Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι τάσεις της MRB: Προβάδισμα 1,2% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ
  • [02] Μπαρόζο: Πολιτική συμφωνία για τον επόμενο επταετή προϋπολογισμό της ΕΕ
  • [03] Αδ. Γεωργιάδης: Οι συγχωνεύσεις δεν θα οδηγήσουν σε απολύσεις
  • [04] Γενική απεργία σήμερα στην Πορτογαλία ενάντια στα μέτρα λιτότητας
  • [05] Διαδοχικές συσκέψεις του Ευ. Βενιζέλου στην Ιπποκράτους
  • [06] ΕΤΕπ: Δάνειο 250 εκατ. ευρώ για την επέκταση του Μετρό προς Πειραιά
  • [07] Με τον Β. Σόιμπλε θα συναντηθεί στο Βερολίνο ο Κ. Χατζηδάκης
  • [08] Μέρκελ προς Τουρκία: Oι δημοκρατικές αξίες δεν είναι διαπραγματεύσιμες στην ΕΕ

  • [01] Οι τάσεις της MRB: Προβάδισμα 1,2% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ

    Προβάδισμα 1,2% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δείχνουν οι εξαμηνιαίες τάσεις της ΜRB και στην έρευνα που έγινε μετά τη δημιουργία της νέας κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ & ΠΑΣΟΚ.

    Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την «πρόθεση ψήφου» (συλλογή στοιχείων στις 25 Ιουνίου) η ΝΔ καταγράφει προβάδισμα με ποσοστό 22%, ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,8%, η Χρυσή Αυγή με 9,1%, το ΠΑΣΟΚ με 6,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,5%, το ΚΚΕ με 5,1% και η Δημοκρατική Αριστερά με 3%. Το ποσοστό της "Αδιευκρίνιστης Ψήφου" αγγίζει το 21,7%.

    Μιλώντας στον ραδιοσταθμό RealFM, ο διευθύνων σύμβουλος της ΜΡΒ Δ. Μαύρος σημείωσε ότι κατά τη συλλογή στοιχείων το διάστημα 13-21 Ιουνίου, η ΝΔ κατέγραφε ποσοστό 21,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 21,2%, δηλαδή η διαφορά των δύο κομμάτων ήταν στο 0,3%.

    Τέλος, στην «Εκτίμηση Ψήφου», μετά και την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης, η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 28,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ 26,6%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 11,6%, το ΠΑΣΟΚ με 7,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,0%, το ΚΚΕ με 6,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 3,8%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,7% και "Άλλο Κόμμα" με 5,9%.

    [02] Μπαρόζο: Πολιτική συμφωνία για τον επόμενο επταετή προϋπολογισμό της ΕΕ

    Οι κορυφαίοι αξιωματούχοι της ΕΕ κατέληξαν σήμερα σε συμφωνία για τον επόμενο επταετή προϋπολογισμό της ΕΕ, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Η συμφωνία αυτή πρέπει τώρα να εγκριθεί από μια αυξημένη πλειοψηφία των 754 βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προειδοποίησε ο Σουλτς προσθέτοτνας ότι περιμένει ότι θα δοθεί γι' αυτό μεγάλη μάχη.

    Ο Σουλτς δήλωσε πως θα ζητήσει να τεθεί ο προϋλπόλογισμός προς ψήφιση στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου την ερχόμενη εβδομάδα. Οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν σ' ένα σχέδιο δαπανών για την περίοδο 2014-2020 στη σύνοδο κορυφής τους το Φεβρουάριο. Όμως η επικύρωσή του είχε εμποδιστεί από το κοινοβούλιο, το οποίο πρέπει να συναινέσει για να τεθεί σε ισχύ οποιαδήποτε συμφωνία.

    Την ανάγκη να επιτευχθεί άμεσα συμφωνία σχετικά με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το διάστημα 2014-2020 τόνισε η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ σε ομιλία της στην Μπούντεσταγκ, προειδοποιώντας ότι εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία ως το τέλος του καλοκαιριού, χιλιάδες άνθρωποι θα χάσουν την δουλειά τους.

    [03] Αδ. Γεωργιάδης: Οι συγχωνεύσεις δεν θα οδηγήσουν σε απολύσεις

    Τη διαβεβαίωση ότι οι όποιες συγχωνεύσεις γίνουν στον τομέα ευθύνης του, θα γίνουν με τρόπο που δεν θα επιφέρει απολύσεις, παρέσχε ο υπουργός Υγείας 'Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας το πρωί στη Βουλή.

    Ο νέος υπουργός Υγείας είχε κληθεί να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Ιωάννη Γκιόκα για το ενδεχόμενο συγχώνευσης του ΚΕΘΕΑ με τον ΟΚΑΝΑ. Ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε τον βουλευτή ότι στο υπουργείο δεν υπάρχει σχέδιο για τη συγχώνευση του ΟΚΑΝΑ και του ΚΕΘΕΑ και υπογράμμισε ότι το υπουργείο δεν πρόκειται να αφήσει απροστάτευτους αυτούς τους ανθρώπους.

    Αναφέρθηκε όμως γενικότερα στις συγχωνεύσεις με τις οποίες το υπουργείο Υγείας, θα συνεισφέρει στην κινητικότητα και ξεκαθάρισε ότι οι εργαζόμενοι θα καλύψουν κενά σε άλλες θέσεις χωρίς όμως γίνουν απολύσεις.

    [04] Γενική απεργία σήμερα στην Πορτογαλία ενάντια στα μέτρα λιτότητας

    Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν σήμερα τα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς στην Πορτογαλία εξαιτίας της απεργίας που κήρυξαν τα δύο μεγαλύτερα συνδικάτα ?το CGTP και το UGT? σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα λιτότητας που έχουν συνέπεια το ποσοστό της ανεργίας να έχει φθάσει σε επίπεδο ρεκόρ και η χώρα να πλήττεται από την σφοδρότερη οικονομική ύφεση από την δεκαετία του '70.

