Read the Latest International Press Articles on Greece and Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Αθήνα τη Δευτέρα ο Ζ. Γιούνκερ
  • [02] Σύνοδος των Κινημάτων στην Αθήνα
  • [03] "Η Γαλλία δεν πιέζει την Ιαπωνία να θέσει και πάλι σε λειτουργία τις πυρηνικές μονάδες της"
  • [04] Μύθοι και αλήθειες σχετικά με τα γενετικά τεστ για τον κληρονομούμενο καρκίνο του μαστού
  • [05] Μητέρα πήρε μαζί της τη 14χρονη κόρη της για διάρρηξη σε σπίτι
  • [06] Εμπορικό πλεόνασμα 20,4 δισεκ. δολαρίων εμφάνισε τον Μάιο η Κίνα
  • [07] Πέντε τελικά οι νεκροί από πυροβολισμούς στην Καλιφόρνια
  • [08] Σαράντα επτά νεκροί στην Κίνα από πυρκαγιά σε λεωφορείο

  • [01] Στην Αθήνα τη Δευτέρα ο Ζ. Γιούνκερ

    Στην Αθήνα φθάνει τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρώην πρόεδρος του Eurogroup Ζαν - Κλωντ Γιούνκερ,κατόπιν πρόσκλησης του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

    Οκ. Γιούνκερθα δώσει διάλεξη το απόγευμα της Δευτέρας, στο Μέγαρο Μουσικής,με θέμα «Ευρώ: απολογισμός και προοπτικές».

    Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Πρεσβεία του Λουξεμβούργου στην Αθήνα, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής-ΕΛΙΑΜΕΠ.

    [02] Σύνοδος των Κινημάτων στην Αθήνα

    Άρχισεχθες στην Αθήνα και στις εγκαταστάσεις του ποδηλατοδρομίου ΟΑΚΑ (Σταθμός ΗΣΑΠ Ειρήνη), η εναλλακτική Σύνοδος (Alter Summit) των ευρωπαϊκών κοινωνικών κινημάτων και συνδικάτων.

    Στην Αθήνα θα παρουσιαστεί και ένα κοινωνικό ευρωπαϊκό μανιφέστο. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, θα συζητηθούν θέματα αιχμής, όπως η λιτότητα, ο ρατσισμός, η παιδεία, κλπ. (Ολόκληρο το πρόγραμμα στο http://altersummit2013.blogspot.gr/p/blog-page.html.)

    Η Σύνοδος θα ολοκληρωθεί με μεγάλη ευρωπαϊκή διαδήλωση στην Αθήνα, σήμερα στις 6.30 μ.μ., με θέμα την αντίσταση στα μέτρα λιτότητας και στη φασιστική απειλή (σημείο συγκέντρωσης στο Μουσείο).

    Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), που συμμετέχει στις εκδηλώσεις ως παρατηρητής, καλεί με ανακοίνωσή της τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις Summit.

    [03] "Η Γαλλία δεν πιέζει την Ιαπωνία να θέσει και πάλι σε λειτουργία τις πυρηνικές μονάδες της"

    "Η Γαλλία δεν πιέζει με κανένα τρόπο" την Ιαπωνία να θέσει και πάλι σε λειτουργία τις πυρηνικές μονάδες της, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, σε συνέντευξη Τύπου στο Τόκιο.

    "Κάθε κυρίαρχη χώρα καθορίζει την ενεργειακή πολιτική της, δεν επιθυμούμε να παρέμβουμε στις επιλογές της Ιαπωνίας", τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος που ολοκληρώνει την τριήμερη επίσημη επίσκεψή του στο αρχιπέλαγος της Ιαπωνίας, μια επίσκεψη που σημαδεύτηκε από την επίτευξη σημαντικών συμφωνιών συνεργασίας, κυρίως στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας.

