερώτηση που εστιάζει στα δύο κόμματα) η ΝΔ προηγείται με 53% (57% τον Ιούνιο) και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ με 34% (31%).

    Στην ερώτηση «ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και στον Αντώνη Σαμαρά, ποιος θα λέγατε ότι είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας, ο Αντώνης Σαμαράς, ή ο Αλέξης Τσίπρας;», τον Αντώνη Σαμαρά επιλέγει το 41% των ερωτηθέντων (41% τον Ιούνιο) και τον Αλέξη Τσίπρα το 30% (27% τον Ιούνιο). Κανέναν από τους δύο απαντάει το 27% των ερωτηθέντων (30%).

    Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 3 - 8 Ιουλίου 2013.

    [04] Πρόωρες εκλογές πρότεινε ο Ζ.Κ. Γιούνκερ μετά την παραίτησή του

    Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανακοίνωσε χθες βράδυ την παραίτησή του και πρότεινε τη διεξαγωγή νέων εκλογών, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε σχετικά με την δράση της υπηρεσίας πληροφοριών της χώρας του.

    Μόλις οι ως σήμερα σύμμαχοι του Γιούνκερ, Σοσιαλιστές κατέθεσαν στη Βουλή μια πρόταση με την οποία αξίωναν την διάλυση του σώματος και την επίσπευση των εκλογών, που κανονικά επρόκειτο να διεξαχθούν σε τρεις μήνες, ο επί 18 χρόνια πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου ανακοίνωσε ότι πρόκειται να υποβάλει την παραίτησή του αύριο το πρωί στον αρχηγό του κράτους, αφού συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 July 2013 - 4:30:25 UTC