Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ιω. Στουρνάρας: Να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος
  • [02] ΕΕ: Έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Σερβία
  • [03] Νέα αντιπροσωπεία της Renault στην Ελλάδα
  • [04] Vodafone και Wind θα ενημερώσουν τον πρωθυπουργό για τη συνεργασία τους
  • [05] Ιω. Στουρνάρας: Προσήλωση στις μεταρρυθμίσεις
  • [06] Οι προϋπολογισμοί των φορέων της γενικής κυβέρνησης

  • [01] Ιω. Στουρνάρας: Να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος

    Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και με τη συμμετοχή των Γιάννη Στουρνάρα, Χρήστου Σταϊκούρα, Κυριάκου Μητσοτάκη και Άδωνη Γεωργιάδη.

    Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, στο τραπέζι έπεσαν όλα τα καυτά ζητήματα, ενόψει και της άφιξης της τρόικας, με στόχο «να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος».

    Ο κ. Στουρνάρας σε ερώτηση για το εάν η κυβέρνηση σκοπεύει να ζητήσει παράταση από την τρόικα όσον αφορά το θέμα της κινητικότητας, τόνισε «πως θα το δούμε». Ωστόσο, πηγές του Οικονομικού επιτελείου μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επεσήμαιναν ότι για να μπορέσει η Αθήνα να πάρει μια παράταση για το συγκεκριμένο θέμα, θα πρέπει να βαθμολογηθεί σε όλα τα άλλα ζητήματα με άριστα.

    [02] ΕΕ: Έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Σερβία

    Οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ΕΕ συμφώνησαν σήμερα στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Σερβία με σκοπό την πλήρη εισδοχή της ως τον Ιανουάριο του 2014 το αργότερο, μια προοπτική που θεωρείται ότι κατέστη δυνατή χάρη στην πρόσφατη συμφωνία ανάμεσα στο Βελιγράδι και τις αρχές του Κοσόβου για την εξομάλυνση των διμερών τους σχέσεων, ανακοίνωσε ο αρμόδιος για την Διεύρυνση ευρωπαίος επίτροπος Στέφαν Φίλε.

    Η σύσταση αυτή, που διατυπώθηκε κατά την σύνοδο των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ στο Λουξεμβούργο, θα διαβιβαστεί ακολούθως στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, οι οποίοι θα λάβουν τη σχετική επίσημη απόφαση κατά τη σύνοδο κορυφής της Πέμπτης και Παρασκευής στις Βρυξέλλες.

    Οι ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να ανακοινώσουν και την ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, η οποία μπορεί να οριστεί είτε για τα τέλη του έτους, ή το αργότερο στις αρχές του 2014, είπαν διπλωματικές πηγές.

    [03] Νέα αντιπροσωπεία της Renault στην Ελλάδα

    Για μια ακόμη φορά το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων επιβεβαιώνεται. Στις 3/4/2013 σε ανάρτηση μας είχαμε αποκαλύψει πριν από κάθε άλλο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης ότι ο Όμιλος Θεοχαράκη αναλαμβάνει την αποκλειστική αντιπροσωπεία των αυτοκινήτων Renault και Dacia για την Ελλάδα.

    Αυτή η είδηση είχε προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στον χώρο του αυτοκινήτου γιατί πρόκειται για δυο σημαντικές ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες πλέον εκπροσωπούνται από έναν αμιγώς ελληνικό ισχυρό επιχειρηματικό όμιλο.

    Πριν από λίγα λεπτά έγινε η επίσημη ανακοίνωση για την αλλαγή της αντιπροσωπείας. Παραθέτουμε την επίσημη ανακοίνωση.

    Η RENAULT ΑΛΛΑΖΕΙ ΧΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    Renault και Dacia στην επιχειρηματική οικογένεια Βασίλη Θεοχαράκη

    Ύστερα από 5 χρόνια παρουσίας της PGA MOTORS SAS, ως αποκλειστικού Εισαγωγέα των αυτοκινήτων Renault και Dacia στην Ελλάδα, μέσω της θυγατρικής της PGA ΕΛΛΑΔΑ Ε.Π.Ε. και την πρόσφατη αναθεώρηση των στρατηγικών της στόχων σχετικά με το δίκτυο λιανικής πώλησης πανευρωπαϊκά, η PGA αποφάσισε να μη συνεχίσει τη δραστηριότητά της στην ελληνική αγορά.

    Μετά την εξέλιξη αυτή, η αυτοκινητοβιομηχανία της Renault, επέλεξε να αναθέσει στον κ. Βασίλη Θεοχαράκη την αποκλειστική εισαγωγή και διάθεση των αυτοκινήτων και ανταλλακτικών Renault και Dacia στην Ελλάδα.

    Η οικογένεια Β. Θεοχαράκη διαθέτει ένα από τα ισχυρότερα χαρτοφυλάκια σε πολλούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, με πολυετή και ιδιαίτερα επιτυχημένη παρουσία στο χώρο του αυτοκινήτου και αποτελεί επιλογή στρατηγικής σημασίας για τη Renault.

