Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιτυχής η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς
  • [02] Ο Σόιμπλε απορρίπτει το ενδεχόμενο να γίνει περαιτέρω "κούρεμα" του ελληνικού χρέους
  • [03] Ιω. Στουρνάρας: Απαραίτητη η πολιτική σταθερότητα για την επίτευξη των στόχων
  • [04] Νέος διοικητής ΕΟΠΥΥ ο Δημήτρης Κοντός - Στον ΟΓΑ ο Ξενοφών Βεργίνης
  • [05] Το Εργατικό Κόμμα καθαίρεσε την πρωθυπουργό Γκίλαρντ
  • [06] Πάνω από 600% αυξήθηκαν οι επιθέσεις στα κινητά τηλέφωνα
  • [07] Μέτρα καταπολέμησης της ανεργίας των νέων στην Ιταλία παρουσίασε ο Λέτα
  • [08] «Αν κάτι μπορεί να σταθεί εμπόδιο στα σχέδια της κυβέρνησης είναι ο ελληνικός λαός»
  • [09] Δύο χρυσά μετάλλια ο Καβελασβίλι στα 105κ.
  • [10] Παρουσίασε τον Αντσελότι η Ρεάλ Μαδρίτης

  • [01] Επιτυχής η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς

    Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας Πειραιώς.

    Ειδικότερα, με σημερινή της ανακοίνωση η τράπεζα Πειραιώς αναφέρει ότι στο πλαίσιο της αύξησης ανακεφαλαιοποίησης για άντληση κεφαλαίων 7,335 δισ. ευρώ που αποφασίστηκε από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων στις 23.04.2013 και την απόφαση διοικητικού συμβουλίου της 29.05.2013, συγκεντρώθηκαν εγγραφές ιδιωτών επενδυτών ύψους 1,455 δισ. ευρώ, ήτοι κάλυψη κατά 19,83%.

    Ως εκ τούτου, δεν θα εκδοθούν υπό αίρεση μετατρέψιμες ομολογίες (Cocos).

    Αναλυτική ανακοίνωση για την οριστική κάλυψη της Συνολικής Αύξησης (8,429 δισ. ευρώ συμπεριλαμβανομένων και των υπέρ το άρτιο ποσών) θα δημοσιευθεί την Παρασκευή 28.06.2013 μετά την πιστοποίηση της συνολικής αύξησης από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας και τον έλεγχο του μητρώου εγγραφών από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

    [02] Ο Σόιμπλε απορρίπτει το ενδεχόμενο να γίνει περαιτέρω "κούρεμα" του ελληνικού χρέους

    Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέρριψε σήμερα την πιθανότητα οι κάτοχοι του ελληνικού χρέους να αναγκαστούν να αποδεχθούν πρόσθετες απώλειες στα χαρτοφυλάκιά τους, λέγοντας πως οι κίνδυνοι που συνδέονται με το πρόγραμμα προσαρμογής της χώρας είναι διαχειρίσιμοι.

    Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου για το γερμανικό προϋπολογισμό του 2014, ο Σόιμπλε δήλωσε πως οι εικασίες για ένα περαιτέρω "κούρεμα" του ελληνικού χρέους βασίζονται σε παρεξήγηση των προθέσεων αυτών που λαμβάνουν τις πολιτικές αποφάσεις.

    [03] Ιω. Στουρνάρας: Απαραίτητη η πολιτική σταθερότητα για την επίτευξη των στόχων

    Το μήνυμα ότι η χώρα έχει την ικανότητα να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους και το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα, έδωσε, από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, τονίζοντας ότι η ευόδωση των στόχων εξαρτάται από τη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων. Ο κ. Στουρνάρας πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε σύγχυση και επιδίδεται σε λαϊκίστικα επιχειρήματα χωρίς να αρθρώνει πρόταση.

    «Έχουμε θετικές ενδείξεις ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα και υπάρχουν υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ, ανεξάρτητοι βουλευτές, οι οποίοι έχουν το θάρρος της γνώμης και μας βοηθάνε να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

    Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις έδειξαν ότι η οικονομική βελτίωση εξαρτάται άμεσα από την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας. «Η πολιτική σταθερότητα αποτελεί την πιο σοβαρή παράμετρο για την προσέλκυση επενδύσεων και για την ευόδωση του μεταρρυθμιστικού μας έργου» επεσήμανε και απηύθυνε κάλεσμα συναίνεσης με στόχο να επιτύχει η χώρα. «Η χώρα μας έχει την ικανότητα να ανταποκριθεί και θα ανταποκριθεί, τόσο στους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί, όσο και στο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων. Για την ευόδωση των προσπαθειών θα απαιτηθεί η μέγιστη δυνατή συναίνεση που αφορά, τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στη Βουλή» σημείωσε.

