Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Ουάσινγκτον βρίσκεται σε επαφή με την κυβέρνηση του Ισημερινού για την υπόθεση "Σνόουντεν"
  • [02] Συνεδριάζει εκ νέου το Ecofin για τους κανόνες εξυγίανσης των τραπεζών
  • [03] Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα δημοσίων υπαλλήλων, ναυτεργατών και εμπόρων
  • [04] Κινήσεις του Φ. Ολάντ για την προσέλκυση επενδυτών στη Γαλλία
  • [05] Με ασφάλεια προσγειώθηκε η κινεζική διαστημική αποστολή
  • [06] Εικοσιτετράωρος Μπέκετ δια χειρός Γ. Κακλέα
  • [07] Τα μεγαλύτερα συνδικάτα της Βραζιλίας ενώνονται με το κίνημα διαμαρτυρίας
  • [08] Στη Χάγη η διαμάχη Ιαπωνίας και Αυστραλίας για το κυνήγι της φάλαινας
  • [09] Η οικονομική κρίση ωθεί στις εξαρτησιογόνες ουσίες
  • [10] Η ασπιρίνη μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του εντέρου
  • [11] Στη Γιουβέντους ο Τέβες

  • [01] Η Ουάσινγκτον βρίσκεται σε επαφή με την κυβέρνηση του Ισημερινού για την υπόθεση "Σνόουντεν"

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήλθαν σε επαφή με την κυβέρνηση του Ισημερινού για το θέμα της αίτησης ασύλου που κατατέθηκε από τον Εντουαρντ Σνόουντεν , ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ρικάρντο Πατίνιο.

    Αμερικανική διπλωματική πηγή επιβεβαίωσε την επαφή.

    Χθες , ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Πάτρικ Βεντρέλ δήλωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε επαφή με τον Ισημερινό και ορισμένες άλλες χώρες που αποτελούν πιθανούς προορισμούς του Εντουαρντ Σνόουντεν.

    Ο πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα, ο οποίος έχει εκφράσει την υποστήριξή του προς τον αγώνα του Εντουαρντ Σνόουντεν και οι σχέσεις του με την Ουάσινγκτον είναι τεταμένες εξαιτίας της υπόθεσης του Τζούλιαν Ασάνζ του WikiLeaks, δήλωσε ότι εξετάζει με πολύ μεγάλη υπευθυνότητα την αίτηση ασύλου του Εντουαρντ Σνόουντεν που εξακολουθεί να βρίσκεται στη ζώνη τράνζιτ του αεροδρομίου της Μόσχας.

    [02] Συνεδριάζει εκ νέου το Ecofin για τους κανόνες εξυγίανσης των τραπεζών

    Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα επιχειρήσουν να συμφωνήσουνσήμερα σε κοινούς κανόνες σχετικά με το ποιοι θα πληρώνουν για την εξυγίανση ή εκκαθάριση προβληματικών ευρωπαϊκών τραπεζών, μετά την αποτυχία τους να αποφασίσουν την περασμένη εβδομάδα.

    Οι διαφωνίες για το πώς θα διαμορφωθεί η ευρωπαϊκή τραπεζική ένωση επιδεινώνουν τα προβλήματα των τραπεζών της περιοχής, καθώς προκαλούν αβεβαιότητα, την ώρα που η υποχώρηση των αγορών διεθνώς αυξάνει το κόστος χρηματοδότησής τους.

    Η αποτυχία συμφωνίας για το bail in (τη συμμετοχή από μέσα στη διάσωση των τραπεζών), σε συνδυασμό με τις ανησυχίες για τα σχέδια της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) να μειώσει τα μέτρα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, οδήγησαν τις τιμές των τραπεζικών μετοχών σε χαμηλότερα επίπεδα και το κόστος χρηματοδότησης υψηλότερα.

    Η διαφωνία στο Ecofin της περασμένης εβδομάδας, κυρίως μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας, εστιάσθηκε σε μεγάλο βαθμό στο πόση διακριτική ευχέρεια πρέπει να δοθεί στις εθνικές αρχές κατά την επιβολή ζημιών στους μετόχους ή τους μεγάλους καταθέτες των τραπεζών.