    "Όποια και αν είναι η επιλογή της Ιαπωνίας, θα πρέπει να συνεργαστούμε για περισσότερη ασφάλεια, για να έχουμε το υψηλότερο επίπεδο, για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για την αξιοπιστία των πυρηνικών μονάδων", υποστήριξε ο Ολάντ, υπενθυμίζοντας ότι οι γαλλικές ρυθμιστικές αρχές βρίσκονται σε επαφή με τις Ιαπωνικές ομολόγους τους για το θέμα αυτό.

    Η συνεργασία είναι, όπως είπε, επίσης απαραίτητη, για την αποσυναρμολόγηση των πυρηνικών μονάδων, η οποία θα πρέπει να υλοποιηθεί με τη δημιουργία μιας κοινοπραξίας μεταξύ της γαλλικής Areva και της ιαπωνικής Atox για την αποσυναρμολόγηση της πυρηνικής μονάδας της Φουκουσίμα, που καταστράφηκε από το σεισμό και το τσουνάμι τον Μάρτιο του 2011.

    [04] Μύθοι και αλήθειες σχετικά με τα γενετικά τεστ για τον κληρονομούμενο καρκίνο του μαστού

    Προβληματισμό αλλά και ερωτηματικά προκαλούν σε μία μεγάλη μερίδα της κοινωνίας όσα ακούγονται τον τελευταίο καιρό για τον κληρονομούμενο καρκίνο και για τον γενετικό έλεγχο για την ανίχνευση τυχόν μεταλλάξεωντων γονιδίων BRCA1 και BRCA2 που ενοχοποιούνται για την εμφάνισή του.

    Κατά πόσο, όμως, αυτά που ακούγονται είναι σωστά και πόσο έγκυρη πληροφόρηση έχουν οι πολίτες; Τι είναι μύθος και τι αλήθεια σε ό,τι αφορά τον γενετικό έλεγχο για τον κληρονομούμενο καρκίνο του μαστού;

    Απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά δίνει ο λέκτορας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ Ευστράτιος Κοσμίδης, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.

    Με την εξέταση των γονιδίων BRCA1 & BRCA2 θα ξέρω αν έχω κληρονομικό καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών;

    Στην ανάλυση κάθε ασθενή βρίσκουμε δεκάδες γενετικές αλλαγές στα γονίδια BRCA1 και BRCA2. Γενετικές διαφοροποιήσεις υπάρχουν στο γονιδίωμα όλων των ανθρώπων. Κάποιες είναι παθογόνες, δηλαδή σχετίζονται με την ασθένεια, κάποιες είναι μη παθογόνες και για κάποιες δεν ξέρουμε αν είναι ή όχι παθογόνες. Έτσι, τα αποτελέσματα της ανάλυσης παράγουν τρία είδη απαντήσεων: Πρώτον, αν έστω μία μεταλλαγή είναι παθογόνος, το αποτέλεσμα θεωρείται θετικό στην παρουσία παθογόνου μεταλλαγής και αυτό είναι μια κλινικά χρήσιμη πληροφορία.

    Δεύτερον, αν καμία μεταλλαγή δεν είναι παθογόνος ή άγνωστης κλινικής σημασίας, το αποτέλεσμα θεωρείται αρνητικό. Η πληροφορία αυτή είναι κλινικά χρήσιμη, μόνο στην περίπτωση ύπαρξης συγγενούς με γνωστή παθογόνο μεταλλαγή. Σε αντίθετη περίπτωση, το αρνητικό αποτέλεσμα δεν έχει διαγνωστική αξία, επειδή υπάρχουν και άλλα γονίδια, τα οποία συνεισφέρουν στον κληρονομούμενο καρκίνου του μαστού.

