Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Μόσχα ο Αλέξης Τσίπρας
  • [02] Ο διευθύνων σύμβουλος του Xbox εγκαταλείπει τη Microsoft για να πάει στη Zynga
  • [03] «Τοξικό σύννεφο» δημιούργησε η συντριβή ρωσικού πυραύλου στο Καζακστάν
  • [04] «Επιστρέφουν» στην Ελλάδα οι Scorpions για τρεις μοναδικές συναυλίες
  • [05] Σημαντικό βήμα για την παραγωγή οργάνων εμβρύων
  • [06] Ένα βιβλίο αρχαιολογίας για το πώς να μιλάμε στα παιδιά για το παρελθόν

  • [01] Στη Μόσχα ο Αλέξης Τσίπρας

    Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας, με την ιδιότητα του αντιπροέδρου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη στη Μόσχα, συμμετέχοντας σε προγραμματισμένη αποστολή του ΚΕΑ.

    Στη ρωσική πρωτεύουσα θα έχει διμερείς συναντήσεις με τις ηγεσίες των κομμάτων της κρατικής Δούμα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να επισκεφθεί και πάλι τη Μόσχα τον Σεπτέμβριο, αλλά με την ιδιότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για συνομιλίες με τη ρωσική κυβέρνηση.

    [02] Ο διευθύνων σύμβουλος του Xbox εγκαταλείπει τη Microsoft για να πάει στη Zynga

    Ο επικεφαλής για το Xbox της Microsoft, Ντον Μάτρικ, εγκαταλείπει την εταιρεία, προκειμένου να ενταχθεί στην ομάδα δημιουργίας διαδικτυακών παιχνιδιών, Zynga, ανακοινώθηκε τη Δευτέρα σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων.

    Ο Μάτρικ θα αναλάβει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου της Zynga την ερχόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε ο ιδρυτής και νυν διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μαρκ Πίνκους, σε υπόμνημα που υπέβαλε στους εργαζομένους.

    Ο Μάτρικ ήταν υπεύθυνος για την ανάπτυξη της νέας κονσόλας παιχνιδιών της Microsoft, Xbox One, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του έτους.

    Η Zynga επιδιώκει να ξαναζωντανέψει την επιτυχία που απολάμβανε λίγα χρόνια πριν, με δημοφιλή παιχνίδια όπως το Farmville. Η εταιρεία έκτοτε αντιμετωπίζει δυσχέρειες και πρόσφατα αναγκάστηκε να απολύσει το 18 τοις εκατό των εργαζομένων της.

    [03] «Τοξικό σύννεφο» δημιούργησε η συντριβή ρωσικού πυραύλου στο Καζακστάν

    Μη επανδρωμένος ρωσικός πύραυλος Proton-M που μετέφερε τρεις δορυφόρους για το σύστημα πλοήγησης Glonass εξερράγη αμέσως μετά την εκτόξευσή του από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν, ανακοίνωσε η Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία (Roskosmos).

    "Ατύχημα σημειώθηκε κατά την εκτόξευση του πυραύλου Proton-M από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στις 2 Ιουλίου. Ο πύραυλος συνετρίβη στον χώρο του κοσμοδρομίου και εξερράγη", διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

    Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς στο κοσμοδρόμιο."Δεν υπάρχουν θύματα ή ζημίες", αλλά το ατύχημα προκάλεσε "διαρροή καυσίμου" του πυραύλου, ανακοίνωσε η Διαστημική Υπηρεσία του Καζακστάν (Kazkosmos).

    Τμήμα του προσωπικού του κοσμοδρομίου του Μπαϊκονούρ απομακρύνθηκε εξαιτίας της διαρροής αυτής, δήλωσε πηγή του κοσμοδρομίου, σύμφωνα με το Interfax, προσθέτοντας ότι "τοξικό σύννεφο" έχει σχηματισθεί επάνω από τον τόπο της καταστροφής.

    Οι αρχές αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων εξετάζουν το ενδεχόμενο εκκένωσης των κοντινών στο κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ κοινοτήτων, εξαιτίας των κινδύνων για τη δημόσια υγεία από τα φλεγόμενα τοξικά καύσιμα του πυραύλου.

    [04] «Επιστρέφουν» στην Ελλάδα οι Scorpions για τρεις μοναδικές συναυλίες

    Σε μια ιστορική αναδρομή από την αρχή της καριέρας τους μέχρι σήμερα, αλλά και σε καινούριες συνθέσεις, το θρυλικό συγκρότημα των Scorpions επιστρέφει στην Ελλάδα για τρεις μοναδικές συναυλίες στο Θέατρο Λυκαβηττού 11, 12 και 14 Σεπτεμβρίου.

