Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σήμερα αναμένεται η συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με τον Ευ. Βενιζέλο
  • [02] Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας για την επιστροφή των εκδρομέων
  • [03] Σε εξέλιξη οι έρευνες των αστυνομικών για τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων
  • [04] Συνταγματικό και νόμιμο έκρινε η Ολομέλεια του ΣτΕ το PSI
  • [05] Ο συνασπισμός αντιπολίτευσης του Έντι Ράμα προηγείται στις αλβανικές εκλογές
  • [06] Αφιερωμένο στον Καβάφη το Φεστιβάλ Φιλίππων - Θάσου
  • [07] Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του Ν. Μαντέλα
  • [08] Το κόμμα του πρωθυπουργού Άμπε είναι ο μεγάλος νικητής των δημοτικών εκλογών στο Τόκιο

  • [01] Σήμερα αναμένεται η συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με τον Ευ. Βενιζέλο

    Σήμερα αναμένεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί, που επικοινώνησαν μέσα στο Σαββατοκύριακο, συζητούν το νέο κυβερνητικό σχήμα που είναι αναγκαίο μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, αλλά και την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας που θα δώσει το πλαίσιο της συνεργασίας τους από εδώ και στο εξής.

    Σε κάθε περίπτωση θα επιβεβαιώσουν ότι προτεραιότητες της κυβέρνησης παραμένουν η σταθεροποίηση της οικονομίας και η αποφασιστική προώθηση των μεταρρυθμίσεων σύμφωνα πάντα και με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα έναντι των Ευρωπαίων εταίρων και των δανειστών. Οι δύο αρχηγοί θα στείλουν το μήνυμα εντός και εκτός χώρας ότι η κυβέρνηση που συγκροτούν θα έχει ορίζοντα το τέλος της τετραετίας, αφού άλλωστε διαθέτουν την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

    Στο επίπεδο του νέου κυβερνητικού σχήματος, το καθοριστικό θα είναι αν θα συμμετέχει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος με θέση αντιπροέδρου και υπουργείο, όπως είθισται να γίνεται στις κυβερνήσεις συνεργασίας στα ευρωπαϊκά κράτη. Εκτός από τον ανασχηματισμό οι δύο αρχηγοί συζητούν τον καλύτερο συντονισμό της κυβέρνησης, αλλά και τη βελτίωση της νομοθετικής λειτουργίας, ώστε να περιοριστούν τα φαινόμενα ασυνεννοησίας.

    [02] Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας για την επιστροφή των εκδρομέων

    Σε επιφυλακή βρίσκεται η Τροχαία για την ομαλή επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, η οποία ξεκίνησε από το πρωί.

    Σήμερα,για το ρεύμα εισόδου και από ώρα 16:00 έως 23:00 θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις :

    α) Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου)

    β) Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής, Σκοτίνας (Χ.Θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).

    γ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών - Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

    δ) Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας - Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης.

    [03] Σε εξέλιξη οι έρευνες των αστυνομικών για τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων

    Σε ορεινές περιοχές της Ναυπακτίας, της Φωκίδας, αλλά και της Βοιωτίας έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να εντοπίσουν τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, που κατηγορούνται μεταξύ των άλλων, για τον φόνο του αστυνομικού στο Δίστομο Βοιωτίας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αξιωματικοί της Αστυνομίας, όπως το όπλο G-3 που πήραν από τους αστυνομικούς στο Δίστομο, αλλά και ένα κλεμμένο αυτοκίνητο, τα οποία βρέθηκαν στη Φωκίδα και την Βοιωτία αντίστοιχα, τους οδηγούν στο συμπέρασμα, ότι οι πέντε δραπέτες κινούνται στις περιοχές αυτές.

    Όπως εκτιμούν, προφανώς οι δραπέτες γνωρίζουν καλά τις περιοχές και ως εκ τούτου μπορούν να κινούνται πιο άνετα, ενώ το φυσικό περιβάλλον τούς επιτρέπει να βρίσκουν εύκολα μέρη για να κρυφτούν, όπως για παράδειγμα χαράδρες, δάση και σπηλιές.

    Εξάλλου, οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι δραπέτες να έχουν χωριστεί σε δύο ομάδες, ώστε να κινούνται πιο εύκολα. Για αυτούς τους λόγους, τα τελευταία 24ωρα έχουν ενισχυθεί οι αστυνομικές δυνάμεις που πραγματοποιούν έρευνες και στήνουν μπλόκα.

    [04] Συνταγματικό και νόμιμο έκρινε η Ολομέλεια του ΣτΕ το PSI

    Συνταγματικό και νόμιμο κρίθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών, το «κούρεμα» (PSI) των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου που έγινε τον Μάρτιο του 2012.

    Η δημοσίευση της σχετικής απόφασης αναμένεται με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους (17 Σεπτεμβρίου 2013).

    Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχουν προσφύγει πλέον των επτά χιλιάδων ομολογιούχων (φυσικών προσώπων, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, ΕΔΟΕΑΠ, φαρμακευτικών εταιρειών, ΤΕΙ Καβάλας, κλπ). Όλοι στρέφονται κατά του «κουρέματος» των ομολόγων που κατείχαν, αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, χωρίς ωστόσο να μπορεί να υπολογιστεί το ακριβές ποσό.