    Τρίτον, η παρουσία μεταλλαγής αγνώστου κλινικής σημασίας εν απουσία παθογόνου. Στη διεθνή βάση δεδομένων Breast Cancer Information Core (BIC) αναφέρονται συνολικά 3803 μεταλλαγές στα γονίδια BRCA1 & BRCA2, εκ των οποίων οι 1946 (51.17%) είναι αγνώστου κλινικής σημασίας. Παρόμοια είναι τα ποσοστά και στις υπόλοιπες ανοιχτές διεθνείς βάσεις δεδομένων. Εξαιτίας του γεγονότος ότι όλες οι μεταλλαγές δεν έχουν την ίδια συχνότητα εμφάνισης, το ποσοστό τους δεν είναι τόσο μεγάλο ανά εκτελούμενη εξέταση. Και πάλι, όμως, έχει εκτιμηθεί ότι αποτελούν μέχρι και το 25-30% των ανευρισκόμενων μεταλλαγών. Αν και οι κατευθυντήριες οδηγίες συνιστούν οι ασθενείς αυτοί να παραμένουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου, συχνά οι μεταλλαγές αυτές κατηγοριοποιούνται στις μη παθογόνες.

    [05] Μητέρα πήρε μαζί της τη 14χρονη κόρη της για διάρρηξη σε σπίτι

    Διάρρηξη μαζί με τη 14χρονη κόρη της πραγματοποίησε χθες, στην Κατερίνη, μια 37χρονη ημεδαπή, αφαιρώντας κοσμήματα αξίας 6000 ευρώ από το σπίτι 36χρονης.

    Το κορίτσι, καθώς και ο 39χρονος πατέρας της, συνελήφθησαν χθες το απόγευμα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, η μεν 14χρονη για την κλοπή, ο δε άνδρας για παράνομη οπλοκατοχή και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

    Η μητέρα αναζητείται.

    [06] Εμπορικό πλεόνασμα 20,4 δισεκ. δολαρίων εμφάνισε τον Μάιο η Κίνα

    Εμπορικό πλεόνασμα 20,4 δισεκ. δολαρίων κατέγραψε τον μήνα Μάιο η Κίνα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία των Τελωνείων της χώρας, ένα αποτέλεσμα που ξεπερνά κατά πολύ τις προσδοκίες των αρχών και υπερβαίνει τα μέγιστα τα στοιχεία του Απριλίου.

    Μολαταύτα, ο όγκος των κινεζικών εξαγωγών αυξήθηκε μόλις 1% κατά τον περασμένο μήνα, φθάνοντας τα 182,8 δισεκ. δολάρια, καταγράφοντας μία σαφή επιβράδυνση εν σχέσει προς τον Απρίλιο και υπογραμμίζει την επίπτωση που είχε στους Κινέζους εξαγωγείς η απίσχναση της εσωτερικής ζήτησης και οι δυσκολίες στην παγκόσμια οικονομία.

    Επίσης, αντανακλούν την αύξηση του κόστους για τις επιχειρήσεις, την ανατίμηση του γιουάν και την επιδείνωση που έχει επέλθει στο εμπορικό περιβάλλον, εκτιμούν τα κινεζικά Τελωνεία.

    [07] Πέντε τελικά οι νεκροί από πυροβολισμούς στην Καλιφόρνια

    Η αστυνομία της Καλιφόρνιας μείωσε τον απολογισμό για τον αριθμό των θυμάτων του χθεσινού ένοπλου επεισοδίου στην παράκτια πόλη Σάντα Μόνικα, ανεβάζοντάς τον στους τέσσερις συν τον ένοπλο, ο οποίος βρήκε τον θάνατο από πυρά αστυνομικών σε βιβλιοθήκη πανεπιστημιούπολης.

    [08] Σαράντα επτά νεκροί στην Κίνα από πυρκαγιά σε λεωφορείο

    Σαράντα επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε λεωφορείο στην νοτιοανατολική Κίνα και οι αρχές ξεκίνησαν έρευνες με την υποψία μίας «σοβαρής εγκληματικής υπόθεσης», λίγες ημέρες μετά τον θάνατο 120 ανθρώπων σε πτηνοτροφείο.

    Το λεωφορείο έπιασε φωτιά εν μέσω ώρας αιχμής της κυκλοφορίας στην παράκτια πόλη Σιανμέν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 8 June 2013 - 10:30:22 UTC