    Υπάρχει γενικά συμφωνία μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ ότι οι ζημιές των προβληματικών τραπεζών θα επιβάλλονται πρώτα στους μετόχους και τους κατόχους ομολόγων και στη συνέχεια στους καταθέτες ποσών άνω των 100.000 ευρώ, ενώ οι μικρότεροι καταθέτες θα προστατεύονται.

    [03] Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα δημοσίων υπαλλήλων, ναυτεργατών και εμπόρων

    Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 2 το μεσημέρι, στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι εργαζόμενοι οργανισμώνπου συγχωνεύονται και κλείνουν.

    Με αίτημα, να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών και να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στους μονομετοχικούς Οργανισμούς Λιμένων, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας «ΟΜΥΛΕ», η Ένωση Λιμενεργατών και ο Σύνδεσμος Αρχιεργατών Εποπτών ΟΛΠ, πραγματοποιούν στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα και αγωνιστικές παρεμβάσεις σε όλα τα λιμάνια.

    Τέλος, ηΓενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας έχει καλέσει σήμερα τις Ομοσπονδίες της σε πανελλαδική κινητοποίηση. Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί, στο κεντρικό κατάστημα του ΟΑΕΕ.

    [04] Κινήσεις του Φ. Ολάντ για την προσέλκυση επενδυτών στη Γαλλία

    Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, παρέθεσε χθες δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο, στους διευθύνοντες συμβούλους δώδεκα ξένων μεγάλων εταιριών, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων για την αποκατάσταση της γαλλικής ανταγωνιστικότητας, ανέφερε η γαλλική προεδρία σε σχετική ανακοίνωση.

    Στο δείπνο που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, παρακάθισαν οι επικεφαλής της BASF (Γερμανίας), China Ocean Shipping - COSCO (Κίνας), Generali (Ιταλίας), Microsoft (Ηνωμένες Πολιτείες), Olayan (Σαουδικής Αραβίας) SAP (Γερμανίας), Solvay (Βελγίου), Statoil (Νορβηγίας) και η Zurich Insurance (Ελβετίας).

    Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους συναντήθηκε νωρίτερα με σαράντα κινέζους επικεφαλής κορυφαίων ομίλων, καλώντας την Κίνα να επενδύσει περισσότερο στη Γαλλία.

    [05] Με ασφάλεια προσγειώθηκε η κινεζική διαστημική αποστολή

    Τρεις Κινέζοι ταϊκοναύτες προσγειώθηκαν με ασφάλεια σε απομακρυσμένη περιοχή της εσωτερικής κινεζικής Μογγολίας, ολοκληρώνοντας ένα βασικό στάδιο στην προσπάθειά του κινεζικού έθνους, να "στήσει" ένα μόνιμο διαστημικό σταθμό.

    Η κρατική τηλεόραση της Κίνας έδειξε την τελική κάθοδο της κάψουλας επανεισόδου του διαστημικού σκάφους Shenzhou-10, την επιβράδυνσή του από τα ειδικά αλεξίπτωτα, πριν τελικά προσγειωθεί σε μια περιοχή της μογγολικής στέπας μετά από 15 ημέρες διαστημικής περιπλάνησης.

    Οι ταϊκοναύτες Νίε Χαισχάνγκ Ζανγκ Σιάογιανγκ και Ουάνγκ Γιαπίνγκ ήταν σε καλή φυσική κατάσταση κατά τη διάρκεια της καθόδου στη Γη, ανέφεραν οι ελεγκτές τοι κινεζικού διαστημικού προγράμματος .

    Η αποστολή του διαστημοπλοίου Shenzhou-10, ήταν η μεγαλύτερη που έγινε έως σήμερα με κινεζικό πλήρωμα.

    Περιελάμβανε αυτόματους και χειροκίνητους ελιγμούς σύνδεσης και μια σειρά επιστημονικών πειραμάτων μέσα στην τροχιακή κάψουλα Tiangong-1.

