Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανεργία νέων και ρευστότητα τα θέματα στη Σύνοδο Κορυφής
  • [02] Απεργούν σήμερα και αύριο οι εφοριακοί. Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις
  • [03] Το εργοστάσιο «ΚΑΤΣΕΛΗΣ» επισκέπτεται σήμερα ο Αλ. Τσίπρας
  • [04] Περιοδεία του Μπ. Ομπάμα στην Αφρική
  • [05] Υπολογιστές που αντιλαμβάνονται το ανθρώπινο συναίσθημα καθιστούν πραγματικότητα τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας
  • [06] Τα «Αισχύλεια» γιορτάζουν, τον Σεπτέμβριο, τα 38 τους χρόνια
  • [07] Συγκρούσεις μεταξύ οπαδών και αντιπάλων του προέδρου Μόρσι στην Αλεξάνδρεια
  • [08] Οι θάνατοι από καρδιά έχουν μειωθεί στην Ευρώπη, αλλά η Ελλάδα αποτελεί εξαίρεση
  • [09] Kλωνοποιήθηκε ποντίκι από μία μόνο σταγόνα αίμα

  • [01] Ανεργία νέων και ρευστότητα τα θέματα στη Σύνοδο Κορυφής

    Η καταπολέμηση της ανεργίας των νέων και η βελτίωση της ρευστότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας είναι τα δύο βασικά θέματα που αναμένεται να κυριαρχήσουν στη Σύνοδο Κορυφής, σήμερα και αύριοστις Βρυξέλλες.

    Ειδικότερα, οι ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να εξετάσουν το ενδεχόμενο να επισπευσθεί η εκταμίευση των 6 δισεκατ. ευρώ που διαθέτει το Πρόγραμμα Εγγύησης για τους Νέους, εντός του 2014 και 2015 και όχι στο σύνολο της επταετίας 2014-2020.

    Το ποσό αυτό θα διατεθεί σε ευρωπαϊκές περιφέρειες, όπου το ποσοστό ανεργίας των νέων ξεπερνά το 25%. Υπενθυμίζεται ότι στόχος του Προγράμματος Εγγύησης για τους Νέους είναι να εξασφαλίσει είτε θέση απασχόλησης, είτε εκπαίδευση, είτε πρακτική άσκηση, σε όλους τους άνεργους νέους κάτω των 25 ετών και σε διάστημα τεσσάρων μηνών από τη στιγμή που ένας νέος δηλώσει άνεργος.

    Εξάλλου, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα αναζητήσουν λύσεις για την αποκατάσταση της ρευστότητας στην ευρωπαϊκή οικονομία, παρουσία του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και του προέδρου της ΕΤΕπ, Βέρνερ Χόιερ.

    Συγκεκριμένα, οι «27» θα εξετάσουν την δημιουργία ενός νέου Επενδυτικού Προγράμματος Δράσης, με μέτρα για τη στήριξη των ΜΜΕ, αλλά και την ενίσχυση της χρηματοδότησης της οικονομίας, όπως αυτή προβλέπεται από το Σύμφωνο για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση που υιοθέτησαν πέρυσι.

    [02] Απεργούν σήμερα και αύριο οι εφοριακοί. Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

    Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούνσήμερα και αύριο(27 και 28 Ιουνίου) οι εργαζόμενοι στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΔΟΥ) και το υπουργείο Οικονομικών, αντιδρώντας στις επιλογές της πολιτικής ηγεσίας σε σχέση με το μέλλον των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών.

    Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε χθες την παράταση της προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του αριθμού φορολογικού μητρώου του φορολογούμενου ως εξής:

    Για τα ψηφία: 1 και 2 έως και την 22η Ιουλίου 2013,

    για ψηφία: 3 και 4 έως και την 29η Ιουλίου 2013,

    για τα ψηφία: 5 και 6 έως και την 5η Αυγούστου 2013,

    για τα ψηφία: 7 και 8 έως και την 12η Αυγούστου 2013,

    για το ψηφίο: 9 έως και την 26η Αυγούστου 2013

    και για το ψηφίο: 0 έως και την 30η Αυγούστου 2013.

    Υπενθυμίζεται ότι η αρχική προθεσμία έληγε στις 30 Ιουνίου.

    [03] Το εργοστάσιο «ΚΑΤΣΕΛΗΣ» επισκέπτεται σήμερα ο Αλ. Τσίπρας

    Τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της Εταιρείας ΝUTRIAT («ΚΑΤΣΕΛΗΣ») θα επισκεφθεί σήμερα το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας, οοποίοςθα έχει συνάντηση με το σωματείο των εργαζομένων.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνέχεια, θα μιλήσεισε συγκέντρωση εργαζομένων.

