Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η τουρκική κυβέρνηση καλεί τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης να συνεργαστούν μαζί της
  • [02] Δ. Λιγνάδης: «Στο γήπεδο φαίνονται τα αποτελέσματα»
  • [03] Nα δοθεί στη δημοσιότητα η συμφωνία για τον ΤΑΡ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [04] ΠΑΣΟΚ: Δεν μπορούν να ληφθούν πρόσθετα μέτρα
  • [05] Στις 22 Ιουλίου η δίκη των οκτώ κατηγορουμένων για την απάτη στο ΙΚΑ Καλλιθέας
  • [06] Τριετές συμβόλαιο υπέγραψε ο Βάις

  • [01] Η τουρκική κυβέρνηση καλεί τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης να συνεργαστούν μαζί της

    Ο Τούρκος υπουργός Επικοινωνίας Μπιναλί Γιλντιρίμ επέκρινε σήμερα το ρόλο που διαδραματίζουν οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις των τελευταίων εβδομάδων και τους κάλεσε να συνεργαστούν με τις τουρκικές αρχές απειλώντας ότι διαφορετικά θα τους επιβληθούν κυρώσεις.

    "Ναι στις ελευθερίες μέχρι τέλους και στη χρήση του Ίντερνετ, όμως όχι, απολύτως όχι σ' αυτό που χρησιμεύει ως μέσο για το χάος, τη βία και το έγκλημα", δήλωσε ο Γιλντιρίμ σε συγκέντρωση στο Καρς (ανατολική Τουρκία).

    "Αν υπάρχει ένα αδίκημα, αυτό μπορεί να διαπραχθεί εξίσου καλά στην πραγματική και στην εικονική ζωή", υπογράμμισε ο υπουργός αναφερόμενος στις διαδηλώσεις εναντίον της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης που από τις 31 Μαΐου έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 4 ανθρώπους και έχουν προκαλέσει τον τραυματισμό 8.000.

    Ιστότοποι όπως οι Twitter και Facebook χρησιμοποιήθηκαν ευρέως στην κινητοποίηση των διαδηλωτών.

    Ο Γιλντιρίμ αναγνώρισε σήμερα πως οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης είναι ένας "ελεύθερος τομέας" και πως δεν υπάρχει θέμα να απαγορευθεί. Όμως "είναι το φυσικότερο δικαίωμα της Τουρκίας" να απαιτεί οι ιστότοποι αυτοί να μην αποτελούν μέσα υποκίνησης της βίας, υπογράμμισε.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [02] Δ. Λιγνάδης: «Στο γήπεδο φαίνονται τα αποτελέσματα»

    «...Το πρόσωπο που θα υποδυθεί το Διόνυσο πρέπει να εκπροσωπεί το νέο, το τολμηρό, το ωραίο, αυτό που για τους σημερινούς θεατές μπορεί να γοητεύσει και να οδηγήσει στην κυριαρχία της μουσικής επί του λόγου και της μέθης επί της λογικής»... Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Δημήτρης Λιγνάδης ήταν σαφής σχετικά με το γιατί επέλεξε το δημοφιλή τραγουδιστή Σάκη Ρουβά για το ρόλο του Διονύσου στο ανέβασμα των «Βακχών» του Ευριπίδη.

    Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για την πιο πολυσυζητημένη από τις παραστάσεις του φετινού καλοκαιριού. Διότι μπορεί το όνομα του Σάκη Ρουβά στη διανομή να κρίθηκε τολμηρή επιλογή από τους ιθύνοντες του φεστιβάλ για το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, το κοινό όμως θα έχει πολλές ευκαιρίες ανά την Ελλάδα να δει αυτή την πρόταση που φέρει την υπογραφή του Δημήτρη Λιγνάδη.

    «Ακραίο αλλά νόμιμο» χαρακτήρισε το εγχείρημα των «Βακχών» ο Δημήτρης Λιγνάδης. «Θα προσπαθήσω να σκαρφαλώσω όσο γίνεται σε αυτό το θεόρατο άγαλμα που λέγεται Ευριπίδης, μήπως καταφέρουμε έστω και λίγο να συνομιλήσουμε μαζί του», ανέφερε ο ίδιος σε σημερινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Ωδείο Αθηνών.

    Όπως παραδέχτηκε ο σκηνοθέτης ήταν δική του επιθυμία η συμμετοχή του Σάκη Ρουβά σε αυτό το πρότζεκτ και αισθάνεται τυχερός που ο καλλιτέχνης αποδέχτηκε την πρόσκλησή του. «Η πρόταση μπορεί να μοιάζει ετερόκλητη, όμως νομίζω όλοι μας θα θέλαμε να δούμε ετερόκλητα πράγματα στην τέχνη. Πρώτα αποφασίσαμε να ανεβάσουμε τις Βάκχες και μετά προχωρήσαμε στη σύνθεση της παράστασης και όχι το αντίθετο. Στο γήπεδο άλλωστε φαίνονται τα αποτελέσματα!», τόνισε.

