Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η ΔΗΜΑΡ θα συνεχίσει την αναζήτηση μεταρρυθμίσεων σε ευρωπαϊκή προοπτική»
  • [02] Το 4,1% των Ελλήνων σκέφτεται να μεταναστεύσει μέσα στους επόμενους 12 μήνες
  • [03] Αυξάνεται η ένταση στο εσωτερικό της ιταλικής κυβέρνησης
  • [04] Τα φυτά... ξέρουν καλά μαθηματικά
  • [05] Με αμοιβαία εγκώμια η παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Εξωτερικών
  • [06] Συνάντηση αύριο Αντ. Σαμαρά και ηγεσίας ΥΠΕΚΑ με την Κοινοπραξία Σαχ Ντενίζ
  • [07] Σε εξέλιξη πυρκαγιά στη βόρεια Εύβοια
  • [08] Οι τιμές οικοπέδου για τον υπολογισμό του ΦΑΠ
  • [09] ΠΑΟΚ: Παρουσιάστηκε ο Χουμπ Στέφενς

  • [01] «Η ΔΗΜΑΡ θα συνεχίσει την αναζήτηση μεταρρυθμίσεων σε ευρωπαϊκή προοπτική»

    Σαφές στίγμα για την πολιτική στάση που θα τηρήσει η ΔΗΜΑΡ από δω και στο εξής -μετά την αποχώρησή της από την κυβέρνηση- έδωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, με δήλωσή του μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος.

    «Η χώρα πρέπει να δώσει τη μάχη για την παραμονή της στο ευρωπαϊκό πλαίσιο. Η ΔΗΜΑΡ θα είναι παρούσα σε αυτή τη μάχη με το δικό της διακριτό στίγμα. Δεν απομακρύνεται κατ' ελάχιστον από την πολιτική των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων με κοινωνικό πρόσημο και περιεχόμενο», δήλωσε ο κ. Κουβέλης και τόνισε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν απομακρύνεται από την πολιτική αναζήτηση των λύσεων μέσα στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

    [02] Το 4,1% των Ελλήνων σκέφτεται να μεταναστεύσει μέσα στους επόμενους 12 μήνες

    Τον δρόμο της ξενιτιάς σκέφτεται να πάρει τους επόμενους 12 μήνες το 4,1% των Ελλήνων πολιτών, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απασχόληση και την κοινωνική κατάσταση στην Ευρώπη, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

    Σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής, η μείωση της απασχόλησης και η εκτίναξη της ανεργίας των νέων σε ορισμένα κράτη μέλη της ΕΕ, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, συνέβαλαν στην αύξηση της κινητικότητας εντός της ΕΕ.

    Συγκεκριμένα, το ποσοστό των Ευρωπαίων πολιτών «με σοβαρές προθέσεις να μεταναστεύσουν εντός των επόμενων 12 μηνών» υπερδιπλασιάστηκε από το 0,5% το 2010 στο 1,2% το 2012.

    Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το 2012 ένας στους τέσσερις Έλληνες (24%) επιθυμεί να μεταναστεύσει μόνιμα και το 63% εξ' αυτών εντός της ΕΕ.

    [03] Αυξάνεται η ένταση στο εσωτερικό της ιταλικής κυβέρνησης

    Η χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου του Μιλάνου που καταδικάζει τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε επτά χρόνια κάθειρξη και δια βίου στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων προκαλεί όπως ήταν αναμενόμενο προβλήματα και εντάσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης συνασπισμού του Ενρίκο Λέτα.

    Ο εκπρόσωπος του κεντροδεξιού κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) στην βουλή Ρενάτο Μπρουνέτα προειδοποίησε σήμερα ότι «αν τελικώς αποφασιστεί μόνον μια τρίμηνη αναβολή της αύξησης του ΦΠΑ από το 21% στο 22%, η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει το έργο της», διότι «θα ήταν απλούστατα, κοροϊδία», όπως είπε χαρακτηριστικά.

    Η δήλωση ερμηνεύεται από σχολιαστές ως σαφής ένδειξη ότι η κεντροδεξιά έχει ήδη αρχίσει να εκφράζει την δυσαρέσκειά της με έμμεσο τρόπο. Δεν αναφέρεται ανοικτά σε κυβερνητική κρίση, αλλά αμφισβητεί αποφάσεις που αφορούν την οικονομική πολιτική.

