Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρίσιμη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών
  • [02] Νέες διαμαρτυρίες για την ΕΡΤ - Εκπέμπει το σήμα της ΝΕΡΙΤ
  • [03] Συγκεντρώσεις συμπαράστασης από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΜΕ

  • [01] Κρίσιμη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών

    Προσπάθεια να αρθεί το κυβερνητικό αδιέξοδο και να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές θα καταβληθεί στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που έχει προγραμματιστεί για σήμερα το βράδυ στις 7:30 στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Το κλίμα μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων παραμένει τεταμένο, καθώς η χθεσινή ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο Ναύπλιο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη ΔΗΜΑΡ.

    Δεν είναι τυχαίο πως για πρώτη φορά ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε ανοιχτά για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, κάτι που στο Μέγαρο Μαξίμου ξορκίζουν, αλλά πλέον θεωρούν πλεόν ως σοβαρό ενδεχόμενο. Οι απαντήσεις τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη ΔΗΜΑΡ έδειξαν πως η κατάσταση παραμένει πολεμική και το ζητούμενο πλέον είναι το κατά πόσο υπάρχει η διάθεση από τους κυβερνητικούς εταίρους να βρεθεί λύση. Ο Αντώνης Σαμαράς πάντως, από το Ναύπλιο, ανοιχτά συνέδεσε τις εκλογές με πιθανή διακοπή της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα υποκύψει σε εκβιασμούς.

    Το Σαββατοκύριακο σε συνεχείς συσκέψεις στο Μαξίμου αποφασίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς να προχωρήσει πιθανότατα σε μήνυμα προς τον ελληνικό λαό σήμερα και πριν τη συνάντηση στο Μαξίμου, ενώ ανάλογες συσκέψεις πραγματοποιούνται και στα επιτελεία των άλλων δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα το γεγονός ότι από το ΠΑΣΟΚ ανακοινώθηκε πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση δεν θα προχωρήσει σε δηλώσεις έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, όπως γινόταν κατά το παρελθόν, αλλά στα γραφεία του κόμματος στην Ιπποκράτους.

    Τόσο το Σάββατο, όσο και την Κυριακή, ο Δημήτρης Σταμάτης συναντήθηκε με στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και τον Φώτη Κουβέλη σε μια προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο αλλά η απάντηση που έλαβε ήταν κοινή: "να ανοίξει η ΕΡΤ για να ξεκινήσει μια ουσιαστική συζήτηση".

    Σε αυτό το κλίμα, στο Μαξίμου, αναμένουν να ενταθούν οι πιέσεις και από το εξωτερικό για να μην οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές. Η πρώτη που πήρε δημόσια θέση είναι η Αγκελα Μέρκελ η οποία τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό εκφράζοντάς του τη στήριξη της Ευρώπης στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που ακολουθεί η κυβέρνηση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Μέρκελ επεσήμανε πως η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο προς αυτή την κατεύθυνση και από πολλές απόψεις βρίσκεται καλύτερα από ότι ήταν πριν από λίγο καιρό. Η Γερμανίδα καγκελάριος, μάλιστα, κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά να συνεχίσει σε αυτή την πορεία και να εφαρμοστούν όλες οι συμφωνίες με την τρόικα ως προς την αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης.

    [02] Νέες διαμαρτυρίες για την ΕΡΤ - Εκπέμπει το σήμα της ΝΕΡΙΤ

    Για 7η συνεχή μέρα, από τη στιγμή της ανακοίνωσης του κλεισίματος της ΕΡΤ, την περασμένη Τρίτη, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ δεν σταματάει η συρροή του κόσμου, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους εργαζόμενους και αντιδρώντας στο κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

    Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ συνεχίζουν να μεταδίδουν αδιάκοπα ενημερωτικό πρόγραμμα μέσω ίντερνετ, ενώ από σήμερα στη συχνότητα 48 UHF και 52 της ψηφιακής πλατφόρμας digea έκανε την εμφάνισή του το σήμα της Νέας Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Ίντερνετ και Τηλεόρασης (ΝΕΡΙΤ).

    Χθες το βράδυ χιλιάδες πολιτών, δημοσιογράφοι, στελέχη κομμάτων, καλλιτέχνες, εκπρόσωποι σωματείων έδωσαν το «παρών» στη συναυλία της Λαϊκής Ορχήστρας του Μίκη Θεοδωράκη, του Σταμάτη Κραουνάκη και άλλων καλλιτεχνών, εκφράζοντας την αντίθεση τους στην απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει την λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

    Για έξι συνεχή 24ωρα, διαδηλωτές βρίσκονται αδιάκοπα στον περιβάλλοντα χώρο του Ραδιομεγάρου, με εναλλασσόμενες βάρδιες περιφρούρησης, ενώ αυστηρός είναι ο έλεγχος για την είσοδο στο κτίριο.

    Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την αναστολή λειτουργίας της ΕΡΤ συνεχίζονται σήμερα στις 6 το απόγευμα, με μεγάλη συναυλία με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών.

    [03] Συγκεντρώσεις συμπαράστασης από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΜΕ

    Ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στο Σύνταγμα, με κεντρικό ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα, πραγματοποιεί στις 8 το βράδυ ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με φόντο την ΕΡΤ και κεντρικό σύνθημα «να τελειώνουμε με την κυβερνηση της εκτροπής. Να αποκαταστήσουμε τη δημοκρατία».

    Νωρίτερα, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Αγίας Παρασκευής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 17 June 2013 - 8:30:20 UTC