Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρ. Λαγκάρντ: Πιθανή η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές το 2014
  • [02] O Α. Σαμαράς στο προσυνέδριο Κ. Μακεδονίας της ΝΔ
  • [03] "Το δημόσιο σύστημα υγείας καταρρέει"
  • [04] Ολυμπιακός: Παρουσιάστηκαν Καρεμπέ και Ισά

  • [01] Κρ. Λαγκάρντ: Πιθανή η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές το 2014

    Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές το 2014, όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στη «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ».

    Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «έχει υπάρξει μια θεμελιώδης αλλαγή στην ικανότητα της Ελλάδας να ανταποκρίνεται στις δεσμεύσεις του σχεδίου διάσωσης. Αυτό φέρνει την Ελλάδα στα πρόθυρα της ανάκτησης της εμπιστοσύνης των αγορών, για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, γεγονός που θα την καταστήσει ενδεχομένως ικανή να αντλήσει χρήματα από τις αγορές».

    Στη συνέχεια, η επικεφαλής του ΔΝΤ υποστήριξε ότι «υπήρξε μια τέτοια αλλαγή σε σύγκριση με τα τελευταία τρία χρόνια ώστε οι επενδυτές θα το κοιτάξουν με μεγάλη προσοχή», ενώ επισήμανε ότι «το κρίσιμο στοιχείο είναι να συνεχιστεί η πολιτική δέσμευση και η εφαρμογή του προγράμματος».

    Η κα Λαγκάρντ τόνισε ότι «οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και η αναμόρφωση του τραπεζικού τομέα, επιτρέπουν στη χώρα να συνεχίσει να παράγει θετικά αποτελέσματα, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν».

    [02] O Α. Σαμαράς στο προσυνέδριο Κ. Μακεδονίας της ΝΔ

    Την Κυριακή 9 Ιουνίου, στις 11 το πρωί, θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο προσυνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας της ΝΔ, που θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλάς» της Θεσσαλονίκης.

    Τον λόγο θα πάρουν, επίσης, υπουργοί και στελέχη του κόμματος, ενώ το «παρών» αναμένεται να δώσει και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

    [03] "Το δημόσιο σύστημα υγείας καταρρέει"

    Με τα μελανότερα χρώματα περιέγραψαν την κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας εκπρόσωποι των γιατρών και των εργαζομένων, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, κάνοντας λόγο για «οικτρή πραγματικότητα που εξευτελίζει τον άνθρωπο και τους εργαζόμενους».

    Γιατροί και εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα υγείας και ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί συγκροτούν κοινό μέτωπο και πραγματοποιούν 24ωρη απεργία την Παρασκευή, 7 Ιουνίου, καταγγέλλοντας τη διάλυσή του.

    Το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), και ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) τελούν υπό «κατάρρευση» επισήμαναν οι πρόεδροι της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Δημήτρης Βαρνάβας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Σταύρος Κουτσιουμπέλης και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Μιχάλης Βλασταράκος, τη στιγμή κατά την οποία, όπως είπαν, 1,5 εκατ. άνεργοι και ανασφάλιστοι δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας, συνιστώντας, πλέον, μία βραδυφλεγή «υγειονομική βόμβα» με απρόβλεπτες συνέπειες για τη δημόσια υγεία.

    [04] Ολυμπιακός: Παρουσιάστηκαν Καρεμπέ και Ισά

    Η ΠΑΕ Ολυμπιακός παρουσίασε σήμερα τον Κριστιάν Καρεμπέ και τον Πιέρ Ισά, που ανέλαβαν καθήκοντα συμβούλου στρατηγικής της διοίκησης για θέματα σκάουτινγκ, διεθνών σχέσεων και οργάνωσης και αθλητικού διευθυντή, αντίστοιχα.

    Τα νέα στελέχη του πειραϊκού συλλόγου καλωσόρισε ο διευθύνων σύμβουλος της «ερυθρόλευκης» εταιρείας, Γιάννης Βρέντζος, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του ότι «όπως είχαμε ενημέρωσει την προηγούμενη εβδομάδα, είχε υπάρξει συνάντηση του τεχνικού τιμ και της διοίκησης και τέθηκαν οι στόχοι του νταμπλ και της πετυχημένης πορείας στην Ευρώπη, που σημαίνει πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ ή στο Γιουρόπα. Συμφωνήσαμε στο μπάτζετ και το τεχνικό τιμ είναι ευχαριστημένο. Ένα 2ο κομμάτι έχει να κάνει με το τάιμινγκ με τον μεταγραφικό σχεδιασμό που αφορά και στον κόσμο. Είχαμε θέσει ένα όριο από την 1η Ιούνη. Πρακτικά ήταν δύσκολο, γιατί τα πρωταθλήματα δεν είχαν τελειώσει και κάποιες ομάδες δεν είχαν πάρει αποφάσεις. Μέσα στην εβδομάδα θα εξετάσουμε τις προτάσεις που έχουμε. Ο Καρεμπέ με τον Ισά θα βοηθήσουν πολύ».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 5 June 2013 - 16:30:34 UTC