Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξεκινά η αποστολή εκκαθαριστικών ΦΑΠ 2011 - 2012
  • [02] Ο Άντλι Μανσούρ θα οδηγήσει την Αίγυπτο προς τις νέες εκλογές
  • [03] Π.Καψής: Ίσως είναι «υπόθεση ωρών» να εκπέμψει η δημόσια ραδιοτηλεόραση
  • [04] Γκ. Βεστερβέλε: Η Ελλάδα θα τα καταφέρει
  • [05] Αυλαία με ένταση στην Προανακριτική Επιτροπή
  • [06] Το ΝΑΤΟ εγγυάται την ασφάλεια στο Κόσοβο
  • [07] Ενδείξεις σε βάρος του Γ. Παπακωνσταντίνου για τρία αδικήματα διαπιστώνει το ΚΚΕ στο πόρισμά του
  • [08] Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ιω. Μιχελογιαννάκης
  • [09] Ένταση και πάλι, ανάμεσα στον Άκη Τσοχατζόπουλο και την Έδρα
  • [10] Παρέμβαση οικονομικού εισαγγελέα ζήτησε ο Άδ. Γεωργιάδης για τον Π. Καμμένο
  • [11] Εκρήξεις στο κτίριο του διοικητηρίου στην Καβάλα
  • [12] Αίγυπτος: Ο Μανσούρ ορκίσθηκε ως πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου

  • [01] Ξεκινά η αποστολή εκκαθαριστικών ΦΑΠ 2011 - 2012

    Από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η αποστολή στους ιδιοκτήτες ακινήτων των εκκαθαριστικών για την πληρωμή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας 2011-2012. Η καταβολή του φόρου θα γίνει σε 6 μηνιαίες δόσεις ενώ συνολικά αφορά περίπου 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων.

    Το φθινόπωρο θα ξεκινήσει και η αποστολή των εκκαθαριστικών για τον ΦΑΠ του 2013.

    Στο μεταξύ, πηγές του υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζουν ότι δεν πρόκειται να αυξηθεί η παρακράτηση φόρου εισοδήματος από μισθούς και συντάξεις το 2014 κάτι το οποίο άφηνε ανοικτό ως ενδεχόμενο το νομοσχέδιο για τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που δόθηκε προχθές σε δημόσια διαβούλευση.

    Οι ίδιες πηγές αναφέρουν επίσης ότι θα παραμείνει στο 20% και ο συντελεστής φορολογίας στις αποζημιώσεις απολύσεων για ποσά από 100.000 ευρώ έως 150.000 ευρώ, ο οποίος στο νομοσχέδιο ήταν αυξημένος στο 25%. Τέλος διευκρινίζεται ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στην προκαταβολή φόρου για ΟΕ και ΕΕ η οποία θα παραμείνει στο 55%.

    [02] Ο Άντλι Μανσούρ θα οδηγήσει την Αίγυπτο προς τις νέες εκλογές

    Ο πρόεδρος του αιγυπτιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου Άντλι Μανσούρ ορκίσθηκε σήμερα προσωρινός πρόεδρος της Αιγύπτου, μια ημέρα αφού ο στρατός ανέτρεψε τον ισλαμιστή Μοχάμεντ Μόρσι από τη θέση του αρχηγού του κράτους έπειτα από μια εβδομάδα μαζικών λαϊκών διαδηλώσεων.

    "Ορκίζομαι να διαφυλάξω το σύστημα της Δημοκρατίας, να σέβομαι το Σύνταγμα και το νόμο και να προστατεύω τα συμφέροντα του λαού", δήλωσε ο Μανσούρ, ο οποίος ορίσθηκε από τις ένοπλες δυνάμεις ως αντικαταστάτης του ανατραπέντος προέδρου στη διάρκεια μιας σύντομης τελετής στην έδρα του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

    Ο Μανσούρ δήλωσε ακόμη πως σχεδιάζει να διεξαγάγει νέες εκλογές, αλλά δεν διευκρίνισε πότε. Πρόσθεσε πως η Αίγυπτος "διόρθωσε το δρόμο της ένδοξης επανάστασής της" μέσω των μαζικών διαμαρτυριών με αίτημα την παραίτηση του Μόρσι, οι οποίες σφράγισαν τελικά την τύχη του.

