Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε νέα σύσκεψη οι αποφάσεις για τον φόρο ακινήτων του 2014
  • [02] Παρέμβαση της ΠΝΟ για τους απλήρωτους ναυτικούς
  • [03] Θετικός για την πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας ο Όλι Ρεν
  • [04] Συμπαράσταση σε όσους αντιδρούν στην επένδυση χρυσού από τον Αλ. Τσίπρα
  • [05] Για πόλεμο που δέχθηκε προκειμένου να εγκαταλείψει ακίνητο της TORCASO, κατέθεσε επιχειρηματίας
  • [06] «Αγνοήστε την κρίση, ελάτε στην Ελλάδα! Το φως της είναι μοναδικό»
  • [07] Καταδίκη Γ. Γιάνσα για το σκάνδαλο "Patria"
  • [08] Στην Κωνσταντινούπολη μεταβαίνει αντιπροσωπεία του ΚΚΕ
  • [09] Πέρασε ο Αλ. Τσίπρας από το μπλόκο των μεταλλωρύχων της Χαλκιδικής
  • [10] Κανονικά τα δρομολόγια σε μετρό και προαστιακό σιδηρόδρομο
  • [11] «Πράσινο φως» για την ένταξη της Λετονίας στην ευρωζώνη από την 1η Ιανουαρίου του 2014

  • [01] Σε νέα σύσκεψη οι αποφάσεις για τον φόρο ακινήτων του 2014

    Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για τον ενιαίο φόρο ακινήτων που θα εφαρμοσθεί το 2014.

    Στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη και των εκπροσώπων των κομμάτων που απαρτίζουν τη διακομματική επιτροπή, δεν ελήφθησαν αποφάσεις.

    Σε εκκρεμότητα βρίσκεται ακόμη η συλλογή όλων των στοιχείων για την έκταση των αγροτεμαχίων προκειμένου να μπορούν να γίνουν υπολογισμοί για το ύψος των εσόδων που θα αντληθούν από αυτά. Το πιθανότερο είναι ότι θα γίνει και νέα σύσκεψη την ερχόμενη εβδομάδα.

    [02] Παρέμβαση της ΠΝΟ για τους απλήρωτους ναυτικούς

    Κυκλοφοριακό κομφούζιο έχει δημιουργηθεί στην πύλη Ε9, στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς από το πρωί η ΠΝΟ πραγματοποιεί παρέμβαση σε πλοία εταιρειών, που οφείλουν δεδουλευμένα στα πληρώματα.

    Συγκεκριμένα, ναυτεργάτες δεν επιτρέπουν τον απόπλου του πλοίου «Αγ. Γεώργιος» για Σίφνο, Σέριφο, Μήλο και έξω από το πλοίο έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες ΙΧ αυτοκίνητα και φορτηγά και εκατοντάδες επιβάτες.

    Αυτήν τη στιγμή γίνονται διαβουλεύσεις μεταξύ της ΠΝΟ, της πλοιοκτήτριας εταιρείας και του λιμεναρχείου, προκείμενου να βρεθεί λύση.

    [03] Θετικός για την πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας ο Όλι Ρεν

    Θετικός για την πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε σήμερα ο εκπρόσωπος του Ευρωπαίου επιτρόπου Όλι Ρεν, Σάιμον Ο' Κόνορ, με αφορμή τα στοιχεία της Eurostat για την ύφεση στην Ελλάδα.

    Ερωτηθείς ο κ. Ο' Κόνορ τόνισε ότι η σημερινή δεύτερη εκτίμηση της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας ευθυγραμμίζεται, πλήρως, με την πρώτη εκτίμηση που δημοσιοποιήθηκε στις 15 Μαΐου και «δεν υπάρχουν εκπλήξεις». Επίσης, σημείωσε ότι εξακολουθούν να παραμένουν σε ισχύ οι εαρινές προβλέψεις, υπογραμμίζοντας: «Οι εσωτερικές μας εκτιμήσεις ξεπεράστηκαν προς το θετικό σε σχέση με τις σημερινές ανακοινώσεις της Eurostat».

    [04] Συμπαράσταση σε όσους αντιδρούν στην επένδυση χρυσού από τον Αλ. Τσίπρα

    «Όπως πριν ενάμισι χρόνο έσπασαν τα μούτρα τους στην Κερατέα, έτσι και τώρα θα φάνε τα μούτρα τους στη Χαλκιδική», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μίλησε σε συγκέντρωση στην Ιερισσό και εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα των κατοίκων που αντιτίθενται στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές.

    Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επέλεξε να κάνει επίδειξη πυγμής στη Χαλκιδική, ποντάρει στον κοινωνικό αυτοματισμό, σε μια ανεξέλεγκτη σύγκρουση ανάμεσα σε αυτούς που θέλουν την επένδυση χρυσού και όσους δεν τη θέλουν κι έτσι επιχειρεί να μετατρέψει τη Βόρεια Χαλκιδική σε «Λωρίδα της Γάζας» και«εμπόλεμη ζώνη».

