Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Πόλος επενδύσεων η Ελλάδα
  • [02] Δέσμευση της Emma Delta για τον ΟΠΑΠ
  • [03] Σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας η Κύπρος
  • [04] Η τουρκική κυβέρνηση καλεί τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης να συνεργαστούν μαζί της
  • [05] Στο Ζάγκρεμπ σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
  • [06] Συνεδριάζει σήμερα η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ
  • [07] Καταδικάστηκε σε ισόβια επειδή έκοψε το πέος του συζύγου της

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Πόλος επενδύσεων η Ελλάδα

    «H μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη που θεμελίωσε τη δημοκρατία και έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη είναι εδώ και κάνει το χρέος της στην πατρίδα» ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στο 9ο συνέδριο του κόμματος που έγινε στο Στάδιο Τάε Κβο Ντο στο Φάληρο.

    «Πριν από ένα χρόνο αναλάβαμε τη διακυβέρνηση με μία τρικομματική συνεργασία σε συνθήκες δραματικές. Μέσα σε ένα χρόνο διαψεύσαμε όλα τα σενάρια της καταστροφής. Κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη, ενώ με την αναγγελία του αγωγού ΤΑΡ βάζουμε τη χώρα για τα καλά στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη, την καθιστούμε πόλο επενδύσεων δημιουργώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας. Ήταν η καλύτερη είδηση τα τελευταία δέκα χρόνια και θα υπάρξουν περισσότερες. Υποσχεθήκαμε ότι δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να βγει από το ευρώ.

    Προσπαθούμε να πιάσουμε πρωτογενή πλεονάσματα, να ανακουφίσουμε τον κόσμο και να βγούμε από τα μνημόνια. Ξέρουμε ότι για να ξεφύγεις από τους δανειστές σου πρέπει να πάψεις να έχεις ανάγκη από δανεικά. Η Ελλάδα γίνεται ελκυστική για επενδύσεις, προχωρούν οι αποκρατικοποιήσεις, ΟΠΑΠ, ΔΕΣΦΑ ενώ το πρόβλημα με την ΔΕΠΑ γρήγορα θα ξεπεραστεί. Κάποιοι βιάστηκαν αλλά δεν ήξεραν ότι ερχόταν πίσω ο ΤΑΡ. Προτιμώ να κερδίζει η χώρα και να στεναχωριέται ο κ. Τσίπρας. Αύριο θα γίνει και παραγωγός ενέργειας η χώρα μας», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

    Μετά από σύντομη διακοπή λόγω αδιαθεσίας που ένιωσε, ο κ. Σαμαράς συνέχισε την ομιλία του λέγοντας ότι «στους αγώνες μένουμε όρθιοι» και ακολούθως εξαπέλυσε επίθεση στις «συντεχνιακές τακτικές» τις οποίες με σαφή τρόπο περιέγραψε ότι «υποθάλπει η αριστερή αντιπολίτευση». Επίθεση όμως εξαπέλυσε και στους «νεοναζί, που ιδεολογία τους είναι το μίσος και εκθέτουν την Ελλάδα. Και τα δύο άκρα εύχονται να αποτύχει η Ελλάδα. Σήμερα τους το λέμε ξεκάθαρα δεν θα τους αφήσουμε».

    «Η νέα Ελλάδα που οικοδομούμε είναι πάνω από κόμματα και θα την πετύχουμε όλοι μαζί. Αυτή η παράταξη ανοίγει τα φτερά της. Το χρέος μας έχει όνομα και είναι νέα Ελλάδα» είπε και έκλεισε την ομιλία του παραφράζοντας τους στίχους του Πάμπλο Νερούδα: «Θα σε υποχρεώσουμε πατρίδα, θα σε υποχρεώσουμε Ελλάδα να κάνεις θαύματα, γιατί μέσα μας βρίσκεσαι εσύ, με την ελπίδα και το θαύμα».

    [02] Δέσμευση της Emma Delta για τον ΟΠΑΠ

    Στην τελική ευθεία για την πλήρη ιδιωτικοποίησή της πέρασε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), ενέκρινε τη διαδικασία, το χρονοδιάγραμμα και τους όρους αξιοποίησης για την πώληση του 100% των μετοχών και τη μεταβίβαση του ελέγχου της εταιρίας σε επενδυτή, ο οποίος θα επιλεγεί μέσω διεθνούς, ανοιχτού, πλειοδοτικού διαγωνισμού.

    Την ίδια ώρα, οι εξελίξεις σχετικά με την αγορά του φυσικού αερίου φαίνεται ότι δημιουργούν νέα δεδομένα για τη ΔΕΠΑ, για την οποία ο διαγωνισμός πώλησης κατέστη πρόσφατα άκαρπος. Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ασημάκης Παπαγεωργίου, μίλησε («Βήμα FM») για την εκδήλωση νέου ενδιαφέροντος από ευρωπαϊκό ενεργειακό όμιλο.