    [06] Εικοσιτετράωρος Μπέκετ δια χειρός Γ. Κακλέα

    Ο Μερσιέ και ο Καμιέ προσπαθούν να δουν το αόρατο, να ακούσουν το ανήκουστο. Να μιλήσουν για να σιωπήσουν και το αντίστροφο. Ταξιδεύουν χωρίς να φτάνουν, πιστεύουν για να διαψευσθούν, εκκινούν για να επιστρέψουν. Μια αέναη περιπλάνηση.

    Είναι οι δύο ήρωες της ελάχιστα γνωστής νουβέλας του Σάμιουελ Μπέκετ «Μερσιέ και Καμιέ», την οποία ο Γιάννης Κακλέας ανεβάζει σε μια μαραθώνια παράσταση, διάρκειας 24 ωρών. Θα δοθεί τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 28 Ιουνίου στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, με τους Άρη Σερβετάλη και Κώστα Φιλίππογλου να ερμηνεύουν τους δύο ήρωες του τίτλου, που θυμίζουν πολύ τον Βλαδίμηρο και τον Εστραγκόν από το περίφημο «Περιμένοντας τον Γκοντό».

    [07] Τα μεγαλύτερα συνδικάτα της Βραζιλίας ενώνονται με το κίνημα διαμαρτυρίας

    Τα κυριότερα εργατικά συνδικάτα της Βραζιλίας, ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους σε απεργία την 11η Ιουλίου, μια απόφαση που τα ενώνει για πρώτη φορά, με το κίνημα των ιστορικών διαδηλώσεων, που συγκλόνισαν για σειρά ημερών τον αναδυόμενο οικονομικό γίγαντα της Λατινικής Αμερικής.

    «Οι πέντε μεγαλύτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις θα συμμετάσχουν στην απεργία, όπως και άλλα μικρότερα συνδικάτα. Η απεργία δεν είναι γενική», είπε ο Πάουλο Περέιρα ντα Σίλβα ο πρόεδρος του συνδικάτου «For?a Sindical», την παραμονή της συνάντησης της συνδικαλιστικής ηγεσίας της Βραζιλίας με την πρόεδρο της χώρας Ντίλμα Ρούσεφ στην Μπραζίλια.

    Η απεργία της 11ης Ιουλίου πάντως δεν σχετίζεται με το "σάλπισμα" μέσω των κοινωνικών δικτύων που καλεί το λαό να παραλύσει τη χώρα την 1η Ιουλίου.

    [08] Στη Χάγη η διαμάχη Ιαπωνίας και Αυστραλίας για το κυνήγι της φάλαινας

    Η Αυστραλία θα προσπαθήσει να πείσει το διεθνές δικαστήριο της Χάγης, ότι το επιστημονικό πρόγραμμα φαλαινοθηρίας της Ιαπωνίας, είναι ουσιαστικά ένα «μεταμφιεσμένο» πρόγραμμα για εμπορικούς σκοπούς, σε μια υπόθεση μεταξύ των δυο χωρών που ανοίγει σήμερα.

    Η Ιαπωνία εισήγαγε το πρόγραμμα φαλαινοθηρίας για επιστημονικούς σκοπούς, προσπαθώντας να περισώσει την εμπορική φαλαινοθηρία, η οποία τελεί σε μορατόριουμ, ισχυριζόμενη ότι έχει το δικαίωμα να παρακολουθεί τις επιπτώσεις των φαλαινών στην αλιευτική βιομηχανία της. Όμως, η Αυστραλία, η οποία κατέθεσε αγωγή στο Διεθνές Δικαστήριο το 2010, λέει ο επιστημονικό πρόγραμμα της Ιαπωνίας στο Νότιο Παγωμένο Ωκεανό είναι ένα κάλυμμα για την εμπορική φαλαινοθηρία.

