Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Όλα τα θέματα της ατζέντας στις συνομιλίες με την τρόικα
  • [02] Αίτημα να του χορηγηθεί άσυλο απηύθυνε προς 15 χώρες ο Έντουαρντ Σνόουντεν
  • [03] Κατατέθηκαν γραπτώς οι προτάσεις της κυβέρνησης στους εργαζομένους της ΕΡΤ

  • [01] Όλα τα θέματα της ατζέντας στις συνομιλίες με την τρόικα

    «Κλειδώνουν», κατά πάσα πιθανότητα, τόσο οι πέντε δόσεις στην αποπληρωμή του ειδικού φόρου στα ακίνητα εφέτος, όσο και ο υπολογισμός με 33 συντελεστές του νέου ενιαίου φόρου ακινήτων για το 2014, καθώς και η μη καταβολή του μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε λακωνικά, κατά την αποχώρησή του από το υπουργείο μετά από την περίπου 2,5 ωρών συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας, ότι «κλείδωσαν οι πέντε δόσεις και οι 33 συντελεστές». Έτσι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, δεν θα μειωθεί εφέτος ο αριθμός των δόσεων σε τέσσερις, όπως φέρεται ότι αρχικά ζητούσε η τρόικα, ενώ από το 2014 ο φόρος θα υπολογίζεται με βάση τα χαρακτηριστικά τού ακινήτου και 33 κλιμάκια φόρου ανά τετραγωνικό, σύμφωνα με την αντικειμενική αξία.

    Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, κατά τη συνάντηση τέθηκαν όλα τα θέματα της ατζέντας και κυρίως οι εναλλακτικές προτάσεις του οικονομικού επιτελείου για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού της περιόδου 2013- 2014, το οποίο προκύπτει κυρίως από την «τρύπα» στον ΕΟΠΥΥ και τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς για τον φόρο στα ακίνητα.

    [02] Αίτημα να του χορηγηθεί άσυλο απηύθυνε προς 15 χώρες ο Έντουαρντ Σνόουντεν

    Ο Αμερικανός Έντουαρντ Σνόουντεν συναντήθηκε σήμερα με Ρώσους διπλωμάτες και τους επέδωσε αίτημα χορήγησης πολιτικού ασύλου που απευθύνεται σε 15 χώρες, περιλαμβανομένης της Ρωσίας, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

    «Ήταν μια κίνηση απελπισίας από την πλευρά του, καθώς η κυβέρνηση του Ισημερινού ακύρωσε τα έγγραφα που του είχαν χορηγηθεί για την πολιτική του προστασία. Στη συνοδευτική επιστολή του ο Σνόουντεν επαναλαμβάνει ότι δεν είναι προδότης και εξηγεί τις ενέργειές του μόνο με την επιθυμία του να ανοίξει τα μάτια του κόσμου στις κραυγαλέες παραβιάσεις του νόμου από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ όχι μόνο έναντι των Αμερικανών πολιτών, αλλά και πολιτών της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των συμμάχων των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ», είπε μια ρωσική διπλωματική πηγή στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Los Angeles Times, την οποία επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

    Η ρωσική διπλωματική πηγή δεν αποκάλυψε ποιες χώρες συμπεριλαμβάνονται στη λίστα του Σνόουντεν, όμως αργότερα έγινε γνωστό στην Μόσχα ότι ανάμεσα σε αυτές είναι και η Ρωσία.

    Ωστόσο,ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατέστησε σαφές πως η χώρα του «δεν παραδίδει ποτέ κανέναν», έστω κι αν στο παρελθόν έχει πραγματοποιήσει ανταλλαγές, όμως τόνισε ότι ο Σνόουντεν «δεν είναι ευπρόσδεκτος στη Ρωσία» και εξέφρασε την συμπαράστασή του στις ΗΠΑ για την υπόθεση.

    [03] Κατατέθηκαν γραπτώς οι προτάσεις της κυβέρνησης στους εργαζομένους της ΕΡΤ

    Τις προτάσεις της κυβέρνησης για την ΕΡΤ παρέδωσε ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής, στους εκπροσώπους των εργαζομένων στην ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης που είχαν.

    Οι εργαζόμενοι, με ανακοίνωσή τους, είχαν ζητήσει από τον κ. Καψή «μια έγγραφη πρόταση θεσμικά και νομικά αιτιολογημένη και τεκμηριωμένη, προκειμένου να αποφευχθούν κενά και παρερμηνείες».

    Η κύρια διαφωνία των δύο πλευρών, όπως προέκυψε από τις συναντήσεις της προηγούμενης εβδομάδας, ήταν η μορφή του ενδιάμεσου φορέα, με την οποία θα μπορέσει να εκπέμψει ξανά η δημόσια ραδιοτηλεόραση μέχρι την αναδιοργάνωσή της.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 1 July 2013 - 18:30:46 UTC