Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 'Ενας στρατιώτης νεκρός στις επιθέσεις ισλαμιστών στο Σινά
  • [02] Διαψεύδει η προεδρία της Ν. Αφρικής ότι ο Μαντέλα βρίσκεται σε «μη αντιστρεπτό κώμα»
  • [03] Παραιτήθηκε από το Συνταγματικό Συμβούλιο ο Σαρκοζί, για να "ξαναποκτήσει ελευθερία λόγου"

  • [01] 'Ενας στρατιώτης νεκρός στις επιθέσεις ισλαμιστών στο Σινά

    'Ενας αιγύπτιος στρατιώτης σκοτώθηκε στις επιθέσεις που πραγματοποίησαν ταυτόχρονα σήμερα το πρωί με ρουκέτα και πολυβόλο ένοπλοι ισλαμιστές εναντίον αστυνομικών και στρατιωτικών φυλακίων στο Σινά, έγινε γνωστό από ιατρική πηγή.Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δυο στρατιώτες τραυματίσθηκαν στη μια από τις επιθέσεις, η οποία σημειώθηκε εναντίον σημείου ελέγχου του στρατού στην περιοχή αλ-Γκούρα, στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου.

    Νωρίτερα, η Μουσουλμανική Αδελφότητα της Αιγύπτου κάλεσε τους πολίτες της χώρας σε μαζικές διαδηλώσεις με αφορμή την ανατροπή του πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι. Μέσω της επίσημης ιστοσελίδα της, η συντηρητική ισλαμική ομάδα κάλεσε, αργά το βράδυ της Πέμπτης, «τι μάζες του αιγυπτιακού λαού να συγκεντρωθούν ειρηνικά σε όλες τις πλατείες και τους δρόμους της Αιγύπτου και μετά την προσευχή της Παρασκευής, να βγουν από τα τζαμιά και να απορρίψουν το πραξικόπημα που αντιτίθεται στη θέλησή τους».

    Οι εισαγγελείς της χώρας επρόκειτο να ξεκινήσουν έρευνες σχετικά με μια σειρά κατηγοριών εναντίον του Μόρσι, του Μπαντί και 34 ακόμα ηγετών της Αδελφότητας και συμμάχων τους, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο Ειδήσεων, MENA.

    Ο προσωρινός πρόεδρος της Αιγύπτου, Αντλί Μανσούρ, είχε καλέσει νωρίτερα την Αδελφότητα να λάβει μέρος σε έναν ευρύ εθνικό διάλογο.Εξάλλου, οιαιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις διαβεβαίωσαν την Πέμπτη πως δεν θα λαμβάνουν αυθαίρετα μέτρα εναντίον οποιασδήποτε πολιτικής ομάδας και θα εγγυάται το δικαίωμα στη διαμαρτυρία εφόσον οι διαδηλώσεις δεν αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.

    Τέλος,αξιωματούχοι της αμερικανικής εθνικής ασφάλειας της κυβέρνησης Ομπάμα, ασκούν πιέσεις στους Αιγυπτίους αξιωματούχους να υπάρξει άμεσα μια δημοκρατική κυβέρνηση, αφότου ο στρατός της χώρας ανέτρεψε την προεδρία του Μοχάμεντ Μόρσι, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Λευκός Οίκος. Ο πρόεδρος Ομπάμα συναντήθηκε με κορυφαίους συμβούλους στον Λευκό Οίκο, προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση που επικρατεί στην Αίγυπτο, μία μόλις ημέρα μετά την ταραχώδη ανατροπή του πρώτου δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου της χώρας από το στρατό, κάτι που οι ΗΠΑ απέφυγαν να χαρακτηρίσουν ως πραξικόπημα, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.

    Ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Μοχάμεντ Κάμελ Αμρ δήλωσε ότι διαβεβαίωσε τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε μαζί του σήμερα ότι η ανατροπή του Αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι δεν ήταν ένα στρατιωτικό πραξικόπημα.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη, Φ. Καμπάση

    [02] Διαψεύδει η προεδρία της Ν. Αφρικής ότι ο Μαντέλα βρίσκεται σε «μη αντιστρεπτό κώμα»

    Η προεδρία της Νοτίου Αφρικής διέψευσε, αργά την Πέμπτη, τις αναφορές που ήθελαν τον Νέλσον Μαντέλα να βρίσκεται σε «μη αντιστρεπτό κώμα».

    «Επιβεβαιώνουμε την προηγούμενη ανακοίνωσή μας, την οποία δημοσιοποιήσαμε σήμερα το απόγευμα αφότου ο πρόεδρος Τζέικομπ Ζούμα επισκέφτηκε το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο Μαντέλα, ότι ο πρώην πρόεδρος βρίσκεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση.

    Οι γιατροί αρνούνται ότι ο Μαντέλα βρίσκεται σε «μη αντιστρεπτό κώμα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση

    [03] Παραιτήθηκε από το Συνταγματικό Συμβούλιο ο Σαρκοζί, για να "ξαναποκτήσει ελευθερία λόγου"

    Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί ανακοίνωσε χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο την άμεση παραίτησή του από το Συνταγματικό Συμβούλιο για να "ξαναποκτήσει ελευθερία λόγου".

    "Μετά την απόφαση του Συνταγματικού Συμβουλίου και ενώπιον της σοβαρότητας της κατάστασης και των συνεπειών που συνεπάγεται αυτή για την αντιπολίτευση και για την δημοκρατία, ο Νικολά Σαρκοζί παραιτείται αμέσως από το Συνταγματικό Συμβούλιο προκειμένου να ξαναποκτήσει την ελευθερία του λόγου του", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

    Λίγο νωρίτερα το Συνταγματικό Συμβούλιο είχε ανακοινώσει ότι απορρίπτει τον απολογισμό των δαπανών της προεκλογικής εκστρατείας του Σαρκοζί το 2012, καθώς το ύψος των προεκλογικών δαπανών του ξεπερνούσε κατά 2,1% το εγκεκριμένο μέγιστο όριο, λαμβάνοντας μια άνευ προηγουμένου απόφαση για έναν πρώην αρχηγό κράτους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 5 July 2013 - 4:30:20 UTC