    Εκτός από τον ΦΠΑ, ανοικτό παραμένει και το θέμα του φόρου ιδιοκατοίκησης, η καταβολή του οποίου έχει «παγώσει» μέχρι τον Σεπτέμβριο.

    [04] Τα φυτά... ξέρουν καλά μαθηματικά

    Τα φυτά κάνουν σύνθετους αριθμητικούς υπολογισμούς για να σιγουρευτούν ότι έχουν αρκετή τροφή ώστε να περάσουν τη νύχτα, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση eLife.

    Επιστήμονες στο Κέντρο John Innes της Βρετανίας είπαν ότι τα φυτά προσαρμόζουν τον ρυθμό τους στην κατανάλωση αμύλου για να αποφύγουν την πείνα στη διάρκεια της νύχτας όταν δεν είναι σε θέση να τρέφονται με την ενέργεια που λαμβάνουν από τον ήλιο.

    Στη διάρκεια της νύχτας μηχανισμοί εντός του φυλλώματος μετρούν το μέγεθος του αποθέματος αμύλου και εκτιμούν το μήκος του χρόνου μέχρι το πρωί. Η πληροφόρηση για τον χρόνο προέρχεται από ένα εσωτερικό ρολόι, κάτι σαν το ρολόι του ανθρώπινου οργανισμού.

    Επιμέλεια: Α. Γεωργίου

    [05] Με αμοιβαία εγκώμια η παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Εξωτερικών

    Από το "τρίτο κατά σειρά προκεχωρημένο φυλάκιο υπεράσπισης της εθνικής κυριαρχίας" - όπως χαρακτήρισε το υπουργείο Εξωτερικών ο Ευ.Βενιζέλος, μετά δηλαδή από το υπουργείο Έθνικής Άμυνας και το υπουργείο Οικονομικών - ο νέος υπουργός Εξωτερικών αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του από τον προκάτοχό του υπογράμμισε τη βούληση προώθησης του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης, που "βγάζει οριστικά την πατρίδα μας από την κρίση".

    Λίγο πριν, αποχωρώντας από το υπουργείο Εξωτερικών ο Δημ. Αβραμόπουλος είχε επίσης τονίσει ότι στη διάρκεια της θητείας του "ανατάχθηκε η διεθνής εικόνα της χώρας" αλλά και καλλιεργήθηκε η αντίληψη της "θεσμικής διάρκειας στη συνέχεια του κράτους".

    Απευθυνόμενος με ιδιαίτερη θέρμη στον κ. Δημ. Αβραμόπουλο, στην "εξαιρετική δουλειά που έκανε" και στην προοπτική της "στενής συνεργασίας" που θα έχουν ως καθ΄ύλην αρμόδιοι υπουργοί των δύο "πυλώνων" της εθνικής κυριαρχίας, ο κ.Βενιζέλος υπενθύμισε ότι τα δύο κόμματα επικαιροποιούν την προγραμματική συμφωνία της κυβερνητικής συνεργασίας, κατά τρόπο ώστε να υπάρχει "πλήρης συντονισμός σε καθημερινή βάση".

    [06] Συνάντηση αύριο Αντ. Σαμαρά και ηγεσίας ΥΠΕΚΑ με την Κοινοπραξία Σαχ Ντενίζ

    Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά και την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ πρόκειται να έχει αύριο αντιπροσωπεία της Κοινοπραξίας εκμετάλλευσης του κοιτάσματος φυσικού αερίου Σαχ Ντενίζ του Αζερμπαιτζάν, ενόψει της ανακοίνωσης της απόφασης για την επιλογή του αγωγού που θα κατασκευαστεί για να μεταφέρει το αέριο στην Ευρώπη.

    Αυτό ανέφεραν σήμερα παράγοντες του υπουργείου, στο πλαίσιο της τελετής παράδοσης- παραλαβής από τον τέως υπουργό Ευ. Λιβιεράτο στον νέο Ιω. Μανιάτη, εκφράζοντας παράλληλα συγκρατημένη αισιοδοξία για την απόφαση.

    Η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει το πρότζεκτ του αγωγού ΤΑΡ που σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα ξεκινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και θα καταλήγει στην Ιταλία, μέσω Αλβανίας. Η απόφαση για την επιλογή μεταξύ του ΤΑΡ και του ανταγωνιστικού σχεδίου Ναμπούκο αναμένεται ως το τέλος του μήνα. Την περασμένη εβδομάδα όπως είναι γνωστό έκλεισε και η τελευταία εκκρεμμότητα με τον ΤΑΡ, με την ολοκλήρωση της συμφωνίας φιλοξενούσας χώρας. Στην αντιπροσωπεία του Σαχ Ντενίζ περιλαμβάνονται υψηλόβαθμα στελέχη της ΒΡ και της Αζέρικης εταιρίας φυσικού αερίου SOCAR.