    Λίγο πριν φτάσει στην Ιερισσό, ο κ. Τσίπρας «έπεσε» σε μπλόκο μεταλλωρύχων, στη διασταύρωση Μ. Παναγιάς-Πλανών.

    Οι μεταλλωρύχοι τού επέδωσαν ψήφισμα και του ζήτησαν «να μην ξεσηκώνει» τους κατοίκους κατά της επένδυσης χρυσού.

    Στην ομιλία του στην Ιερισσό ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι οι εργαζόμενοι στην επένδυση χρυσού είναι «όμηροι» και χρησιμοποιούνται ως «ασπίδα» από την κυβέρνηση και την ιδιοκτησία της επένδυσης. Γι' αυτό, επισήμανε ότι το συμφέρον τους είναι να αγωνιστούν για τη γη και τον αέρα που αναπνέουν και όχι για το συμφέρον του εκάστοτε εργοδότη.

    [05] Για πόλεμο που δέχθηκε προκειμένου να εγκαταλείψει ακίνητο της TORCASO, κατέθεσε επιχειρηματίας

    Αφόρητες πιέσεις και πόλεμο δέχθηκε το 2000, ο επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης μουσικής σκηνής, που μίσθωνε το ισόγειο του ακινήτου της οδού Κεφαλληνίας, προκειμένου να το εγκαταλείψει αφού το αγόρασε η TORCASO, όπως ανέφερε στην κατάθεσή του.

    O μάρτυρας Ευάγγελος Κατσάνος περιέγραψε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μια εικόνα «τρομακτικού πολέμου», με συνεχείς ελέγχους του ΣΔΟΕ και άλλων υπηρεσιών, όταν η εξωχώρια εταιρεία, με εμφανιζόμενο ιδιοκτήτη το Νίκο Ζήγρα, πήρε το εν λόγω ακίνητο.

    Σύμφωνα με όσα είπε ο μάρτυρας, αρχικά εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος της TORCASO η λογίστρια του Άκη Τσοχατζόπουλου, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, και μετά ήρθε σε επαφή μαζί του ο αρχιτέκτονας Αστέριος Οικονομίδης, ο οποίος είχε αναλάβει την ανακαίνιση του κτιρίου, ενώ περιέγραψε ως «γενικό κουμανταδόρο» τον Νίκο Ζήγρα. «Τα κουτσομπολιά στη γειτονιά έλεγαν από τότε ότι η οικογένεια Τσοχατζόπουλου αγόραζε ακίνητα στη γειτονιά», ανέφερε ο κ. Κατσάνος.

    [06] «Αγνοήστε την κρίση, ελάτε στην Ελλάδα! Το φως της είναι μοναδικό»

    Να αγνοήσουν την κρίση και να έρθουν στην Ελλάδα, το φως της οποίας χαρακτηρίζει "μοναδικό, το πιο τέλειο στον κόσμο" καλεί όλους όσοι σκέφτονται να ταξιδέψουν φέτος το καλοκαίρι, ο κορυφαίος Αμερικανός φωτογράφος William Abranowicz (Ουίλιαμ Αμπράνοβιτς), ο οποίος βρίσκεται από χθες το απόγευμα στα Ιωάννινα, προσκεκλημένος του καλλιτεχνικού φεστιβάλ "Φωτομετρία".

    Ο επί 40 χρόνια φωτογράφος μεγάλων ταξιδιωτικών και αρχιτεκτονικών εντύπων και περιοδικών λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι "η φωτογραφία μπορεί να αλλάξει τον κόσμο" και μας εξηγεί πως η δύναμή της "μπορεί και έχει επιφέρει μεγάλες αλλαγές στην κοινωνία", όπως - επί παραδείγματι - στην περίπτωση του Νόμου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Αμερική αλλά και στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης.

    Ο διάσημος Αμερικανός φωτογράφος μας αποχαιρετά με μια συμβουλή: "Πρέπει να προσέχουν οι Έλληνες, να διατηρήσουν την πολιτιστική τους ταυτότητα".

    [07] Καταδίκη Γ. Γιάνσα για το σκάνδαλο "Patria"

