Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με αντιλογισμό θα διορθωθεί το λάθος για τους κοινόχρηστους χώρους στους λογαριασμούς της ΔΕΗ
  • [02] Στο ΣτΕ προσέφυγαν δήμοι και πολίτες κατά της μεταβίβασης ακινήτων στο ΤΑΙΠΕΔ
  • [03] «Η ΕΚΤ δεν μπορεί να επιλύσει την κρίση της ευρωζώνης»
  • [04] Ο Αντι Μάρεϊ νικητής στο Γουίμπλεντον
  • [05] Πέθανε ο ηθοποιός Νίκος Ναουμίδης
  • [06] Ο Σεμπάστιαν Φέτελ νικητής του γερμανικού GP

  • [01] Με αντιλογισμό θα διορθωθεί το λάθος για τους κοινόχρηστους χώρους στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

    Στις περιπτώσεις κατα τίς οποίες σε λογαριασμούς κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος έχει υπολογισθεί έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων (ΕΕΤΑ), για κοινόχρηστους χώρους, έχει ήδη δοθεί εντολή ώστε η τακτοποίηση των υποθέσεων να γίνει, χωρίς ταλαιπωρία των πολιτών.

    Αυτό διευκρινίζει με ανακοίνωση του, το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο επισημαίνει ότι όσοι φορολογούμενοι δεν έχουν πληρώσει το λογαριασμό μπορούν να το κάνουν, χωρίς να καταβάλουν και το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων.

    Ειδικότερα, όπως σημειώνει το υπουργείο Οικονομικών, η ΔΕΗ θα σταματήσει την αποστολή των λογαριασμών με ΕΕΤΑ στις περιπτώσεις αυτές. Έτσι η συντριπτική πλειοψηφία των περίπου 130.000 περιπτώσεων δεν θα επηρεαστεί. Για όσους, όμως, έχουν λάβει ήδη λογαριασμό με ΕΕΤΑ, θα γίνει αντιλογισμός -μείωση του ποσού- στον επόμενο λογαριασμό. Έτσι δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτε ,ανεξαρτήτως αν εξόφλησαν ή όχι το λογαριασμό τους. Όσοι όμως δεν τον έχουν πληρώσει, μπορούν να εξοφλήσουν τον λογαριασμό, χωρίς το ΕΕΤΑ.Το ζήτημα, οπως αναφέρει το υπουργείο, δημιουργήθηκε από την λανθασμένη αναγραφή της απαλλαγής στους λογαριασμούς της ΔΕΗ(λάθος πιστοποιητικό από τους Δήμους).

    [02] Στο ΣτΕ προσέφυγαν δήμοι και πολίτες κατά της μεταβίβασης ακινήτων στο ΤΑΙΠΕΔ

    Μορφή χιονοστιβάδας προσλαμβάνει, πλέον, η κατάθεση προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τόσο από δήμους όσο και από πολίτες, κατά της μεταφοράς ακινήτου του Δημοσίου στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), προς αξιοποίηση.

    Συγκεκριμένα κατατέθηκαν μαζικά οκτώ αιτήσεις στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, με τις οποίες οι προσφεύγοντες ζητούν να ακυρωθούν, ως αντισυνταγματικές και παράνομες, οι σχετικές αποφάσεις της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, με τις οποίες αποφασίστηκε δημόσια περιουσία να μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ ,για αξιοποίηση.

    [03] «Η ΕΚΤ δεν μπορεί να επιλύσει την κρίση της ευρωζώνης»

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν μπορεί να επιλύσει την κρίση της ευρωζώνης, δήλωσε σήμερα απευθυνόμενος σε οικονομολόγους ο επικεφαλής της Μπουντεσμπανκ Γενς Βάιντμαν, και κάλεσε τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης να βελτιώσουν την κατάσταση των οικονομιών τους και να υιοθετήσουν αυστηρότερους δημοσιονομικούς κανόνες.

    "Η νομισματική πολιτική έχει ήδη κάνει πολλά για να απορροφήσει τις οικονομικές συνέπειες της κρίσης, αλλά δεν μπορεί να επιλύσει την κρίση", δήλωσε ο Βάιντμαν στην ομιλία του.

    "Αυτή είναι η συναίνεση στο Διοικητικό Συμβούλιο (της ΕΚΤ). Η κρίση αποκάλυψε δομικές αδυναμίες. Ως τέτοιες, χρειάζονται δομικές λύσεις", πρόσθεσε.

    Ο επικεφαλής της Μπούντεσμπανκ κάλεσε επίσης τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης να περιορίσουν τις "εξαιρετικά στενές σχέσεις", όπως τις χαρακτήρισε, ανάμεσα στις τράπεζες και τις εθνικές κυβερνήσεις, λέγοντας πως οι ευρωπαϊκές τράπεζες κατέχουν υπερβολικά πολλά ομόλογα των κυβερνήσεών τους.

    [04] Ο Αντι Μάρεϊ νικητής στο Γουίμπλεντον

    Ο Αντι Μάρεϊ κατέκτησε το διεθνές τουρνουά Γουίμπλεντον, καθώς στον τελικό της διοργάνωσης, επικράτησε 6-4, 7-5, 6-4 του Σέρβου επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς.

    Ο Σκωτσέζος Ολυμπιονίκης του τένις, έγινε ο πρώτος Βρετανός, που κατακτά το συγκεκριμένο τουρνουά μετά από 77 χρόνια και τον θρίαμβο του θρυλικού Φρεντ Πέρι.

    [05] Πέθανε ο ηθοποιός Νίκος Ναουμίδης

    Το ...έργο της ζωής του "κατέβηκε" απρόσμενα χθες τη νύχτα στη Θεσσαλονίκη. Ο ηθοποιός Νίκος Ναουμίδης, ο γνωστότερος ίσως άνθρωπος του θεάτρου στην πόλη, πέθανε χθες τη νύχτα απο ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 63 ετών.

    Απο τους ιδρυτές του "Θεατρικού εργαστηρίου" την περίοδο της Χούντας , επαιξε σε δεκάδες παραστάσεις, συνεργάστηκεμε το Κρατικό θέατρο Βόρειας, όπου σκηνοθέτησε σειρα "Λογοτεχνικών πρωινών" (θεατροποιημένα αφιερώματα σε λογοτέχνες ), καθώς και με θεατρικά σχήματα της πόλης.

    Ηταν μέλος της επιτροπής θεάτρου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

    Η τελευταία του εμφάνιση ήταν τον περασμένο Μάιο, όταν στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου στη Διεθνή Εκθεση Βιβλίου ερμήνευσε -σε μια παράσταση στο αμφιθέατρο του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού- σύνθεση ποιημάτων του Κ.Καβάφη.

    Η κηδεία του θα γίνει αύριο στη Θεσσαλονίκη.

    [06] Ο Σεμπάστιαν Φέτελ νικητής του γερμανικού GP

    Ο Γερμανός πιλότος της Red Bull, Σεμπάστιαν Φέτελ, τερμάτισε πρώτος σήμερα στο γερμανικό γκραν πρι του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1, που διεξήχθη στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ και είναι ο 9ος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

    Δεύτερος τερμάτισε ο Φινλανδός, Κίμι Ραϊκόνεν (Φεράρι) και στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Γάλλος, Ρομέν Γκροσάν με Lotus.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 7 July 2013 - 16:30:23 UTC