Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΔΗΜΑΡ: Αν τελικά οδηγηθούμε σε εκλογές την ευθύνη θα την έχει η ΝΔ
  • [02] Αναστέλλεται η απεργία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
  • [03] ΠΑΣΟΚ: Δεν συναινούμε σε μια δημοκρατική εκτροπή
  • [04] ΕΕ: Οι πολιτικοί αρχηγοί να επιδείξουν υπευθυνότητα
  • [05] "Θα επέμβει ο στρατός για την καταστολή των διαδηλώσεων"
  • [06] Αναστέλλει την απεργία η ΕΣΗΕΜΘ
  • [07] Αύριο η συζήτηση της προσφυγής ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών

  • [01] ΔΗΜΑΡ: Αν τελικά οδηγηθούμε σε εκλογές την ευθύνη θα την έχει η ΝΔ

    «Η Δημοκρατική Αριστερά λέει ότι η χώρα δεν πρέπει να πάει σε εκλογές, αλλά αν τελικά οδηγηθούμε σε εκλογές την ευθύνη θα την έχει η ΝΔ» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος, αναφερόμενος στην αποψινή συνάντηση του πρωθυπουργού και των δύο πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

    Ερωτηθείς για τη θέση που θα διατυπώσει ο κ. Κουβέλης στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ τονίζει ότι « η όποια συζήτηση για τον εξορθολογισμό της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και τις αναγκαίες αναδιαρθρώσεις πρέπει να γίνουν με την ΕΡΤ ανοικτή».

    Εξάλλου, να αναβληθεί το αποψινό συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, που στηρίζουν την κυβέρνηση, μέχρι να εκδοθεί η προσωρινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, προτείνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Βασίλης Καπερνάρος σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    [02] Αναστέλλεται η απεργία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

    Την αναστολή της απεργίας από τις 6.00 το απόγευμα, και για 24 ώρες, στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αποφάσισε το Διασωματειακό Συμβούλιο των Σωματείων των εργαζομένων στα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης.

    Η απόφαση ελήφθη λόγω των πολιτικών εξελίξεων και εν αναμονή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα της ΕΡΤ.

    [03] ΠΑΣΟΚ: Δεν συναινούμε σε μια δημοκρατική εκτροπή

    Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα αφορά τη λειτουργία της κυβέρνησης, την ασέβεια και τη μείωση των εταίρων της τρικομματικής από τον κ. Σαμαρά» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης, κάνοντας μάλιστα λόγο «για κλιμάκωση της αλαζονείας του κ. Σαμαρά από τον Ιούλιο του 2012 μέχρι σήμερα».

    «Εμείς αυτό που επιθυμούμε -προσθέτει- είναι η ριζική αναδιάρθρωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης μέσα από διάλογο στη Βουλή. Η δημόσια ραδιοτηλεόραση πρέπει να είναι υψηλού επιπέδου, να είναι σύγχρονη, υψηλών προδιαγραφών και σε καμία περίπτωση δεν συναινούμε και δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε μια δημοκρατική εκτροπή».

    «Ας μηδενίσουμε το κοντέρ και ας συζητήσουμε για τη νέα δημόσια τηλεόραση» τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης

    [04] ΕΕ: Οι πολιτικοί αρχηγοί να επιδείξουν υπευθυνότητα

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επανέλαβε σήμερα τις θέσεις της για τη διακοπή της λειτουργίας της ΕΡΤ, ενώ αναφερόμενη στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπογράμμισε τη σημασία συνέχισης της πολιτικής σταθερότητας στην Ελλάδα.

    Συγκεκριμένα, κληθείς να σχολιάσει την κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ολιβιέ Μπαγί, επεσήμανε την ανάγκη οι πολιτικοί αρχηγοί στην Ελλάδα να επιδείξουν υπευθυνότητα, ούτως ώστε να συνεχιστεί η πολιτική σταθερότητα και η οικονομική προσαρμογή στην Ελλάδα.

    Εξάλλου, κληθείς να διευκρινίσει τη θέση της Επιτροπής για το κλείσιμο της ΕΡΤ, ο Ολιβιέ Μπαγί υπενθύμισε ότι σύμφωνα με πρωτόκολλο της Συνθήκης του Αμστερνταμ, η διαχείρηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης είναι αρμοδιότητα των κρατών-μελών. Παράλληλα, επεσήμανε ότι ο πλουραλισμός των ΜΜΕ στα κράτη-μέλη, είναι ουσιαστικός για τις δημοκρατικές αρχές της ΕΕ.

    [05] "Θα επέμβει ο στρατός για την καταστολή των διαδηλώσεων"

    Ο στρατός θα επέμβει για να εμποδίσει την πραγματοποίηση διαδηλώσεων στην Κωνσταντινούπολη και σε όλη την Τουρκία,προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς.

    "Οι αστυνομικοί θα κάνουν χρήση όλων των μέσων που τους επιτρέπει ο νόμος" δήλωσε ο Αρίντς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο A Haber. "Αν αυτό δεν είναι αρκετό, ακόμη και οι ένοπλες τουρκικές δυνάμεις μπορεί να χρησιμοποιηθούν στις πόλεις με την άδεια των κυβερνητών" των επαρχιών, πρόσθεσε.

    Δύο ισχυρά συνδικάτα στην Τουρκία έχουν καλέσει σε γενική απεργία σε ένδειξη υποστήριξης στο κίνημα διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης, η οποία μετά την επίδειξη της λαϊκής ισχύος του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, προειδοποίησε ότι θα καταστείλει τις πορείες τους.

    [06] Αναστέλλει την απεργία η ΕΣΗΕΜΘ

    Αναστέλλει την απεργία στα ΜΜΕ για τις επόμενες εικοσιτέσσερις ώρες στην περιοχή ευθύνης της, μέχρι αύριο, στις τρεις το μεσημέρι "οπότε αναλόγως των εξελίξεων θα αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις και κινητοποιήσεις" το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ, "αναλογιζόμενο την κρισιμότητα των σημερινών πολιτικών εξελίξεων".

    [07] Αύριο η συζήτηση της προσφυγής ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών

    Για αύριο αναβλήθηκε η συζήτηση της προσφυγής που κατέθεσαν κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων στον Τύπο, ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών. Η αναβολή δόθηκε από το Πρωτοδικείο της Αθήνας εν όψει της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της προσφυγής της ΠΟΣΠΕΡΤ αλλά και για ουσιαστικούς λόγους, καθώς η ποσφυγή δεν επιδόθηκε εγκαίρως στην πλευρά των εναγομένων (συνδικαλιστικές ενώσεις Τύπου και ΠΟΣΠΕΡΤ).
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 17 June 2013 - 14:30:23 UTC