    Ο πρώην πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Γιάνεζ Γιάνσα και οι δύο συγκατηγορούμενοί του κρίθηκαν ένοχοι για τα αδικήματα της δωροληψίας και της δωροδοκίας κατά την επιλογή της φινλανδικής αμυντικής βιομηχανίας "Patria" για την προμήθεια του σλοβενικού στρατού με τεθωρακισμένα οχήματα. Στην ετυμηγορία - ορόσημο, το δικαστήριο της Λιουμπλιάνας επικύρωσε την πρόταση της εισαγγελίας για καταδίκη του Γιάνεζ Γιάνσα, προέδρου του Σλοβενικού Δημοκρατικού Κόμματος (SDS) σε δύο χρόνια φυλάκιση. Ο ταξίαρχος Τόνε Κρκοβιτς, ο οποίος είχε ρόλο μεσάζοντα στη συμφωνία και ο Ίβαν Τσρνκοβιτς, διευθυντής της σλοβενικής εταιρείας Rotis, που συνεργαζόταν με την "Patria", καταδικάστηκαν σε 22 μήνες φυλάκιση. Έκαστος των κατηγορουμένων θα κληθεί επίσης να καταβάλει πρόστιμο 37.000 ευρώ. Η απόφαση δεν είναι τελεσίδικη, καθώς οι συνήγοροι υπεράσπισης άφησαν στην αρχή της εβδομάδας ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στο Ανώτατο Δικαστήριο. Οι τρεις κατηγορούμενοι, από την έναρξη της δίκης το Σεπτέμβριο του 2011, υποστήριξαν ότι είναι αθώοι επιμένοντας ότι πρόκειται για στημένη δίκη, με στόχο την υπονόμευση της πολιτικής καριέρας του Γιάνσα.

    Έξω από το δικαστικό μέγαρο της Λιουμπλιάνας συγκεντρώθηκαν διαδηλωτές σε ένδειξη συμπαράστασης στον πρώην πρωθυπουργό και αρχηγό του αντιπολιτευόμενου Σλοβενικού Δημοκρατικού Κόμματος (SDS) καιδήλωσαν σοκαρισμένοι, όταν άκουσαν την ετυμηγορία του δικαστηρίου. "Η καταδίκη κάποιου χωρίς αποδεικτικά στοιχεία είναι απαράδεκτη και φιάσκο για τη δικαιοσύνη μας" τόνισε ο βουλευτής του SDS Μάριαν Πόιμπιτς.

    [08] Στην Κωνσταντινούπολη μεταβαίνει αντιπροσωπεία του ΚΚΕ

    Για την Κωνσταντινούπολη αναχωρεί αύριο, Πέμπτη, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής το μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτή Γιώργο Τούσσα, προκειμένου να εκφράσει την αλληλεγγύη του κόμματος προς τον τουρκικό λαό.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του κόμματος, κατά την παραμονή της στην Τουρκία, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας και εργατικές οργανώσεις.

    [09] Πέρασε ο Αλ. Τσίπρας από το μπλόκο των μεταλλωρύχων της Χαλκιδικής

    Πέρασε από το μπλόκο των μεταλλωρύχων ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Αλέξης Τσίπρας, για να μιλήσει στην Ιερισσό σε συγκέντρωση κατοίκων που αντιδρούν στην επένδυση χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής.

    Εκπρόσωποι των μεταλλωρύχων, που έχουν καταλάβει το δρόμο στη διασταύρωση Μεγάλης Παναγιάς-Πλανών, πριν από την Ιερισσό, έδωσαν ψήφισμα στον κ. Τσίπρα και του ζήτησαν να μην "ξεσηκώνει" τους κατοίκους εναντίον της επένδυσης χρυσού στην οποία εργάζονται.

    [10] Κανονικά τα δρομολόγια σε μετρό και προαστιακό σιδηρόδρομο

    Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια του προαστιακού σιδηροδρόμου και του μετρό προς το αεροδρόμιο, αφού αποκαταστάθηκε πλήρως η ζημιά που προκλήθηκε στις ράγες λόγω τροχαίου ατυχήματος.

    Ειδικότερα, νωρίς το μεσημέρι, ένα βυτιοφόρο έπεσε πάνω σε κολώνα φωτισμού στην Αττική Οδό, στην έξοδο Ε27, στο ύψος της Νερατζιώτισσας, η οποία στη συνέχεια έπεσε στις ράγες του προαστιακού, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα στη μια σιδηροδρομική γραμμή.

    Για περίπου μια ώρα διακόπηκαν τα δρομολόγια του μετρό προς το αεροδρόμιο, ενώ καθυστερήσεις υπήρξαν και στα δρομολόγια του προαστιακού.

    [11] «Πράσινο φως» για την ένταξη της Λετονίας στην ευρωζώνη από την 1η Ιανουαρίου του 2014

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε σήμερα το πράσινο φως για την ένταξη της Λετονίας στην ευρωζώνη από την 1η Ιανουαρίου του 2014, εκτιμώντας ότι η χώρα έχει κάνει τις απαραίτητες προσπάθειες για να βγει από την οικονομική κρίση.

    Η έκθεση της Επιτροπής για τη Λετονία θα κατατεθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θα κοινοποιηθεί στους υπουργούς Οικονομικών των χωρών της ευρωζώνης. Αρμοδιότητα των τελευταίων είναι να λάβουν την τελική απόφαση για την ένταξη της Λετονίας στη ζώνη του ευρώ, κάτι που αναμένεται να γίνει στη σύνοδό τους που είναι προγραμματισμένη για τις 9 Ιουλίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 5 June 2013 - 12:30:23 UTC