Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γενικές συνελεύσεις με ταυτόχρονες καταλήψεις δημαρχειακών κτιρίων
  • [02] Ανάσα για το χειμαζόμενο εμπόριο οι εφετεινές εκπτώσεις
  • [03] Η ατμοσφαιρική ρύπανση αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα και καρδιοπάθειας
  • [04] Τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης αρχίζει o μεταβατικός πρωθυπουργός της Αιγύπτου
  • [05] Στον εισαγγελέα η 31χρονη μητέρα, που κατηγορείται για τον θάνατο του βρέφους της

  • [01] Γενικές συνελεύσεις με ταυτόχρονες καταλήψεις δημαρχειακών κτιρίων

    Συνεδριάζει, από τις 10 το πρωί, στα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, όπου έχουν συνέλθει μέλη από όλη τη χώρα. Συγχρόνως, στους δήμους διεξάγονται γενικές συνελεύσεις και καταλήψεις προκειμένου να αποφασισθεί η μορφή των περαιτέρω κινητοποιήσεων.

    Οι συνελεύσεις και οι ενημερωτικές συγκεντρώσεις, ταυτόχρονα με καταλήψεις δημαρχείων, θα συνεχισθούν και αύριο, καθώς οι κατά τόπους σύλλογοι θα επιλέξουν το πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους. Στο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας έχουν τεθεί όλα τα ενδεχόμενα κινητοποιήσεων, ακόμη και ενδεχόμενη αποχή από την αποκομιδή απορριμμάτων.

    [02] Ανάσα για το χειμαζόμενο εμπόριο οι εφετεινές εκπτώσεις

    Ιδιαίτερες προσδοκίες τρέφει ο εμπορικός κόσμος της χώρας από τις εφετινές θερινές εκπτώσεις, οι οποίες ξεκινούν τη Δευτέρα 15 Ιουλίου και θα λήξουν το Σάββατο 31 Αυγούστου, καθώς μπορεί να δώσουν στις δοκιμαζόμενες επιχειρήσεις μία ανάσα μέσα στη βαθύτατη κρίση.

    Τα παραπάνω επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και παράλληλα καλεί τους Έλληνες καταναλωτές να εμπιστευθούν και πάλι τις οργανωμένες εμπορικές επιχειρήσεις και όχι το παραεμπόριο και τους διαβεβαιώνει ότι, μέσα στην δύσκολη οικονομική συγκυρία, θα εξαντλήσει όλα τα διαθέσιμα περιθώρια για την κατά το δυνατόν καλύτερη τιμολόγηση και χαμηλότερη τελική τιμή πώλησης των προϊόντων που προσφέρονται.

    Παράλληλα, οι προσφορές που ήδη διενεργούνται, λειτουργούν στο μυαλό του καταναλωτή, εισαγωγικά ως "προπομπός" της επίσημης περιόδου των θερινών τακτικών εκπτώσεων.

    [03] Η ατμοσφαιρική ρύπανση αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα και καρδιοπάθειας

    Η ρύπανση του αέρα των πόλεων με σωματίδια και χημικές ουσίες, κυρίως από τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων, τις πηγές θέρμανσης και τη λειτουργία των βιομηχανιών, αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου των πνευμόνων και καρδιοπάθειας, σύμφωνα με δύο νέες μεγάλες ευρωπαϊκές επιστημονικές έρευνες (η μία με ελληνική συμμετοχή), που έρχονται να προστεθούν σε προηγούμενες, οι οποίες επίσης έχουν δείξει τις σοβαρές συνέπειες που μπορεί να έχει η ρύπανση για την υγεία.

    Η πρώτη μελέτη, με επικεφαλής τον Όλε Ραάσου-Νίλσεν του Κέντρου Ερευνών της Δανικής Εταιρίας Καρκίνου, η οποία δημοσιεύτηκε στο ογκολογικό περιοδικό "Lancet Oncology", σύμφωνα με τη βρετανική «Γκάρντιαν», δείχνει ότι η μακρόχρονη έκθεση ενός ανθρώπου ακόμα και σε χαμηλά επίπεδα ρύπανσης του αέρα αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο των πνευμόνων (ιδίως για αδενοκαρκίνωμα, την μοναδική από τις τέσσερις κυριότερες μορφές του καρκίνου των πνευμόνων, η οποία εμφανίζεται συχνά και σε μη καπνιστές).