    H TEOREN MOTORS A.E., όπως πρόκειται να μετονομαστεί η PGA ΕΛΛΑΔΑ Ε.Π.Ε., ως μέλος, πλέον, των επιχειρήσεων Β. Θεοχαράκη, στοχεύει να αναδείξει τη Renault και τη Dacia στην πρώτη γραμμή των προτιμήσεων των καταναλωτών, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου πριν και μετά την πώληση.

    Η Renault είναι κορυφαίο όνομα στον χώρο του αυτοκινήτου παγκοσμίως, με πλήρη και ανανεωμένη γκάμα προϊόντων, έχοντας πάντα ως γνώμονα την ποιότητα, την τεχνολογία και την ασφάλεια. Παράλληλα, η Dacia αποτελεί μια ξεχωριστή και αξιόπιστη πρόταση, απόλυτα προσαρμοσμένη στις ανάγκες της ελληνικής αγοράς.

    Στόχος της επιχειρηματικής οικογένειας Βασίλη Θεοχαράκη, είναι να αναπτύξει ένα νέο στρατηγικό σχεδιασμό για τη Renault και τη Dacia στην Ελλάδα, εξασφαλίζοντάς τους έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά του αυτοκινήτου.

    [04] Vodafone και Wind θα ενημερώσουν τον πρωθυπουργό για τη συνεργασία τους

    Συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, θα έχουν αύριο, νωρίς το μεσημέρι, οι επικεφαλής των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας Vodafone και Wind, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τη συνεργασία τους.

    Πιο συγκεκριμένα, οι επικεφαλής των δύο εταιρειών θα ενημερώσουν τον πρωθυπουργό για το σχέδιο τους να προχωρήσουν στη σύσταση μιας κοινής εταιρείας, ένα σχέδιο το οποίο είχε τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων εδώ και πολύ καιρό, και αφορά στην κοινή χρήση κεραιών και υποδομών δικτύου.

    [05] Ιω. Στουρνάρας: Προσήλωση στις μεταρρυθμίσεις

    Βεβαιότητα ότι στην πράξη περισσότερες πολιτικές δυνάμεις θα στηρίξουν τη νέα κυβέρνηση και ότι η κοινοβουλευτική στήριξη προς αυτή υπερβαίνει τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

    Σε ομιλία του στο Eurobank Investor Forum, με τίτλο «Μια νέα αρχή για την ελληνική οικονομία», ο υπουργός ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει από σήμερα μια νέα κυβέρνηση, που είναι πλήρως προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις και τις απαραίτητες αλλαγές, καθώς τα κόμματα που τη στηρίζουν έχουν πλήρη επίγνωση ότι η στασιμότητα ισοδυναμεί με καταστροφή.

    Ο κ. Στουρνάρας επισήμανε ότι η κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες διέσχισε ένα πολύ δύσκολο δρόμο, αλλά κατόρθωσε να σταθεί στα πόδια της και συνεχίζει με περισσότερη αποφασιστικότητα και νέα πρόσωπα. Πρόσθεσε δε, ότι «πέρα από τις πολιτικές εξελίξεις, η συνεργασία και αλληλεγγύη, που επετεύχθησαν ανάμεσα σε ιδεολογικά αντίθετες δυνάμεις, είναι πρωτοφανείς στη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Οι δύο πολιτικές δυνάμεις, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, θα συνεχίσουν να εργάζονται επίμονα όχι μόνο για να κρατήσουν την Ελλάδα στην ευρωζώνη, αλλά και για να αλλάξουν τη χώρα».

    Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, η επόμενη δόση των περίπου 8,1 δισ. ευρώ αναμένεται να αποδεσμευτεί προς το τέλος Ιουλίου (σήμερα κατατέθηκε στον ειδικό λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος η δόση των 3,3 δισ. ευρώ), υπό τον όρο η χώρα να εκπληρώσει συγκεκριμένες προαπαιτούμενες δράσεις.

    [06] Οι προϋπολογισμοί των φορέων της γενικής κυβέρνησης

    Εντός στόχων για το πρώτο τρίμηνο του έτους βρίσκεται το 40,7% των φορέων της γενικής κυβέρνησης, ενώ αρνητική απόκλιση παρουσιάζει επίσης το 40,7% των φορέων. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία για την πορεία των εσόδων και εξόδων των φορέων της γενικής κυβέρνησης που έδωσε στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

    Από τα στοιχεία προκύπτει ακόμη ότι:

    -Τρεις φορείς, οι οποίοι είναι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το ΚΕΕΛΠΝΟ και ο ΟΚΑΝΑ δεν έχουν υποβάλει στόχους στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για το πρώτο τρίμηνο του έτους.

    - Ο ΕΟΤ και η ΜΟΔ ΑΕ έχουν υποβάλει στόχους πρώτου τριμήνου αλλά δεν έχουν ενημερώσει την πορεία των εσόδων και εξόδων τους στο διάστημα αυτό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 25 June 2013 - 18:30:22 UTC