    [04] Περιοδεία του Μπ. Ομπάμα στην Αφρική

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έφτασε χθες το βράδυ στο Ντακάρ, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην Αφρική, κατά την οποία θα μεταβεί στην συνέχεια στην Νότια Αφρική και μετά στην Τανζανία.

    Η αφρικανική περιοδεία του προέδρου Ομπάμα ξεκινάει την ώρα που ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της Πρετόριας.

    Ο Ομπάμα συνοδεύεται από την σύζυγό του Μισέλ και τις δύο κόρες τους Μάλια και Σάσα.

    Στο Ντακάρ αναμένεται να παραμείνει ως την Παρασκευή το πρωί.

    Σήμερα το πρωί θα παραχωρήσει κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Σενεγάλης Μάκι Σαλ.

    [05] Υπολογιστές που αντιλαμβάνονται το ανθρώπινο συναίσθημα καθιστούν πραγματικότητα τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας

    Αυτά που μέχρι πριν από λίγα χρόνια φάνταζαν ως σενάρια επιστημονικής φαντασίας γίνονται πραγματικότητα, καθώς οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές μπορούν πλέον να αναγνωρίζουν τα ανθρώπινα συναισθήματα. Σήμερα, έναςηλεκτρονικός υπολογιστής μπορεί να "αντιληφθεί" το άγχος από την εφίδρωση του δέρματος, τη διάθεση από τον τρόπο που δακτυλογραφεί κανείς, τη φυσική κατάσταση του ανθρώπου από τον τρόπο που κινείται μέσα σε έναν χώρο, ενώ υπάρχει ακόμη και φωτογραφική μηχανή που "αρνείται" να φωτογραφίσει, αν ο φωτογραφιζόμενος δεν χαμογελάσει!

    Η συναισθηματική υπολογιστική είναι το πεδίο της επιστήμης των υπολογιστών που είτε αφορά τον συναισθηματικό μας κόσμο είτε προκύπτει από αυτόν ή τον επηρεάζει σκόπιμα. Η συναισθηματική υπολογιστική αποτελεί αντικείμενο της ερευνητικής ομάδας του έργου "Σθένος", με εταίρους το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας, το Μετσόβιο Πολυτεχνείο και την Τμήμα Ιατρικής του ΑΠΘ. Το έργο αποσκοπεί στην ανάπτυξη ανθρωποκεντρικών υπολογιστών, οι οποίοι μπορούν να κατανοήσουν την κατάσταση του ανθρώπου, χρησιμοποιώντας οπτικοακουστικά και βιολογικά σήματα και να αλληλεπιδράσουν μαζί τους, χρησιμοποιώντας κυρίως συνθετική οπτικοακουστική πληροφορία.

    "Απώτερος στόχος είναι να κάνουμε τους υπολογιστές πιο ανθρωποκεντρικούς, δηλαδή να καταλαβαίνουν το ανθρώπινο συναίσθημα" εξηγεί στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ Παναγιώτης Μπαμίδης.

    [06] Τα «Αισχύλεια» γιορτάζουν, τον Σεπτέμβριο, τα 38 τους χρόνια

    Ξεκινούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου τα «Αισχύλεια» της Ελευσίνας.

    Ο θεσμός διανύει το 38ο έτος της ηλικίας του και μέσα στα χρόνια έχει διαμορφώσει τη σταθερή του αξία στα πολιτιστικά πράγματα της περιοχής.

    Στο δε παλαιό Ελαιουργείο, όπου φιλοξενούνται οι θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις των Αισχυλείων, τον Σεπτέμβριο, οι εικαστικές εγκαταστάσεις αποτελούν αναφορά στο εικαστικό γίγνεσθαι της χώρας. Μ. Σπηλιόπουλος, Διοχάντη, Στ. Τσιβόπουλος είναι κάποιοι από τους καλλιτέχνες, που έχουν εκθέσει στο παρελθόν. Φέτος, συμμετέχουν ο εικαστικός Νίκος Ναυρίδης στο Ελαιουργείο και η φωτογράφος Λίζη Καλλιγά στο πολιτιστικό κέντρο «Λ. Κανελλόπουλος».

    Των εκθέσεων, των θεατρικών παραστάσεων, των συναυλιών και τα κινηματογραφικών αφιερωμάτων των Αισχυλείων 2013, προηγούνται, στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, οι δράσεις του θερινού τμήματος του «Αττικού Σχολείου Αρχαίου Δράματος » της Μάρθας Φριντζήλα.