    [09] Η οικονομική κρίση ωθεί στις εξαρτησιογόνες ουσίες

    Παγκόσμιο πρόβλημα έχει καταστεί η χρήση ναρκωτικών την τελευταία δεκαετία, ενώ η οικονομική κρίση επιτείνει το πρόβλημα καθώς η επιδείνωση του κοινωνικού περιβάλλοντος, το άγχος και η κατάθλιψη οδηγούν στην κατάχρηση αρχικά νόμιμων και στη συνέχεια παράνομων ουσιών και τελικά στην εξάρτηση.

    "Είμαστε ακόμη στην αρχή. Η αύξηση των χρηστών θα είναι ακόμη μεγαλύτερη στο προσεχές μέλλον. Παρατηρούμε μια στροφή σε φτηνά ναρκωτικά λόγω ένδειας. Οι χρήστες δοκιμάζουν νέες φτηνές ουσίες και επιστρέφουν στην ενδοφλέβια χρήση, που είναι μεν πιο αποτελεσματική στην επίδραση της ουσίας, αλλά και πιο καταστροφική για τον χρήση.

    Στις μονάδες του ΟΚΑΝΑ κάθε βδομάδα δεχόμαστε 10-15 νέες αιτήσεις για ένταξη στα θεραπευτικά προγράμματα. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες αυξάνονται και ότι εμφανίζονται κάποιοι 'κρυμμένοι' χρήστες" επισημαίνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, με αφορμή τη σημερινή, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, νευρολόγος - ψυχίατρος Κωνσταντίνος Γαζγαλίδης.

    Να σημειωθεί ότι στις 12 μονάδες του ΟΚΑΝΑ που λειτουργούν στα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης κάνουν θεραπεία 2.600 εξαρτημένοι και η αναμονή για ένταξη σε θεραπευτικό πρόγραμμα, από 3,5 χρόνια που ήταν πριν από το 2010 στις μέρες μας έχει μειωθεί στις 40 ημέρες.

    "Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία, η θεραπείαείναι καλύτερη από τη μείωση της βλάβης και η μείωση της βλάβης είναι καλύτερη από το τίποτα" υπογραμμίζει ο κ. Γαζγαλίδης.

    [10] Η ασπιρίνη μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του εντέρου

    Όσοι παίρνουν τακτικά ασπιρίνη, έχουν μειωμένο κίνδυνο για καρκίνο του εντέρου, διαπίστωσε μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

    Σύμφωνα με τη μελέτη, η λήψη ασπιρίνης τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα καθιστά κατά 27% λιγότερο πιθανή την εμφάνιση αυτής της μορφής καρκίνου στη διάρκεια μιας περιόδου 30 ετών, σε σχέση με όσους παίρνουν ασπιρίνη σπάνια ή καθόλου.

    Τα νέα ευρήματα επιβεβαιώνουν προηγούμενες έρευνες, που επίσης έχουν δείξει μειωμένο κίνδυνο για καρκίνο του εντέρου μεταξύ όσων παίρνουν ασπιρίνη συχνά και για καιρό.

    [11] Στη Γιουβέντους ο Τέβες

    Η Γιουβέντους ολοκλήρωσε τις διαπραγματεύσεις με τη Μάντσεστερ Σίτι, προκειμένου να εντάξει στο δυναμικό της τον Κάρλος Τέβες, όπως αναφέρουν σήμερα τα ιταλικά ΜΜΕ.

    Ο Αργεντινός στράικερ δεν είναι στα πλάνα του νέου προπονητή της αγγλικής ομάδας, Μανουέλ Πελεγκρίνι, και η πρωταθλήτρια Ιταλίας κατάφερε να αποκτήσει τα δικαιώματα του αντί 16 εκατ. ευρώ.

    Ο Τέβες μεταγράφηκε το 2009 στο Μάντσεστερ από τη Γιουνάιτεντ στη Σίτι και αυτά τα χρόνια είχε σημαντική προσφορά στις επιτυχίες των «πολιτών», αλλά και αρκετά προβλήματα λόγω του εκρηκτικού χαρακτήρα του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 26 June 2013 - 6:30:22 UTC