    [03] Π.Καψής: Ίσως είναι «υπόθεση ωρών» να εκπέμψει η δημόσια ραδιοτηλεόραση

    Θέμα ωρών μπορεί να είναι, κατά τον αρμόδιο υφυπουργό Παντελή Καψή, η εκπομπή προγράμματος εκ νέου από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, εφόσον υπάρξει συμφωνία με τους εργαζόμενους.

    «Συζητάμε, αλλά ο χρόνος τελειώνει» διεμήνυσε ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Βήμα. Ο κ. Καψής εξέφρασε την άποψη ότι η πλειονότητα των υπαλλήλων θέλει να βρεθεί λύση, αλλά, όπως είπε, υπάρχει πρόβλημα «από τις γνωστές δυσκαμψίες συνδικαλιστικού και πολιτικού χαρακτήρα».

    «Θα προσπαθήσω μέχρι τέλους να πετύχω την εξεύρεση λύσης, αλλά υπάρχει η απόφαση του ΣτΕ και δυστυχώς πολύ σύντομα θα πρέπει να βρεθεί άλλη λύση αν δεν μπορέσουμε να τα βρούμε» σημείωσε χαρακτηριστικά.

    Ανφερόμενος στο ύψος των αποζημιώσεων των εργαζομένων ο κ. Καψής δήλωσε ότι είναι δίκαιο να λάβουν αποζημίωση ως απολυμένοι, βάσει του Ενιαίου Μισθολογίου και γι΄ αυτό προωθείται σχετική τροπολογία στη Βουλή.

    [04] Γκ. Βεστερβέλε: Η Ελλάδα θα τα καταφέρει

    Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε είχε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο κ. Βεστερβέλε εξερχόμενος του Μεγάρου ανέφερε πως έγινε συζήτηση για την ανάπτυξη στη Ευρώπη και κυρίως στην Ελλάδα. Σημείωσε, δε, ότι έχουμε καλές ειδήσεις, πως στην Ελλάδα έχει αρχίσει κάτι να κινείται, ενώ τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό να αντιμετωπιστεί το δύσκολο πρόβλημα της ανεργίας.

    Επίσης αποσυνέδεσε τις εξελίξεις στη χώρα μας και το ενδεχόμενο νέου κουρέματος του δημοσίου χρέους από τις γερμανικές εκλογές ενώ, μετά από ερώτηση για τα τελευταία γεγονότα στη Αίγυπτο, είπε ότι πρέπει να επανέλθει η ηρεμία και ο διάλογος.

    Παρόντες στην συνάντηση ήταν επίσης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης.

    Μπροστά στις κάμερες, ο πρωθυπουργός είπε ότι βρισκόμαστε στο μέσο μιας πολιτικής και γεωπολιτικής περιδίνησης στην περιοχή αλλά μέσα σε αυτή τη δύσκολη περίσταση η Ελλάδα στέκεται σταθερή. Είναι πολύ σημαντικό αυτό, κι αν κοιτάξετε πίσω πριν ένα χρόνο ποιος θα το σκεφτόταν, επισήμανε ο κ. Σαμαράς.

    Επίσης, εξέφρασε την ελπίδα τα πράγματα να πάνε καλύτερα και τόνισε ότι η σταθερότητα συμβάλει στο να δημιουργηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη που όλοι θέλουμε.

    [05] Αυλαία με ένταση στην Προανακριτική Επιτροπή

    Μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς έντασης, έκλεισε η συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Αιτία για την αντιπαράθεση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο της Επιτροπής Χρήστο Μαρκογιαννάκη, η διαδικασία που ακολουθήθηκε για την έγκριση του πορίσματος της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι δεν παρουσιάστηκε κανένα κείμενο-σχέδιο πορίσματος στην Επιτροπή, προκειμένου να δοθεί η ευχέρεια διαβούλευσης. Από την πλευρά της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ προβάλλονται αποφάσεις προηγούμενων ημερών σύμφωνα με τις οποίες, όπως τονίζουν οι βουλευτές των τριών κομμάτων, σήμερα όλα τα κόμματα θα έπρεπε να καταθέσουν τα δικά τους πορίσματα. Τούτων δοθέντων, τουλάχιστον το πόρισμα των τριών κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) παραδίδεται σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής Ε. Μεϊμαράκη. Τα τρία κόμματα θα προτείνουν την παραπομπή του κ. Παπακωνσταντίνου για τα αδικήματα της απιστίας περί την υπηρεσία, της νόθευσης εγγράφου και της παράβασης καθήκοντος.

