Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις
  • [02] Την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τον ΕΜΣ αποφάσισε το Eurogroup
  • [03] Την Παρασκευή αναρτώνται οι βαθμολογίες των υποψηφίων για τα ΑΕΙ - ΤΕΙ
  • [04] 20 εκατ. ευρώ δίνει η Περιφέρεια Αττικής για το γήπεδο της ΑΕΚ

  • [01] Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις

    Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις φαίνεται πως προκαλεί η αποψινή συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, με θέμα τις εξελίξεις στην ΕΡΤ.

    Δεν προέκυψε κοινός πολιτικός τόπος στο ζήτημα της ΕΡΤ. Για τη ΔΗΜΑΡ είναι ζήτημα δημοκρατίας η επαναλειτουργία της ΕΡΤ με παρόντες τους εργαζόμενους και να γίνει η αναδιοργάνωση και ο εξορθολογισμός της εν λειτουργία, δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης, από τα γραφεία του κόμματος στην Αγίου Κωνσταντίνου, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Κουβέλης, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα επέκρινε την κυβέρνηση, ότι η παραμονή του «μαύρου» και η βίαιη διακοπή των συχνοτήτων ήταν συγκεκριμένη επιλογή. «Δεν έχουμε εμείς την ευθύνη» συμπλήρωσε.

    Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κάλεσε σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου τους υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας, ενώ τη σύγκληση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ έχουν συγκαλέσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης αντίστοιχα.

    [02] Την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τον ΕΜΣ αποφάσισε το Eurogroup

    Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης κατέληξαν απόψε σε συμφωνία αναφορικά με την άμεση ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών -με κεφάλαια που θα διαθέτει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ)-, δηλαδή χωρίς να επιβαρύνονται στο ελάχιστο οι κρατικοί προϋπολογισμοί των κρατών μελών της ΕΕ.

    "Συμφωνήσαμε, στις γενικές γραμμές, ότι ο ΕΜΣ θα ανακεφαλαιοποιεί, άμεσα, τράπεζες" με ταμειακά προβλήματα στη ρευστότητά τους, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας Μάικλ Νούναν, ενώ εξελίσσεται ακόμα το αποψινό Eurogroup στο Λουξεμβούργο.

    Τα διαθέσιμα κεφάλαια του ΕΜΣ ανέρχονται σήμερα στα 500 δισεκατομμύρια ευρώ.

    [03] Την Παρασκευή αναρτώνται οι βαθμολογίες των υποψηφίων για τα ΑΕΙ - ΤΕΙ

    Οι βαθμολογίες των υποψηφίων για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ θα γνωστοποιηθούν αύριο Παρασκευή 21/6 μετά τις 13.00 σε όλα τα λύκεια της χώρας.

    Οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ-Β' μετά τις 13.00 της Παρασκευής θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα http://results.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

    Οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των ΕΠΑΛ-Α' θα ανακοινωθούν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, ενώ οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων θα ανακοινωθούν περί τις αρχές Ιουλίου.

    [04] 20 εκατ. ευρώ δίνει η Περιφέρεια Αττικής για το γήπεδο της ΑΕΚ

    Ευχάριστα είναι τα νέα για τους οπαδούς της ΑΕΚ από το σημερινό συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής αφού ο Περιφερειάρχης, Γιάννης Σγουρός, ανακοίνωσε πως θα δοθούν 20 εκατομμύρια ευρώ για την ανέγερση νέου γηπέδου στην Νέα Φιλαδέλφεια.

    Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης δήλωσε: «Ως Νομάρχης Αθηνών είχα υποσχεθεί ότι θα συμβάλαμε με κάθε τρόπο στην ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ. Δεν ήταν μια απλή υπόσχεση, αλλά δέσμευση την οποία αποδεικνύουμε σήμερα. Τα 20 εκατομμύρια Ευρώ δεν είναι επαρκές ποσό, για αυτό πρέπει να συνδράμει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και η Ερασιτεχνική ΑΕΚ».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 20 June 2013 - 20:30:20 UTC