    [04] Νέος διοικητής ΕΟΠΥΥ ο Δημήτρης Κοντός - Στον ΟΓΑ ο Ξενοφών Βεργίνης

    Την παραίτησή του υπέβαλε ο Ελευθέριος Παπαγεωργόπουλος από τη θέση του διοικητή του ΕΟΠΥΥ, ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Τη θέση του αναλαμβάνει ο Δημήτρης Κοντός, μέχρι τώρα Διοικητής του ΟΓΑ.

    Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, νέος διοικητής του ΟΓΑ αναλαμβάνει ο Ξενοφών Βεργίνης.

    [05] Το Εργατικό Κόμμα καθαίρεσε την πρωθυπουργό Γκίλαρντ

    Το κυβερνών Εργατικό Κόμμα της Αυστραλίας εξέλεξε σήμερα ως πρωθυπουργό τον πρώην ηγέτη του, τον Κέβιν Ραντ, και καθαίρεσε την Τζούλια Γκίλαρντ, σε μια δραματική κίνηση με στόχο να αποφύγει μια καταστροφική ήττα στις εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν μέσα σε τρεις μήνες.

    Ο Κέβιν Ραντ αναμένεται να είναι ο νέος πρωθυπουργός της Αυστραλίας. Αυτό θα συμβεί αν κατορθώσει να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στην ομοσπονδιακή βουλή της χώρας.

    Στην σημερινή εσωκομματική ψηφοφορία για την ηγεσία του κόμματος, ο κ. Ραντ επικράτησε της πρωθυπουργού Τζούλιας Γκίλαρντ με 57 ψήφους υπέρ του έναντι 45 υπέρ της.

    Δεδομένου όμως ότι το Εργατικό κόμμα δεν διαθέτει την πλειοψηφία στη βουλή, ο κ Ραντ θα πρέπει να εξασφαλίσει την στήριξη ορισμένων ανεξάρτητων βουλευτών για να του ανατεθεί η εντολή να σχηματίσει κυβέρνηση.

    Μέχρι στιγμής, μόνο ο ανεξάρτητος βουλευτής Άντριου Γουίλκι έχει ανακοινώσει ότι θα στηρίξει τον Κέβιν Ραντ.

    Η γενική κυβερνήτης πρέπει να είναι σίγουρη ότι ο νέος αρχηγός των Εργατικών συγκεντρώνει την απαραίτητη πλειοψηφία για να του δώσει την εντολή να σχηματίσει κυβέρνηση.

    [06] Πάνω από 600% αυξήθηκαν οι επιθέσεις στα κινητά τηλέφωνα

    Οι χρήστες των smartphones δεν προφυλάσσονται από την ηλεκτρονική πειρατεία, καθώς οι επιθέσεις του είδους αυτού έχουν πολλαπλασιαστεί στα εξελιγμένα κινητά τηλέφωνα φέτος, με στόχο από την οικονομική απάτη έως την βιομηχανική κατασκοπεία, επισημαίνει μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

    Από τον Μάρτιο του 2012 έως τον Μάρτιο του 2013 ο αριθμός των κακόβουλων προγραμμάτων που εγκαθίστανται στα έξυπνα κινητά τηλέφωνα τα οποία έχουν πρόσβαση στο Ιντερνετ, χωρίς αυτά να γίνονται αντιληπτά από τους χρήστες τους αυξήθηκε κατά 614%, υπολόγισε η εταιρία παροχής δικτυακών υπηρεσιών Juniper Networks, που εδρεύει στη Σίλικον Βάλεϊ της Καλιφόρνιας και διεξήγαγε την έρευνα.

    Η εταιρία δείχνει στη μελέτη της ότι το λειτουργικό σύστημα Android, που ανήκει στην Google, επλήγη περισσότερο από τις επιθέσεις του είδους: υπέστη το 92% των επιθέσεων.

    Το γεγονός αυτό εξηγείται κυρίως από την παγκόσμια επικράτηση του Android --που βασίζεται στο Linux-- στον τομέα των "έξυπνων" κινητών, αφού κατέχει σχεδόν τα τρία τέταρτα των μεριδίων της αγοράς. Ωστόσο ο Καρίμ Τούμπα της Juniper Networks εκτιμά ότι αυτό είναι επίσης μια ένδειξη πως το "Android δεν διαθέτει ένα εξίσου ισχυρό σύστημα ασφαλείας" παρότι όπως σημειώνει "όλα τα λειτουργικά συστήματα έχουν τα τρωτά τους σημεία".