    «Δεν διαπιστώσαμε ότι υπάρχει κάποιο κατώφλι κάτω από το οποίο δεν υπάρχει καθόλου κίνδυνος. Τα ευρήματα δείχνουν ότι το ... περισσότερο είναι χειρότερο και το λιγότερο είναι καλύτερο», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ερευνητές, μεταξύ των οποίων είναι η καθηγήτρια Αντωνία Τριχοπούλου, η καθηγήτρια Κλέα Κατσουγιάννη, η Κωνσταντίνα Δημακοπούλου, η Ευαγγελία Σαμόλη και η Χριστίνα Μπάμια, όλες από την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών.

    Η δεύτερη μελέτη, με επικεφαλής τον Νίκολας Μιλς του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, η οποία δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό "Lancet", σύμφωνα με το BBC, δείχνει ότι ακόμα και η βραχύχρονη έκθεση ενός ανθρώπου στη ρύπανση της ατμόσφαιρας αυξάνει τον κίνδυνο εισαγωγής στο νοσοκομείο για καρδιολογικό πρόβλημα ή για πρόωρο θάνατο λόγω καρδιοπάθειας.

    [04] Τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης αρχίζει o μεταβατικός πρωθυπουργός της Αιγύπτου

    O νέος μεταβατικός πρωθυπουργός της Αιγύπτου Χάζεμ ελ-Μπεμπλάουι δήλωσε ότι θα αρχίσει σήμερα τη διαδικασία για τον σχηματισμό της νέας του κυβέρνησης, έχοντας την πρώτη συνάντηση με τους φιλελεύθερους ηγέτες Μοχάμεντ ΕλΜπαραντέι και Ζιάντ Μπάχα-Ελντίν.

    Ο Μπεμπλάουι είπε ότι αναγνωρίζει πως θα είναι δύσκολο να υπάρξει η ομόφωνη υποστήριξη των Αιγυπτίων για τη νέα του κυβέρνηση. "Βεβαίως σεβόμαστε την κοινή γνώμη και προσπαθούμε να εναρμονιστούμε με τις προσδοκίες του λαού, ωστόσο υπάρχει πάντα ένας χρόνος επιλογής, υπάρχουν περισσότερες από μια εναλλακτικές, δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε όλο τον κόσμο".

    Ο Μπεμπλάουι, οικονομολόγος και πρώην υπουργός Οικονομικών διορίστηκε προσωρινός πρωθυπουργός χθες και ο ΕλΜπαραντέι, πρώην διπλωμάτης στον ΟΗΕ, διορίστηκε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Ο Μπάχα-Ελντίν, νομικός και μέλος του κοινοβουλίου είναι επίσης ένας σημαίνων φιλελεύθερος πολιτικός.

    Σημειώνεται πωςοι Αδελφοί Μουσουλμάνοι απέρριψαν πρόταση να μετάσχουν στην κυβέρνηση.

    Τέλος, η μεγαλύτερη φιλελεύθερη συμμαχία στην Αίγυπτο απέσυρε την ανακοίνωση με την οποία απέρριπτε το συνταγματικό διάταγμα το οποίο θέτει το πλαίσιο της πολιτικής μετάβασης και εκδόθηκε χθες από τον προσωρινό πρόεδρο της χώρας, αντικαθιστώντας την με νέα ανακοίνωση όπου οι επικρίσεις που διατυπώνονται έχουν αμβλυνθεί.

    [05] Στον εισαγγελέα η 31χρονη μητέρα, που κατηγορείται για τον θάνατο του βρέφους της

    Στο εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα η 31χρονη μητέρα, η οποία κατηγορείται για τον θάνατο του τριών μηνών βρέφους της, στο Αλεποχώρι Αχαΐας.

    Η μητέρα, ο οποία κρατείτο στο αστυνομικό τμήμα Χαλανδρίτσας, συνελήφθη αργά χθες το βράδυ, έπειτα από σχετικό ένταλμα του ανακριτή Πατρών.

    Όσον αφορά τις συνθήκες θανάτου του βρέφους, η 31χρονη, σύμφωνα με την Αστυνομία, αφού πρώτα χτύπησε το περασμένο Σάββατο το αγοράκι με τα χέρια της, το πέταξε στο παρκοκρέβατο, στο οποίο δεν υπήρχε στρώμα. Έπειτα από κάποιες ώρες το βρέφος κατέληξε, καθώς η μητέρα δεν ζήτησε ιατρική βοήθεια. Στη συνέχεια, τοποθέτησε το βρέφος στο ψυγείο, που βρίσκεται στην αποθήκη και το τραγικό γεγονός αποκαλύφθηκε χθες το απόγευμα, όταν επέστρεψε στο σπίτι ο σύντροφός της.

    Την φροντίδα των άλλων παιδιών της 31χρονης, ηλικίας 16 μηνών το καθένα, αναμένεται να αναλάβει κοινωνική υπηρεσία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 10 July 2013 - 8:30:27 UTC