    Μετά το πέρας της συνεδρίασης, οι αντιπαραθέσεις συνεχίστηκαν στους διαδρόμους της Βουλής. Ο κ. Μαρκογιαννάκης είπε στους δημοσιογράφους ότι διέκοψε τη συνεδρίαση όταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να τον υβρίζουν αποκαλώντας τον "επίορκο" και "εισαγγελέα της χούντας".

    [06] Το ΝΑΤΟ εγγυάται την ασφάλεια στο Κόσοβο

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν δήλωσε ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία είναι έτοιμη να συνεχίσει να εγγυάται την ασφάλεια στο Κόσοβο και να εμποδίσει οποιαδήποτε κατάσταση ή προσπάθεια ανατροπής της προόδου που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα. "Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τους τοπικούς θεσμούς, με την ΕΕ, με τον ΟΗΕ και τους υπόλοιπους διεθνείς οργανισμούς για να βοηθήσουμε στην οικοδόμηση σταθερού, πολυεθνικού και ειρηνικού Κοσόβου" τόνισε ο κ. Ράσμουσεν. Ο κ. Ράσμουσεν από την Πρίστινα, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη, επανέλαβε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι, τη στήριξη του ΝΑΤΟ και είπε ότι, η συμφωνία στην οποία κατέληξαν Βελιγράδι και Πρίστινα στις 19 Απριλίου στις Βρυξέλλες, με τη διαμεσολάβηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει να υλοποιηθεί, επειδή δίνει ελπίδα για καλύτερο μέλλον.

    [07] Ενδείξεις σε βάρος του Γ. Παπακωνσταντίνου για τρία αδικήματα διαπιστώνει το ΚΚΕ στο πόρισμά του

    Ενδείξεις για τη διάπραξη τριών αδικημάτων από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου διαπιστώνει, στο πόρισμά του, το ΚΚΕ. Πρόκειται για το αδίκημα της νόθευσης εγγράφου με κακουργηματική μορφή, το αδίκημα της απιστίας σχετικά με την υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος και το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

    Στο πόρισμα αναφέρεται ότι, από τα μέχρι τώρα στοιχεία, υπάρχουν σοβαρές τουλάχιστον πολιτικές ευθύνες για τους κ.κ. Ευ. Βενιζέλο και Γ. Παπανδρέου. Για τον κ. Βενιζέλο αναφέρεται ότι δεν αξιοποίησε τη «λίστα Λαγκάρντ» κατά το διάστημα που διετέλεσε υπουργός Οικονομικών και για τον κ. Παπανδρέου αναφέρεται ότι γνώριζε την ύπαρξη της λίστας και συνεπώς δεν τον απαλλάσσει από την πρώτη πολιτική ευθύνη το γεγονός ότι έδωσε την κατεύθυνση να «γίνουν τα δέοντα».

    Σημειώνεται ότι, το ΚΚΕ επιρρίπτει ευθύνη στα τρία κόμματα (ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ) επειδή η διερεύνηση περιορίστηκε μόνον στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και μόνον για τα αδικήματα που σχετίζονταν με τη διαγραφή από τη λίστα των τριών συγγενικών του προσώπων, για να προστεθεί εκ των υστέρων το αδίκημα της απιστίας σχετικά με τη ζημία από τη μη αξιοποίηση της λίστας.

    [08] Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ιω. Μιχελογιαννάκης

    Στους 72 βουλευτές ανέρχεται, από σήμερα, η κοινοβουλευτική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ.

    Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Ολομέλειας, ανακοινώθηκε το περιεχόμενο επιστολής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα με το οποίο γίνεται γνωστό ότι ο Ιωάννης Μιχελογιαννάκης εντάσσεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Ο Ι. Μιχελογιαννάκης ανήκε στην ομάδα των ανεξάρτητων βουλευτών (καθώς είχε αποχωρήσει από τη ΔΗΜΑΡ, με την οποία είχε εκλεγεί).

