Read the Latest International Press Articles on the Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέος σεισμός 4,3 βαθμών στη νότια Κρήτη
  • [02] Β. Κορκίδης: Απαγορευμένη λέξη οι εκλογές
  • [03] Διαπραγματεύσεις ΔΕΠΑ - Gazprom για μείωση των τιμών του φυσικού αερίου, ζητούν οι βιομηχανίες
  • [04] Παραιτήθηκε ο δήμαρχος του Μόντρεαλ, ο οποίος κατηγορείται για διαφθορά
  • [05] Ιω. Κασουλίδης: Οι στρατιωτικές ασκήσεις Κύπρου - Ισραήλ δεν έχουν σχέση με την ΑΟΖ
  • [06] "Έφτασε" και στην Ευρώπη η μεγαλύτερη τηλεόραση LED με οθόνη 229 εκατοστών
  • [07] Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Λ. Σκόρδας, για χρέη στο Δημόσιο
  • [08] Στην Καβάλα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας 2015

  • [01] Νέος σεισμός 4,3 βαθμών στη νότια Κρήτη

    Συνεχίζεται η έντονη σεισμική δραστηριότητα στον θαλάσσιο χώρο, νότια της Κρήτης, όπου στις 01:27 σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών καταγράφηκε νέος σεισμός μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που προερχόταν από απόσταση 417 χιλιομέτρων, νότια- νοτιοανατολικά της Αθήνας, με επίκεντρο της δόνησης τον θαλάσσιο χώρο νότια του Τυμπακίου.

    Την ίδια ώρα άλλα Ινστιτούτα έδιναν την ένταση του σεισμού από 4,3 μέχρι και 4,5 Ρίχτερ. Από τον σεισμό που έγινε μιάμιση ώρα μετά τα μεσάνυχτα, μέχρι τις 7:30 το πρωί είχαν καταγραφεί άλλες 8 μετασεισμικές δονήσεις από 3,3 έως και 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

    [02] Β. Κορκίδης: Απαγορευμένη λέξη οι εκλογές

    "Oι εκλογές, πριν την εξάντληση της τετραετίας, είναι απαγορευμένη λέξη για το ελληνικό εμπόριο και την αγορά, αφού είναι πολύ πιθανόν να ακυρώσουν θυσίες και στερήσεις της ελληνικής κοινωνίας καθώς και κάθε φιλότιμη προσπάθειά μας για έξοδο από την κρίση".

    Αυτό σημειώνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου σε "ανοικτή επιστολή του προέδρου της Βασίλη Κορκίδη στον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς της Ελληνικής Κυβέρνησης σχετικά με την πολιτική, κοινωνική και οικονομική σταθερότητα".

    Ο κ. Κορκίδης εκφράζει στην επιστολή την ευχή και την ελπίδα ότι η αποψινή δεύτερη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών της τρικομματικής κυβέρνησης "θα μπορέσει να εκτονώσει την πίεση, να διώξει την αβεβαιότητα, να προσεγγίσει τον κίνδυνο και να διαψεύσει το δίλημμα των πρόωρων εκλογών".

    [03] Διαπραγματεύσεις ΔΕΠΑ - Gazprom για μείωση των τιμών του φυσικού αερίου, ζητούν οι βιομηχανίες

    Να ξεκινήσουν άμεσα διαπραγματεύσεις της ΔΕΠΑ με τη Gazprom για την αναδρομική μείωση του κόστους εισαγωγής του ρωσικού φυσικού αερίου, ζητά με σημερινή ανακοίνωσή της η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας.

    Η ΕΒΙΚΕΝ επικαλείται πρόσφατες δηλώσεις του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της Gazrpom Αλεξάντερ Μεντβέντεφ σύμφωνα με τις οποίες οι μεγάλοι Ευρωπαίοι πελάτες της (E.on, GDF Suez, ENI κ.α.), μετά από διαπραγματεύσεις, πέτυχαν επιστροφές της τάξης των 3,3 δισ. δολαρίων για το 2012 και μειώσεις τιμών στα μακροχρόνια συμβόλαιά τους για το 2013 που εκτιμώνται σε 800- 900 εκατ. δολάρια.

    «Στη χώρα μας, αντίθετα, η τιμή του φυσικού αερίου για τη βιομηχανία αυξήθηκε τα τέσσερα τελευταία χρόνια σταδιακά κατά 80% και είναι σήμερα 40% (προ-φόρων) υψηλότερη από τη μέση ευρωπαϊκή τιμή», τονίζει η ΕΒΙΚΕΝ και ζητά να μειωθούν οι τιμές τουλάχιστον στον ευρωπαϊκό μέσο όρο και να εξομοιωθεί η τιμή του φυσικού αερίου για τη βιομηχανία στα επίπεδα της τιμής των ηλεκτροπαραγωγών.

    [04] Παραιτήθηκε ο δήμαρχος του Μόντρεαλ, ο οποίος κατηγορείται για διαφθορά

    Την παραίτησή του υπέβαλε ο προσωρινός δήμαρχος του Μόντρεαλ Μάικλ Απλμπομ μετά τις κατηγορίες για διαφθορά που του απαγγέλθηκαν από την ομάδα καταπολέμησης της διαφθοράς της αστυνομίας της πόλης.

    Ο ίδιος δηλώνει αθώος.

    «Το να είσαι δήμαρχος του Μόντρεαλ είναι ένα καθήκον που δεν μπορείς να ασκήσεις όταν πρέπει να απολογηθείς σε κατηγορίες αυτού του είδους», είπε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος, ο οποίος αντιμετωπίζει 14 κατηγορίες μεταξύ των οποίων για απάτη και σκευωρία.