    Επιμέλεια: A. Γεωργίου

    [07] Μέτρα καταπολέμησης της ανεργίας των νέων στην Ιταλία παρουσίασε ο Λέτα

    Μια δέσμη μέτρων για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων παρουσίασε σήμερα το μεσημέρι ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα. «Στόχος μας (είναι) να μπορέσουν να προσληφθούν 200.000 νέοι μέσα στους επόμενους 18 μήνες» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

    Η ιταλική κυβέρνηση διαθέτει για τον στόχο αυτό ένα ποσό ύψους 1,5 δισεκατ. ευρώ που προορίζει κυρίως για την πρόσληψη ανέργων μέχρι 29 ετών. Το ιταλικό δημόσιο θα αναλαμβάνει την κάλυψη του ενός τρίτου των ασφαλιστικών εισφορών τους για 1,5 χρόνο, υπό τον όρο να πρόκειται για μόνιμη πρόσληψη, με σύμβαση αορίστου χρόνου.

    Κύριο βάρος θα δοθεί στις περιφέρειες της Κάτω Ιταλίας στις οποίες η ανεργία των νέων αγγίζει το 50%. Τα 168 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για την επαγγελματική κατάρτιση των νέων που δεν σπουδάζουν, δεν έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν μια δουλειά και δεν παρακολουθούν σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης. Μέρος των πόρων που πρόκειται να διατεθούν προορίζεται για την εξασφάλιση απασχόλησης Ιταλών ανέργων από 50 ετών και πάνω.

    [08] «Αν κάτι μπορεί να σταθεί εμπόδιο στα σχέδια της κυβέρνησης είναι ο ελληνικός λαός»

    Νέα σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας σε ανακοίνωσή του ότι «αποτελούμενη από τα πιο γνωστά και φθαρμένα υλικά του δικομματισμού, προϊόν της πολιτικής αποσύνθεσης και απαξίωσης των κομμάτων που τη συγκροτούν, η νέα κυβέρνηση έχει ομολογήσει από την πρώτη στιγμή ότι είναι αποφασισμένη να εκτελέσει το μνημονιακό συμβόλαιο των νέων απολύσεων, των νέων φόρων, των λουκέτων σε νοσοκομεία και σχολεία».

    Η «σύμβαση έργου» που έχει υπογράψει ο κ. Σαμαράς με τους δανειστές δεν αφορά ούτε στην καταπολέμηση της ανεργίας, ούτε στην ανάπτυξη, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι «η κυνική παραδοχή του, εξάλλου, ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να "αποφύγει" τα νέα μέτρα, αποτελεί την πιο ωμή ομολογία και προαναγγελία των σχεδίων του».

    «Αν κάτι μπορεί να σταθεί εμπόδιο στα σχέδια της κυβέρνησης είναι ο ελληνικός λαός. Αυτός είναι που θα δείξει το δρόμο της ανατροπής της κυβέρνησης και της μνημονιακής πολιτικής και θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά του και τη δημοκρατία» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

    [09] Δύο χρυσά μετάλλια ο Καβελασβίλι στα 105κ.

    Με τον καλύτερο τρόπο για τα ελληνικά χρώματα ολοκληρώθηκαν τα αγωνίσματα της άρσης βαρών στους Μεσογειακούς αγώνες της Μερσίνης. Στην κατηγορία των 105κ., με την οποία έπεσε σήμερα η αυλαία, ο Δαυίδ Καβελασβίλι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, τόσο στο αρασέ όσο και στο ζετέ.

    Στο αρασέ ο Ελληνας πρωταθλητής σήκωσε 173 κιλά και πήρε την πρώτη θέση χωρίς να χρειαστεί καν να πραγματοποιήσει την τελευταία του προσπάθεια, ενώ στο ζετέ έδωσε σκληρή μάχη με τον Σύρο Αχέντ Τζουγκέλι, τελικά όμως επικράτησε σηκώνοντας στην τρίτη του προσπάθεια 215 κιλά, ενώ ο αντίπαλός του δεν τα κατάφερε στα 216 και έμεινε δεύτερος με 213.

    Στην ίδια κατηγορία συμμετείχε και ο Ευστάθιος Στρουμπής, ο οποίος έχασε στις λεπτομέρειες το χάλκινο μετάλλιο στο ζετέ.

    [10] Παρουσίασε τον Αντσελότι η Ρεάλ Μαδρίτης

    Μια «σεζόν ευτυχίας» για τη Ρεάλ Μαδρίτης υποσχέθηκε ο Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος παρουσιάστηκε σήμερα από τη διοίκηση του ισπανικού συλλόγου.

    «Αυτή η σεζόν θα είναι μια σεζόν ευτυχίας για τη Ρεάλ Μαδρίτης» υπογράμμισε ο νέος προπονητής της «βασίλισσας», που υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους «μερένγκες», και πρόσθεσε: «Αυτός είναι ο σύλλογος με το μεγαλύτερο πρεστίζ στον κόσμο και θα πιέσουμε τους εαυτούς μας να παίξουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 26 June 2013 - 12:30:23 UTC