    Οι πολιτιστικές δράσεις θα διαρκέσουν έως τις 13 Οκτωβρίου.

    Οι τιμές των εισιτηρίων είναι από 5 έως 12 ευρώ (με εξαίρεση κάποιες δωρεάν παραστάσεις), ενώ επίσης προσφέρονται και προνομιακές κάρτες διαρκείας 40, 30 και 100 ευρώ, κανονική, φοιτητική, οικογενειακή αντίστοιχα.

    [07] Συγκρούσεις μεταξύ οπαδών και αντιπάλων του προέδρου Μόρσι στην Αλεξάνδρεια

    Πιστοί υποστηρικτές του προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι συγκρούστηκαν με αντίπαλους της ισλαμικής κυβέρνησης στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, την Αλεξάνδρεια, την ώρα που ο πρόεδρος Μόρσι ξεκινούσε την ομιλία του προς το έθνος στο Κάιρο.

    Δεκάδες νεαροί πλησίασαν μια συγκέντρωση υποστηρικτών του Μόρσι, σε αυτό το λιμάνι της Μεσογείου, πετώντας πέτρες, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν συγκρούσεις.

    Δεν υπήρξαν πληροφορίες για θύματα.

    Την Τετάρτη, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν στην, πόλη Μανσούρας, που βρίσκεται μεταξύ της Αλεξάνδρειας και του Καΐρου.

    [08] Οι θάνατοι από καρδιά έχουν μειωθεί στην Ευρώπη, αλλά η Ελλάδα αποτελεί εξαίρεση

    Οι θάνατοι από στεφανιαία νόσο και άλλες καρδιοπάθειες εμφανίζουν σημαντική μείωση διαχρονικά στην Ευρώπη, σε σημαντικό βαθμό με τη βοήθεια των φαρμάκων που μειώνουν τη χοληστερίνη (όπως οι στατίνες) και την αρτηριακή πίεση, αλλά και χάρη στον περιορισμό του καπνίσματος. Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες οι θάνατοι από καρδιά έχουν υποχωρήσει τουλάχιστον στο μισό σε σχέση με τα επίπεδα της δεκαετίας του ?80, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, όμως η Ελλάδα αποτελεί εξαίρεση.

    Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι υπάρχουν ορισμένες χώρες που αποτελούν πηγή ανησυχίας, καθώς τα ποσοστά θνησιμότητας από στεφανιαία νόσο παρουσιάζουν αυξητική τάση, ιδίως μεταξύ ορισμένων ομάδων του πληθυσμού (νέοι, γυναίκες). Η Ελλάδα ανήκει σε αυτές τις χώρες.

    Η μελέτη τονίζει ότι παραμένουν ακόμα σημαντικές διαφορές μεταξύ των χωρών, με χαρακτηριστική περίπτωση την Ελλάδα, όπου εμφανίζεται ακόμα και αύξηση των θανάτων από καρδιά σε ορισμένες ομάδες του πληθυσμού. Η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα, όπου τόσο μεταξύ των ανδρών, όσο και μεταξύ των γυναικών, καταγράφεται διαχρονικά αύξηση των θανάτων από καρδιά στα άτομα κάτω των 45 ετών.

    Επίσης, στη χώρα μας δεν εμφανίζεται κάποια αξιοσημείωτη μείωση θανάτων από καρδιά μεταξύ 1980 - 2009 στο σύνολο των γυναικών, ενώ ειδικότερα μεταξύ των Ελληνίδων ηλικίας 45 - 54 ετών παρατηρείται συνεχής και σημαντική αύξηση των θανάτων από καρδιά.

    [09] Kλωνοποιήθηκε ποντίκι από μία μόνο σταγόνα αίμα

    Ιάπωνες επιστήμονες κλωνοποίησαν για πρώτη φορά ένα ποντίκι από μία μόνο σταγόνα αίματος, την οποία πήραν από την ουρά ενός άλλου ποντικιού-δωρητή. Ο θηλυκός κλώνος είχε μια φυσιολογική ζωή και γέννησε υγιείς απογόνους.

    Η νέα έρευνα -που χρησιμοποίησε τη δοκιμασμένη τεχνική με την οποία είχε κλωνοποιηθεί το διάσημο πρόβατο «Ντόλι» το 1996- απέδειξε ότι και τα λευκά περιφερειακά αιμοκύτταρα (ιδίως αυτά που είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος) είναι κατάλληλα για κλωνοποίηση, δηλαδή για τη δημιουργία γενετικών αντιγράφων του δωρητή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 27 June 2013 - 6:30:22 UTC