    [09] Ένταση και πάλι, ανάμεσα στον Άκη Τσοχατζόπουλο και την Έδρα

    Για «τυχαία χαρτιά», που «βρέθηκαν στον δρόμο» έκανε λόγο στη δίκη για τις παράνομες αμοιβές από εξοπλιστικά προγράμματα ο Άκης Τσοχατζόπουλος, με αφορμή την ανάγνωση κατασχεθέντων εγγράφων, προκαλώντας την αντίδραση του προέδρου, ο οποίος τον προειδοποίησε ότι θα λάβει μέτρα αν συνεχίσει να διακόπτει τη διαδικασία.

    Ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός, για μία ακόμη φορά με συνεχείς παρεμβάσεις του, εξέφρασε τη διαμαρτυρία του για την ανάγνωση εγγράφων από το προσωπικό του αρχείο, ενώ εκνευρισμένος έκανε αναφορά σε «μεροληπτική στάση» του δικαστηρίου και στην ευθύνη των εισαγγελέων, επαναλαμβάνοντας ότι τα επίμαχα αναγνωστέα αποτελούν προσωπικά δεδομένα.

    Λίγο αργότερα, με αφορμή την ανάγνωση εγγράφου που αφορούσε εξωχώρια εταιρεία μέσω της οποίας διακινήθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά, ο πρώην υπουργός και πάλι σηκώθηκε και εξέφρασε διαμαρτυρίες.

    Η διαδικασία συνεχίζεται.

    [10] Παρέμβαση οικονομικού εισαγγελέα ζήτησε ο Άδ. Γεωργιάδης για τον Π. Καμμένο

    Την ανάγκη να επιληφθούν άμεσα οι φορολογικές Αρχές της χώρας, ο οικονομικός εισαγγελέας και η Επιτροπή Ελέγχου των Πόθεν Έσχες της Βουλής, επισήμανε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με δηλώσεις του πριν από λίγο για το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας της «Τα Νέα», σχετικού με την εμπλοκή της οικογένειας του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου σε εξωχώρια εταιρεία (off shore).

    Όπως δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, «πρέπει, πλέον, να εφαρμοστούν όλα όσα προβλέπουν οι νόμοι» και πρόσθεσε πως «όλα όσα έλεγε τόσα χρόνια ο κ. Καμμένος για τη μάχη του κατά των off shore, ήταν ψέματα».

    [11] Εκρήξεις στο κτίριο του διοικητηρίου στην Καβάλα

    Εκτεταμένες υλικές ζημιές στους εξωτερικούς χώρους του ισόγειου και του πρώτου ορόφου του Διοικητηρίου όπου στεγάζεται η Αντιπεριφέρεια Καβάλας προκάλεσαν οι εκρήξεις των αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών που τοποθέτησαν άγνωστοι δράστες τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

    Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στις 01.30 τα ξημερώματα και σήμαναν συναγερμό στις αστυνομικές και πυροσβεστικές αρχές που έσπευσαν στο σημείο προκειμένου να σβήσουν τις φωτιές που προκλήθηκαν. Από τις διαδοχικές εκρήξεις σημειώθηκαν ζημιές σε σταθμευμένα υπηρεσιακά αυτοκίνητα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στις τζαμαρίες του ισογείου και του πρώτου ορόφου καθώς επίσης και σε εξωτερικές μονάδες κλιματιστικών.

    Τόσο οι αστυνομικές αρχές όσο και αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για την παρουσία μικρής ομάδας κουκουλοφόρων που χθες το βράδυ περιφέρονταν στους χώρους περιμετρικά του διοικητηρίου και οι οποίοι εικάζεται ότι τοποθέτησαν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

    [12] Αίγυπτος: Ο Μανσούρ ορκίσθηκε ως πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου

    Ο Aιγύπτιος δικαστής που πρόκειται να ορκιστεί σήμερα ως προσωρινός πρόεδρος της χώρας, έδωσε προηγουμένως τον όρκο του ως επικεφαλής του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

    Ο Άντλι Μανσούρ, ο οποίος θα αντικαταστήσει στην προεδρία τον Μοχάμεντ Μόρσι, δεν είχε ακόμη ορκιστεί ως επικεφαλής του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου. Θα διοριστεί στη θέση του αρχηγού του κράτους βάσει ενός σχεδίου μετάβασης που εκπονήθηκε από το στρατό.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο ανατραπείς πρόεδρος της Αιγύπτου, Μ. Μόρσι, κρατείται στο υπουργείο Άμυνας


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 4 July 2013 - 10:30:25 UTC