    [07] Σε εξέλιξη πυρκαγιά στη βόρεια Εύβοια

    Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, από άγνωστη έως στιγμής αίτια, λίγο πριν τις 4 το απόγευμα, σε δασική έκταση με πεύκα, στο Προκόπι του δήμου Κηρέως, στη Β. Εύβοια.

    Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν καίει κοντά σε κατοικίες, ενώ στην περιοχή πνέουν ασθενείς άνεμοι.

    Στο έργο τής κατάσβεσης παίρνουν μέρος 33 πυροσβέστες με 14 οχήματα, επτά άτομα πεζοπόρα και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.

    [08] Οι τιμές οικοπέδου για τον υπολογισμό του ΦΑΠ

    Tις τιμές οικοπέδου ανά τετραγωνικό μέτρο δήμου ή κοινότητας σε 457 περιοχές όπου δεν εφαρμόζεται το αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού της αξίας, αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες επιβολής του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας στα φυσικά πρόσωπα, για τα έτη 2011, 2012 και 2013 καθόρισε με απόφασή του ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

    [09] ΠΑΟΚ: Παρουσιάστηκε ο Χουμπ Στέφενς

    Με τον Ιβάν Σαββίδη να εκφράζει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό του και τον Χουμπ Στέφενς να καταθέτει την ικανοποίησή του για τη συμφωνία του με την ομάδα, παρουσιάστηκε σήμερα από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο Ολλανδός τεχνικός, ως νέος καθοδηγητής του «Δικεφάλου». Διαδικασία που συνοδεύτηκε και από την υπογραφή του διετούς διάρκειας συμβολαίου του προπονητή και φιλοξενήθηκε στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη.

    «Θέλαμε να οδηγήσει την ομάδα ένας προπονητής που ξέρει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Δε θα κρύψω ότι αναλύαμε πολύ καιρό αυτό το θέμα. Συζητούσαμε για πολλούς υποψηφίους, καταλήξαμε στον Στέφενς. Με μεγάλη μας χαρά τον καλωσορίζουμε στην οικογένεια του ΠΑΟΚ. Υπάρχουν πολλοί στόχοι σε μικρό χρονικό διάστημα, να ετοιμάσει την ομάδα να κυνηγήσουμε τον τίτλο. Οι στόχοι είναι σοβαροί. Του χρόνου πρέπει να γίνουμε πρωταθλητές Ελλάδας. Υπό αυτές τις συνθήκες, συζητούσαμε για πολύ καιρό τον ερχομό του. Αυτός είναι ο βασικός στόχος, ο οποίος δεν εξαιρεί και τη διεκδίκηση του Κυπέλλου. Το 2014 θα είναι η πολύ σοβαρή χρονιά για τον ΠΑΟΚ και ελπίζουμε να έχουμε καλά αποτελέσματα. Επαναλαμβάνω ότι θέλουμε να βγούμε πρωταθλητές», ανέφερε αρχικά ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ παρουσιάζοντας τον Στέφενς.

    O μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης μιλούσε για περίπου δύο ώρες στους δημοσιογράφους.

    Μίλησε για όλα σχεδόν τα θέματα που αφορούσαν τον ίδιο και την ομάδα του και έδωσε απαντήσεις σε πλήθος ερωτήσεων.

    Για το θέμα των επενδύσεων στην ομάδα του, είπε: "Εγινε πολύ μεγάλη επένδυση και από τα 15 εκατομμύρια που μπήκαν, πολλά έπρεπε να πάνε στα χρέη. Η δραστηριότητα του ΠΑΟΚ είναι να έχει πληρώσει σχεδόν 9 εκατομμύρια φόρους στο Δημόσιο και λίγο προσβάλλομαι όταν υπάρχει συζήτηση για μικρό μπάτζετ. Θα είναι τόσο μεγάλο όσο χρειάζεται. Πέρα από αυτό, θα διαμορφώνουμε το μπάτζετ για τις επενδύσεις μας. Δεν έχουμε ορίσει που θα χτίσουμε τη βάση για τον ΠΑΟΚ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 25 June 2013 - 14:30:26 UTC