    Στο άλλο μεγάλο «μέτωπο» τέλος, αυτό του ΟΠΑΠ, υπήρξε ανακοίνωση της Emma Delta, του επενδυτικού σχήματος που πλειοδότησε στον διαγωνισμό για την απόκτηση του 33% του Οργανισμού, που ουσιαστικά επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για την εξαγορά του συγκεκριμένου ποσοστού.

    [03] Σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας η Κύπρος

    Σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας («SD» - selective default), από «CCC/C» υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση της Κύπρου, ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor`s.

    Η υποβάθμιση από τον S&P ακολουθεί την απόφαση του οίκου Fitch να υποβαθμίσει το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο (IDR) της Κύπρου σε τοπικό νόμισμα σε καθεστώς περιορισμένης χρεοκοπίας (Restricted Default) από "CCC".

    Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο αξιολόγησης, η απόφαση για υποβάθμιση της Κύπρου σε «SD» είναι αποτέλεσμα της ανακοίνωσης της κυπριακής κυβέρνησης για ανταλλαγή σειράς κυπριακών ομολόγων, που διέπονται από το εγχώριο δίκαιο.

    [04] Η τουρκική κυβέρνηση καλεί τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης να συνεργαστούν μαζί της

    Ο Τούρκος υπουργός Επικοινωνίας Μπιναλί Γιλντιρίμ επέκρινε το ρόλο που διαδραματίζουν οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις των τελευταίων εβδομάδων και τους κάλεσε να συνεργαστούν με τις τουρκικές αρχές απειλώντας ότι διαφορετικά θα τους επιβληθούν κυρώσεις.

    "Ναι στις ελευθερίες μέχρι τέλους και στη χρήση του Ίντερνετ, όμως όχι, απολύτως όχι σ' αυτό που χρησιμεύει ως μέσο για το χάος, τη βία και το έγκλημα", δήλωσε ο Γιλντιρίμ σε συγκέντρωση στο Καρς (ανατολική Τουρκία).

    "Αν υπάρχει ένα αδίκημα, αυτό μπορεί να διαπραχθεί εξίσου καλά στην πραγματική και στην εικονική ζωή", υπογράμμισε ο υπουργός αναφερόμενος στις διαδηλώσεις εναντίον της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης που από τις 31 Μαΐου έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 4 ανθρώπους και έχουν προκαλέσει τον τραυματισμό 8.000.

    Ιστότοποι όπως οι Twitter και Facebook χρησιμοποιήθηκαν ευρέως στην κινητοποίηση των διαδηλωτών.

    Ο Γιλντιρίμ αναγνώρισε πως οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης είναι ένας "ελεύθερος τομέας" και πως δεν υπάρχει θέμα να απαγορευθεί. Όμως "είναι το φυσικότερο δικαίωμα της Τουρκίας" να απαιτεί οι ιστότοποι αυτοί να μην αποτελούν μέσα υποκίνησης της βίας, υπογράμμισε.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [05] Στο Ζάγκρεμπ σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    Στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας μεταβαίνει σήμερα το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος την Κυριακή, μαζί με πολλούς άλλους Ευρωπαίους αρχηγούς κρατών και πρωθυπουργούς, θα παραστούν στις επίσημες πανηγυρικές εκδηλώσεις για τη πλήρη ένταξη της Κροατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    [06] Συνεδριάζει σήμερα η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ

    Συνεδριάζει σήμερα η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ για να καθορίσει το πολιτικό πλαίσιο με το οποίο θα πορευτεί, μετά την αποχώρηση από την κυβέρνηση.

    [07] Καταδικάστηκε σε ισόβια επειδή έκοψε το πέος του συζύγου της

    Δικαστήριο της Νότιας Καλιφόρνια καταδίκασε μία γυναίκα σε ισόβια κάθειρξη με τη δυνατότητα αναστολής, η οποία κατηγορείται ότι αφού έκοψε το πέος του εν διαστάσει συζύγου της, το πέταξε στον κάδο απορριμμάτων.

    Η Κάθριν Κιου, 50 ετών, καταδικάστηκε για βασανισμό και επίθεση στον πρώην σύζυγό της. Η Κιου νάρκωσε τον άνδρα, τον έδεσε και αφαίρεσε το πέος του με ένα μαχαίρι.

    Ο δικηγόρος της 50χρονης υποστήριξε ότι η Κιου είχε πέσει θύμα κακοποίησης σε νεαρή ηλικία, κάτι που της προκάλεσε μετα-τραυματικό στρες. Δήλωσε, επίσης, ότι η γυναίκα έχει μετανιώσει για τις πράξεις της.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 29 June 2013 - 8:30:21 UTC