    [03] Nα δοθεί στη δημοσιότητα η συμφωνία για τον ΤΑΡ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

    Επικρίσεις κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά, για τη διαχείριση της υπόθεσης του αγωγού ΤΑΡ διατυπώνει σε εκτενή ανάλυσή του το Τμήμα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο σημειώνει ότι «οι σημερινοί πανηγυρισμοί του πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, για την επιλογή του αγωγού ΤΑΡ, κινούνται στο πλαίσιο της επικοινωνιακής πολιτικής και το μόνο στο οποίο στοχεύουν είναι να εξαπατήσουν τον λαό».

    Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η Συμφωνία Κράτους Υποδοχής (Host government agreement) που υπογράφηκε πρόσφατα, κρατήθηκε μακριά από τη δημοσιότητα. Η συμφωνία περιλαμβάνει το ύψος των τελών διέλευσης, θέματα απαλλοτριώσεων, την πιθανή συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου και διαδικαστικές λεπτομέρειες καθοριστικές για τη λειτουργία του αγωγού. Κατά συνέπεια, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «η μη δημοσιοποίηση των όρων της συμφωνίας και η αόριστη επίκληση γενικών και αόριστων ωφελειών, συνηγορεί για λεόντεια σύμβαση υπέρ των ξένων συμφερόντων».

    [04] ΠΑΣΟΚ: Δεν μπορούν να ληφθούν πρόσθετα μέτρα

    Το «πρώτο θέμα» στο πλαίσιο της επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας με τη ΝΔ είναι, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, «να διασφαλιστεί η βασική θέση πως δεν μπορούν να ληφθούν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα που τροφοδοτούν την ύφεση και την ανεργία γιατί αυτό είναι κάτι που δεν το αντέχει ούτε η οικονομία, ούτε η κοινωνία».

    Αυτό τονίζεται σε ενημερωτικό σημείωμα που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τις προτεραιότητες για την επικαιροποιημένη προγραμματική συμφωνία, την οποία «ήδη επεξεργάζονται αντιπροσωπείες των δύο κομμάτων».

    «Το δεύτερο μεγάλο θέμα», είναι σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα, «όλη η δέσμη των φορολογικών ζητημάτων, το εθνικό φορολογικό σύστημα, η φορολογία ακινήτων, η φορολογία εισοδήματος, το ζήτημα του ΦΠΑ στην εστίαση κ.ο.κ.».

    Η διοικητική μεταρρύθμιση είναι «το τρίτο μεγάλο θέμα», «ώστε η χώρα να φανεί συνεπής στις διεθνείς υποχρεώσεις της αλλά και η κοινωνία να λάβει ένα καθαρό μεταρρυθμιστικό μήνυμα αξιοκρατίας, δικαιοσύνης και διαφάνειας στο κράτος».

    [05] Στις 22 Ιουλίου η δίκη των οκτώ κατηγορουμένων για την απάτη στο ΙΚΑ Καλλιθέας

    Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται να δικαστούν στις 22 Ιουλίου οι οκτώ κατηγορούμενοι για την υπόθεση της απάτης στο ΙΚΑ Καλλιθέας που φέρεται να προκάλεσε ζημιά στο Ίδρυμα πάνω από 11 εκατ. ευρώ.

    Με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών (υπ. αριθμόν 1279/2013) διατάσσει την παραπομπή σε δίκη των εμπλεκομένων έξι υπαλλήλων του ΙΚΑ και των συζύγων δύο εξ αυτών, για τη μεγάλη υπόθεση εξαπάτησης του Ιδρύματος που αποκαλύφθηκε πριν έναν χρόνο.

    Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, οι έξι γυναίκες, που εργάζονταν επί σειρά ετών στο ΙΚΑ Καλλιθέας, φέρονται να χορηγούσαν σε ασφαλισμένους που δεν δικαιούνταν, καθώς δεν πληρούσαν τις νόμιμες προδιαγραφές, διάφορα υψηλά επιδόματα. Στο κατηγορητήριο αναφέρεται, ότι η παράνομη δραστηριότητα των έξι υπαλλήλων αφορά την περίοδο 2003- 2012.

    [06] Τριετές συμβόλαιο υπέγραψε ο Βάις

    Παίκτης του Ολυμπιακού θα είναι για τα επόμενα τρία χρόνια ο Βλάντιμιρ Βάις. Η απόκτηση του διεθνούς Σλοβάκου μεσοεπιθετικού ανακοινώθηκε επίσημα από την "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ, λίγη ώρα αφότου ο ίδιος ο παίκτης είχε γνωστοποιήσει τη συμφωνία μέσω του λογαριασμού του στο twitter.

    «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι επιτέλους εδώ! Μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων που είχαμε με τους ανθρώπους τους Ολυμπιακού υπέγραψα το συμβόλαιό μου. Γνωρίζω τον Ολυμπιακό, είναι μία μεγάλη ομάδα με πολλές φιλοδοξίες και ελπίζω να βοηθήσω τον σύλλογο και τον προπονητή στο να τις πετύχουν», δήλωσε ο 24χρονος ακραίος στη web tv της επίσημης ιστοσελίδας των πρωταθλητών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 28 June 2013 - 14:30:25 UTC