    [05] Ιω. Κασουλίδης: Οι στρατιωτικές ασκήσεις Κύπρου - Ισραήλ δεν έχουν σχέση με την ΑΟΖ

    Τα στρατιωτικά γυμνάσια Κύπρου και Ισραήλ εντάσσονται στο πλαίσιο της συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και δεν έχουν οποιαδήποτε σχέση με την κυπριακή ΑΟΖ, δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης. Πρόκειται, είπε, για ασκήσεις έρευνας και διάσωσης και πρόσθεσε ότι παρόμοια γυμνάσια διαξάγονται και με άλλες χώρες.

    Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ ο κ. Κασουλίδης ανέφερε ότι η κυπριακή κυβέρνηση εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα και σενάρια και έχει μελετήσει τρόπους αντίδρασης σε ενδεχόμενη τουρκική πρόκληση στην ΑΟΖ της Κύπρου. Ωστόσο, διευκρίνισε, ότι, από την ημέρα που άρχισε η επιβεβαιωτική γεώτρηση στο τεμάχιο 12 δεν υπήρξε ουσιαστική παρενόχληση από την Τουρκία. Μπορεί, σημείωσε, να υπήρξε εκ του μακρόθεν παρακολούθηση και μάλιστα στιγμιαία, αλλά όχι παρενόχληση.

    Η εφημερίδα «Πολίτης» γράφει ότι απόψε η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ θα πραγματοποιήσει μεγάλης κλίμακας αεροπορική άσκηση εντός του FIR Λευκωσίας. Στο πλαίσιο της άσκησης θα πετάξουν εντός του FIR και πάνω από τα οικόπεδα 4, 5, 6, 7, 10, 11 και 12 της κυπριακής ΑΟΖ περίπου 40 μαχητικά του Ισραήλ καθώς και πέντε αεροπλάνα «Gulfstream5» για σκοπούς συντονισμού. Η εμπλοκή της Λευκωσίας στην άσκηση, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αναβαθμίζεται και από τη χρήση της αεροπορικής βάσης «Ανδρέα Παπανδρέου» από αεροσκάφη του Ισραήλ.

    [06] "Έφτασε" και στην Ευρώπη η μεγαλύτερη τηλεόραση LED με οθόνη 229 εκατοστών

    Η ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών Sharp ανακοίνωσε την κυκλοφορία της μεγαλύτερης τηλεόρασης LED με οθόνη 90 ιντσών στην ευρωπαϊκή αγορά. Ο λόγος για το μοντέλο Aquos LC-90LE757 με οθόνη 229 εκατοστών.

    Η τηλεόραση κυκλοφορεί ήδη στις ΗΠΑ από πέρσι τον Ιούνιο. Ζυγίζει 64 κιλά ενώ το πάχος της δεν ξεπερνά τα 12 εκατοστά.Υποστηρίζει τη μετάδοση τρισδιάστατων ταινιών ενώ παράλληλα διαθέτει δυνατότητα προβολής πολλαπλών προγραμμάτων ταυτόχρονα.Όπως ανακοίνωσε η Sharp, ο χρήστης πρέπει να κάθεται σε απόσταση τουλάχιστον 3,5 μέτρων προκειμένου να «απολαύσει» τις δυνατότητες της νέας συσκευής.

    Επιμέλεια: Ι. Ιωαννίδης

    [07] Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Λ. Σκόρδας, για χρέη στο Δημόσιο

    Για χρέη προς το Δημόσιο, ύψους δύο και πλέον εκατομμυρίων ευρώ, συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Λάμπρος Σκόρδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, τα χρέη του 52χρονου πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρίας, ανέρχονται στο ποσό των 2.092.964,54 ευρώ.

    [08] Στην Καβάλα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας 2015

    Με στόχο την τουριστική προβολή της Καβάλας, με όπλα ένα usb στικάκι , ένα εξαιρετικά επιμελημένο φάκελο υποψηφιότητας κι ένα μπουκάλι τσίπουρο Καβάλας και αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης που συνοψίζονται στο τρίπτυχο: ήλιος, ήρεμες θάλασσες και ζεστά νερά, τα στελέχη της Ναυτικού Ομίλου Καβάλας (ΝΟΚ) και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» κατάφεραν να αναλάβουν τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας Finn Masters 2015.

    Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν τα μέλη του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας την Τρίτη τόνισαν τη σπουδαιότητα της διοργάνωσης και τη χρυσή ευκαιρία που δίνεται στην πόλη να προβληθεί σε πολλά επίπεδα. Η παρουσίαση του φακέλου υποψηφιότητα της Καβάλας έγινε κατά τη διάρκεια του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος που διοργανώθηκε στο Λα Ροσέλ της Γαλλίας.

    Ο έφορος του τμήματος ιστιοπλοΐας του ΝΟΚ και υπεύθυνος της υποψηφιότητας Βασίλης Πηγαδάς αναφερόμενος στην προσπάθεια διεκδίκησης τόνισε: «Είχαμε να αντιμετωπίσουμε το αρνητικό κλίμα για τη χώρα μας και έναν δυνατό ανταγωνισμό καθώς το πρωτάθλημα αυτό το αναλαμβάνουν μεγάλες τουριστικές πόλεις. Εμείς προβάλλαμε τρία πλεονεκτήματα: Τον ήλιο, τις ήρεμες θάλασσες και τα ζεστά νερά. Στοχεύσαμε σε μια διοργάνωση που θα στηρίζεται στη δυνατότητα του αθλητή να ανακαλύψει μια περιοχή με ξεχωριστές φυσικές ομορφιές.»


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 19 June 2013 - 8:30:26 UTC