Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Και υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας στο σχέδιο των μετατάξεων
  • [02] Επί τάπητος η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
  • [03] Μπλόκα της αστυνομίας από τον Αχέροντα μέχρι την ελληνοαλβανική μεθόριο στη Θεσπρωτία
  • [04] Με τον Γ. Κιμούλη στον ρόλο της «Μήδειας» σηκώνει απόψε αυλαία το Φεστιβάλ Επιδαύρου
  • [05] Με διακοπή του προγράμματος απείλησε την Κύπρο ο Γ. Άσμουσεν
  • [06] Κατά της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους τάσσονται Γερμανοί οικονομολόγοι
  • [07] ΤτΕ: Διαδικασίες εκποίησης περιουσιακών στοιχείων, που έχουν περιέλθει σε πιστωτικά ιδρύματα υπό ειδική εκκαθάριση
  • [08] Δεν «πέθανε» ο Nabucco, δήλωσε ο Επίτροπος Γκ.Έτινγκερ

  • [01] Και υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας στο σχέδιο των μετατάξεων

    Ολοκληρώθηκε η σημερινή συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τους επικεφαλής της τρόικας, η οποία θα επαναληφθεί το απόγευμα ή νωρίς αύριο το πρωί.

    Έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης η ΠΟΕ-ΟΤΑ, πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας για τις μετακινήσεις των περίπου 3.500 δημοτικών αστυνομικών στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

    Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι 12.500 υπάλληλοι που θα τεθούν σε κινητικότητα έχουν ήδη βρεθεί. Από αυτούς, κάποιοι αναμένεται να μετακινηθούν με απευθείας μετατάξεις και άλλοι μέσω διαθεσιμότητας. Συγκεκριμένα, μέσω μετατάξεων αναμένεται να μετακινηθούν 5.000 εκπαιδευτικοί και 3.500 υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας. Σε διαθεσιμότητα, προκειμένου στη συνέχεια να μετακινηθούν, αναμένεται να βγουν 2.500 υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας και 1.500 από τη γενική κυβέρνηση.

    Η διαθεσιμότητα θα μειωθεί σε 6-9 μήνες. Μετά το πέρας του χρονικού διαστήματος, όποιος υπάλληλος δεν έχει μετακινηθεί θα απολυθεί οριστικά.

    Σε ό,τι αφορά τη «δεξαμενή» από την οποία θα προέλθουν οι υπόλοιποι 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι που πρέπει να μετακινηθούν έως τα τέλη 2013, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης έχει ήδη ετοιμάσει σχέδιο με 2.741 εσωτερικές μετακινήσεις δημοτικών υπαλλήλων.

    Σε ό,τι αφορά τις συνολικά 15.000 απολύσεις έως τα τέλη του 2014, θα προέλθουν από όσους δεν θα επαναπροσληφθούν στο νέο σχήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και από όσους εργάζονται με ασφαλιστικά μέτρα, κυρίως στους δήμους και δευτερευόντως στο υπουργείο Πολιτισμού. Πρόκειται για 3.500 άτομα, που είχαν προσληφθεί με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και πλέον εργάζονται με ασφαλιστικά μέτρα.

    Για τη διευθέτηση αυτού του ζητήματος απαιτείται νομοθετική ρύθμιση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, προκειμένου να υπάρξει παρέμβαση στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Κατά πληροφορίες, η παρέμβαση θα συνίσταται σε αυστηρό καθορισμό του χρόνου, κατά τον οποίον κάποιος θα μπορεί να εργάζεται με ασφαλιστικά μέτρα. Στη συνέχεια θα αποχωρεί από την εργασία του, μέχρι να ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία.

    Υπενθυμίζουμε ότι έχει υπάρξει πρόταση του πρώην υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη για περιορισμό του χρονικού διαστήματος παραμονής σε εργασία με ασφαλιστικά μέτρα στους εννέα μήνες.

    [02] Επί τάπητος η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

    Η πορεία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, βρίσκεται αυτήν την ώρα στο επίκεντρο των συνάντησης, στο υπουργείο Οικονομικών, του υπουργού, Γιάννη Στουρνάρα και του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου, με τους επικεφαλής της τρόικας.

    [03] Μπλόκα της αστυνομίας από τον Αχέροντα μέχρι την ελληνοαλβανική μεθόριο στη Θεσπρωτία

    Από τον Αχέροντα μέχρι την ελληνοαλβανική μεθόριο στη Θεσπρωτία, έχουν στηθεί μπλόκα στους δρόμους, ενώ πάνοπλοι αστυνομικοί χτενίζουν την περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των επικίνδυνων κακοποιών.

    Επιπλέον, στη θαλάσσια περιοχή από την Αμμουδιά Πρέβεζας μέχρι τη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, περιπολούν από τα ξημερώματα σκάφη του Λιμενικού Ηγουμενίτσας, για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο διαφυγής τους, δια θαλάσσης, στην Αλβανία.