    Οι προσφεύγοντες στρέφονται κατά των πράξεων του υπουργικού συμβουλίου (5 και 10/2012), των αποφάσεων του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών με τις οποίες υλοποιήθηκε το PSI.

    [05] Ο συνασπισμός αντιπολίτευσης του Έντι Ράμα προηγείται στις αλβανικές εκλογές

    Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στην Αλβανία αναδεικνύουν νικητή το συνασπισμό της αντιπολίτευσης του Έντι Ράμα έναντι του συνασπισμού της δεξιάς, του οποίου ηγείται το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα του απερχόμενου πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα.

    Με καταμετρημένο περίπου το 16% των ψήφων, το Σοσιαλιστικό Κόμμα που ηγείται της "Συμμαχίας για την Ευρωπαϊκή Αλβανία" (αποτελείται απο 37 κόμματα) εξασφαλίζει ποσοστό 58% ή 82 έδρες στην 140μελή Βουλή, ενώ η "Συμμαχία για την απασχόληση, ευημερία και ένταξη" (25 κόμματα), της οποίας ηγείται το Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα, εξασφαλίζει το 42%ή 57 έδρες.

    [06] Αφιερωμένο στον Καβάφη το Φεστιβάλ Φιλίππων - Θάσου

    Με την ίδια ένταση και παρά τη δυσκολία των καιρών, το Φεστιβάλ Φιλίππων - Θάσου δηλώνει και φέτος δυναμικά «παρών».

    Το 56ο Φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 5 Ιουλίου έως την 1η Σεπτεμβρίου και είναι αφιερωμένο στην πόλη της Καβάλας και στον Κ. Π. Καβάφη. Στην πόλη, λόγω των 100 χρόνων από την απελευθέρωσή της, και στον μεγάλο ποιητή για τα 150 χρόνια από τη γέννησή του.

    «Στόχος μας ήταν πάντα ένα Φεστιβάλ, όπως αυτό των Φιλίππων, να έχει δικό του χαρακτήρα, δικό του χρώμα, δικό του ρυθμό, δικό του βλέμμα, διαφορετικό κάθε χρόνο. Να μπορεί να παραγγέλνει παραστάσεις, να έχει δικές του παραγωγές, να είναι τοπικό αλλά να έχει παγκόσμια σκέψη» ανέφερε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Θοδωρής Γκόνης.

    Εξήντα τρεις χιλιάδες ευρώ είναι ο προϋπολογισμός του φετινού φεστιβάλ.

    Από 5 Ιουλίου έως και 1η Σεπτεμβρίου το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων φιλοξενεί μερικές από τις σημαντικότερες θεατρικές παραστάσεις του καλοκαιριού, αλλά και μουσικές συναυλίες.

    Η έναρξη του Φεστιβάλ γίνεται με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, που έπειτα από πολλά χρόνια κάνει πρεμιέρα στους Φιλίππους.

    [07] Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του Ν. Μαντέλα

    Η κατάσταση της υγείας του πρώην προέδρου της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα, ο οποίος νοσηλεύεται, παραμένει κρίσιμη, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Τζέικομπ Ζούμα.

    "Οι γιατροί κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να εξασφαλίσουν ότι αισθάνεται καλά και άνετα", πρόσθεσε ο Ζούμα μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Γιοχάνεσμπουργκ.

    Αρνήθηκε να απαντήσει σε συγκεκριμένες ερωτήσεις για την κατάσταση του Μαντέλα, ο οποίος θα κλείσει σύντομα τα 95, λέγοντας ότι δεν έχει περισσότερες πληροφορίες.

    [08] Το κόμμα του πρωθυπουργού Άμπε είναι ο μεγάλος νικητής των δημοτικών εκλογών στο Τόκιο

    Ο κυβερνών συνασπισμός του συντηρητικού πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε κέρδισε ευρεία νίκη στις δημοτικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν χθες Κυριακή για το δημοτικό συμβούλιο του Τόκιο, ένα αποτέλεσμα το οποίο προοιωνίζεται επιτυχία στις σημαντικές εκλογές για τη Γερουσία που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούλιο ενώ ενισχύει επίσης τη θέση του Άμπε ο οποίος επιχειρεί να βάλει τέλος στην οικονομική στασιμότητα και να ενισχύσει την άμυνα.

    Το δεξιό Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (LDP), πρόεδρος του οποίου είναι ο Άμπε, κέρδισε μόνο του 59 έδρες και 82 με τη βοήθεια του κεντρώου συμμάχου του στην κυβέρνηση, του κόμματος Νέο Κομέιτο, δηλαδή πολύ περισσότερες από το όριο για την πλειοψηφία, που ήταν οι 64 έδρες.

    Όλοι οι υποψήφιοι του PLD και του Νέου Κομέιτο κέρδισαν. Το LPD έγινε και πάλι το πρώτο κόμμα στο Τόκιο, έπειτα από 4 χρόνια στην αντιπολίτευση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 24 June 2013 - 10:30:22 UTC