Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολοκληρώνονται οι εργασίες του 9ου τακτικού συνεδρίου της ΝΔ
  • [02] Ως τα μέσα Ιουλίου ο νόμος για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση
  • [03] Προβάδισμα της ΝΔ κατά 1,5% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει δημοσκόπηση της Alco
  • [04] Τηλεφωνική επικοινωνία Βενιζέλου - Σαμαρά για τις δηλώσεις του Μ. Βορίδη
  • [05] Ο Φ. Ρέσλερ καλεί τους νέους του ευρωπαϊκού Νότου να ενταχθούν στο σύστημα επαγγελματικής κατάρτισης της χώρας του
  • [06] Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές συγκεντρώνονται στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου

  • [01] Ολοκληρώνονται οι εργασίες του 9ου τακτικού συνεδρίου της ΝΔ

    Με τοποθετήσεις συνέδρων - υπουργών, βουλευτών και στελεχών - συνεχίζεται από το πρωί, για τρίτη ημέρα, το 9ο τακτικό συνέδριο της ΝΔ, στο γήπεδο του ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ.

    Οι εργασίες του συνεδρίου θα κλείσουν με ομιλία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

    Μετά την ομιλία του κ. Σαμαρά θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για την εκλογή των μελών της νέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

    [02] Ως τα μέσα Ιουλίου ο νόμος για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση

    Εντός του πρώτου 15ημέρου του Ιουλίου μπορεί να κατατεθεί ο νόμος για τη θεσμική συγκρότηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, με όλες τις προβλέψεις για τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της και με βάση το σχέδιο της Επιτροπής Αλιβιζάτου, τονίζει σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής.

    «Η πρώτη, άμεση προτεραιότητά μας είναι να αρχίσει να εκπέμπει και πάλι η δημόσια τηλεόραση. Το επιτάσσει η απόφαση του ΣτΕ και το ζητά η ελληνική κοινωνία» σημειώνει ο υφυπουργός, ενώ σχετικά με την άρση του «μαύρου» από τους τηλεοπτικούς δέκτες, τονίζει χαρακτηριστικά: «Αν χρειαστεί από το... υπερπέραν θα εκπέμψουμε το νέο σήμα».

    [03] Προβάδισμα της ΝΔ κατά 1,5% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει δημοσκόπηση της Alco

    Προβάδισμα, ένατι του κόμματος της μείζονος αντιπολίτευσης, κατά 1,5%, εμφανίζει η Νέα Δημοκρατία, σε δημοσκόπηση της εταιρείας Alco, που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

    Ειδικότερα, από τη δημσοκόπηση, που διεξήχθη σε δείγμα 1.000 ατόμων απ΄ όλη την Ελλάδα, στο χρονικό διάστημα 25 με 27 Ιουνίου, προκύπτει, στην πρόθεση ψήφου, υπεροχή της ΝΔ με 20,9% των προτιμήσεων, έναντι του δεύτερου κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ, που συγκεντρώνει ποσοστό 19,4%. Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με 10,8% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 6,5%, οι Αν. Ελ. με 4,6%, το ΚΚΕ με 4,5% και η ΔΗΜΑΡ με 3%.

    Σημειώνεται πως παρά το γεγονός ότι στην πλειονότητά τους (53%) οι πολίτες και κυρίως οι ψηφοφόροι των κομμάτων της αντιπολίτευσης προβλέπουν ότι η συγκυβέρνηση μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα προκαλέσει προβλήματα μεταξύ των δύο αρχηγών, οι ψηφοφόροι των συγκεκριμένων κομμάτων εκτιμούν ότι μεταξύ τους θα υπάρχει καλή συνεργασία.

    [04] Τηλεφωνική επικοινωνία Βενιζέλου - Σαμαρά για τις δηλώσεις του Μ. Βορίδη

    Συνέχεια στο θέμα της επίθεσης Μ. Βορίδη κατά του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου, δίνει το ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με «άτυπη ενημέρωση» από την Ιπποκράτους: «Το ΠΑΣΟΚ έχει μεταφέρει αρμοδίως τη δυσφορία του για τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάκη Βορίδη».

    Πηγές της Ιπποκράτους, απαντώντας σε ερώτηση για το τι σημαίνει «αρμοδίως», έκαναν λόγο για τηλεφωνική επικοινωνία των Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Αντώνη Σαμαρά.

    [05] Ο Φ. Ρέσλερ καλεί τους νέους του ευρωπαϊκού Νότου να ενταχθούν στο σύστημα επαγγελματικής κατάρτισης της χώρας του

    «Ελάτε στη Γερμανία! Κάνετε εδώ την επαγγελματική σας εκπαίδευση!». Ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, καλεί τους νέους από τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου ενταχθούν στο σύστημα επαγγελματικής κατάρτισης της χώρας του, με την προοπτική μάλιστα της παραμονής και μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, ακόμη και με την απόκτηση διπλής υπηκοότητας.

    Σε συνέντευξή του στην εφημερία «Die Welt am Sonntag», ο κ. Ρέσλερ επισημαίνει ότι κάθε χρόνο μένουν κενές χιλιάδες θέσεις εκπαίδευσης στις γερμανικές επιχειρήσεις και τονίζει ότι «οι πόρτες είναι ανοιχτές για τους νέους του Νότου, με την δυνατότητα να παραμείνουν και ως επαγγελματίες, ακόμη και με διπλή υπηκοότητα».

    [06] Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές συγκεντρώνονται στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου

    Αιγύπτιοι διαδηλωτές συγκεντρώνονται από το πρωί στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, όπου εκατοντάδες άλλοι πέρασαν τη νύχτα, μερικές ώρες πριν από τη μαζική συγκέντρωση της αντιπολίτευσης που θα ζητήσει την παραίτηση του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

    Κατά την προετοιμασία της συγκέντρωσης αυτής, που πραγματοποιείται σήμερα, με τη συμπλήρωση της πρώτης επετείου από την ανάληψη των καθηκόντων του Μόρσι, οι διαδηλωτές έστησαν σκηνές, πανό με συνθήματα κατά του ισλαμιστή προέδρου στην πλατεία αυτή, σύμβολο της εξέγερσης που ανέτρεψε το καθεστώς του Χόσνι Μουμπάρακ το 2011.

    Άλλοι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές αναμένεται να κατευθυνθούν στο προεδρικό μέγαρο στην Ηλιούπολη του Καΐρου.

    Διαδηλώσεις κατά του Μόρσι και πορείες διαμαρτυρίας οργανώνονται και στις επαρχίες.

    Από την άλλη πλευρά οι υποστηρικτές του Μόρσι συνεχίζουν την καθιστική διαμαρτυρία που άρχισαν την Παρασκευή στη συνοικία Νασρ Σίτι του Καΐρου, κοντά σε αυτό της Ηλιούπολης, για να προασπίσουν την "νομιμότητα" του πρώτου εκλεγμένου ισλαμιστή προέδρου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 30 June 2013 - 10:30:24 UTC