    Σύμφωνα με εκτιμήσεις αστυνομικών, πρόκειται για τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων Μαριάν Κόλα και Ιλίρ Κούπα. Αποτύπωμα του Κούπα είχε βρεθεί όταν, στις 8 Ιουνίου στον Πάνορμο Φωκίδας, εκλάπη το ΙΧ Volvo του πρώην υπουργού Αποστόλου Ανδρεουλάκου.

    Από τους υπόλοιπους δραπέτες των Φυλακών Τρικάλων, οι οποίοι παραμένουν ασύλληπτοι, οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι ο Μουρατάι Μουρατάζ, που είναι δίδυμο με τον Κλεμέντ, βρίσκονται ήδη στην Αλβανία, έχοντας μαζί τους το 1 εκατ. ευρώ, που άρπαξαν μετά την απόδραση, από τη ληστεία στη Εθνική Λάρισας.

    Ο Λούλι Φλόρα και ο Σούλα Φάτος, είναι ένα τρίτο δίδυμο, του οποίου έχουν χαθεί τα ίχνη. Ο Σούλα, παλαιότερα διέμενε στην Κέρκυρα και είχε συλληφθεί για κλοπές στην Ηγουμενίτσα.

    [04] Με τον Γ. Κιμούλη στον ρόλο της «Μήδειας» σηκώνει απόψε αυλαία το Φεστιβάλ Επιδαύρου

    Η «Μήδεια» του Ευριπίδη, η τραγωδία του έρωτα που μετατρέπεται σε τρομερό και άγριο μίσος, κάνει πρεμιέρα σήμερα στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου ανοίγοντας τον κύκλο των φετινών Επιδαυρίων.

    Ο Σπύρος Α. Ευαγγελάτος σκηνοθετεί για δεύτερη φορά το έργο, 12 χρόνια μετά την παρουσίασή του από το «Αμφι-Θέατρο» στην Επίδαυρο το 2001, με τη Λήδα Τασοπούλου στον ομώνυμο ρόλο. Τώρα ο σκηνοθέτης επανέρχεται στο κείμενο του Ευριπίδη κάτω από μια ιδιαίτερη συνθήκη: η παράσταση ανεβαίνει με αποκλειστικά ανδρική διανομή και πρωταγωνιστή τον Γιώργο Κιμούλη.

    Τα σκηνικά επιμελείται ο Γιώργος Πάτσας, τα κοστούμια ο Γιάννης Μετζικώφ, τη μουσική ο Θάνος Μικρούτσικος, τη χορογραφία η Ζωή Χατζηαντωνίου και τους φωτισμούς η Ελευθερία Ντεκώ.

    Συμμετέχουν, μεταξύ άλλων οι: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος (Ιάσων), Τάσος Νούσιας (Κρέων), Μάνος Βακούσης (Τροφός), Νικόλας Παπαγιάννης (Αγγελιοφόρος), Δημήτρης Παπανικολάου (Αιγέας), Νίκος Αναστασόπουλος (Παιδαγωγός).

    Η παράσταση θα παιχτεί και αύριο (Σάββατο 6/7) στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

    [05] Με διακοπή του προγράμματος απείλησε την Κύπρο ο Γ. Άσμουσεν

    Με τερματισμό του προγράμματος διάσωσης απείλησε την Κύπρο, σε περίπτωση που ζητήσει περαιτέρω αλλαγές, το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γιέργκ 'Ασμουσεν, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Die Welt», η οποία επικαλείται πηγές στη Λευκωσία.

    Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη ότι ο κ.'Ασμουσεν διατύπωσε τη συγκεκριμένη απειλή κατά τη διάρκεια συνάντησης με κορυφαίους αξιωματούχους της κυπριακής κυβέρνησης, με την ηγεσία της ΕΚΤ στην Φρανκφούρτη την περασμένη Τετάρτη. Σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα του γερμανικού Χρηματιστηρίου, το δημοσίευμα αναφέρεται πιθανότατα στην επίσκεψη του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στην Τράπεζα, κατά την οποία εξέφρασε την ανησυχία του ότι η πολιτική που εφαρμόζεται θα επηρεάσει την ανάπτυξη. Πηγές πάντως της ιστοσελίδας αναφέρουν ότι σε αυτή την συνάντηση δεν έγινε προσπάθεια αλλαγής των όρων του προγράμματος. Προηγουμένως, το Eurogroup είχε απορρίψει προτάσεις για αλλαγές που είχε υποβάλει ο κ. Αναστασιάδης με επιστολή του στον Γιερούν Ντάισελμπλουμ.

    Την επιφύλαξή του σχετικώς με το κατά πόσο το εφαρμοζόμενο πρόγραμμα θα έχει αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά τη σταθεροποίηση του χρέους εξέφρασε πάντως και ο Γερμανός οικονομολόγος, Πρόεδρος του Κέντρου Ευρωπαϊκών Οικονομικών Ερευνών (ZEW) Κλέμενς Φούεστ, ο οποίος προέβλεψε ότι, αργά ή γρήγορα, η ευρωζώνη θα προβεί σε παραχωρήσεις, με τη μορφή επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των δανείων και μείωσης των επιτοκίων.