    Τα συνδικάτα ευελπιστούν ότι η τέταρτη γενική απεργία μέσα σε δύο χρόνια θα πιέσει την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την ενίσχυση της ανάπτυξης και την χαλάρωση των αυστηρών μέτρων λιτότητας που οδήγησαν στην επιβολή της αυστηρότερης φορολογίας στην ιστορία της χώρας κατά την φετινή χρονιά.

    Τα τρένα, το μετρό και τα επιβατηγά πλοία στην πρωτεύουσα Λισαβόνα δεν θα κινηθούν σήμερα και πολλά δρομολόγια των λεωφορείων δεν θα πραγματοποιηθούν, προκαλώντας ταλαιπωρία στους εργαζόμενους που υποχρεώθηκαν να επιλέξουν εναλλακτικούς τρόπους μετάβασης στη δουλειά τους.

    Η κρατική αεροπορική εταιρεία TAP προειδοποίησε για πιθανά προβλήματα στις πτήσεις της αλλά δεν έχει προχωρήσει σε ματαιώσεις.

    [05] Διαδοχικές συσκέψεις του Ευ. Βενιζέλου στην Ιπποκράτους

    Διαδοχικές συσκέψεις με στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα έχει από τις 2 μετά το μεσημέρι ο πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος, στα γραφεία της Ιπποκράτους.

    Αρχικά ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί με τα μέλη της κυβέρνησης και στη συνέχεια με τους γενικούς γραμματείς και προέδρους Οργανισμών. Οι συναντήσεις γίνονται για να υπάρξει αλληλοενημέρωση, ενώ ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να τονίσει ότι πρέπει να υπάρχει ενιαία στάση από όλους και ουσιαστική δουλειά, προκειμένου η κυβέρνηση να πετύχει στο έργο της, ενώ θα εντοπιστούν και τα προβλήματα κάθε χώρου.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει επίσης να υπάρξουν επεξεργασίες σε διάφορα θέματα που θα περιληφθούν στη νέα προγραμματική συμφωνία των κυβερνητικών εταίρων, η οριστικοποίησης της οποίας τοποθετείται μετά το Συνέδριο της ΝΔ.

    [06] ΕΤΕπ: Δάνειο 250 εκατ. ευρώ για την επέκταση του Μετρό προς Πειραιά

    Την εκταμίευση της πρώτης δόσης, 250 εκατ. ευρώ, δανείου συνολικού ύψους 450 εκατ. ευρώ, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για την επέκταση της γραμμής 3 του Μετρό προς Πειραιά ανακοίνωσε η Αττικό Μετρό ΑΕ.

    Ειδικότερα, η Αττικό Μετρό ΑΕ ολοκλήρωσε σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, του Υπουργείου Οικονομικών και τους αρμόδιους φορείς, όλες τις διαδικασίες που απαιτούνταν και έτσι πραγματοποιήθηκε η εκταμίευση ποσού 250 εκατ. ευρώ για την επέκταση της γραμμής 3 του Μετρό προς Πειραιά .

    Η συγκεκριμένη δανειακή σύμβαση είναι 30ετούς διάρκειας και προβλέπει 7ετή περίοδο χάριτος. Το ποσό που εκταμιεύεται, αποτελεί την α΄ δόση από το σύνολο της εγκεκριμένης από την ΕΤΕπ πίστωσης για το έργο, συνολικού ύψους 450 εκατ. ευρώ.

    [07] Με τον Β. Σόιμπλε θα συναντηθεί στο Βερολίνο ο Κ. Χατζηδάκης

    Με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα συναντηθεί το απόγευμα ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης στο Βερολίνο.

    Ο κ. Χατζηδάκης θα έχει ακόμη συναντήσεις με τον υφυπουργό Οικονομίας Στέφαν Κάπφερερ, τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της κρατικής τράπεζας KfW Γκίντερ Σρέντερ και με αντιπροσωπεία βουλευτών των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών.

    Το βράδυ, ο υπουργός Ανάπτυξης θα λάβει μέρος σε εκδήλωση του Ιδρύματος «Konrad Adenauer».

    [08] Μέρκελ προς Τουρκία: Oι δημοκρατικές αξίες δεν είναι διαπραγματεύσιμες στην ΕΕ

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι χαιρετίζει τη συμφωνία για την επανέναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων ΕΕ-Τουρκίας, απευθύνοντας παράλληλα την προειδοποίηση προς την Αγκυρα, μετά την καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, ότι οι δημοκρατικές αξίες δεν είναι διαπραγματεύσιμες.

    Η Αγγελα Μέρκελ δήλωσε ενώπιον του γερμανικού κοινοβουλίου ότι η συμφωνία για τη σύνδεση της προόδου της αίτησης ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ με τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις πολιτικές μεταρρυθμίσεις σημαίνει ότι η ΕΕ "δεν ενεργεί σαν να μην συνέβη τίποτε".

    "Αυτή η συμφωνία καθιστά σαφές ότι η Τουρκία αποτελεί σημαντικό εταίρο, αλλά και ότι οι ευρωπαϊκές μας αξίες της ελευθερίας στη διαμαρτυρία, η ελευθερία της γνώμης, το κράτος δικαίου και η ανεξιθρησκία ισχύουν και δεν είναι διαπραγματεύσιμες" δήλωσε η Αγγελα Μέρκελ.

    Eπιμέλεια: Ε. Κωτσάκη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 27 June 2013 - 10:30:26 UTC