    Όπως δεν τους έχουμε ξαναδεί, σε παγκόσμια "πρώτη" και κάτω από τα φώτα του MTV Unplugged, οι μοναδικοί «Σκορπιοί», θα τραγουδήσουν όλες τις μεγάλες τους επιτυχίες αλλά και τραγούδια που δεν έχουν παιχτεί ποτέ ζωντανά. 12 μουσικοί στη σκηνή, κλασικά έγχορδα και special guests, θα χαρίσουν μοναδικές στιγμές στο ελληνικό κοινό που μετρά τρία χρόνια από την τελευταία τους συνάντηση.

    Το μοναδικό αυτό "project" θα παρουσιαστεί αποκλειστικά στην Ελλάδα και θα μαγνητοσκοπηθεί για να κυκλοφορήσει σε DVD που θα κυκλοφορήσει σε 47 χώρες.

    [05] Σημαντικό βήμα για την παραγωγή οργάνων εμβρύων

    Σημαντική συνεισφορά στην Ανεγεννητική Ιατρική και την Εμβρυολογία, αποτελούν τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας σε έμβρυα, η οποία διενεργήθηκε από το Εργαστήριο Αναγεννητικής Ιατρικής, Εμβρυολογίας και Βλαστοκυττάρων του πανεπιστημίου Κύπρου. Η έρευνα χρησιμοποίησε πειραματικές μεθοδολογίες αιχμής.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του πανεπιστημίου, τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο παγκοσμίου φήμης επιστημονικό περιοδικό "Nature Communications". Επικεφαλής του Εργαστηρίου είναι ο δρ Παντελής Γεωργιάδης, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου.Ένας βασικός στόχος της Αναγεννητικής Ιατρικής είναι να επιφέρει επανάσταση στην ιατρική, μέσω της κατασκευής λειτουργικών οργάνων (π.χ. καρδιά, συκώτι, νεφροί και πνεύμονες) από επιστήμονες, για σκοπούς αντικατάστασης μη λειτουργικών οργάνων λόγω γήρανσης, ασθένειας, τραυματισμού, ή κληρονομικής ανωμαλίας.

    Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η ανακάλυψη πέτυχε κυρίως δύο στόχους. Ο πρώτος στόχος είναι ότι, από πλευράς εμβρυολογίας, συνεισέφερε στη γονιδιακή κατανόηση της πιο συχνής επιπλοκής εγκυμοσύνης (ανεξήγητοι εμβρυϊκοί θάνατοι πρώτου τριμήνου εγκυμοσύνης). Ο δεύτερος στόχος είναι ότι έκανε ένα σημαντικό βήμα προς την κατανόηση των κυτταρικών και γονιδιακών παραγόντων που επιφέρουν τη δημιουργία όλων των οργάνων, φέρνοντας πιο κοντά τον πολυπόθητο στόχο της κατασκευής λειτουργικών οργάνων από επιστήμονες.

    [06] Ένα βιβλίο αρχαιολογίας για το πώς να μιλάμε στα παιδιά για το παρελθόν

    Υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος να μιλάμε στα παιδιά για το παρελθόν; Και αν ναι, σε ποιους θα απευθυνόταν ένα βιβλίο με άρθρα που συμπυκνώνουν έρευνες πολύ διαφορετικών κλάδων γι' αυτό το θέμα; «Σε δασκάλους, καθηγητές, εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, αρχαιολόγους, μουσειολόγους, απλούς γονείς. Πρόκειται για ένα εργαλείο που μπορεί να υπάρχει σε κάθε βιβλιοθήκη αρχαιολογικού ινστιτούτου, μουσείου, σχολείου, αλλά και σπιτιού.

    Απευθύνεται σε μια μεγάλη γκάμα ανθρώπων που νοιάζονται και θέλουν να εμβαθύνουν στον τρόπο που τα παιδιά κατανοούν το δικό τους παρελθόν, πρώτα το οικογενειακό και μετά το συλλογικό όπως έρχεται στο φως μέσα από τις αρχαιολογικές έρευνες», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Νένα Γαλανίδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, μία εκ των δύο επιμελητριών του βιβλίου «Μιλώντας στα παιδιά για το παρελθόν», που εκδόθηκε πρόσφατα από τις εκδόσεις «Καλειδοσκόπιο».

    Το βιβλίο αποτελεί εμπλουτισμένη εκδοχή της αγγλικής έκδοσης με τίτλο «Telling Children about the Past: An Interdisciplinary Perspective» που κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ το 2007.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 2 July 2013 - 6:30:24 UTC