    [06] Κατά της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους τάσσονται Γερμανοί οικονομολόγοι

    Μια μεγάλη αναδιάρθρωση του χρέους στην Ελλάδα και στην Πορτογαλία «θα μπορούσε να τινάξει στον αέρα ολόκληρη την Ευρωζώνη», λόγω των μεγάλων απωλειών που θα σήμαινε για τους πιστωτές, προειδοποιεί ο Γερμανός «σοφός» της Οικονομίας Πέτερ Μπόφινγκερ, σε συνέντευξή του στην «Berliner Zeitung».

    «Οι ευρωπαϊκές τράπεζες κατέχουν απαιτήσεις αξίας άνω των τριών δισεκατομμυρίων ευρώ», εξηγεί ο κ. Μπόφινγκερ και ως εναλλακτική λύση προτείνει την έκδοση ευρωομολόγων ή την επιβολή εφάπαξ φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας. «Όλα αυτά είναι προτιμότερα από το κούρεμα», καταλήγει.

    Εξάλλου, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Οικονομικών Ερευνών ZEW Κλέμενς Φούεστ, σε συνέντευξή του στη γερμανική Ραδιοφωνία, υποστήριξε ότι η αναδιάρθρωση δεν θα βοηθήσει την Ελλάδα. Πρώτα θα πρέπει να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις. «Τελικά, το θέμα είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις και στα μέτρα λιτότητας που είχε δεσμευθεί από την αρχή και σε αυτό γίνονται πολύ λίγα», σημείωσε, αλλά διευκρίνισε ότι μακροπρόθεσμα «οι πιστωτές θα πρέπει να πάνε στην κυβέρνηση στην Αθήνα και να την εξυπηρετήσουν, καθώς το χρέος, όπως είναι σήμερα, δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί για πολύ καιρό». Ο κ. Φούεστ, ωστόσο, δεν θεωρεί ότι η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα αποτελούσε λύση, καθώς θα βύθιζε τη χώρα σε ακόμη βαθύτερη ύφεση.

    [07] ΤτΕ: Διαδικασίες εκποίησης περιουσιακών στοιχείων, που έχουν περιέλθει σε πιστωτικά ιδρύματα υπό ειδική εκκαθάριση

    Διαδικασίες εκποίησης περιουσιακών στοιχείων που έχουν περιέλθει σε πιστωτικά ιδρύματα υπό ειδική εκκαθάριση, προβλέπει απόφαση που εξέδωσε πρόσφατα η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), σύμφωνα με έγγραφό της, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή.

    Το έγγραφο της ΤτΕ διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση για τα «κόκκινα δάνεια» των τραπεζών από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρο, με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί με ποιον τρόπο θα αντιμετωπιστεί η αύξηση των κόκκινων δανείων και σε ποιο βαθμό η αύξηση αυτή επηρεάζει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

    Το έγγραφο διαβιβάστηκε μέσω του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και γίνεται διεξοδική αναφορά στην αυστηρή εποπτεία για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

    [08] Δεν «πέθανε» ο Nabucco, δήλωσε ο Επίτροπος Γκ.Έτινγκερ

    Η διαδρομή του αγωγού Nabucco για τη μεταφορά φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν στην Κεντρική Ευρώπη δεν έχει «πεθάνει», παρά το γεγονός ότι δεν επελέγη (την περασμένη εβδομάδα) για τη μεταφορά του φυσικού αερίου στη Δυτική Ευρώπη, αναφέρει ο Επίτροπος της ΕΕ για ενεργειακά θέματα κ. Γκίντερ Έτινγκερ σε άρθρο του στην αυστριακή εφημερίδα Wirtschaftsblatt.

    «Είμαστε μόνο στην αρχή. Η απόφαση να κατασκευασθεί ο αγωγός TAP και αργότερα να διοχετευθεί περισσότερο αέριο σημαίνει ότι η διαδρομή για τη μεταφορά του στην Αυστρία - ο αγωγός Νabucco West σήμερα - είναι ακόμη υπό συζήτηση», δήλωσε ο Επίτροπος. Και οι δύο διαδρομές θα χρειαστούν μεσοπρόθεσμα για να βοηθήσουν να διασφαλισθεί η προμήθεια της Ευρώπης με αέριο, προσθέτει στο άρθρο του ο Επιτροπή.

    Η αζέρικη ενεργειακή εταιρεία SOCAR επέλεξε τον TAP αντί του Nabucco West την περασμένη εβδομάδα, αλλά ανακοίνωσε ότι μπορεί να διοχετευθεί μελλοντικά αέριο και στην Κεντρική Ευρώπη.

    Ο TAP πρόκειται να μεταφέρει 10 δισ. κυβικά μέτρα αζέρικου αερίου ετησίως στην Ευρώπη από το 2019.

    Η αυστριακή ενεργειακή εταιρεία OMV, η οποία είναι επικεφαλής του Nabucco West, δήλωσε ότι θεωρεί το σχέδιο του αγωγού αυτού παρελθόν και ότι είναι πιθανόν να στρέψει την προσοχή της στη μεταφορά αερίου από τη Μαύρη Θάλασσα στην Ευρώπη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 5 July 2013 - 10:30:24 UTC